Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Δείτε τα εγκαίνια απο το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο στο Ντουμπάι




Στην Πύλο για τα Θεοφάνεια ο Αντώνης Σαμαρας


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς την ημέρα των Θεοφανίων (Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010) θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Πύλου Μεσσηνίας.
Στην πρώτη του μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ επίσκεψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο όπου αναμένεται και θερμή υποδοχή....


4 ακόμη θύματα από τη νέα γρίπη Η1Ν1

Στα πλαίσια της παρακολούθησης της πορείας της πανδημίας της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009 στη χώρα, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ενημερώνει ότι οι παρακάτω ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009, ανέπτυξαν επιπλοκή από αυτήν και απεβίωσαν:
· Άνδρας 50 ετών, με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος, σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκίας
· Γυναίκα 41 ετών, χωρίς υποκείμενο νόσημα
· Γυναίκα 53 ετών, με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος υπό ανοσοκαταστολή
· Άνδρας 35 ετών, με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος υπό ανοσοκαταστολή

Επίσης οι ....

παρακάτω ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) 2009 εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης:
· Άνδρας 60 ετών, με ιστορικό χρόνιου νεφρικού νοσήματος και ανοσοκαταστολή
· Άνδρας 39 ετών, με νοσογόνο παχυσαρκία
· Γυναίκα 39 ετών, με νοσογόνο παχυσαρκία
· Κορίτσι 2,5 ετών, με ιστορικό μεταβολικού νοσήματος
· Γυναίκα 52 ετών, με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη
· Κορίτσι 7,5 ετών με ιστορικό μεταβολικού νοσήματος
· Άνδρας 72 ετών, με ιστορικό αναπνευστικού και καρδιαγγειακού νοσήματος

Τέλος στο σίριαλ Μπεν Αρφα για τον Ολυμπιακό

Αποσύρει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του Μπεν Αρφα ο Ολυμπιακός σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ στην οποία σημειώνεται «Η Π.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι αποσύρει το ενδιαφέρον για την μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ Χατέμ Μπεν Αρφά, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει συγκεκριμένη απάντηση για την πώληση η μη του παίκτη».


Κατεπείγουσα ΕΔΕ στον Ευαγγελισμό με εντολή της υπουργού για τη νοσηλεία Κακαουνάκη


Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδωσε εντολή στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών " Ο Ευαγγελισμός " Γιάννη Μυλωνάκη για διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκής Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση νοσηλείας του Νίκου Κακαουνάκη.


Λιγότερα τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα φέτος κατά την έξοδο της Πρωτοχρονιάς

Το χρονικό διάστημα από 31-12-2009 έως 03-01-2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφηκαν σε όλη την Επικράτεια, τα ακόλουθα τροχαία ατυχήματα:
Θανατηφόρα: 6 έναντι 14 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό μείωσης 57,1%)
Βαριά: 12 έναντι 11 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό αύξησης 9,1%)
Ελαφρά: 117 έναντι 94 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό αύξησης 24,5%)

Επιπλέον οι... θανόντες - τραυματίες από τα ατυχήματα αυτά είναι:
7 θανόντες έναντι 16 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό μείωσης 56,3%)
13 βαριά τραυματίες έναντι 15 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό μείωσης 13,3%)
169 ελαφρά τραυματίες έναντι 148 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (ποσοστό αύξησης14,82)

Μειώσεις έως και 16,8% για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς εθνικά κινητά

Νέες μειωμένες τιμές για τα ΟΤΕ Πακέτα Χρόνου προς Κινητά ανακοινώνει ο ΟΤΕ. Τα πακέτα αυτά απευθύνονται τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις και προσφέρουν κάθε μήνα από 30 ως 500 λεπτά χρόνο ομιλίας από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς εθνικά κινητά όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Οι μειώσεις, που ισχύουν από την αρχή του νέου έτους, φθάνουν έως και 16,5% για νοικοκυριά - ιδιώτες και έως 16,8% για επιχειρήσεις.
Με τις νέες μειωμένες τιμές που ....
προσφέρουν τόσο τα ΟΤΕ Πακέτα Χρόνου «Κινητά» -η συνέχεια των γνωστών OTE Mobile- όσο και τα OTE Business πακέτα χρόνου για επιχειρήσεις, μπορείτε να μιλάτε σταθερά και οικονομικά προς κινητά, επιλέγοντας το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Αναλυτικά, οι νέες τιμές και τα διαθέσιμα Πακέτα Χρόνου «Κινητά» για νοικοκυριά - ιδιώτες περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:
OTE Πακέτα Χρόνου για Οικιακούς Πελάτες Προηγούμενες τιμές ανά μήνα (με ΦΠΑ) Νέες τιμές ανά μήνα (με ΦΠΑ) Διαφορά
Κινητά 30’ 3,60 € 3,10 € -13,89%
Κινητά 60’ 6,80 € 5,80 € -14,71%
Κινητά 120’ 13,50 € 11,50 € -14,81%
Κινητά 240’ 26,30 € 22,00 € -16,35%
Κινητά 480’ 50,90 € 42,50 € -16,50%


Αντίστοιχα, οι νέες τιμές και τα διαθέσιμα ΟΤΕ Business Πακέτα Χρόνου προς κινητά για επιχειρήσεις διαμορφώνονται ως εξής:
ΟΤΕ Business Πακέτα Χρόνου Προηγούμενες τιμές ανά μήνα (με ΦΠΑ) Νέες τιμές ανά μήνα (με ΦΠΑ) Διαφορά
Κινητά 100’ 11,25 € 9,49 € -15,64%
Κινητά 200’ 22,10 € 18,59 € -15,88%
Κινητά 500’ 52,90 € 43,99 € -16,84%

Όλες οι παραπάνω μειώσεις ισχύουν αυτόματα και για τους υφιστάμενους πελάτες.

Επιλέγοντας ένα από τα παραπάνω πακέτα για κλήσεις προς κινητά και συνδυάζοντας το με ένα από τα προγράμματα για κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα, που διαθέτει ο ΟΤΕ τόσο για νοικοκυριά όσο και για επιχειρήσεις, όλοι έχουν την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λογαριασμό τους.
Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν και να εγγραφούν σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω πακέτα καλώντας δωρεάν το 134, με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTESHOP - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ), online μέσω του www.oteshop.gr είτε τέλος στο ΟΤΕ Business Customer Service 13818 για επιχειρήσεις.


Στην Αλφειούσα Ηλείας το τέταρτο "χρυσό" δελτίο του Τζόκερ

Πλουσιότερος κατά 3.000.000 ευρώ έγινε ένας κάτοικος της Αλφειούσας Ηλείας, ο οποίος είναι ένας από τους τέσσερις υπερτυχερούς που κατάφεραν να μαντέψουν τους μαγικούς αριθμούς του Τζόκερ. Το ένα από τα τέσσερα «χρυσά» δελτία του Τζόκερ, που μοιράζονται το ποσό των 12.000.000 ευρώ, παίχτηκε στο πρακτορείο του Κωνσταντίνου Γεράνιου, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιτυχία που σημειώθηκε στο κατάστημά του. Οπως είπε ο κ. Γεράνιος ... «από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε ότι ο ένας από τους υπερτυχερούς έπαιξε και κέρδισε στο πρακτορείο μας, δεν έχουμε κλείσει μάτι. Είναι πολλά τα λεφτά και μακάρι αυτός που τα κέρδισε να τα αξιοποιήσει σωστά».

Ωστόσο, ο υπερτυχερός δεν είχε εμφανιστεί μέχρι χθες για να δηλώσει την επιτυχία του, με αποτέλεσμα όσοι κάτοικοι δεν είχαν ελέγξει τα δελτία τους να ελπίζουν ότι θα είναι εκείνοι οι τυχεροί. Μάλιστα, όπως τόνισαν, δεν θυμούνται να έχουν «πέσει» άλλη φορά τόσα πολλά λεφτά στο νομό τους.
www.espressonews.gr/

Αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στο 11% για αγρότες - κτηνοτρόφους. Αναδρομική ισχύ για το 2009

Αναδρομική ισχύ, από τα τιμολόγια του 2009, πρόκειται να έχει η αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στο 11% από το 7% στα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής. Από την αύξηση του συντελεστή υπολογίζεται ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα ωφεληθούν με συνολικό ποσό 150 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ παροχετεύθηκαν στην ελληνική περιφέρεια από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Κατερίνας Μπατζελή, οι συνταξιούχοι αγρότες του ΟΓΑ θα λάβουν ...240 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι θα βοηθηθούν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση. Αν κατά μέσο όρο ληφθεί ως υπόθεση εργασίας ότι υπάρχουν δύο παιδιά ανά οικογένεια, το επιπλέον ποσό είναι 60 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή συνολικά οι αγρότες από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα πάρουν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

www.paseges.gr/

«Λεηλάτησαν» εκκλησία στα Καβάσιλα Ηλείας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ιερόσυλοι «χτυπούν» τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Καβάσιλα. Τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς «ξαναχτύπησαν», μόνο που αυτή τη φορά δεν «ασχολήθηκαν» μόνο με το παγκάρι αλλά λεηλάτησαν το ιερό του ναού κλέβοντας ακόμα και τα ιερά σκεύη. Ο εφημέριος του ναού δεν μπορούσε να πιστέψει την εικόνα που αντίκρισε το επόμενο πρωινό, ενώ στα στόματα των οργισμένων κατοίκων των Καβασίλων έρχεται μόνο μια λέξη «Ντροπή».

Η διάρρηξη έγινε ...
τις πρώτες πρωινές ώρες του νέου έτους αφού με την αλλαγή του χρόνου, ο εφημέριος του Ναού πήγε να χτυπήσει χαρμόσυνα τις καμπάνες, χωρίς ωστόσο, να αντιληφθεί το παραμικρό. Το επόμενο πρωί όμως…

http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=1508

Ισαάκ Νεύτωνας

Στον Ισαακ Νεύτων έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της καθώς σαν σήμερα το 1643 γεννήθηκε.

Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι και το μήλο που πέφτει από το λογότυπο της Google...






Ισαακ Νευτων

Στον Ισαακ Νεύτων έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της καθώς σαν σήμερα το 1643 γεννήθηκε.
Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι και το μήλο που πέφτει από το λογότυπο της Google...


Ισαάκ Νεύτων

Ο Ισαάκ Νεύτων (Νιούτον) ήταν Άγγλος Φυσικός και Μαθηματικός (4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727). Θεωρείται πατέρας της Κλασικής Φυσικής, καθώς ξεκινώντας από τις παρατηρήσεις του Γαλιλαίου αλλά και τους νόμους του Κέπλερ για την κίνηση των πλανητών διατύπωσε τους τρεις μνημειώδεις νόμους της κίνησης και τον περισπούδαστο «νόμο της βαρύτητας» (που ο θρύλος αναφέρει πως αναζήτησε μετά από πτώση μήλου από μια μηλιά). Μεγάλης ιστορικής σημασίας υπήρξαν ακόμη οι.... μελέτες του γύρω από την έννοια του φωτός καθώς επίσης και η συμβολή του στη θεμελίωση των σύγχρονων μαθηματικών και συγκεκριμένα επί του διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πτώμα βρέθηκε στην παραλία Νεοχωρίου Ζαχάρως

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κατακόλου, για την ύπαρξη πτώματος στην παραλία Νεοχωρίου Ζαχάρως Ηλείας.
Επί τόπου έσπευσε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κατακόλου συνοδεία Ιατροδικαστή, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για πτώμα, πιθανόν ανδρός, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο Πύργου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομίας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου...


Related Posts with Thumbnails