Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τραγωδία με 15 νεκρούς στο Love Parade της Γερμανίας

Συνολικά 15 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά στο δημοφιλές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Το δυστύχημα συνέβη όταν επικράτησε πανικός στη σήραγγα εισόδου στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ....

Πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι προκλήθηκε πανικός και τα θύματα ποδοπατήθηκαν αφότου οι Αρχές προσπάθησαν να εμποδίσουν χιλιάδες ανθρώπους να φθάσουν στο χώρο διεξαγωγής του Love Parade, καθώς επικρατούσε ήδη μεγάλος συνωστισμός.

Η αστυνομία -η οποία διέθετε δύναμη 1.200 ανδρών- απέκλεισε το χώρο και καλούσε με μεγάφωνα να επιστρέψουν όσοι επιχειρούσαν να εισέλθουν. Όμως ξέσπασε πανικός και εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους.

Προηγούμενες φωτογραφίεςΕπόμενες φωτογραφίες1234518 φωτογραφίες
Οι διασώστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο, ενώ οι τοπικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να μην δώσουν εντολή μαζικής εκκένωσης του χώρου υπό το φόβο ότι θα ξεσπάσει μεγαλύτερος πανικός.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι δεκάδες άνθρωποι ήταν σωριασμένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί λιποθύμησαν. «Δεν υπήρχε διαφυγή. Οι άνθρωποι ήταν πιεσμένοι πάνω στον τοίχο. Φοβόμουν ότι θα πεθάνω» δήλωσε ένας από συμμετέχοντες που παγιδεύτηκε στο τούνελ.

Συνολικά 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν (εννέα γυναίκες και έξι άνδρες), δέκα χρειάστηκαν ανάνηψη από τους διασώστες, ενώ οι τραυματίες φθάνουν τους 100 και πολλοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το πλήθος ήταν τόσο μεγάλο που πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν είχαν καταλάβει καν τι συνέβαινε στη σήραγγα...

Οι οργανωτές του φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γερμανία και διαρκεί όλη την ημέρα ανέμεναν προσέλευση άνω του ενός εκατομμυρίου.

Το φεστιβάλ Love Parade προσελκύει λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής από όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν άρματα από πολλές χώρες, ανάμεσά τους Ρωσία, Βραζιλία, Ολλανδία, Ισπανία και Αυστραλία, τα οποία επρόκειτο να παρελάσουν στην πόλη για δέκα ώρες.

Το φεστιβάλ «γεννήθηκε» στο Βερολίνο το 1989 ως εκδήλωση ειρήνης και εξελίχθηκε σε μεγάλο, ανοιχτό φεστιβάλ μουσικής. Αποτελούσε θεσμό για τη γερμανική πρωτεύουσα μέχρι πριν από λίγα χρόνια όταν εξαιτίας οικονομικών κυρίως λόγω άρχισε να διεξάγεται σε άλλες γερμανικές πόλεις.
πηγη:tanea.gr

"Ποίοι ήθελαν νεκρό το Σωκράτη. Γιατί έκλεισε ξαφνικά το Troktiko"

Στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί

Έκλεισε το Troktiko .... έκλεισε το Troktiko

Η φωνή (αναρτήσεις) με την φράση "έκλεισε το Troktiko έκλεισε το Trοktiko" κυκλοφορεί σήμερα στο διαδίκτυο και αυτό δείχνει την μεγάλη απήχηση που είχε το συγκεκριμένο blog αλλά και πόσο μεγάλη ήταν η αξία του είτε συμφωνούσε κανείς μαζί του είτε διαφωνούσε.
Σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη απώλεια αλλά πολύ μεγαλύτερη είναι η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ....

Μιχάλης Χατζηγιάννης Συναυλίες πρόγραμμα καλοκαίρι 2010

Συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με τις εμφανίσεις του.
εμφανίσεις που θα συνεχιστούν και στην συνέχεια του κλαοκαιριού.
Δείτε το πρόγραμμα του για την συνέχεια ....
24/07 Φεστιβάλ Κασσάνδρα Χαλκιδικής – Θέατρο Σίβηρη
30/07 Νεστόριο Καστοριάς -32ο River Party
13/08 Αίγινα
18/08 Κερατέα
23/08 Ρόδος – Γήπεδο Διαγόρας
28/08 Περαία
03/09 Κοζάνη
07/09 Θεσσαλονίκη - Θέατρο Γης
11/09 Aθήνα - Θέατρο Λυκαβηττού

Σταματά το Troktiko. Εκανε την τελευταία του ανάρτηση

Το μεγαλύτερο Blog της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως το Troktiko σταματά την λειτουργία του. Στις 12.18 απόψε έχει κάνει ανάρτηση που αναφέρει ότι είναι η τελευταία του "Η τελευταία ανάρτηση του troktikou - Καληνύχτα Ελλάδα" είναι ο τίτλος και σε αυτή γράφει "Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.
Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω."

Ενώ έχουν προηγηθεί αρκετές αναρτήσεις - αποχαιρετισμός με αναφορά στο Σωκράτη Γκιόλια  προφανώς από την συντακτική ομάδα.
Πραγματικά κρίμα ... και δύο φορές κρίμα και άδικο για τον Σωκράτη Γκιολια που έφυγε τόσο άδικα

Alphonse Mucha

Ο Αλφόνς Μαρία Μυσά στον οποίο έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της για τα 150 χρόνια από την γέννηση του (24 Ιουλίου, 1860 – 14 Ιουλίου, 1939) ήταν διάσημος Τσέχος ζωγράφος, εκπρόσωπος της Αρτ Νουβό.
Related Posts with Thumbnails