Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Νέες φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη με τον Ματέο Παντζόπουλο

Αύριο θα κυκλοφορήσουν νέες φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη με τον Ματέο Παντζόπουλο στο περιοδικό "ΟΚ!". Η παρουσιάστρια ήδη έχει πληροφορηθεί για το επικείμενο δημοσίευμα και όπως λέγεται λίγο πριν βγει στον αέρα η σημερινή της εκπομπή "Καφές με την Ελένη" ζήτησε ενοχλημένη από τη συνεργάτιδά της Χρίσλα Γεωργακοπούλου να αποχωρήσει εξαιτίας των νέων φωτογραφικών αποκαλύψεων, καθώς η πατρινή Χρίσλα Γεωργακοπούλου είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού. Η Ελένη Μενεγάκη λέγεται ότι έχει να.... μιλήσει περισσότερους από τρεις μήνες με τον κουμπάρο της Πέτρο Κωστόπουλο, εκδότη του OK!, ο οποίος από κοινού με τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού έχουν ταχθεί στο πλευρό του Γιάννη Λάτσιου. Ο Πέτρος Κωστόπουλος πάντως σε πρόσφατη συνέντευξή του διευκρίνισε ότι εφόσον υπήρχαν φωτογραφίες της Ελένης Μενεγάκη με τον Ματέο Παντζόπουλο, ακόμη κι αν δεν τις δημοσίευε αυτός θα κυκλοφορούσαν.

thebest.gr

Του ήρθε το στεφάνι .... καπέλο!!!!

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ουκρανίας που από τον αέρα του ήρθε το στεφάνι καπέλο

Σχέδιο «Καλλικράτης» και στο υπουργείο Οικονομικών

Συγχωνεύσεις εφοριών, τελωνείων, κατάργηση κεντρικών διευθύνσεων και μεταθέσεις υπαλλήλων
Σχέδιο «Καλλικράτης» προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και στις υπηρεσίες του, με συγχωνεύσεις εφοριών και τελωνείων, κατάργηση κεντρικών διευθύνσεων και μεταθέσεις υπαλλήλων από αδρανείς διευθύνσεις σε νευραλγικά πόστα. Κεντρικό σημείο του νέου σχεδίου είναι η δημιουργία υπηρεσίας .....Εσωτερικού Ελέγχου και Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα λογοδοτεί απευθείας στον υπουργό Οικονομικών. Μετά τις αλλαγές στην κεντρική υπηρεσία θα ξεκινήσει η αναδιοργάνωση των εφοριών, οι οποίες θα σταματήσουν να έχουν τον σημερινό τους ρόλο και θα λειτουργούν όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ένα σύστημα αυτόματης καταχώρισης όλων των συναλλαγών των επιχειρήσεων μεταξύ τους, αλλά και με τους πελάτες τους. Οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα γνωρίζουν το ονοματεπώνυμο του φορολογούμενου που έχει κάνει αγορές απ' οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής πώλησης. Με τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα, που πιθανόν να ενεργοποιηθούν το 2011, οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να αποστέλλουν αποδείξεις για τις συναλλαγές τους, δεδομένου ότι θα τους αποδοθεί μία κάρτα γραμμωτού κώδικα (bar code) την οποία θα χρησιμοποιούν σε κάθε συναλλαγή τους.
kathimerini.gr/

Η αξιοπρέπεια να θεωρείς την αξιοπρέπεια πολιτική

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Δεν έχω ακούσει κάποιον που να μην θέλει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Αλλά η διέξοδος μοιάζει με την απαίτηση από έναν εξαρτημένο να σταματήσει να παίρνει ουσίες επειδή αυτό του κάνει κακό. Πώς θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα λοιπόν; Αν η Ντόρα κάνει κόμμα; Αν ο Παπανδρέου δείξει πολιτική γενναιότητα; Ή αν ο Σαμαράς πάρει την απόφαση να καθαρίσει στο κόμμα του πρώην υπουργούς, που στεναχώρησαν όπως λέει το κόμμα και την Ελλάδα (λες και το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η κατάθλιψη και όχι το χρέος); Θα μπούμε αυτόματα έτσι στην θεραπευτική κοινότητα της πολιτικής; Δεν το πιστεύω.
Στους διαχειριστές της πολιτικής, στους... πολιτικούς ,μπορείς να καταλογίσεις διάφορα. Μερικές φορές αρκεί να ξέρεις κάποιον πολιτικό. Αναξιοπιστία,ρεμούλα, υποκρισία, βόλεμα, πολλά... Αν σήμερα τους καταλογίσουμε ακόμη περισσότερα, από πόμολα σβαρόφσκι στα υπουργεία έως κουρτίνες χιλιάδων ευρώ και offshore εταιρείες ίσως να έχουμε κάνει ένα βήμα απογαλακτισμού από την τεχνητή εμπιστοσύνη που δημιουργούσαν τόσα χρόνια οι πολιτικές πελατειακές σχέσεις. Για πρώτη φορά οι πολίτες τα βάζουν με τους πολιτικούς στο ίδιο τους το κόμμα. Αλλά πάλι δεν ανοίγει έτσι ο δρόμος για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Ο “κουμπάρος” του βουλευτή, ο ευδαιμονισμένος μικροαστός, ο κολαούζος της ιδιωτικής πολιτικής, είναι βέβαιο πως σε λίγο καιρό θα πλειοδοτήσουν σε καταγγελίες. Θα απαιτήσουν κρεμάλα, εκτελεστικό απόσπασμα, ένα νέο Γουδί για αυτούς που προσκυνούσαν με αντάλλαγμα ένα ρουσφέτι.

Αλλαγή όμως του πολιτικού συστήματος δεν είναι αυτό. Είναι κυρίως η επανένταξη της αξιοπρέπειας στην πολιτική και το χτύπημα των φαινομένων διαφθοράς που αγκαλιάζουν ολόκληρη την κοινωνία δίνοντας την εντύπωση πως είναι μια αγκαλιά στην οποία πρέπει να αναπτυσσόμαστε. Είναι ο πολίτης να αποφασίσει πως του ανήκει, και η πολιτική αναζήτηση και το δικαίωμα. Και πως η μπόχα από τις κατουρημένες ποδιές που φιλάει δεν είναι το άρωμα της Δημοκρατίας.

Πριν από μερικές μέρες, ένας φίλος από την επαρχία συνόδευσε στην Αθήνα κάποιον δημοτικό σύμβουλο Δήμου , που όπως και όλοι οι υπάρχοντες Δήμοι θεωρούν πως έχουν μοναδικό ιστορικό λόγο να συνεχίσουν να υπάρχουν μετά τον Καλλικράτη. Ήταν ένας έξυπνος μορφωμένος άνθρωπος που ήθελε να δει τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Ο λόγος ήταν να διαμαρτυρηθεί για τον Καλλικράτη. Όταν του εξηγήσαμε πως δεν γίνεται ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να θέλει να δει τον υπουργό και ο κάθε Δήμος να θεωρεί τον εαυτό του το κέντρο της Ελλάδας έδειξε μάλλον ενοχλημένος. Επέμενε να δει τον υπουργό, ο υπουργός ήταν στη Βουλή στην ονομαστική ψηφοφορία και τότε επικοινώνησε με τον τοπικό βουλευτή. Αυτός του εγγυήθηκε πως θα κλείσει ραντεβού με τον Ραγκούση και τον κράτησε αρκετές ώρες στην Αθήνα. Ο δημοτικός σύμβουλος δεν είδε όπως ήταν φυσικό τον υπουργό, άφησε έναν φάκελο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους στο γραφείο του και έφυγε. Την επόμενη μέρα ο δημοτικός σύμβουλος της Άνω Κάτω Ραχούλας φαντάζομαι πως ενημέρωσε τους συνδημότες του πως “όλα τακτοποιήθηκαν, μπήκε στο γραφείο του Ραγκούση και τα έκανε άνω κάτω”.

Αυτό ακριβώς είναι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Είναι η αυταπάτη του δημοτικού συμβούλου, η υποκρισία του βουλευτή που δεν λέει την αλήθεια, η ανάγκη του πολίτη να ταυτίσει την πολιτική με αυτά τα ψέματα, είναι η εξέταση του κόσμου κάτω από την λογική του άμεσου συμφέροντος, είναι το αλισβερίσι με την εξουσία και ο παραγοντισμός, είναι το δικαίωμα που θεωρεί πως έχει η Άνω Κάτω Ραχούλα να τα κάνει άνω κάτω. Αυτή είναι η πολιτική στην Ελλάδα.

Δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις και πολίτες που ανησυχούν αλλά χάνονται σε αυτή την τεράστια χαβούζα, νοιώθουν ανίσχυροι. Και ο λόγος δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Είναι και οι πολίτες. Είναι πολύ εύκολο να βρίσουμε σήμερα τους πολιτικούς, αυτούς για τους οποίους κρατήσαμε σημαίες και υποστηρίξαμε πως είναι οι καλύτεροι. Αλλά θα είναι μια ακόμη αυταπάτη λύσης.

Δεν θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, αν δεν αλλάξει ο βαθμός υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία και το μέλλον του παιδιού μας. Χωρίς να παραγνωρίζω πως γίναμε όπως γίναμε μέσα από κεντρικές πολιτικές επιλογές, νομίζω πως η λύση στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος. Η κοινωνία, οι υπηρεσίες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οικογένειές μας, είναι διαβρωμένα. Κατανοούν την πολιτική ως μηχανισμούς στους οποίους πρέπει να ενταχθούν για να έχουν το μέγιστο συμφέρον. Και τώρα που φτάνει ο κόμπος στο χτένι, τώρα που οι μηχανισμοί δεν μπορούν όπως παλιά, η οργή μπορεί να είναι ο επόμενος λόγος να υπάρχουμε.

Η οργή έχει τον ιστορικό της ρόλο. Αλλά νομίζω πως χρειάζεται πια απαίτηση. Οι τοπικές κοινωνίες είναι βουτηγμένες στα σκάνδαλα. Οι Δήμοι είναι οι πρωταθλητές στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Υπέρογκες δαπάνες, έργα που δίνονται με ανάθεση αφού κοπούν σε δέκα κομμάτια, μίζες, δάνεια και σχεδόν πάντα ως άλλοθι ο τοπικισμός. Ο τοπικός μεγαλοϊδεατισμός είναι το χαλάκι που κρύβουν τη βρωμιά. Είναι εύκολο να φταίνε γενικώς οι πολιτικοί, όταν φταίει επίσης πως δεν είχες την αξιοπρέπεια να βάλεις την αξιοπρέπεια ως κριτήριο πολιτικής.

http://www.koutipandoras.gr

Προσοχή !!!! Sex video απειλεί τους χρήστες του Facebook

Ένα νέο video με σεξουαλικό περιεχόμενο φαίνεται πως ήρθε για να δημιουργήσει αρκετούς πονοκεφάλους στους υπεύθυνους και τους χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Συγκεκριμένα, σε διάφορα walls, ο χρήστης εντοπίζει ένα video που δείχνει να έχει γίνει post από κάποιο φίλο του και τον καλεί να κάνει click για να το δει. Το κλικάρισμα έχει ως αποτέλεσμα να ....μεταφερθεί σε μία "μυστική" διεύθυνση, απ' όπου και κατεβάζει χωρίς να το θέλει στον υπολογιστή του μολυσμένα αρχεία.

Σύμφωνα με την εταιρία Sophos, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πέσει θύματα της νέας αυτής απάτης και καλό θα ήταν αν δείτε μία κοπέλα με μίνι που κάθεται σε ένα ποδήλατο αποκαλύπτοντας τα... κάλλη της, να μην πατήσετε πάνω της με το mouse σας
nooz.gr

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη επειγόντως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης υπέστη κολικό νεφρού και υποβλήθηκε σε λιθροτριψία.
Λόγω της έκτακτης εισαγωγής του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στο νοσοκομείο χθες, αναβάλλεται, σύμφωνα με... ενημέρωση του κόμματος, η σημερινή προγραμματισμένη κατάθεσή του ενώπιον της Η' Πταισματοδικείου Αθηνών, επί της αναφοράς που είχε υποβάλλει, αναφορικά με τα στοιχεία που παρείχε το ελληνικό δημόσιο στην Eurostat.

Όπως ανέφερε στενός συνεργάτης του, σήμερα, αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

nooz.gr

ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Στις 5 το απόγευμα ξεκινά στη Βουλή μια κατά τα φαινόμενα σκληρή μάχη για τον «Καλλικράτη». Κι αυτό γιατί η ΝΔ που έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών εδώ και αρκετό καιρό, τις τελευταίες ημέρες είναι εμφανές ότι επιδιώκει μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Την αρχή έκανε την προπερασμένη Δευτέρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας την ....απόσυρση του νομοσχεδίου , αίτημα το οποίο προκάλεσε την πρώτη μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η συνέχεια στην κόντρα δόθηκε την Παρασκευή με την κατάθεση του νομοσχεδίου , και την Δευτέρα με την συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στην αυτοδιοίκηση gr, στην οποία εξαπέλυε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ , ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας είχαμε νέα επίθεση, αυτή τη φορά του Αντώνη Σαμαρά κατά του υπουργού Εσωτερικών, απάντηση του ΥΠ.ΕΣ. και ανταπάντηση του αρμόδιου Τομεάρχη της ΝΔ Χρήστου Ζώη, με την καταληκτική φράση «θα τα πούμε στη Βουλή».

Ψάχνουν για «νέους Οικονόμου»

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα γίνει έως την Πέμπτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, προκειμένου να είναι νόμος του κράτους μέχρι τα τέλη Μαίου.

Αν και ο Γιάννης Ραγκούσης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχουν φροντίσει να συζητήσουν διεξοδικά με όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι υπεύθυνοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος εφαρμόζουν στενό «μαρκάρισμα» στους «ύποπτους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έχουν τα ραντάρ τους σε αυξημένη ετοιμότητα, μήπως και εντοπίσουν περιπτώσεις νέων «Οικονόμου»

Υπενθυμίζεται ότι εισηγητές του νομοσχεδίου για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» θα είναι από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας και από τη ΝΔ ο Χρήστος Ζώης.

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6724
Related Posts with Thumbnails