Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Βουτιά -5,47% στο Χρηματιστήριο σήμερα

Βαθύ κόκκινο για το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα το οποίο έκλεισε με απώλειες τις τάξεως του -5,47% και τις τράπεζες να υποχωρούν πάνω από 6% ....

όλα αυτά μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor's....

Ανεστάλη η αυριανή απεργία στο Μετρό

Ανέστηλαν την αυριανή 24ωρη απεργία τους οι εργοζόμενοι στο Μετρό , έτσι όλα τα δρομολόγια θα γίνονται κανονικα ...

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την επίθεση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ...

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε με προκήρυξη του στην εφημερίδα "Το Ποντίκι" την επίθεση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια με τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη .... επίσης αναλαμβάνει την επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη κατά της κλούβας των ΜΑΤ

Μπείτε με το Google Earth στο μουσείο Prado της Μαδρίτης ...

Από το σπίτι σας με την βοήθεια του Google Earth μπορείτε να μπείτε στο μουσείο Prado της Μαδρίτης και να δείτε μερικούς από τους πιο διάσημου πίνακες του ..... πραγματικά καταπληκτικό ...

και για να μην πολυψάχνεται μόλις ανοίξετε το Google Earth βάλτε του στην αναζήτηση που εχει (flay to) την φράση Madrid museo del Prado

Χωρίς Μετρό πάλι αύριο η Αθήνα

Απεργία αύριο των εργαζομένων στο μετρό που αρνούνται την πρόταση του υπουργείου Μεταφορών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας (2008 -2009).
Από ότι διαβάζουμε η απεργία ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη 8 του μηνός, την οποία μετέθεσαν λόγω του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
Γιατί την μετέθεσαν ;; μήπως δεν μπορούσαν οι νέοι υπουργοί να μετακινηθούν ; εξάλλου καμία 30αριά είναι όλοι και όλοι . Άσε που δεν φύγανε και αρκετοί.

Στις καλένδες το γήπεδο του ΠΑΟ ;;;

Ανησυχία και οργή στις τάξεις του Παναθηναϊκού από την πληροφορία ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που πιθανότατα θα ανακοινωθεί σήμερα και με ψήφους 2-1, αναστέλλονται τα έργα στον Βοτανικό μέχρι να βγει η τελική απόφαση για την προσφυγή των «130». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γίνεται παύση εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου τουλάχιστον έως της 6 Μαρτίου, όταν και θα αρχίσει να εξετάζεται η υπόθεση από την Ολομέλεια του ΣτΕ, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια! Σε αυτή την περίπτωση μελέτες, νομοθετικά πλαίσια και χρονοδιαγράμματα θα πάνε… περίπατο και πιθανότατα θα πρέπει να «στηθεί» εξ αρχής ένα νέο πλαίσιο για το νέο «σπίτι» του Παναθηναϊκού. Το βέβαιο είναι πως οι αντιδράσεις από πλευράς Παναθηναϊκού θα είναι έντονες. Οι οπαδοί της ομάδας αναμένεται να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με συλλαλητήρια, ενώ αναμένεται και η επίσημη αντίδραση του «τριφυλλιού», καθώς υπήρξε σχετική σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ. Οι άνθρωποι της ομάδας εκφράζουν την απορία τους για την εξέλιξη, μιας και από τα δύο νέα υπομνήματα που κατατέθηκαν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, προκύπτει ότι η Πολιτεία στηρίζει πλήρως το έργο, αναγνωρίζοντας ότι λόγοι επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν τη συνέχιση των εργασιών. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν εξετάσει ένα εναλλακτικό πλάνο δράσης, το οποίο είχαν ετοιμάσει στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ ήταν αρνητική. Μάλιστα λέγεται πως έχουν εξασφαλίσει εγγυήσεις από την Πολιτεία πως οι όποιες τροποποιήσεις χρειαστούν στο νομοθετικό πλαίσιο θα γίνουν σε πολύ μικρότερο διάστημα από ό,τι συνηθίζεται. Έτσι εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι καθυστερήσεις και τα έργα θα πάνε πίσω για διάστημα αρκετά μικρότερο των δύο χρόνων.
πηγη:sport-fm.gr

Το πρόγραμμα γραπτού διαγωνισμού των Εκπαιδευτικών 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου

Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει το πρόγραμμα διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών βάσει της προκ. 3Π/2008 (ΦΕΚ 516/8.10.2008), καθώς και τις νέες ημερομηνίες και ώρες του αναβληθέντος διαγωνισμού βάσει της προκ. 2Π/2008 (ΦΕΚ 515/8.10.2008).
Οι υποψήφιοι όλων των κλάδων θα εξετασθούν στην Α΄ Θεματική Ενότητα το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009 και στη Β΄ Θεματική Ενότητα την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009 κατά τις ώρες που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

Οι υποψήφιοι οφείλουν να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη της κάθε εξέτασης.

βρείτε το εξταστικο σας κέντρο εδώ : http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/Diagonismi/examPlace.csp

Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Ατομα με Αναπηρίες (ΦΕΚ Β 1667 18.8.2008)

Μας σταλθηκε και δημοσιεύουμε το σχετικο ΦΕΚ με τα δικαιώματα δωρεάν υπηρεσιών των ατόμων με αναπηρία από τον ΟΤΕ ..... απο τα βασικότερα είναι δωρεάν ιντερνετ για μηνιαίο κόστος 18 ευρώ (όταν το connex έχει 16,50) και δωρεάν χίλια λεπτά τηλέφωνο αστικής χρέωσης μηνιαίως .....

Αριθμ. οικ. 44867/1637 (ΦΕΚ Β 1667 18.8.2008)
Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Ατομα με Αναπηρίες.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Εχοντας υπόψη:1. Τις διατάξεις:

α) Του άρθρου 51 παρ. 1 του ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 13/τ.Α’), “Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις”, όπως ισχύει.β) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98/τ.Α’).γ) Του π.δ. 293/1999 “Οργανισμός του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών” (ΦΕΚ 263/τ.Α’), όπως ισχύει.2. Την υπ’ αριθμ. 436/35/24.5.2007 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Αρθρο 1
Αντικείμενο
Αντικείμενο της παρούσας απόφασης είναι η λήψη μέτρων για τους τελικούς χρήστες, που είναι Άτομα με Αναπηρίες, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι η πρόσβαση και η οικονομική προσιτότητα των διαθέσιμων στο κοινό τηλεφωνικών

Αρθρο 2
Ειδικές ρυθμίσεις
1. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας οφείλει, στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών Καθολικής Υπηρεσίας, να λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρίες.
2. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας, κατόπιν σχετικής αιτήσεως ενός ευλόγου αριθμού χρηστών, που είναι άτομα κωφά ή έχουν σοβαρά προβλήματα αρθρώσεως, εγκαθιστά κοινόχρηστους τηλεκειμενογράφους σε συγκεκριμένο σημείο.
3. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας μεριμνά, προκειμένου το σύνολο των κοινόχρηστων τηλεφώνων, που θα εγκατασταθούν από αυτόν μετά την έναρξηισχύος της παρούσης, να είναι διαμορφωμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση από άτομα, που χρησιμοποιούναναπηρικό αμαξίδιο, έχουν κινητικές δυσκολίες, είναι τυφλά και έχουν σοβαρά προβλήματα ακοής. Η Ε.Ε.Τ.Τ. δύναται με απόφαση της να προσδιορίσει τημορφή, τους όρους και τις προδιαγραφές λειτουργίας των κοινοχρήστων τηλεφώνων, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση και αποτελεσματική χρήση τους απότα άτομα με αναπηρίες.
4. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας θα παρέχει σε άτομα τυφλά ή άτομα με προβλήματα οράσεως τέτοιου βαθμού, που δεν τους επιτρέπουν να συμβουλευτούν τον τηλεφωνικό κατάλογο, τη δυνατότητα πρόσβασης ατελώς στην υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου. Για τη διευκόλυνση της χρήσης των ονομαστικών τηλεφωνικών καταλόγων ηλεκτρονικής μορφής από άτομα τυφλά, ο πάροχος. Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να καθιστά διαθέσιμους τους ως άνω καταλόγους στα άτομα αυτά σε μορφή απλού κειμένου χωρίς γραφικά (text only) μέσω CD-ROM, που παρέχεται δωρεάν, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του.
5. Μετά από αίτηση τους, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας παρέχει τερματικό εξοπλισμό για χρήση τηλε-κειμενογράφου ή άλλου ειδικού εξοπλισμού σε τιμές κόστους σε άτομα με δυσκολίες ακοής και όρασης (αναπηρία 67% και άνω). Τυχόν επισκευή καθώς και πιθανή αντικατάσταση ελαττωματικού τερματικού εξοπλισμού, ο οποίος έχει διατεθεί από τον πάροχο Καθολικής Υπηρεσίας κατά τα ανωτέρω, πραγματοποιείται άμεσα από αυτόν, χωρίς χρέωση του συνδρομητή, εκτός αν ο συνδρομητής έχει αποδεδειγμένα προβεί σε κακή χρήση του τερματικού εξοπλισμού.
6. Στις κάτωθι κατηγορίες ατόμων προβλέπεται έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) ευρώ επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας ζώνης) στο Διαδίκτυο:
• Ατομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
• Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας - παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.
• Νεφροπαθείς τελικού σταδίου και άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς, πνευμόνων, παγκρέατος, ήπατος, νεφρού).
• Ατομα τυφλά.
• Ατομα κωφά - βαρήκοα.
• Αιμορροφιλικοί και πάσχοντες από AIDS.
• Χανσενικοί.
• Ατομα πάσχοντα από θαλασσαιμία.
Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές του ν. 3528/2007.
Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός που κατά νόμο τον εκπροσωπεί δηλώνει στον πάροχο τηςΚαθολικής Υπηρεσίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνεται η έκπτωση.
7. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας μεριμνά, ώστε τα Άτομα με Αναπηρίες, σε περίπτωση απώλειας της δυνατότητας τηλεφωνικής επικοινωνίας, να έχουν προτεραιότητα, τόσο στη σύνδεση, όσο και στην αποκατάσταση βλαβών στην τηλεφωνική τους σύνδεση.
8. Ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να παρέχει σε άτομα τυφλά ή με σοβαρά προβλήματα οράσεως, που δεν τους επιτρέπουν να αναγνώσουν τα στοιχεία που αναφέρονται στους λογαριασμούς, τη δυνατότητα να πληροφορούνται ατελώς το ύψος του τελευταίου λογαριασμού της τηλεφωνικής χρέωσης, καλώντας έναν κωδικό αριθμό επιλογής.
9. Μετά από αίτηση τους, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να παρέχει πρόσφορο και οικονομικό εναλλακτικό σχήμα για την παροχή βασικού επιπέδου αναλυτικής χρέωσης σε άτομα τυφλά ή άτομα με προβλήματα οράσεως. Το εν λόγω εναλλακτικό σχήμα, καθώς και η διαδικασία υλοποίησης του,υποβάλλονται προηγουμένως στην Ε.Ε.Τ.Τ. για έγκριση. Το βασικό επίπεδο αναλυτικής χρέωσης, για τις ανάγκες της παρούσας παραγράφου, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
- τον καλούμενο αριθμό,- την ημερομηνία και ώρα κατά την οποία έλαβε χώρα η κλήση και- τη χρέωση της κλήσης.
10. Για την εξυπηρέτηση ατόμων κωφών και ατόμων με σοβαρά προβλήματα άρθρωσης και ακοής, η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης παρέχεται ατελώς και μέσω της υπηρεσίας γραπτών μηνυμάτων (SMS) κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.
11. 0 πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας παρέχει δωρεάν χρόνο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αξίας ίσης με την αξία χιλίων (1.000) λεπτών αστικής χρέωσης μηνιαίως, σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων:
• Νεφροπαθείς τελικού σταδίου.
• Ατομα με βαριά κινητική αναπηρία 67% και άνω ή πάσχοντα εκ τετραπληγίας-παραπληγίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ή έχοντα αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων.
• Ατομα με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχώσεις ή πάσχοντα από εγκεφαλική παράλυση, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
• Ατομα τυφλά.
• Ατομα πάσχοντα από Θαλασσαιμία.
• Ατομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου (καρδιάς, πνευμόνων, παγκρέατος, ήπατος, νεφρού).
• Αιμορροφιλικοί και πάσχοντες από AIDS.
• Χανσενικοί.
Αρμόδιες για την πιστοποίηση των παραπάνω αναπηριών είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές του ν. 3528/2007.
Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός, που κατά νόμο τον εκπροσωπεί, δηλώνει στον πάροχο της Καθολικής Υπηρεσίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνει η έκπτωση.
12. Ατομα με προβλήματα ακοής και ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, τα οποία προσκομίζουν γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών του ν. 3528/2007 δικαιούνται έκπτωσης 50% στην αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων μέσω κινητής τηλεφωνίας, η δαπάνη των οποίων βαρύνει τον εκάστοτε πάροχο της Καθολικής Υπηρεσίας του τόπου της διαμονής τους. Η ως άνω έκπτωση παρέχεται για μία μόνο σύνδεση και ο δικαιούχος της έκπτωσης ή αυτός, που κατά νόμο τον εκπροσωπεί, δηλώνει στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης επί της οποίας θα γίνει η έκπτωση. Με απόφαση της Ε.Ε.Τ.Τ. ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση της παραπάνω έκπτωσης, καθώς και ο τρόπος διακανονισμού των ποσών της έκπτωσης μεταξύ των παροχών κινητής τηλεφωνίας και του παρόχου της Καθολικής Υπηρεσίας. Την ανωτέρω έκπτωση δικαιούνται και τα ανήλικα άτομα με προβλήματα ακοής και ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, των οποίων η σύνδεση είναι στο όνομα του ενός εκ των δύο γονέων, ή άλλου προσώπου, που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, αφού προσκομίσουν τη σχετική γνωμάτευση αναπηρίας και πιστοποιητικόοικογενειακής κατάστασης, καθώς και οι οικογένειες των ατόμων με νοητική υστέρηση, αυτισμό, ψυχοσωματικές και πολλαπλές αναπηρίες, που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με βασική προϋπόθεση την προσκόμιση γνωμάτευσης των Υγειονομικών Επιτροπών του ν. 3528/2007.
13. Σε όλες τις περιπτώσεις, που περιγράφονται στο παρόν άρθρο, ο πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας υποχρεούται να ελέγχει την ακρίβεια των προσκομιζομένων δικαιολογητικών, από τα οποία προκύπτει το δικαίωμα των αιτούντων και υποχρεούται να τηρεί σχετικό αρχείο, παρέχοντας στην Ε.Ε.Τ.Τ., εφόσον του ζητηθεί σχετικά, κάθε αναγκαία πληροφορία για τον έλεγχο της παροχής και τωνόρων παροχής της καθολικής υπηρεσίας.

Αρθρο 3
Εναρξη Ισχύος
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Παπάγου, 1 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΔ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Related Posts with Thumbnails