Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στις Σάπες Ροδόπης

Χειροβομβίδες, αντιαρματικά όπλα και τηλεκατευθυνόμενα βλήματα στα … σκουπίδια!!!

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Έβρου, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μετά τον εντοπισμό στις Σάπες οπλοστασίου με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών, χειροβομβίδες, αντιαρματικά όπλα, τηλεκατευθυνόμενα βλήματα και άλλο στρατιωτικό υλικό!!!
Κατά πληροφορίες, πρόκειται για όπλα και εκρηκτικά, τα οποία είχαν κλαπεί από στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης πριν από τρεις μήνες. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εδράζονται στο να εντοπιστεί ποιοι είχαν πραγματοποιήσει την.... και πού σκόπευαν να το διακινήσουν.
Την ίδια ώρα ερωτήματα προκαλεί η στάση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το οποίο τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινώσει την απουσία από στρατιωτική αποθήκη μόνο πέντε βλημάτων όλμου.
Ωστόσο, μετά την εύρεση του οπλοστασίου στις Σάπες, αποκάλυψε ότι το υλικό που αφαιρέθηκε από τις εγκαταστάσεις του ήταν περισσότερο και σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν και αντιαρματικές ρουκέτες Milan, οι οποίες μπορούν να εκτοξευθούν μόνο από τα ανάλογα συστήματα.
Να σημειωθεί ότι ο βαρύς οπλισμός βρέθηκε στον σκουπιδότοπο των Σαπών, ήταν τοποθετημένος σε μαύρες σακούλες και εντός της συσκευασίας τους. Ο εντοπισμός τους έγινε από κατοίκους της περιοχής χθες το μεσημέρι!
Το βασικό ερώτημα που προκύπτει αλλά δεν μπορεί να απαντηθεί αυτή την στιγμή είναι ο σκοπός της κλοπής των συγκεκριμένων όπλων. Θα αξιοποιούνταν από τις εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις ή θα κατέληγαν στο εξωτερικό από λαθρεμπόρους όπλων;

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/02/blog-post_26.html
Related Posts with Thumbnails