Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι

Έκρηξη βόμβας πριν λίγο στην καρδιά της Αθήνας στο Κολωνάκι , ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. Η αστυνομία είχε εκκενώσει την περιοχή καθώς είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σε εφημερίδα που προειδοποιούσε για την έκρηξη....

Ο απίθανος Νταλικιέρης με το Σαραντατρίο ... Επεισόδιο 2


Η εποχή της Επιτήρησης


Από σήμερα οι Ευρωπαίοι θα αποφασίζουν μόνοι τους για την Οικονομία μας...

Μακελειό στο Βύρωνα ένας πολίτης νεκρός και 2 αστυνομικοί τραυματίες

Μακελειό στο Βύρωνα πριν λίγη ώρα όπου σε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη δύο κακοποιών τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 25χρονος πολίτης, όταν βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των αστυνομικών και των κακοποιών.
Οι αστυνομικοί επηχείρησαν να συλλάβουν δύο κακοποιούς σε ενέδρα που τους είχαν στήσει την ώρα που βγήκαν από σπίτι της περιοχής, τούς ζήτησαν να παραδοθούν. Εκείνοι όμως άνοιξαν πυρ εναντίον τους αλλά και πετώντας χειροβομβίδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί. Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε βαρύτατα και 25χρονος και ξεψύχησε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου... μεταφέρθηκε.
Ενώ και οι δύο δράστες συνελληφθησαν.
Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί να εξουδετερώσουν τις χειρομβοβίδες που δεν εξεράγησαν.

Οι υπνόσακοι και τα υποστρώματα στα χέρια των αστέγων

Παρόλη την κακοκαιρία και τη δυνατή βροχή που έπεφτε όλη την ημέρα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, δεκάδες συμπολίτες μας αψήφησαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και προσέφεραν υποστρώματα καθώς και παλιούς αλλά και καινούργιους υπνόσακους στους συνανθρώπους μας που στερούνται στέγης. Για άλλη μια φορά οι πολίτες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Η ανθρωπιά δεν σταματά ούτε στις κακές καιρικές συνθήκες, παραμένει ισχυρή.
Όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε την Κυριακή, αλλά και τις επόμενες μέρες, διανεμήθηκε το... βράδυ της Πέμπτης με τη συνδρομή πολλών φίλων που διέθεσαν για ακόμα μια φορά το χρόνο τους, το μεταφορικό τους μέσο, την καλή τους διάθεση. Αυτή τη φορά παραδόθηκε όλο το υλικό με μία μόνο εξόρμηση στους δρόμους, στα στενά και στις πλατείες της Αθήνας. Η υψηλού επιπέδου πληροφόρηση που μας παρείχαν οι συμπολίτες μας, σχετικά με τις τοποθεσίες που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο οι άστεγοι αυτής της πόλης, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της διαδικασίας της διανομής. Παράλληλα όμως, το γεγονός ότι η διανομή έγινε τόσο γρήγορα μας οδήγησε σε μια κοινή διαπίστωση πως ο αριθμός των αστέγων στην πόλη μας έχει αυξηθεί δραματικά. Γεγονός, που κάνει επιτακτική την ανάγκη για πιο δυναμικές δράσεις και νέες πρωτοβουλίες, από όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας.
Εκ μέρους των Ελλήνων Ενεργών Πολιτών και των Homeless Support ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους προσέφεραν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Σε εκείνους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλλά και στη διανομή. Μια ξεχωριστή αναφορά σε όλα τα blogs, τις ιστοσελίδες και τα μέσα ενημέρωσης που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και τη δημοσιοποίησαν. Χωρίς αυτή την ενημέρωση δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση.
Το γνωρίζουμε όλοι μας πως το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα δε λύνεται με τέτοιου είδους μεμονωμένες δράσεις. Πιστεύουμε όμως, ότι βάλαμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι ώστε να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή όλων όσων πιέζουν τους αρμόδιους φορείς, τις δημοτικές αρχές και την κρατική εξουσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν υποχρεώσεις τους.
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2010/02/blog-post_6454.html

Related Posts with Thumbnails