Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία στο ίντερνετ...

Ένας 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παιδική πορνογραφία, μέσω Ίντερνετ.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα μέσα Μαϊου... οι μητέρες δύο 11χρονων κοριτσιών κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστο άτομο, που συστήθηκε στις κόρες τους, μέσω Ίντερνετ, ως 17χρονη μαθήτρια επικοινωνούσε μαζί τους σε τσατ ρουμ και τις παρότρυνε να προβαίνουν σε ασελγείς χειρονομίες, να του δείχνουν μέρη του σώματός τους και να κάνουν μαζί του διαδικτυακό σεξ.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη του κατηγορούμενου. Χθες, έγινε έφοδος στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 391 CD και πέντε σελίδες με αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (naftemporiki.gr)

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα Κ.Ε.Π. και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού – Εκδρομών – Επιμορφωτικό Ταξίδι στην Κύπρο και Κρουαζιέρες για το έτος 2009. Συνολικά υποβλήθηκαν 287.646 αιτήσεις.
Τα ονόματα των 170.000 δικαιούχων κληρωθέντων στα παραπάνω προγράμματα θα είναι διαθέσιμα από....

την Δευτέρα 1-6-2009 στα Κ.Ε.Π. και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).
Η δε διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μέσω των Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.
Οι κληρωθέντες- δικαιούχοι των προγραμμάτων της Κύπρου και των 4ήμερων κρουαζιέρων θα λάβουν τα Δελτία τους με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.

Η διενέργεια κλήρωσης των δικαιούχων των Κοινωνικών Προγραμμάτων ήταν τεχνική-ηλεκτρονική προκειμένου να διαφυλαχθεί απόλυτα η αντικειμενικότητα καθώς η Διοίκηση του Οργανισμού δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως συμμετοχή στην επιλογή των δικαιούχων.


Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31-12-2009.
Διαδικασία Παραλαβής Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.) - Δελτίων Εκδρομικών Προγραμμάτων (Δ.Τ.Π.)

Α. Οι δικαιούχοι του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα λάβουν μέσω των ΚΕΠ: Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού (Δ.Κ.Τ.), Κατάλογο Συμβεβλημένων Τουριστικών καταλυμάτων και Εκπτωτικά Κουπόνια.
Β. Οι δικαιούχοι του Εκδρομικού Προγράμματος θα λάβουν μέσω των ΚΕΠ: Δελτία Εκδρομικού Προγράμματος (Δ.Ε.Π.) και Κατάλογο Συμβεβλημένων Τουριστικών Γραφείων.
Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος θα παραλαμβάνονται προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή καταβολής εισφορών/ Βιβλιάριο Υγείας και αστυνομική ταυτότητα.
Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:
1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: 8ήμερες δωρεάν διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ.
2. Πρόγραμμα Εκδρομών: 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία.
3. Κρουαζιέρες: 4/ήμερες δωρεάν κρουαζιέρες, με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου. Περιλαμβάνει τρεις (3) διανυκτερεύσεις και πλήρη διατροφή (εντός του πλοίου).
4. Εκδρομικό Επιμορφωτικό Ταξίδι στην Κύπρο: διάρκειας 5 ημερών (4 διανυκτερεύσεις) για τους ασφαλισμένους, 21-64 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές της Κύπρου αλλά και να συμμετέχουν σε επιμορφωτικές επισκέψεις και περιηγήσεις

Απόσυρση στα κλιματιστικά με επιδότηση 35%

Το μέτρο της απόσυρσης στα κλιματιστικά θα ισχύσει από ερχόμενη Δευτέρα όπως ανακοινώθηκε χθες , έτσι όσοι καταναλωτές θέλουν μπορούν να αγοράσουν νέο κλιματιστικό το οποίο όμως θα πρέπει να είναι ενεργειακής κλάσης Α με επιδότηση 35% και μέχρι το ποσό των 500 ευρώ.
Η διαδικασία θα είναι απλή αφού ο πελάτης θα ....
πηγαίνει στο κατάστημα ( το οποίο θα πρέπει να έχει μπει στο πρόγραμμα) θα δίνει την ταυτότητα του και θα παίρνει το νεό κλιματιστικό. Βέβαια πρέπει να έχει παλιό κάτι το οποίο θα βεβαιώνει το κατάστημα αφού στην φόρμα που θα συμπληρώνεται πρέπει να αναγράφεται το serial Nuber , διαφορετικά το κατάστημα δεν θα μπορεί να εισπράξει την διαφορά της επιδότησης από την Ανακύκλωση ΑΕ αν δεν παραδώσει το παλιό κλιματιστικό με το συγκεκριμένο αριθμό...

Αντε και καλές δροσιές σε όλους ...

ΥΓ. καμιά απόσυρση σε πολιτικούς πότε θα γίνει... και ας είναι χωρίς επιδότηση αφού ούτως ή άλλος ο λαός πάντα τα πληρώνει...

Η πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο!.

Στις 30 Μαΐου, τέσσερις μέρες μετά την πρώτη φωλιά στη Ζάκυνθο, έγινε και η πρώτη φωλιά του 2009 στο νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Όπως είναι γνωστό ο Κυπαρισσιακός Κόλπος αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή αναπαραγωγής της καρέττα-καρέττα στη Μεσόγειο. Μαζί με τη Ζάκυνθο συγκεντρώνουν το 38% της μεσογειακής παραγωγής αυγών από θαλάσσιες χελώνες. Όμως τα δύο αυτά σημαντικά.... μεσογειακά «μαιευτήρια» έχουν άνιση μεταχείριση, όσον αφορά στην προστασία τους και στα κοινοτικά κονδύλια που απολαμβάνουν. Η μεν Ζάκυνθος με το Θαλάσσιο Πάρκο που
λειτουργεί από το 2000 έχει προχωρήσει αρκετά τόσο στην προστασία όσο και στην εξεύρεση κονδυλίων που επωφελείται η περιοχή και αναβαθμίζεται ο τουρισμός της, ενώ ο Κυπαρισσιακός Κόλπος παραμένει χωρίς κανένα νομικό καθεστώς προστασίας, παρόλο που η περιοχή έχει περιληφθεί – δικαίως – στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εργάζεται συστηματικά στον Κυπαρισσιακό Κόλπο από το 1983 συλλέγοντας στοιχεία ωοτοκίας και προστατεύοντας τις φωλιές που κινδυνεύουν, κυρίως από τη θήρευση που προκαλούν αλεπούδες. Ένας άλλος κίνδυνος προέρχεται από τροχοφόρα που έχουν το κακό συνήθειο να κυκλοφορούν, χωρίς να υπάρχει λόγος, πάνω στην άμμο. Η εργασία στο πεδίο, που γίνεται με άδεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διεξάγεται από εκπαιδευμένους εθελοντές που έρχονται για το σκοπό αυτό από πολλές χώρες του κόσμου και υποστηρίζεται από τις τοπικές αρχές και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει επισκευάσει και μετατρέψει σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγιαννάκη, κοντά στο Καλό Νερό, όπου γίνονται παρουσιάσεις σε σχολεία και οργανωμένες ομάδες.

Σημειώνεται ότι οι χελώνες που αναπαράγονται στον Κυπαρισσιακό Κόλπο αποτελούν ιδιαίτερο πληθυσμό και δεν έχουν σχέση με τον πληθυσμό της Ζακύνθου. Αυτό διαπιστώθηκε με το μακροχρόνιο πρόγραμμα μαρκαρίσματος που διενεργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ από το 1983 και στις δύο περιοχές. Πράγματι οι χελώνες από την κάθε περιοχή, παρόλο που κάνουν μεγάλες μεταναστεύσεις μέχρι τη βόρεια Αδριατική και τη Τυνησία, επιστρέφουν πάντα για ωοτοκία στην ίδια περιοχή όπου ωοτόκησαν και την προηγούμενη φορά και όπου πιθανόν εκκολάφθηκαν ως χελωνάκια.



Related Posts with Thumbnails