Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ανατροπή ερασιτεχνικής λέμβου στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας

Σήμερα στις 11:30, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας, ενημερώθηκε από κάτοικο της περιοχής, για περιστατικό ανατροπής και ημιβύθισης ερασιτεχνικής λέμβου στην είσοδο του τοπικού αλιευτικού καταφυγίου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ. διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το ερασιτεχνικό σκάφος ΄΄ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ΄΄ Λ. ΑΓ. Ν. 02, στο οποίο επέβαιναν δύο 50χρονοι, που είχαν ήδη περισυλλεγεί με ασφάλεια από το Α/Κ σκάφος ¨ΚΟΥΛΑ-ΝΙΚΟΣ΄΄ Σ.Ρ. 46.
Οι δύο άντρες μεταφέρθηκαν στο .....Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου για προληπτικούς λόγους, ενώ το ερασιτεχνικό σκάφος ΄΄ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ΄΄ Λ. ΑΓ. Ν. 02, ρυμουλκήθηκε και ανελκύστηκε στην ξηρά.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης

"Με βάση το νόμο 3808/2009, οι πρόσφυγες, όσοι έχουν καθεστώς επικουρικής προστασίας ή προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους και οι αιτούντες άσυλο, μπορούν υπό προϋποθέσεις να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης.
Παρακαλούμε ενημερώστε το συντομότερο δυνατό φορείς και άτομα που γνωρίζετε, αφού η ημερομηνία λήξης της διαδικασίας είναι η 28η Φεβρουαρίου
Στην ιστοσελίδα www.gcr.gr θα βρείτε διαθέσιμη πληροφόρηση σε διάφορες γλώσσες, στις οποίες άμεσα θα προστεθούν και άλλες. Παρακαλούμε να την αναπαράγετε και να τη διαδώσετε, εφόσον θεωρείτε πως αυτό.... μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση των δικαιούχων


Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Τηλ.: 210 33 20 000
Fax: 210 38 03 774
E-mail: gcr1@gcr.gr
Website: www.gcr.gr

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΩΡΑ 6.00 μ.μ. άφιξη Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και θα τελεστεί ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους ....
κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

ΩΡΑ 9.30 π.μ. Παράταξη Φιλαρμονικών, αγημάτων Στρατού και Αεροπορίας, προσκόπων και σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τις οδηγίες των Τελεταρχών.

ΩΡΑ 10.00 π.μ. Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό.
ΩΡΑ 10.30 π.μ. Εκκίνηση της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση

Εκτός Eurovision η Κατερίνα Αυγουστάκη

Λόγω της διαρροής στο διαδίκτυο του τραγουδιού «Enjoy the day» (Στίχοι: Κατερίνα Αυγουστάκη, Yves Gaillard, Μουσική: Yves Gaillard), και της αναμετάδοσης του από τηλεοπτικές εκπομπές, η συμμετοχή της κ. Αυγουστάκη στον Ελληνικό Διαγωνισμό της Eurovision ακυρώνεται.
Όπως είναι γνωστό, το « Enjoy the day», το οποίο τραγουδά η κ. Αυγουστάκη, ήταν ένα από τα...
εννιά υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο τον ερχόμενο Μάιο
http://www.ishow.gr/

Σε δίκη οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Χατζηκωστή

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παρέπεμψε το απόγευμα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τους Ανδρέα Γρηγορίου, Αναστάσιο Κρασοπούλη και Έλενα Κρασοπούλη-Σκορδέλη, για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Αντη Χατζηκωστή, το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 2010.
Η δίκη ορίστηκε για τις 22 Φεβρουαρίου του 2010.
Οι δικηγόροι υπεράσπισης και των τριών κατηγορουμένων αιτήθηκαν, όπως... οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα αυτό αύριο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

'Εκλεψαν ηλικιωμένο τουρίστα στο κάστρο της Μεθώνης

Η αστυνομία έπιασε έναν 19χρονο Βούλγαρο και έναν 22χρονο Αλβανό.
Φέρονται ότι άσκησαν σωματική βία και απείλησαν με μαχαίρι έναν 78χρονο συνταξιούχο, ο οποίος έκανε βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο Κάστρου Μεθώνης, για να του πάρουν στο τέλος το κινητό του τηλέφωνο και 120 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο ηλικιωμένος απομακρύνθηκε από τους άλλους εκδρομείς και οι αλλοδαποί, αφού προσποιήθηκαν ότι θέλουν να τον βοηθήσουν, τον οδήγησαν σε ερημικό αδιέξοδο του κάστρου και τον λήστεψαν.
Από τις περιγραφές και την... έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν κοντά στο δημαρχείο Μεθώνης. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

http://www.newsit.gr/

Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος 2010-2011

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος για το 2010-2011 είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθεί η 21η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, στην Αθήνα 26-29 Μάρτιου 2010. Από το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν, θα επιλεχτούν 9 μαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη 65η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Lyiv της Ουκρανίας.
Επιπλέον, διοργανώνεται η....
Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων η οποία θα φιλοξενηθεί στη Νάουσα στις 13-19 Ιουλίου 2010.
Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος αναλαμβάνει τη διοργάνωση της 68ης Διεθνής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Απρίλιο 2011. Η Διεθνής Συνδιάσκεψη αποτελεί τη μεγαλύτερη αριθμητικά αλλά και σε κύρος και απαιτήσεις διοργάνωση που αναλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων και αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 300 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στα Φιλιατρά

Τέσσερις Ρουμάνους, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, συνέλαβαν στα Φιλιατρά, άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος και όμορων τμημάτων, διότι σε έρευνα στο σπίτι, στο οποίο διέμεναν, βρήκαν και κατέσχεσαν τουλάχιστον 147 αντικείμενα διαφόρων ειδών, όπως αλυσοπρίονα, είδη ρουχισμού, οικιακά σκεύη και ποτά, όλα προϊόντα κλοπών από διάφορες περιοχές της δυτικής Μεσσηνίας.
Κάποια από τα ...κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Τα υπόλοιπα κλοπιμαία φυλάσσονται στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών και αναζητούνται οι κάτοχοί τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρρισίας.

http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_4182.html

Επιλέχθηκε το νέο λογότυπο της Ε.Ε. για τα Βιολογικά προϊόντα

Μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία όπου συμμετείχαν 130 χιλ. άτομα επιλέχθηκε το νέο λογότυπο της Ε.Ε. για τα βιολογικά προϊόντα. Η ψηφοφορία έγινε μεταξύ των τριών λογοτύπων που είχαν προκριθεί και νίκησε το σχέδιο του Dusan Milenkovic , φοιτητή από τη Γερμανία, ο οποίος ψηφίστηκε από το 63% του συνόλου των ψηφοφόρων για το λογότυπο που παρουσιάζει το “ευρω-φύλλο” , το οποίο απεικονίζει τα αστέρια της Ε.Ε. σε μορφή φύλλου, σε πράσινο φόντο.
Ο νικητής του διαγωνισμού όπως και οι άλλοι δύο φιναλίστ θα....
βραβευθούν από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο σε εκδήλωση που θα γίνει στις Βρυξέλλες , ενώ θα παραλάβουν βραβεία αξίας 6.000, 3.500 και 2.500 ευρώ αντιστοίχως

Μαζικές ανακλήσεις οχημάτων από την Toyota

Η Toyota ανακαλεί περίπου 200.000 υβριδικά Prius στην Ιαπωνία.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα ανακαλέσει 199.666 υβριδικά οχήματα Prius στην Ιαπωνία λόγω ενός προβλήματος που παρουσιάζουν στο σύστημα πέδησης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών.
Η Toyota σε έγγραφό που απέστειλε στο υπουργείο διευκρινίζει τους όρους της απόσυρσης, τους τεχνικούς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή και τις ημερομηνίες παραγωγής των οχημάτων.
Πρόκειται για αυτοκίνητα της.... λεγόμενης «τρίτης γενιάς» Prius που κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία μετά τον Μάιο του 2009.

Η Toyota επίσης θα σταματήσει τις πωλήσεις των υβριδικών μοντέλων SAI, Lexus HS250h και Prius PHV στην Ιαπωνία και θα ανακαλέσει 23.402 από αυτά τα οχήματα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόσκληση ενημέρωσης του δήμου Φιλιατρών για το σχέδιο Καλλικράτης προς τους βουλευτές του νομού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς : κ.κ. Βουλευτές Νομού Μεσσηνίας
Στα πλαίσια της υλοποίησης της «Νέας Αρχιτεκτονικής για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση» με την συναίνεση όλων μας, το Δημ. Συμβούλιο Φιλιατρών διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση με τα των φορέων της πόλης και πολιτών, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας και Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Παν. Νίκα στις 27/1/2010.
Κατόπιν αυτού αλλά και σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος, σας προσκαλούμε για ενημέρωση των θέσεων και αποφάσεων μας στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Καταστήματος στις 11/2/2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00 μ.μ .

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για την πόλη μας και θα συμβάλει στην προσπάθεια της ομαλής εφαρμογής της νέας διοικητικής δομής με το όνομα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» , για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κράτους.



Ματαίωση όλων των πτήσεων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

Καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Λόγω της απεργίας η Aegean Airlines και η Olympic Air ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν μεθαύριο, όλες τις πτήσεις των δικτύων τους και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες τους σε πτήσεις τις επόμενες ημέρες.
Επίσης, λόγω της απεργίας που ξεκινά την 10η Φεβρουαρίου στις 00:00, η AEGEAN αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης στις κάτωθι πτήσεις της 9ης Φεβρουαρίου....

- A3 137 Θεσσαλονίκη-Αθήνα, Αναχώρηση στις 22:45 αντί 23:20

- A3 136 Αθήνα-Θεσσαλονίκη Αναχώρηση στις 22:45 αντί 23.30

- A3 606/607 Αθήνα-Λονδίνο-Αθήνα, Αναχώρηση από Αθήνα στις 14:45 αντί 17:20 και αναχώρηση από Λονδίνο στις 19:45 αντί 22:20 (τοπική ώρα).

Από την πλευρά της η Olympic Air ανακοίνωσε ότι η πτήση ΟΑ 266 Λονδίνο-Αθήνα, που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Βρετανική πρωτεύουσα αύριο, 9 Φεβρουαρίου, στις 22:15, ακυρώνεται, καθώς αναμενόταν στην Αθήνα γύρω στις 4 τα ξημερώματα.

Επίσης, η πτήση ΟΑ 147 Αθήνα Βρυξέλλες, που επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο στις 16:30 θα αναχωρήσει τελικά μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 14:00, ενώ από Βρυξέλλες, η αναχώρηση θα γίνει στις 19:10, αντί στις 19:45.


ΑΠΕ
Related Posts with Thumbnails