Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ 1-0 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΡ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ....

ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΒΕΡΝΤΕΡ 2-2 ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ .....

430.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το ποσό των 430.000 ευρώ για την ανακατασκευή των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εγκρίθηκε χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπό το γ.γ. Αριστ. Καλογερόπουλο, παρουσία της υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφίας Καλαντζάκου, του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φώτη Δρούμπαλη και του κ. Βένου Κάκκαβα Η κα Καλαντζάκου μετά τη σύσκεψη δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνεχίζει να αναβαθμίζεται με τη στήριξη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή από την Πυλία ως την Ολυμπία και τις δευτεροβάθμιες υγειονομικές ανάγκες των πολιτών των περιοχών αυτών.
Είναι σημαντικό που με την έγκριση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακαινίζονται τώρα πλήρως τα χειρουργεία και θα λειτουργούν σύμφωνα με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η ευγενική χορηγία του κ. Βένου Κάκκαβα για τη σύνταξη της μελέτης, η οποία ήταν απαραίτητη για να προχωρήσουμε γρήγορα στην ανακαίνιση των χειρουργείων».
πηγη:Εφημερίδα Θαρρος Μεσσηνίας

Ευθύνες στη κυβέρνηση για την διοικητική μεταρρύθμιση επέρριψε ο Γιώργος Παπανδρέου ....Ομιλία στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως άλλοθι την οικονομική κρίση για την παραπομπή της διοικητικής μεταρρύθμισης στις ελληνικές καλένδες, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση, ενώ την επέκρινε για το ότι έδωσε άδοξο τέλος στο διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε ακόμη αυτόν το διάλογο «παρωδία» και παρατήρησε πως ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ποτέ δεν πίστεψε σε μια ουσιαστική και ριζική αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε τις προτάσεις του κόμματός του για μια διοικητική μεταρρύθμιση που θα περιλαμβάνει ριζικό μετασχηματισμό του κράτους με μετατροπή του σε επιτελικό κράτος-στρατηγείο, που διαχειρίζεται μόνο τις αναγκαίες εθνικές πολιτικές.
Αναφέρθηκε ακόμη στη δημιουργία νέου αυτοδιοικητικού συστήματος που απαρτίζεται από δύο ισχυρούς και ανεξάρτητους βαθμούς αυτοδιοίκησης, δηλαδή τους δήμους και τις περιφέρειες.
πηγη:in.gr

Πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη

Διαδοχικές επιθέσεις με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες σημειώθηκαν σε τουλάχιστον 7 σημεία στη Βομβάη της Ινδίας, ενώ στόχος έγινε και το πολυσύχναστο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ Παλλάς. Σύμφωνα με το BBC, άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε σταθμό τρένου και σε πολυσύχνατο εστιατόριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες. Σύμφωνα με την τοπική αστυνονομία, οι επιθέσεις κατά πάσα πιθανότητα είναι τρομοκρατικού χαρακτήρα.
πηγη:skai.gr

Υποχρέωση εφοδιασμού επαγγελματικών οχημάτων με σύστημα ABS

Την υποχρέωση εφοδιασμού των επαγγελματικών οχημάτων με σύστημα ABS από 01-01-2009, υπενθύμισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών.
Συγκεκριμένα, από το 2004 το υπουργείο Μεταφορών -λαμβάνοντας υπόψη ότι τα επαγγελματικά οχήματα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην οδική ασφάλεια δεδομένου ότι και περισσότερα χιλιόμετρα διανύουν και μεγαλύτερο όγκο καταλαμβάνουν, αλλά και οι συνέπειες από τυχόν ατυχήματα είναι μεγαλύτερες- καθιέρωσε την υποχρέωση να φέρουν τα οχήματα αυτά ΑBS.
Μετά από σχετική καταγγελία που έγινε το 2005 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να επιβάλει με την υπ’ αριθ. 28366/2098/2006 (ΦΕΚ Β΄ 441) απόφαση τη χρήση του συστήματος ABS σε όλα τα οχήματα που εισάγονται στη χώρα μας από 01-01-2009, καθώς στα μεταβιβαζόμενα από την ίδια ημερομηνία επαγγελματικά οχήματα.
Στην ανακοίνωση του ΥΜΕ σημειώνεται επίσης ότι από 01-01-2013 η υποχρέωση αυτή θα ισχύσει για όλα τα κυκλοφορούντα στη χώρα μας επαγγελματικά οχήματα.
Επισημαίνεται τέλος ότι ως επαγγελματικά οχήματα νοούνται τα λεωφορεία πάνω από οκτώ (8) θέσεις χωρίς τον οδηγό, φορτηγά με μικτό βάρος πάνω από 3,5 τόνους και ρυμουλκούμενα με μικτό βάρος πάνω από 3,5 τόνους.
πηγη:naftemporiki.gr

Σε μείωση των επιτοκίων προχωρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 5 Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα Ζαν Κλοντ Τρισέ είπε την Τετάρτη ότι η ευρωτράπεζα θα μπορούσε να μειώσει το βασικό επιτόκιό της την επόμενη εβδομάδα, εάν υπάρχουν στοιχεία ότι περιορίζονται οι πληθωριστικές πιέσεις.
«Θα έχουμε πολλές νέες πληροφορίες και δεν αποκλείσαμε το να μειώσουμε και πάλι τα επιτόκια εάν ο ανοδικός κίνδυνος στις τιμές μετριαστεί» είπε ο κ. Τρισέ σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο.
Ερωτηθείς για το εάν τα οικονομικά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου θα είναι χειρότερα από αυτά του τρίτου, που επιβεβαίωσαν ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση, είπε:
«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολλές νέες πληροφορίες, θα έχουμε τις δικές μας προβλέψεις [...] Θα δούμε όταν θα έχουμε τα στοιχεία».
Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ είναι 3,25%. Η μείωση ενδέχεται να αγγίξει το 0,50%.
πηγη : in.gr
Related Posts with Thumbnails