Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Εντοπισμός αρχαίων τάφων στην Πελασγία

Aρχαίοι τάφοι εντοπίστηκαν στη θέση Μελεός του Δήμου Πελασγίας (Ν.Φθιώτιδος), στη δυτική πλευρά της παραλίας Πελασγίας. Συγκεκριμένα, στις 2 Ιουνίου οι Λιμενικές Αρχές Πελασγίας και Γλύφας καθώς και ο Δήμος Πελασγίας ενημέρωσαν την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για τα ευρήματα και κλιμάκιο της εφορείας μετέβη στην περιοχή.
Ο έντονος κυματισμός από τους νοτιάδες του τελευταίου χειμώνα αποκάλυψε αρχαιότητες στο πρανές, που δεν .... ήταν εμφανείς μέχρι σήμερα. Στη στρωματογραφία της αποκαλυφθείσας τομής διαπιστώθηκε επίσης η ύπαρξη οστών και οστράκων.

Ήδη πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των αρχαίων: Αποτυπώνονται και θα περισυλλεχθούν άμεσα τα επιφανειακά ευρήματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πλήρης συστηματική διερεύνησή τους μετά από συνεννόηση των συναρμοδίων Εφορειών και του ΥΠ.ΠΟ.Τ.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:21 στο Ηράκλειο και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νησί.
Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 36 χιλιόμετρα δυτικά του Ηρακλείου και σε εστιακό βάθος 53 χιλιομέτρων.

Δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές και τραυματισμοί....
protothema.gr
Related Posts with Thumbnails