Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Με νέα εμφάνιση το Facebook ....New look Facebook

Ανανεώθηκε η εμφάνιση στο site του Facebook. Εδώ και λίγη ώρα έχει ανέβει και τρέχει η νέα εμφάνιση του η οποία από ότι είδαμε σίγουρα είναι πιο ευχάριστη , δίνοντας περισσότερες δυνατότητες από την σελίδα που έχεις μπροστά σου ....


Ένα βίντεο για όσους τρομάζουν εύκολα ....


Το παρακάτω βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσους τρομάζουν εύκολα Τρομάζετε δεν τρομάζετε σίγουρα θα γελάσετε

Πατήστε Συνέχεια για να δείτε το βίντεο





Πιο κοντά σε ένα εμβόλιο για το AIDS

Οι ερευνητές του AIDS Gail Ferstandig Arnold και Eddy Arnold (είναι ανδρόγυνο) έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη που μπορεί να οδηγήσει στην σύνθεση του πρώτου επιτυχημένου εμβολίου κατά του ιού HIV.
Στην έρευνά τους οι δύο επιστήμονες και η ομάδα τους κατάφεραν να πάρουν μέρη του HIV και να τα συνδυάσουν με τον ιό της γρίπης. Όταν εισήγαγαν τον συνθετικό ιό σε πειραματόζωα παρατήρησαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων παρήγαγε αντισώματα τα οποία μπορούσαν να καταπολεμήσουν ένα μεγάλο εύρος μεταλλάξεων του HIV.
Να σημειώσουμε εδώ ότι πολλά πειραματικά εμβόλια έχουν παρασκευασθεί στο παρελθόν. Το κυριότερο πρόβλημα όμως.... (που παραμένει) είναι ότι όλα τα εμβόλια μπορούν να καταπολεμήσουν μόνο μια συγκεκριμένη παραλλαγή του ιού. Κανένα μέχρι τώρα δεν ήταν αποτελεσματικό σε ένα μεγάλο εύρος μεταλλάξεών του.

Η προσέγγιση που ακολούθησε η ερευνητική ομάδα είχε ως βασικό σημείο την στόχευση ενός μέρους του ιού που είναι βασικό για την βιωσιμότητά του, ένα μέρος δηλαδή που είναι απαραίτητο ώστε ο ιός να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του. Συγκεκριμένα η έρευνα εστιάστηκε σε εκείνο το κομμάτι του ιού που παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα του HIV να εισέρχεται σε ξένα κύτταρα, ένα μέρος που είναι κοινό στις περισσότερες παραλλαγές του ιού.

Επιπλέον, επειδή ο ιός HIV είναι πολύ επικίνδυνος ώστε να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή του εμβολίου, οι Arnolds χρησιμοποίησαν τον ιό της γρίπης ως βάση και "κόλλησαν" το επίμαχο κομμάτι του HIV σε αυτόν. Η όλη διαδικασία έγινε βέβαια με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίζει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα θα αντιδράσει στον "συνθετικό" ιό με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσε σε ένα στέλχος του HIV.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Virology

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/03/aids.html



Γίναμε ... Σικάγο η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο....

Αυτά που συμβαίνουν πλέον σε καθημερινή βάση με την εγκληματικότητα δεν έχει προηγούμενο , πολύ φοβάμαι όμως ότι θα έχει και επόμενο το οποίο θα είναι ακόμη χειρότερο. Πλέον ο καθένας ότι γουστάρει κάνει αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι τα πολλά κρούσματα διαφόρων συμπεριφορών που έχουμε από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Σίγουρα δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Χαρακτηριστικά σήμερα είναι.... η μεγάλη επιχείριση της αστυνομίας να συλλάβει ληστή τράπεζας που έχει ταμπουρωθεί στο παλιό κτήριο του ΙΚΑ στο Ρέντη, αλλά και ο αστυνομικός αξιωματικός μάλιστα που πυροβόλησε επιχειρηματία στην Πλάκα ...
η φωτογραφία είναι συμβολική .... δέστε τους όλους



Beyonce Vs Shakira







Δωρεάν Αεροπορικά εισητήρια για την Αυστραλία ;;;

Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για την Αυστραλία σκέφτεται να προσφέρει η κυβέρνηση της χώρας, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την οικονομική κρίση και κατ’ επέκταση την κρίση στον τουρισμό.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λέγεται «Mayday Project» και στόχος του είναι να προσφέρονται τα αεροπορικά εισιτήρια χωρίς καμία χρέωση σε τουρίστες, με την προϋπόθεση αυτοί να ....ξοδέψουν κατά την παραμονή τους στην Αυστραλία τουλάχιστον 2,5 χιλιάδες ευρώ.
«Οι αφίξεις τουριστών στην Αυστραλία παρουσίασαν πέρυσι μείωση 6.5% και φέτος αναμένουμε νέα μείωση. Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα», δήλωσε ο Γκλεν Μίλεν, του οργανισμού «Independent Tourism Holdings» που πρότεινε την ιδέα στις Αρχές.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει σύντομα για το αν θα εγκρίνει το πρόγραμμα για τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε τουρίστες.
http://www.zougla.gr/news.php?id=28716

Απίστευτη δήλωση εργατικού ατυχήματος...

Είμαι ένας επαγγελματίας χτίστης. Την ημέρα του ατυχήματος δούλευα στη στέγη μιας εξαώροφης οικοδομής.
Μετά το πέρας της εργασίας μου είδα ότι μου περίσσευαν περίπου 250 κιλά τούβλα. Αντί να τα κατεβάσω στα χέρια από τη σκάλα,αποφάσισα να τα βάλω σε ένα βαρέλι και να τα κατεβάσω με μια τροχαλία,που ευτυχώς υπήρχε στη στέγη από πριν.
Σπρώχνω λοιπόν το βαρέλι στο κενό,το γεμίζω με τα 250 κιλά τούβλα και κατεβαίνω στο δρόμο. Λύνω το σκοινί κρατώντας το γερά για να κατεβάσω τα τούβλα αργά και σταθερά.
Όπως γράφω και στο έντυπο που μου δώσατε,το βάρος μου είναι 72 κιλά.
Ξαφνιασμένος από το δυνατό τράβηγμα τα’χασα και ξέχασα να αμολύσω το σκοινί. Όπως αντιλαμβάνεστε,απογειώθηκα και άρχισα μια ταχεία άνοδο,παράλληλα προς την οικοδομή.
Στο τρίτο πάτωμα περίπου συναντήθηκα με το βαρέλι που κατέβαινε. Αυτό εξηγεί τα ...κατάγματα του κρανίου και της ωμοπλάτης μου.
Η συνάντηση με το βαρέλι επιβράδυνε την άνοδό μου και συνέχισα να ανεβαίνω μέχρι που τα δάχτυλα του δεξιού μου χεριού χώθηκαν μέσα στην τροχαλία.
Έως τότε είχα βρει ήδη τον εαυτό μου και έτσι μπόρεσα να κρατήσω γερά το σκοινί παρά τον πόνο μου.
Την ίδια στιγμή το βαρέλι συγκρούστηκε με το πεζοδρόμιο και του έφυγε ο πάτος. Ελευθερωμένο από το βάρος των τούβλων,το βαρέλι ζύγιζε τώρα 25 κιλά.
Όπως καταλαβαίνεται ξεκίνησα μια γρήγορη κάθοδο παράλληλα προς την οικοδομή. Στο τρίτο πάτωμα περίπου,συναντήθηκα με το βαρέλι που ανέβαινε. Αυτό εξηγεί τα κατάγματα στους αστραγάλους και τα τραύματα στο κάτω μέρος του σώματος μου.
Αυτή τη φορά η σύγκρουση με το βαρέλι με φρενάρισε αρκετά ώστε να απαλύνει την πτώση μου πάνω στο σωρό από τα τούβλα.
Με λύπη μου σας πληροφορώ ότι,ξαπλωμένος κατάχαμα,ακινητοποιημένος από τον πόνο,κοιτώντας το άδειο βαρέλι έξι πατώματα πάνω από το κεφάλι μου,χάνω τις αισθήσεις μου και αμολάω το σκοινί

(κυκλοφορεί ως δήλωση εργατικού ατυχήματος .... δεν ξέρουμε αν έχει τόση δόση αλήθειας όσο και πλάκας)

Η κρίση χτύπησε και τον ιδρυτή του Playboy....

Η κρίση φαίνεται πως χτύπησε και τον μεγιστάνα και ιδρυτή του περιοδικού Playboy, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times, πουλάει την πολυτελή βίλα του στην περιοχή Χόλμπι Χιλς, έναντι 28 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η βίλα βρίσκεται δίπλα σε ένα άλλο πολυτελές κτήριο, όπου εδρεύει το Playboy. Έχει πέντε υπνοδωμάτια και 7 μπάνια, δυόροφο χώρο υποδοχής, ένα τεράστιο καθιστικό με το ένα... από τα τρία τζάκια της βίλας, βιβλιοθήκη, όπου βρίσκεται το δεύτερο τζάκι, το οικογενειακό δωμάτιο, δίπλα στην κυρίως τραπεζαρία, και μία κουζίνα - τραπεζαρία, ενώ περιβάλλεται από μεγάλους ελεύθερους χώρους.
πηγη: zougla.gr


Φόρτιση μπαταρίας σε λίγα δευτερόλεπτα ...

Τέλος η πολύωρη αναμονή για να φορτίσουμε μια μπαταρία στο κινητό η στον φορητό υπολογιστή , βάζει μια νέα μπαταρία λιθίου που ανάπτυξε ερευνητική ομάδα στο ΜΙΤ , η οποία και θα φορτίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Το καλό είναι ότι η μπαταρία αυτή έχει κατασκευαστεί από τα συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα για τις υπόλοιπες μπαταρίες που υπάρχουν στο εμπόριο γεγονός που σημαίνει ότι πολύ σύντομα η τεχνολογία αυτή μπορεί να περάσει στην μαζική παραγωγή



Παρασκευή και 13 .....


Άλλη μια Παρασκευή και 13 σήμερα η για δεύτερο συνεχόμενο μήνα , όσοι είστε προληπτικοί λάβετε τα μέτρα σας οι υπόλοιποι απλώς χαρείτε μια ακόμη όμορφη μέρα στην ζωή σας ...


Related Posts with Thumbnails