Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αποφάσεις διυπουργικής για την απεργία φορτηγών και βυτιοφόρων

Μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής ανακοινώνονται τα εξής:
Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:
1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών...

2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).

Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών.

Νεκροί 2 χειριστές από συντριβή ελικοπτέρου Απάτσι

«Βαριά αναγκαστική προσγείωση» πραγματοποίησε, στις 11.49, στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, επιθετικό ελικόπτερο «Απάτσι» και τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους δύο χειριστές. Το ελικόπτερο, προσφάτως παραληφθέν από την Αεροπορία Στρατού, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δυστύχημα προκλήθηκε από... σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΓΕΣ.
ΑΠΕ

Στις 12 Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αποφασίζουν για την απεργία

Σήμερα το μεσημέρι κρίνεται η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων , στην γενική συνέλευση των σωματείων της ομοσπονδίας τους  που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι....

Εκτός ενισχύσεων του νέου αναπτυξιακού τα φωτοβολταϊκά

Εκτός του νέου αναπτυξιακού νόμου τίθενται τα επενδυτικά σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ αναμένεται να εξαιρεθούν και τα αιολικά συστήματα μέχρι ορισμένης ισχύος, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Η κα Κατσέλη ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την εξαίρεση των φωτοβολταϊκών και των αιολικών συστημάτων από τον υπό κατάθεση αναπτυξιακό νόμο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι επιτυγχάνουν υψηλές τιμές και κατά συνέπεια «δεν χρειάζεται πρόσθετη επιδότηση».

Η υπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα εξαιρεθούν από τον αναπτυξιακό νόμο τα σχέδια που αφορούν στην παραγωγή ηλιακών συλλεκτών (πάνελ) για φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και πυλώνων για τις ανεμογεννήτριες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι, από τα 3.163 επενδυτικά σχέδια του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, που εκκρεμούν προς αξιολόγηση, περισσότερα από 2.000 αφορούν φωτοβολταϊκά συστήματα. Σημειώνεται ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα στο Διαδίκτυο και θα ενταχθεί προς επεξεργασία στο β' θερινό τμήμα του κοινοβουλίου, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

πηγη:naftemporiki.gr

2 νεκροί απο φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Κατά την αποκάθαρση στην πυρκαγιά της οδού Μακεδονικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν απανθρακωμένα 2 άτομα. Η φωτιά είχε ξεσπάσει χθες το βράδυ σε διαμέρισμα στην οδό Μακεδονικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισμα 4ου ορόφου.

Γιαγκελόνια - Άρης 1-2 τελικό

Σημαντικό βήμα για τον Άρη που εκτός έδρας επικράτησε με σκορ 2-1 της Πολωνικής Γιαγκελόνια σκορ που του ανοίγει το δρόμο της πρόκρισης
Related Posts with Thumbnails