Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Καυστική απάντηση της Θάνου στη ΔΟΕ

Αυθαίρετη και παράνομη» χαρακτήρισε την απόφαση της ΔΟΕ η Κατερίνα Θάνου, λίγες ώρες μετά την απαγόρευση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελληνίδα αθλήτρια, να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Θάνου έκανε λόγο για απόφαση που προσβάλλει την ισονομία και την ισότητα, ενώ τόνισε πως τίποτα δεν θα την ωθήσει στο να σταματήσει να αγωνίζεται. «Ήταν η τελευταία πράξη μίας προαναγγελθείσας ειλημμένης απόφασης, μίας μεθοδευμένης προσπάθειας να μην αγωνιστώ, να μην διεκδικήσω και να μην κερδίσω άλλο ένα μετάλλιο για την πατρίδα μου. Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να με κάμψουν αγωνιστικά και ηθικά, να με κάνουν να υποκύψω στις πιέσεις να μη συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έπεσαν οι μάσκες και φτάσαμε σε αυτή την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση που προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια ισονομίας, ισότητας και δικαίου στον πολιτισμένο κόσμο», είπε η Ελληνίδα σπρίντερ και συμπλήρωσε:
«Τέτοιες ολοκληρωτικής αντίληψης πρακτικές και αποφάσεις είναι που προσβάλλουν το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες που γεννήθηκαν στην πατρίδα μου. Αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στους στίβους αλλά και έξω από αυτούς με πείσμα και υπερηφάνεια, με τιμή και ελεύθερο πνεύμα και αυτό τουλάχιστον είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μου το στερήσουν τέτοιες ή παρόμοιες αποφάσεις παρωδία».
πηγη:athina984.gr
ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Η ΘΑΝΟΥ .... ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΟΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΠΡΙΝΤΕΡ .... ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥΣ ...

Φονικό το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Καμούρι από το Βιετνάμ--Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Σε τουλάχιστον 86 νεκρούς και 38 αγνοούμενους ανέρχεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός των πλημμύρων και των κατολισθήσεων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το Βιετνάμ το Σαββατοκύριακο.
Οι βροχοπτώσεις προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Καμούρι, η οποία έπληξε το Βιετνάμ την Παρασκευή σε έξι επαρχίες του βορρά.
Σύμφωνα με τον Τάο α Τουά, επικεφαλής της διεύθυνσης αντιμετώπισης πλημμύρων και έκτακτων καιρικών φαινομένων, «οι βροχές έχουν αρχίσει να εξασθενούν και πλέον επικεντρωνόμαστε στην αναζήτηση των αγνοουμένων και την παροχή βοήθειας σε εκείνους, τα σπίτια των οποίων επλήγησαν από τις πλημμύρες ή παρασύρθηκαν. Ο στρατός και η αστυνομία κινητοποιήθηκαν για το έργο της διάσωσης».Ο πρωθυπουργός Νγκουέν Ταν Ντουνγκ έστειλε κατεπείγον μήνυμα στις τοπικές αρχές, ζητώντας να αρχίσουν αμέσως έρευνες για τους αγνοούμενους και να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες. Ο Ντουνγκ διέταξε επίσης το υπουργείο Αμύνης και την εθνική επιτροπή έρευνας και διάσωσης να στείλουν ενισχύσεις στις πληγείσες περιοχές.
Το σύνολο των θυμάτων στο Βιετνάμ από πλημμύρες και κατολισθήσεις φέτος έφθασε, με τα νέα θύματα, τους τουλάχιστον 114 νεκρούς.
πηγη:in.gr

Έβαλαν χειροπέδες σε 10χρονη επειδη δεν καθοταν στην θεση της στο σχολικο λεωφορειο ...ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ...

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, αφού έφτασαν στο σημείο να βάλουν χειροπέδες σε ένα δεκάχρονο κοριτσάκι επειδή δεν καθόταν στη θέση του στο σχολικό λεωφορείο.
Η οικογένεια της μικρής έκανε μήνυση στους αστυνομικούς, ζητώντας τους ως αποζημίωση 1 εκατομμύριο δολάρια.
Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο σχολικό λεωφορείο έξω από το δημοτικό «Μπλέικ», την ώρα που οι μαθητές ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν για τα σπίτια τους και φώναξαν σε όλους να κάτσουν στη θέση τους. Η μικρή άργησε να συμμορφωθεί με την εντολή… εξοργίζοντας τους αστυνομικούς.
«Ο ένας από τους δύο μου είπε ότι δεν κινιόμουν αρκετά γρήγορα και θεώρησε ότι το έκανα επίτηδες. Μου έβαλε τις χειροπέδες και μου είπε πως αν δεν κάτσω ήσυχα δεν θα μου τις βγάλει», ανέφερε η 10χρονη.
πηγη:Zougla.gr


ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ .... ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του "Ήλιος

Εκδηλώσεις στη μνήμη των 121 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Γραμματικό Αττικής, πριν από τρία χρόνια, έγιναν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, με αίτημα τη δίωξη των υπευθύνων για τη συντριβή του αεροπλάνου της εταιρείας "Ηλιος". Οι συγγενείς των θυμάτων άναψαν χθες κεριά σε κεντρικά σημεία των πόλεων και πραγματοποίησαν σιωπηλές εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων Νικόλας Γιασουμής δήλωσε ότι τρία χρόνια μετά το δυστύχημα υπάρχει ακόμη το σύνθημα "Οι 121 νεκροί μας αναμένουν δικαίωση" και ευχήθηκε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. Ο κ. Γιασουμής ζήτησε την τάχιστη διεκπεραίωση της διαδικασίας απόδοσης ευθυνών και της τιμωρίας των ενόχων της αεροπορικής τραγωδίας. Σήμερα τελέστηκαν στις εκκλησίες μνημόσυνα για τα θύματα.

πηγη:ert.gr

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ ....

Η καταιγίδα που πλήττει το Πεκίνο, υποχρέωσε τους διοργανωτές του Ολυμπιακού τουρνουά τένις να αποφασίσουν την αναβολή των υπόλοιπων αναμετρήσεων στο τουρνουά του τένις. Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα άρχισε με τρίωρη καθυστέρηση, μέχρι να αποφασιστεί εκνέου διακοπή. Μια από αυτές ήταν η συνάντηση των Λένας Δανιηλίδου/Άννας Γερασίμου με τις Ελβετίδες Εμανουέλ Γκαλιάρντι/Πάτι Σνίντερ για τη φάση των «32» του διπλού.
πηγη:athina984.gr

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΥΡΝΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΟ .....

Γαλλική πρωτοβουλία για εκεχειρια στη Νοτια Οσετία

Πρωτοβουλία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γεωργία αναλαμβάνει η Γαλλία, ενώ την Τετάρτη 13 Αυγούστου ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση.Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμνο, πρόκειται να μεταβεί στο Τμπιλίσι την Κυριακή και στη Μόσχα τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να πείσει τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε εκεχειρία.Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού ΥΠΕΞ, ο Κουσνέρ θα κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή.Έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων έκανε και ο Πάπας Βενέδικτος, ο οποίος κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να βρουν τρόπο για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.Τέλος, το Φόρειν Όφις κάλεσε όλους τους βρετανούς πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Γεωργία.
πηγη:skai.gr

ΜΑΣ ΜΟΥΤΖΩΣΕ Ο ΖΑΚ ΡΟΓΚ ....


ΜΑΣ ΜΟΥΤΖΩΣΕ Ο ΖΑΓΚ ΡΟΓΚ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΕ .... ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ..... ΠΑΝΤΟΥ ΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ....

ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ .....


ΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΟ , ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΣΤΟ ΜΠΙΤΣ ΒΟΕΛΥ, ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ , ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ......

ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ Ο ΝΤΙΟΓΚΟ .....


ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΝΤΙΟΓΚΟ .... ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΠΙΑ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ....

ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ.....

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΘΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Τον αποκλεισμό της Κατερίνας Θάνου από τους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ανακοίνωσε η ΔΟΕ. Η απόφαση ελήφθη από την πειθαρχική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και επικυρώθηκε από την εκτελεστική της επιτροπή."Η Ελληνίδα σπρίντερ Κατερίνα Θάνου δυσφήμισε το Ολυμπιακό Κίνημα και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ Γκιζέλ Ντέιβις.Υπενθυμίζεται ότι η Θάνου έχει διαμηνύει μέσω των δικηγόρων της ότι θα προσφύγει σε νομικά μέτρα κατά της ΔΟΕ σε περίπτωση που δεν της επιτραπεί η συμμετοχή στους Αγώνες.
πηγη:skai.gr

ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑ .... ΤΩΝ ΠΟΛΥΘΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ....

Αποχωρούν οι γεωργιανές δυνάμεις

Την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων της Γεωργίας από την αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας.Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, μία μεγάλη φάλαγγα από γεωργιανά στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρουν στρατιώτες και ρυμουλκούν βαρέα όπλα πυροβολικού, εθεάθη να ταξιδεύει νότια μέσω του χωριού Εργκνέτι, σε υπό γεωργιανό έλεγχο περιοχή.Ωστόσο, το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων μετέδωσε ότι οι γεωργιανές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας.
πηγη:skai.gr

Explosions kill two in western China

The explosions, which occurred between 3:20 and 4 a.m., blasted the 400-population Kuqa County in China's remote Xinjiang Uighur Autonomous Region, which borders Tibet to the south, state-run news agency Xinhua reported.
They came less than a week after an attack in the same region killed 16 police officers and injured 16 more, forcing authorities to step up security.
Authorities had tightened security in the Xinjiang region with increased security checkpoints on roadways and around government buildings, schools and hospitals after Monday's attack in the border city of Kashgar, also known as Kashi. In that attack, two men crashed a dump truck into a group of police officers before throwing at least five homemade explosive devices into their barracks.
Police arrested both attackers and identified them as two Uighur men, ages 28 and 33, Xinhua reported.
Police suspect a terrorist plot behind the attack.
πηγη:cnn

Έκρήξεις στην Κίνα

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην κινεζική επαρχία Ξινγιανγκ (βορειοδυτική Κϊνα), όπως μετέδωσαν τα κινεζικά ΜΜΕ.
Οι εκρήξεις έγιναν μεταξύ 21.20 έως 22.00 ώρα Ελλάδας στην πόλη Κούγκα και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες πριν από τις εκρήξεις ακούστηκαν σποραδικοί πυροβολισμοί. Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Υπενθυμίζεται ότι στη ίδια αυτή επαρχία μια βομβιστική επίθεση κοντά σε αστυνομικό σταθμό προκάλεσε το θάνατο 18 αστυνομικών την περασμένη Δευτέρα.

πηγη:skai.gr

Χαπάκια έκστασι σε.. τομάτες , στην Αυστραλια

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε η αστυνομία της Αυστραλίας κατασχέοντας τη μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών έκστασι που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα. Συγκεκριμένα 5 τόνοι χαπιών έκστασι ήταν κρυμμένα σε κονσέρβες τομάτας ενώ κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, η αστυνομία εισέβαλε στις αποθήκες, όπου οι βαρόνοι έκρυβαν τις "κονσέρβες", οι οποίες είχαν εισαχθεί από την Ιταλία τον Ιούνιο του 2007.Οι αρχές προχ'ωρησαν σε 16 συλλήψεις μέχρι στιγμής ωστοσο, αναμένονται και νέες συλλήψεις εκτός Αυστραλίας, καθώς η επιχείρηση της αστυνομίας είχε επεκταθεί και σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις. Επίσης, έχει κατασχεθεί χρηματικό ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ.

πηγη:athina984.gr


TA MΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΣΚΕΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ......ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΤΣΑ .....

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΤ1 01:30 Ιππασία ομαδικό (ιππικής δεξιοτεχνίας) 02:00 Τρίαθλο 05:00 Ενόργανη γυμναστική γυναικών (α’ γκρουπ) 07:00 Τζούντο προκριματικά (52κ γυναικών, 66κ ανδρών) 07:10 Σερβία – Γερμανία (πόλο ανδρών) 09:30 Ελλάδα – Ισπανία (μπάσκετ ανδρών) 10:00 Σκοποβολή ανδρών (τραπ / τελικοί) 12:00 Ενόργανη γυμναστική γυναικών (γ’ γκρουπ) 13:00 Τζούντο ρεπεσάζ/τελικοί (52κ γυναικών, 66κ ανδρών) 15:00 Ενόργανη γυμναστική γυναικών (δ’ γκρουπ) 16:30 Μπιτς βόλεϊ ανδρών και γυναικών ΝΕΤ 05:00 Κολύμβηση 06:15 Γερμανία – Ανγκόλα (μπάσκετ ανδρών) 09:00 Αυστραλία – Ελλάδα (πόλο ανδρών) 09:50 Κωπηλασία Διπλό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών 10:20 Κροατία – Ιταλία (πόλο ανδρών) 10:50 Κωπηλασία Διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών 12:30 Κωπηλασία Οκτάκωπος ανδρών και γυναικών 13:30 Κολύμβηση 16:30 Ιστιοπλοΐα (49er, Finn, Yingling), Ξιφασκία ατομικό ξίφους ασκήσεως / τελικός. 17:15 ΗΠΑ – Κίνα (μπάσκετ ανδρών) ΕΤ3 04:00 Ρωσία – Ιράν (μπάσκετ ανδρών) 14:45 ΗΠΑ – Ολλανδία (ποδόσφαιρο ανδρών) ΣΠΟΡ+ 04:00 Ρωσία – Ιράν (μπάσκετ ανδρών) 04:00 Μπιτς βόλεϊ ανδρών και γυναικών 04:30 Ισπανία – Καναδάς (πόλο ανδρών) 05:00 Αρση Βαρών (56 κιλά ανδρών β’ γκρουπ) 05:30 Τένις ανδρών-γυναικών, απλό και διπλό 05:50 Ουγγαρία – Μαυροβούνιο (πόλο ανδρών) 08:30 Πυγμαχία (64 κιλά) 09:30 Ιστιοπλοΐα (Yingling) 12:00 Νιγηρία – Ιαπωνία (ποδόσφαιρο ανδρών) 14:00 Αρση Βαρών (56 κιλά ανδρών α’ γκρουπ) 15:30 Πυγμαχία (69 και 64 κιλά) 17:00 Πολωνία – Γερμανία (βόλεϊ ανδρών) ΕΡΤ Olympics 1 05:00 Ξιφασκία προκριματικά ξίφους ασκήσεως ανδρών 12:00 Αργεντινή – Αυστραλία (ποδόσφαιρο ανδρών) 14:45 Ιταλία – Κορέα (ποδόσφαιρο ανδρών) 17:00 Πολωνία – Γερμανία (βόλεϊ ανδρών) ΕΡΤ Olympics 2 05:00 Σερβία – Ρωσία (βόλεϊ ανδρών) 07:00 Ιταλία – Ιαπωνία (βόλεϊ ανδρών) 10:00 Σκοποβολή (τραπ ανδρών/ τελικός) 12:00 Νέα Ζηλανδία – Βραζιλία (ποδόσφαιρο ανδρών) 14:00 Πυγμαχία (69 και 64 κιλά) ΕΡΤ Olympics 3 05:00 Αρση Βαρών (56 κιλά ανδρών β’ γκρουπ) 07:30 Αρση Βαρών (53 κιλά γυναικών β’ γκρουπ) 10:30 Αρση Βαρών (56 κιλά ανδρών α’ γκρουπ) 14:00 Αρση Βαρών (53 κιλά γυναικών α’ γκρουπ) ΕΡΤ Olympics 4 05:00 Τοξοβολία προκριματικά ομαδικού γυναικών 08:00 Ιστιοπλοΐα (49er, Finn, Yingling) 14:45 Βέλγιο – Κίνα (ποδόσφαιρο ανδρών) EUROSPORT 05:00 Κολύμβηση 07:00 Ενόργανη γυμναστική γυναικών (α’ γκρουπ) 08:30 Ενόργανη γυμναστική γυναικών (β’ γκρουπ) 10:20 Κωπηλασία Διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών 11:30 Ποδηλασία ανοικτό σιρκουί γυναικών 12:15 Κωπηλασία Οκτάκωπος γυναικών 13:30 Κολύμβηση 16:30 Συγχρονισμένη κατάδυση γυναικών (3μ.) 17:15 ΗΠΑ – Κίνα (μπάσκετ ανδρών)
Related Posts with Thumbnails