Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ....

ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΝΕΤ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.....

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ....

Αναβάλλεται από το ΑΣΕΠ ο γραπτός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών

Αναβάλλεται η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, ύστερα από σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.Σε ανακοίνωσή της, η ανεξάρτητη αρχή αναφέρει ότι «λόγω της γενικότερης αναταραχής των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα στο χώρο της Παιδείας, και των αντικειμενικών δυσκολιών, που έχουν ανακύψει, η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ αποφάσισε την αναβολή της διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων τριών χιλιάδων διακοσίων εξήντα (3260) θέσεων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2008».Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού θα κοινοποιηθεί από το ΑΣΕΠ στις αρχές Ιανουαρίου.
πηγη:zougla.gr

Καταγγελίες για κακοδιοίκηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ευθύνες για κακοδιοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καταλόγισε στο διοικητή του Ιδρύματος Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, ο διευθυντής της Β΄ χειρουργικής κλινικής, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκπρόσωπος των γιατρών στο διοικητικό συμβούλιο Παναγιώτης Χρυσομάλλής, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσομάλλης, στις κλινικές και στα τμήματα του Νοσοκομείου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, με αποτελέσματα να υπολειτουργούν. Χαρακτηριστικά για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υποστήριξε ότι είναι προτιμότερο να κλείσει, γιατί είναι επικίνδυνη για τους ασθενείς. Αδιαφορία καταλόγισε ο κ. Χρυσομάλλης και στην 6η Διεύθυνση Υγείας (ΔΥΠΕ) η οποία – όπως είπε – δεν έχει ακόμη απαντήσει σε καταγγελία, με την οποία ζητούσε την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, από το περασμένο καλοκαίρι. Απαντώντας ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημοσθένης Σωτηρόπουλος χαρακτήρισε “παραλήρημα” τις καταγγελίες του κ. Χρυσομάλλη, για τον οποίο ανέφερε ότι η θητεία του ως διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας έχει λήξει και πρόκειται να αντικατασταθεί.
πηγη:Ερα Καλαματάς

Εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης έως 39 μήνες στους αστυνομικούς για τη «ζαρντινιέρα»

Ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες, ορισμένες εξ αυτών με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στους οχτώ αστυνομικούς, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Κύπριου σπουδαστή, Αυγουστίνου Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τρεις αστυφύλακες και έναν αρχιφύλακα, θεωρώντας τους φυσικούς αυτουργούς του περιστατικού ξυλοδαρμού σε βάρος του 26χρονου.
Επιπλέον, στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έργω εξύβρισης, επειδή εμφανίζεται σε βιντεο να βγάζει το σκούφο από τον Αυγουστίνο Δημητρίου και να τον πετάει στο έδαφος.
Οι παραπάνω ποινές είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, σε δύο αστυφύλακες, έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και τον πρώην διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την πράξη της απλής συνέργιας στην επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στο σύνολο των κατηγορουμένων το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, ενώ οι εφέσεις αποφασίστηκε να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Από νωρίς το πρωί, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες νεαροί, οι οποίοι μετά την ανακοίνωση της απόφασης φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών.
Οι νεαροί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης.
πηγη:in.gr

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ


Εξιτήριο πήρε από το Αττικό νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο οποίος χθές εισήχθη χθες για προγραμματισμένες εξετάσεις , όπου και διέγνωσαν αρυθμία με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε εμφύτευση βηματοδότη.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη του 2009 για όσους υπέστησαν καταστροφές.....Απόφαση του Δήμου Αθηναίων

Tην απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για το έτος 2009, των επιχειρήσεων, των καταστημάτων και των κατοικιών, που υπέστησαν καταστροφές από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.
Ακόμη, εγκρίθηκε η απαλλαγή των ξενοδοχείων από τα τέλη παρεπιδημούντων για το μήνα Δεκέμβριο του 2008. Επιπλέον, η χορήγηση αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν μετά την 6η Δεκεμβρίου και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, θα δίδεται ατελώς και χωρίς την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής για τυχόν φθορές του πεζοδρομίου.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Βαφειάδης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 599 περιπτώσεις επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές, ανέφερε δε ότι έχει εγκατασταθεί δίκτυο επικοινωνίας των πολιτών με την υπηρεσία για την καταγραφή των ζημιών καθώς και την άμεση συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας για την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων.
πηγη:in.gr

Γκάλοπ: Κοινωνική εξέγερση, χαμένη η Ν.Δ.

Πολλά συμπεράσματα, ορισμένα από τα οποία είναι αντιφατικά μεταξύ τους, εξάγονται από τις πρώτες δημοσκοπήσεις, έξι τον αριθμό, που διενεργήθηκαν μετά την πολύκροτη εβδομάδα που προηγήθηκε.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα γεγονότα συνιστούν «κοινωνική εξέγερση», καταλογίζει στην κυβέρνηση αδυναμία και ανικανότητα να χειριστεί την κρίση και δεν είναι ικανοποιημένη από τη στάση όλων των πολιτικών αρχηγών. Θα ήθελε, όμως, πιο σκληρή στάση από την Αστυνομία. Με βάση τους αριθμούς, μεγάλη χαμένη είναι η Ν.Δ. και κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ, που διευρύνει τη διαφορά του στην πρόθεση ψήφου. Τα δύο κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς δίνουν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι υπέστη κάποια ζημιά, προφανώς μετά το μπαράζ των επικρίσεων που δέχτηκε για τη στάση του έναντι των κουκουλοφόρων.
Τα κυριότερα σημεία των δημοσκοπήσεων:
* Το 60% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τα πρόσφατα γεγονότα «κοινωνική εξέγερση», σύμφωνα με την έρευνα της «Public Issue» για την «Καθημερινή». Το 69% αξιολογεί ως λάθος τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Το 48% λέει ότι δεν ήταν υποκινούμενα τα γεγονότα, αλλά το 14% βλέπει υποκίνηση από τον ΣΥΝ. Το 41% απάντησε ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν είχε σωστή στάση στα γεγονότα. Και μετά τον «κανένα», έρχεται ο Κ. Καραμανλής με 20%, ο Γ. Παπναδρεου με 17%, η Αλέκα Παπαρήγα με 7%, ο Αλ. Αλαβάνος με 3%, ο Γ. Καρατζαφέρης με 2% και ο Αλ. Τσίπρας με 1%.
* Το 83,3% δηλώνει ότι δεν το ικανοποιεί η στάση της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Marc» για το «Εθνος». Μάλιστα τη στάση της επικρίνει και το 65,6% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.* Η διαφορά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχει φτάσει στο 4,8%, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας «Alco» για το «Πρώτο Θέμα».
* Η διαφορά αυτή είναι 5,6% σε δημοσκόπηση της «Focus» για τη «Real News». Και τα δύο κόμματα εμφανίζουν μικρή πτώση των ποσοστών τους. Το ΠΑΣΟΚ υπερέχει συντριπτικά στην παράσταση νίκης με 60,8%. Στην έρευνα αυτή, το 62,2% δηλώνει ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει η Αστυνομία δραστικότερα μέτρα για την αποτροπή των επεισοδίων. Και το 49% λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει την τάξη χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
*Το 62,2% θεωρεί αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις που ακολούθησαν τον θάνατο του 15χρονου, σύμφωνα με έρευνα της «Rass» για το «Παρόν». Και το 89,22% δηλώνει δυσαρεστημένο για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
* Το 56% δεν θεωρεί πειστική την άποψη ότι οι κουκουλοφόροι είχαν πολιτική κάλυψη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πειστική τη θεωρεί το 29%, σύμφωνα με έρευνα της VPRC που δημοσιεύει η «Αυγή». Μάλιστα, μη πειστική θεωρεί αυτήν την άποψη και το 74% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, τα στελέχη του οποίου πρωταγωνίστησαν, ως γνωστόν, στις επικρίσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
πηγη:enet.gr
Related Posts with Thumbnails