Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Με 4αρα η Γερμανία πέταξε εκτός την Αργεντινή

Τέσσερα τεμάχια έριξε και στην ομάδα του Μαραντόνα την Αργεντινή η Γερμανία πετώντας την έξω από το Μουντιάλ. Η Γερμανία μετά και την σημερινή της εμφάνιση μοιάζει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου....

Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 4 Ιουλίου



www.enimerwsi.com

Σαν έρθει η μέρα... Stavedo Ήβη Αδάμου

Για αναβάθμιση των ΤΕΙ μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου στην Καλαμάτα

«Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αναπτυχθεί το ΤΕΙ Καλαμάτας», είπε η υπουργός Παιδείας στους προέδρους των ΤΕΙ που είχαν την 42η σύνοδό τους στην Καλαμάτα.
Συνεχίζοντας η υπουργός επεσήμανε ότι οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων έθεσαν σειρά ζητημάτων τα οποία αφορούν στην καθημερινή διαχείριση. «Είναι αληθές - τόνισε- ότι υπάρχουν προβλήματα και οικονομικά και διοικητικά. Μείζον θέμα είναι αυτό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των... αποφοίτων ΤΕΙ, που αφορά και στους αποφοίτους Μεσσηνίας. Το υπουργείο το έχει επεξεργαστεί επί μήνες, έχει γίνει προεργασία από τον υφυπουργό και φτάνουμε στην τελευταία φάση του, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι».

Η Άννα Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα «που έχουν να κάνουν με οικονομικά και διοικητικά θέματα και του δικού σας ΤΕΙ, Καλαμάτας, τα οποία και ο πρόεδρος μας τα έχει θέσει επανειλημμένως. Λειτουργικά, είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε το ΤΕΙ να υποστηριχθεί».

Ιδιαίτερα, η υπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των Ιδρυμάτων τονίζοντας: «Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι πως ανοίξαμε το θέμα της συζήτησης για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Είναι μια πολύ ουσιαστική συζήτηση, στο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό που έγινε σαφές από τη δική μας πλευρά είναι ότι χρειαζόμαστε Τεχνολογικά Ιδρύματα αναβαθμισμένα, που θα έχουν ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις, ώστε να υπάρξει διακριτός ρόλος για τα Πανεπιστήμια, διακριτός ρόλος για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, προκειμένου να έχουν όλα τα χαρακτηριστικά με τα οποία θα μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη. Δηλαδή, διεθνοποίηση, νέο διοικητικό μοντέλο, νέα οργάνωση του τρόπου σπουδών και συνεργασία με τα υπόλοιπα Τεχνολογικά Ιδρύματα, ώστε να προχωρήσουμε σε μια λειτουργική ενοποίηση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ή καταργήσεων τμημάτων και αν γίνεται διαχωρισμός σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα η υπουργός απάντησε: «Η χώρα έχει ενιαία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με δύο άξονες: τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Το κλείσιμο, οι συγχωνεύσεις, η δημιουργία νέων, θα συσχετιστεί με το νέο τρόπο οργάνωσης των σπουδών. Δεν θα πάμε σε Σχολές. Θα υπάρχουν προγράμματα σπουδών, θα γίνουν συνεργασίες και αυτό θα εξεταστεί σε κάθε περιφέρεια. Γι’ αυτό και προτείναμε τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης σε κάθε περιφέρεια, που θα συμπεριλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, ώστε να δούμε πρώτα σε κάθε περιφέρεια πώς θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ενοποιήσεις των Ιδρυμάτων»

ΑΠΕ

Στο "σφυρί" η περιουσία του Τόλη Βοσκόπουλου Για τους φόρους πού οφείλει

Στο «σφυρί» με δημόσιο πλειστηριασμό βγαίνει εσπευσμένα η ακίνητη περιουσία του Τόλη Βοσκόπουλου, προκειμένου να εισπραχθούν από την εφορία άμεσα τα 3,5 από τα 5,5 συνολικά εκατομμύρια, που ο γνωστός τραγουδιστής χρωστάει στο δημόσιο και τα οποία οδήγησαν την σύζυγό του και πρώην υπουργό Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, σε παραίτηση.
Συνολικά, η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητα του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ έχουν ήδη ....ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις κατά του τραγουδιστή για χρέη στην εφορία από το 2006 μέχρι το 2009. Και επειδή λοιπόν, υπάρχουν κάποιες φορολογικές εκκρεμότητες του Βοσκόπουλου που δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί, είναι μεγάλη η πιθανότητα να ακολουθήσουν και άλλοι πλειστηριασμοί.

Παρόλα αυτά υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν χθες ότι ως σήμερα δεν είχε προχωρήσει κανένας πλειστηριασμός ακινήτων, καθώς αναμενόταν το πέρας όλων των δικών και η εξάντληση των τυχόν προθεσμιών. Λέτε να αρχίσουν να κατάσχουν και περιουσιακά στοιχεία της Άντζελας


http://www.protothema.gr/life-style/gossip/article/?aid=73477

Related Posts with Thumbnails