Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ... ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Από τον παραγωγό στο... τραπέζι του καταναλωτή! Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατάνου από τα Χανιά της Κρήτης, παρακάμπτει μεσάζοντες και σούπερ μάρκετ και κάνει delivery σε σπίτια και καταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “Φαλασάρνι” παραγωγής των αγροτών της περιοχής του.
Καθημερινά με δύο αυτοκίνητα σε....

πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα μοιράζεται κατόπιν παραγγελιών από συνοικία σε συνοικία το επώνυμο - τυποποιημένο λάδι του συνεταιρισμού με την ανταπόκριση των καταναλωτών να είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.
Aπο Iraklio web radio
http://irakliowebradio2.blogspot.com



Επεισόδια στην Κατερίνη στη δίκη για την ανθρωποκτονία του οδηγού του ΟΑΣΘ

Επεισόδια ξέσπασαν στις 3 σήμερα το απόγευμα στη δίκη της ανθρωποκτονίας του οδηγού του ΟΑΣΘ έξω από τα δικαστήρια της Κατερίνης, όπου εκδικάζεται η αιματηρή υπόθεση, όταν διακόπηκε η δίκη για αύριο και την ώρα που οι αστυνομικοί μετέφεραν τον κατηγορούμενο έξω από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων, oι συγγενείς του θύματος που δεν είχαν αποχωρήσει ακόμη από το προαύλιο, μόλις είδαν μπροστά τους τον κατηγορούμενο, όρμηξαν οργισμένοι καταπάνω του με άγριες διαθέσεις, φωνάζοντας..... : δολοφόνε, κακούργε, φονιά. Επικράτησε πανζουρλισμός, αφού οι συγγενείς του θύματος τα έβαλαν και με τους αστυνομικούς. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον κατηγορούμενο από άλλη είσοδο μέσα σε αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο. Ο 34χρονος Δημήτρης Αλμπάνης κατηγορείται για την εν ψυχρώ ανθρωποκτονία του οδηγού του λεωφορείου του ΟΑΣΘ Παναγιώτη Πυξόπουλου στη Σϊνδο της Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος οδηγός είχε βρει τραγικό θάνατο, όταν κρατούμενος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, είχε καταφέρει και είχε διαφύγει από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του, αρπάζοντας το υπηρεσιακό περίστροφο του ενός από τους δύο συνοδούς του. Στη συνέχεια και παρά τη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, είχε καταφέρει και είχε εισέλθει σε διάφορα καταστήματα, πήρε ένα αυτοκίνητο και έφτασε μέχρι το πρόχειρο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο τέρμα της γραμμής Σίνδου - Θεσσαλονίκης. Εκεί είχε κρατήσει όμηρο τον άτυχο οδηγό, από τον οποίο ζητούσε επιμόνως να τον μεταφέρει εκτός περιοχής.

http://lefteria.blogspot.com/2009/05/blog-post_1206.html



Δήλωση Βγενόπουλου με αναφορα για την εφημερίδα DERBY και πολλές αιχμές ....

H ΔΗΛΩΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

"Η ανάμειξή μου στα διοικητικά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν μία μεγάλη συναισθηματική απόφαση που έκανα από την αγάπη μου προς το Σύλλογο. Τις συνέπειες της απόφασής μου αυτής θα τις πληρώσω μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να προδώσω τις αρχές μου. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να ανακατευτώ και πάλι με τα πίτουρα των.... παρασκηνίων τοποθετούμενος στα θέματα της μεθοδευμένης επικαιρότητας με απόλυτη διαφάνεια, όπως κάνω πάντα.

1.Δεν με πειράζει να με παρουσιάζουν ότι είμαι ο κακός στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, αρκεί επιτέλους να γίνει το γήπεδο χωρίς άλλες καθυστερήσεις και νομικές εμπλοκές. Ο Δήμος Αθηναίων και η Πολιτεία έχουν την υποχρέωση να μας διευκολύνουν να φτιάξουμε το γήπεδό μας και δεν μας κάνουν χάρη. Ο κ. Κακλαμάνης δεν πρέπει να περιμένει κανένα ευχαριστώ από εμάς (από εμένα τουλάχιστον). Ευχαριστίες να περιμένει από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εξυπηρετηθούν, αν τελικά προχωρήσει η διπλή ανάπλαση σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Η δε χθεσινή του τοποθέτηση ότι οι απόψεις μου δήθεν συμπίπτουν με του κ. Αλ. Τσίπρα, κατά του οποίου έχω προσφύγει στην αστική και ποινική δικαιοσύνη, αποδεικνύει την προτεραιότητα που αυτός δίνει στις πολιτικές αντιδικίες που εμένα όμως δεν με αφορούν. Λυπάμαι που η ξεκάθαρη και για το συμφέρον του Παναθηναϊκού θέση μου τον φέρνει ενώπιον των ευθυνών του και του απαγορεύει να κρύβεται πίσω από το «ο καλός και οι κακοί», αλλά εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γίνει επιτέλους το γήπεδό μας.

2.Η οπαδική εφημερίδα DERBY μετά και από το απίστευτης χυδαιότητας εξώφυλλο της Δευτέρας κλείνει (;) στο τέλος του μηνός και τα διευθυντικά της στελέχη με κατηγορούν ευθέως ότι εγώ φταίω γι΄αυτό. Γιατί άραγε; Η εφημερίδα αυτή δουλεύει με οικονομικό έλλειμμα-ζημιά επί χρόνια. Ποιος χρηματοδοτούσε τη λειτουργία της και για ποιο λόγο; Πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι μια εφημερίδα που κάποιος την συντηρεί οικονομικά ; Και πως μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να ισχυρίζεται ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και όχι του χρηματοδότη της; Ας ζητήσουν λοιπόν τα διευθυντικά στελέχη του DERBY εξηγήσεις από τον χρηματοδότη τους που τους εγκατέλειψε (;) και που είναι ο υπεύθυνος για το πιθανό κλείσιμο της εφημερίδας. Εμένα ποσώς με απασχολεί ή με ενοχλεί αν παράγοντες επιθυμούν να χρηματοδοτούν εφημερίδες για να περνάνε την γραμμή τους και τις απόψεις τους. Αυτό που είπα, και εξακολουθώ να πιστεύω, είναι ότι δεν μπορεί αυτοί οι παράγοντες που μέσω των εφημερίδων, που άμεσα ή έμμεσα ελέγχουν, προάγουν προσωπικές θέσεις και κάνουν αντιπολίτευση στον Παναθηναϊκό, μετά να έρχονται στις επίσημες συναντήσεις και να μιλάνε για ενότητα και σοβαρότητα. Θέλω ακόμη να κάνω γνωστό ότι πρότεινα χθες στον κ. Ν. Πατέρα η περιοδική έκδοση ΤΡΙΦΥΛΛΙ που ανήκει στην ΠΑΕ να απαλλαγεί από εκδοτικά συμφέροντα, να συνεχίσει την λειτουργία της ανεξάρτητα και να προσλάβει άμεσα τους απλούς εργαζόμενους του DERBY που φυσικά δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των επιλογών των διευθυντών τους.

3.Τέλος θέλω να τονίσω ότι οι θέσεις που πρόσφατα έχω εκφράσει για το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι αυτονόητες και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω καμία υποχώρηση. Πρότεινα για Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον κ. Ν. Πατέρα με απεριόριστες εξουσίες χωρίς να είναι «υπό κηδεμονία» από κανέναν μέτοχο, στήριξη στον Προπονητή και τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου και σημαντικές επενδύσεις για πραγματικά μεγάλες μεταγραφές. Αυτή είναι και η συνταγή που με υπομονή και επιμονή έφερε τελικά τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ, μετά από αρκετά χρόνια αποτυχιών, στην κορυφή της Ευρώπης. Πρέπει επιτέλους να επιτύχουμε τους στόχους μας με επιμονή και σοβαρότητα. Ξέρω ότι και πάλι θα κατηγορηθώ ότι με τις δημόσιες αυτές θέσεις μου «πιέζω» τους άλλους μετόχους. Δεν με απασχολεί πλέον. Ας τοποθετηθούν και αυτοί δημόσια (οι ίδιοι όχι μέσω των εφημερίδων τους) συμφωνώντας ή διαφωνώντας. Ούτως ή άλλως τα όσα είπαμε στην πρόσφατη συνάντησή μας διέρρευσαν και μάλιστα παραποιημένα ανάλογα με το τι ήθελαν οι διαρρέοντες να επιτύχουν. Επιπλέον και η ενότητα στο τέλος-τέλος δεν είναι αυτοσκοπός. Προέχει να πάρουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Για ένα πράγμα πρέπει να είναι βέβαιοι οι φίλαθλοι μας. Εγώ δεν πρόκειται να είμαι στον Παναθηναϊκό για να δίνω άλλοθι σε όσους επιθυμούν να συνεχισθεί η μιζέρια της τελευταίας δεκαετίας.



Στις 13 και 14 Ιουνίου 2009 ο γραπτός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων (Προκηρύξεις 4Π/2008 και 5Π/2008)

Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι ο γραπτός διαγωνισμός για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βάσει των προκηρύξεων 4Π/2008 (ΦΕΚ 531/15.10.2008, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και 5Π/2008 (ΦΕΚ 530/15.10.2008, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Ιουνίου 2009.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων θα ......

γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ

Ούτε σήμερα απόφαση για Βαλβέρδε ...

Νέα παράταση στο θέμα Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό , ούτε σήμερα πάρθηκε κάποια απόφαση κατά την συνάντηση του μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού με το Γιάννη Χρυσικόπουλο από πλευράς Ολυμπιακού. Το μόνο νεώτερο είναι ότι το θέμα θα συζητηθεί στο έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ που θα γίνει την Παρασκευή...


Ο καφενές στο χωριό δεν κάνει εισοδηματίες ...

Την απαλλαγή καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς των Ιδιοκτητών Μικρών καφενείων στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), ζητούν, με ερώτησή τους στη Βουλή, από την υπουργό Απασχόλησης
Τα καφενεδάκια στα χωριά, λένε οι βουλευτές, βασίζονται σε μικρή πελατεία, κυρίως τρίτης ηλικίας, ενώ συνήθως οι ιδιοκτήτες τους είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που η δραστηριότητά τους αυτή ελάχιστα αυξάνει το εισόδημά τους, επομένως είναι αδύνατον να πληρώνουν τα υψηλά ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ.
Και γιατί καλούνται να πληρώσουν στον ΟΑΕΕ; Γιατί..., όπως αναφέρουν οι ερωτώντες βουλευτές, μολονότι απαλλάσσονταν κανονικά, με τις διατάξεις του νόμου 3050/02 περί μη υπαγωγής στην Υποχρεωτική Ασφάλιση του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, αλλά και σε όσους είχαν χαμηλότερα εισοδήματα από ένα συγκεκριμένο ποσό, ο Οργανισμός ισχυρίζεται με εγκύκλιό του (την 99/2008) βασισμένη σε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του, ότι αυτά δεν ισχύουν κι ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ υπάγονται υποχρεωτικά στη δική του ασφάλιση, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων ή πληθυσμού του Δήμου.

«Η εν λόγω εγκύκλιος», επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, «είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική για συνταξιούχους ή ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που διατηρούν καφενεία στα μικρά χωριά, καθώς οι ζητούμενες εισφορές δεν είναι εύκολο να καταβληθούν», αφού «τα μικρά καφενεία βασίζονται σε μικρή πελατεία, κυρίως τρίτης ηλικίας, και έχουν περιορισμένα έσοδα».

«Επιπροσθέτως», σημειώνουν «στα απομακρυσμένα χωριά της Ελληνικής επαρχίας είναι το μοναδικό σημείο κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων και αποτελούν το βασικό χώρο κοινωνικής συνάθροισης και διασκέδασης των κατοίκων. Στις πλείστες δε περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες των μικρών αυτών καφενείων είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, η δε δραστηριότητά τους ως ιδιοκτήτες των μικρών καφενείων ελάχιστα αυξάνει το εισόδημά τους».

«Επομένως, και ιδιαιτέρως λόγω της παρούσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» εκτιμούν, «κρίνεται σημαντική η επανεξέταση της συγκεκριμένης ρύθμισης προς την κατεύθυνση της εξαίρεσης από την υποχρεωτική καταβολή εισφοράς στον ΟΑΕΕ».

Κι επειδή, όπως προσθέτουν, «οι ιδιοκτήτες των καφενείων στα χωριά της περιφέρειας, αντιμετωπίζουν ήδη έντονα οικονομικά προβλήματα και σε αρκετές περιπτώσεις κινδυνεύουν να κλείσουν ή κλείνουν τα καφενεία», ρωτούν την κ. Πετραλιά, ως αρμόδια υπουργό, αν υπάρχει πρόβλεψη για εξαίρεση των ιδιοκτητών μικρών καφενείων στην περιφέρεια, που είναι ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι άλλων Ταμείων, από την υποχρεωτική εισφορά στον ΟΑΕΕ, και εάν όχι, γιατί».

Την ερώτηση υπογράφουν 22 κυβερνητικοί βουλευτές, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος και Αντώνης Καρπούζας.
.kraxtis-gr.blogspot.com


Εκδήλωση της ΚΝΕ στην Καλαμάτα

Η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ-ΤΕΙ Καλαμάτας της ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση συζήτηση στον αίθριο χώρο του κυλικείου του ΤΕΙ την Τετάρτη 5/5, στις 13:00 μ.μ. , με θέμα: "ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009" ,με ομιλητή τον Αντώνη Κατσά, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.


Η Αθήνα είναι η τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης

Η Αθήνα είναι η τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε μέσω του διαδικτύου ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός.
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο με δεύτερο το Παρίσι, ενώ η πλέον καθαρή πόλη της Ευρώπης είναι η Κοπεγχάγη.
Το Λονδίνο καταλαμβάνει επίσης την πρώτη θέση στην ακρίβεια και στο χειρότερο φαγητό.
Η Βαρκελώνη κερδίζει στην κατηγορία ως η πόλη με την καλύτερη... αρχιτεκτονική ενώ η Βαρσοβία ψηφίστηκε ως η πόλη με την χειρότερη αρχιτεκτονική στην Ευρώπη.
Το Δουβλίνο θεωρείται από τους πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα ως η πόλη με τους πιο φιλικούς κατοίκους ενώ οι πιο βαρετές πόλεις αναδείχθηκαν οι Βρυξέλες και η Ζυρίχη.
Στην έρευνα του ταξιδιωτικού οργανισμού συμμετείχαν 2.376 πολίτες από όλη την Ευρώπη.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=119667

Πως μπορείτε να φτιάξετε ένα δίκτυο δύο υπολογιστών ...

Έστω ότι έχετε 2 υπολογιστές σε ένα χώρο και θέλετε να τους συνδέσετε μεταξύ τους μέσω της θύρας Ethernet που διαθέτουν και να έχετε έτσι ένα υποτυπώδες δίκτυο, π.χ. για να παίζετε παιχνίδια με κάποιο φίλο που θα έρθει να σας επισκεφθεί. Υπάρχουν δύο λύσεις στις οποίες θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα δικτύου κάθε υπολογιστή και να και να τους κάνετε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Η πρώτη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε καλώδιο Crossover και η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα Switch. Αυτό που έχετε λοιπόν να κάνετε πρώτα είναι να αποφασίσετε ποιόν από τους δύο δρόμους θα ακολουθήσετε.
Η κάθε περίπτωση έχει τα ...πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Για παράδειγμα, η χρήση του καλωδίου είναι πιο φθηνή (αν και τα switch δεν είναι ακριβά), αλλά μας περιορίζει στον αριθμό των υπολογιστών που θα συνδέονται ταυτόχρονα. Από την άλλη, με ένα switch μπορούμε να τοποθετήσουμε τόσους υπολογιστές όσες είναι και οι θύρες του, αλλά θα πρέπει να δώσουμε ένα μικρό επιπλέον ποσό για αγορά καλωδίων Ethernet (σιγά το πράγμα).

Οποιαδήποτε και αν είναι η λύση που θα επιλέξουμε, αυτό που είναι πιο σημαντικό απ'ολα είναι η παραμετροποίηση της κάρτας δικτύου για να της δώσουμε μια διεύθυνση IP. Κάνοντας κλικ εδώ, θα δείτε προηγούμενο θέμα στο οποίο εξηγούμε πώς βάζουμε στατική IP διεύθυνση σε κάποιον υπολογιστή.Δεν είναι καθόλου δύσκολο και μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Μάλιστα, στην περίπτωσή μας είναι ακόμα πιο εύκολο μιας και τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουμε στο παράθυρο που ρυθμίζουμε την IP είναι μόνο δύο: Αυτό της IP διεύθυνσης και αυτό της μάσκας υποδικτύου (δείτε την παρακάτω εικόνα).

Η συνέχεια εδώ : http://pchands.blogspot.com/2009/05/blog-post_04.html

Σημερα κληρώνει για Βαλβέρδε

Σήμερα είναι το τελικό ραντεβού όπως όλα δείχνουν μεταξύ Βαλβέρδε και Ολυμπιακού .... έτσι τουλάχιστον ειπώθηκε μετά την χθεσινή συνάντηση γιατί με όσο έχουν γίνει σε αυτή την ιστορία κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα τελειώσει εδώ το σίριαλ ....


こどもの日

こどもの日こどもの日

5月5日は古来から端午の節句として、男子の健やかな成長を願う行事が行われていた。大正時代には「児童愛護デー」として活動を行っていた団体が存在し、国会にこどもの日を祝日とする請願が寄せられた際にも5月5日を希望するものが多かったためである。
かつては、5月5日が祝祭日で3月3日(上巳の節句、雛祭り)が祝祭日でないことについて、男女差別とする見方があった。しかし近年では、国会の審議での議論で決着がついたことや、男女の別なく祝う日というイメージが強くなったため、これに対する批判は見られなくなっている。

http://ja.wikipedia.org/wiki/こどもの日


Η δημοκρατία σε νέα δεδομένα

Γεια σας,
τελείωσε και το παραμύθι με το σκάνδαλο Παυλίδη. Το μόνο που έμεινε είναι λίγες εντυπώσεις, που και αυτές θα ξεχαστούν σε λίγες ημέρες.

Η ΝΔ κατάφερε να κουκουλώσει κάτω από την τεράστια ομπρέλα της ακόμα ένα στέλεχος της που εμφάνισε "αποκλίνουσα" συμπεριφορά. Ακόμα ένα υπουργός που παραπλανήθηκε και έπεσε θύμα καιροσκόπων και συκοφαντών...

Δεν έχουν καταφέρει όμως να παραπλανήσουν και την κοινή γνώμη... Αν και ως "κοινή" η γνώμη μας πηγαίνει όπου έχει συμφέρον. Θα το ξεχάσουμε και αυτό το σκάνδαλο, όπως ακριβώς έγινε και με το θέμα του Βατοπεδίου και των ομολόγων. Θα μείνει μόνο ως αντιπολιτευτικό επιχείρημα

Αλλά είναι ιδιαίτερα λυπηρό να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το 144 αποτελεί πλειοψηφία έναντι του 146. Υπήρχαν 298 βουλευτές που ψήφισαν. Οι 146 επέλεξαν να γίνει παραπομπή του πρώην υπουργού. Οι 144, υπό τον φόβο της απώλειας της θέσης τους, επέλεξαν να πιστέψουν ότι ο κ. Παυλίδης είναι αθώος.

Αυτό που είναι τραγικό είναι ότι βρέθηκαν 8 που επέλεξαν να δηλώσουν παρών ή να ψηφίσουν λευκό. Γιατί? Δεν έχουν άποψη? Δεν είναι σίγουροι?

Κανένας από τους 300 δεν έχει δικαίωμα να μην εκπροσωπεί τον λαό. Όταν οι πολίτες, κατά συντριπτική πλειοψηφία, επιθυμούν την διαλεύκανση της υπόθεσης, ακόμα και αν δεν είναι σίγουροι οι βουλευτές, έπρεπε να στείλουν το θέμα στην δικαιοσύνη.

Αν δεν ήθελαν να πάρουν αυτό το βάρος, υπήρχε και ο άλλος δρόμος. Ας έδιναν το δικαίωμα στον λαό να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος. Γιατί η έννοια της δημοκρατίας είναι να κυριαρχεί ο λαός. Όχι μόνο στις εκλογές αλλά και στα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν κάνει δημοψηφίσματα. Ο λαός αποφάσισε με δημοψήφισμα, πριν χρόνια την κατάργηση της βασιλείας και έδωσε την εξουσία στο κοινοβούλιο. Από τότε, όμως δεν του έχουν δώσει το δικαίωμα να έχει άποψη για τα σοβαρά θέματα. Γιατί?

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως η δημοκρατία που εξυπηρετεί τους πολιτικούς δεν συμπίπτει με την δημοκρατία που εκφράζει τους πολίτες...

Σοβαρευτείτε, σκεφτείτε, πράξτε...

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Γιώργος Φακίτσας


Δικαιώματα που δεν προκύπτουν από ένα καθήκον που επιτελέσαμε καλά, δεν αξίζουμε να τα έχουμε.
Γκάντι, 1869-1948, Ινδός ηγέτης

http://politikianalisi.blogspot.com/

Δεν παραπέμπεται τελικά ο Παυλίδης ....

Αν και οι περισσότεροι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής Παυλίδη στην χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στην βουλή δεν συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία και έτσι τελικά δεν παραπέμπεται ο πρώην υπουργός.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα :
υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 146
κατά 144
λευκά 5
παρόν 3


Related Posts with Thumbnails