Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ

ΔΥΟ ΑΣΣΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΕΚ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ...
ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μεγάλη πτώση της επισκεψιμότητας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους--Αδειες αίθουσες

Μόνο ευχάριστη δεν είναι η εικόνα ως προς τα έσοδα, αλλά και την επισκεψιμότητα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2008.
Βάσει αυτών, πτώση κατά 43,5% εμφανίζουν τα μουσεία και κατά 41,1% οι αρχαιολογικοί χώροι στη διάρκεια αυτού του τετραμήνου, σε αντιστοιχία με εκείνο του 2007.
Οι εισπράξεις παρουσιάζουν πτώση κατά 20,6% όσον αφορά τα μουσεία και κατά 10,2% για τους αρχαιολογικούς χώρους.
Σύμφωνα με το Βήμα, ειδικά για τον μήνα Απρίλιο και παρ' ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος, σημειώνεται πτώση 34,2% των επισκεπτών στα μουσεία και 42,7% στους αρχαιολογικούς χώρους. Τη μεγαλύτερη μείωση επισκεπτών (78,5%) παρουσιάζει το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ακολουθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (64,4%), το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου (62%, σημειώνεται όμως ότι είχε κλείσει ένα διάστημα λόγω της πτώσης τμήματος της κεντρικής πύλης) και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (47,1%). Όσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους, την «πρωτιά» κατέχουν οι Δελφοί (61,2%) και ακολουθούν η Κνωσός (59%), το Σούνιο (56%), η Φαιστός (50,3%), η Αρχαία Κόρινθος (49,5%), η Επίδαυρος (46,9%), η Αρχαία Ολυμπία (38,1%) και ο Μυστράς (35,4%), ενώ ακόμη και η Ακρόπολη εμφανίζει πτώση κατά 22,9%.
πηγη:in.gr

Πεταλίδι - Βουφράδα....«Εμφύλιος» για το νερό

Οι πρώτες… εμφύλιες αψιμαχίες φέτος στη Μεσσηνία για τη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων άρχισαν από το Δήμο Αβίας. Τη σκυτάλη παίρνουν αυτή τη φορά κάτοικοι του Δήμου Βουφράδος, με επικεφαλής το δήμαρχο, οι οποίοι σχεδιάζουν να κλείσουν για μισή ώρα περίπου το δρόμο Καλαμάτας – Πύλου, διαμαρτυρόμενοι έτσι διότι δημότες του διαμερίσματος Πανιπερίπου του Δήμου Πεταλιδίου παίρνουν από το Πολυλίμνιο νερό για πότισμα!
πηγη:Εφημεριδα Θαρος

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ..... ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ....

Τεταμένη η κατάσταση στον Καύκασο - Θάνατος ομογενή

Το θάνατο του 78χρονου ομογενούς Ιβάν Μιχαηλίδη στο Τσχινβάλι της Νότιας Οσετίας κατά τη δεύτερη ημέρα των εχθροπραξιών επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασίμης, ενώ περίπου 25 ομογενείς έχουν μεταφερθεί στο Βλαντικαυκάς της Βόρειας Οσετίας. Την ίδια ώρα, επί ξηρού ακμής βρίσκεται η εκεχειρία στον Καύκασο με την Γεωργία να καταγγέλλει ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στο Γκόρι και το γεωργιανό λιμάνι του Πότι. «Η Ρωσία θα υποστηρίξει κάθε απόφαση που θα λάβουν οι λαοί της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας για το μελλοντικό καθεστώς τους και θα εγγυηθεί για αυτούς σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποδεχόμενος στο Κρεμλίνο τους ηγέτες των δύο αποσχισθεισών περιοχών.
πηγη:athina984.gr

Γυμνές για ... καλό σκοπό

Η μάχη για την εξοικονόμηση ενέργειας, και την ανακύκλωση στο Βερολίνο περνά από τα Lush.
Δύο γυναίκες υπάλληλοι της γνωστής ιστορικής εταιρείας καλλυντικών και αισθητικής, τάχθηκαν στην υπηρεσία των πελατών ντυμένες μόνο- με τα απολύτως απαραίτητα- με μια λευκή ποδιά.
Με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να βοηθήσουν τους πελάτες του καταστήματος, αλλά και να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος. Ήταν ένας τρόπος για να τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ για το κατάστημα τους, αλλά ταυτόχρονα και μια κίνηση ενίσχυσης των περιβαλλοντικών σκοπών.
Η ενεργειακή καμπάνια της συγκεκριμένης εταιρείας, ενίσχυσε ταυτόχρονα και την εμπορευματική κίνηση του καταστήματος, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί, που αδυνατώντας να χαλάσουν χατίρι στις εντυπωσιακές υπαλλήλους, αγόρασαν τα φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.
πηγη:zougla.gr

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ...

ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ....

Ανώτατη τιμή πώλησης στους καταναλωτές ορίζεται για τις παρακάτω περιοχές και για τα αναφερόμενα σε αυτές πετρελαιοειδή προϊόντα:
Νομός ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη Super
Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη Super
Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη Diesel
Ν.ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Αμόλυβδη
Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη Super
Ν.ΛΕΣΒΟΥ: Super Αμόλυβδη
Ν.ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη Super
Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη Super
Ν.ΧΑΝΙΩΝ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη Super
Ν.ΧΙΟΥ: Αμόλυβδη Super Αμόλυβδη
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση από την 12ή μ.μ. της 14ης Αυγούστου 2008 μέχρι και την 12η μ.μ. της 31ης Αυγούστου 2008 οι τιμές καθορίζονται ως εξής:
Α) Για νησιά με τουλάχιστον 3 σημεία πώλησης υγρών καυσίμων
- Ααμόλυβδη βενζίνη: 1,247 ευρώ/λίτρο
- Αμόλυβδη Super: 1,443 ευρώ/λίτρο
- Super: 1,327 ευρώ/λίτρο και
- Diesel: 1,373 ευρώ/λίτρο
Β) Για νησιά με μέχρι 2 σημεία πώλησης υγρών καυσίμων
- Αμόλυβδη βενζίνη: 1,257 ευρώ/λίτρο
- Αμόλυβδη Super: 1,453 ευρώ/λίτρο
- Super: 1,337 Ευρώ/λίτρο και
- Diesel: 1,383 Ευρώ/λίτρο

«Κρυφό» κόστος 130 εκατ. ευρώ στις δηλώσεις Κτηματολογίου--Οι ιδιοκτήτες με στεγαστικό δάνειο θα πληρώσουν διπλά για την εγγραφή τους

Τα 130 εκατ. ευρώ θα φθάσει η συνολική επιβάρυνση των δανειοληπτών που έχουν στεγαστικό δάνειο για να εγγράψουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο. Οι δανειολήπτες θα πληρώσουν διπλό το κόστος της εγγραφής καθώς, πέρα από τη δική τους δήλωση, θα υπάρξει και δήλωση από τις πιστώτριες τράπεζες για το εμπράγματο βάρος επί του ακινήτου. Οι τράπεζες θα καταβάλουν τα αντίστοιχα τέλη εγγραφής, τα οποία στη συνέχεια θα εισπράξουν από τους πελάτες τους καθώς, σύμφωνα με τους όρους των δανειακών συμβάσεων, κάθε βάρος επί του ακινήτου βαρύνει τον ιδιοκτήτη.
πηγη:naftemporiki.gr

Παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς μέσω υπολογιστών και κινητών

Εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου χωρίς να ανοίξουν ούτε μια στιγμή τις τηλεοράσεις τους. Οι 29οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι πρώτοι που ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων - έως και 5%- θα τους δουν μέσω υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων εκτιμά ο Ντιν ΝτεΜπιάσε της TNS Media.
Αυτούς ακριβώς τους θεατές, που διαμορφώνουν τις τάσεις, επιθυμούν να πλησιάσουν οι άνθρωποι της αγοράς. Το καλύτερο πεδίο για να τους πλησιάσουν είναι τα κοινωνικά μέσα: το 73% των Αμερικανών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο παρακολούθησαν ονλάιν βίντεο το Μάιο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Νίλσεν. Περισσότεροι από 154 εκατομμύρια Αμερικανοί θα δουν ονλάιν βίντεο το 2008, αυξημένοι κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της eMarketer, ενώ περισσότερα από ένα στα τρία κινητά τηλέφωνα έχουν δυνατότητα λήψης βίντεο (Nielsen).
Περισσότεροι από 147 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν αυτό το διάστημα σε κοινωνικά δίκτυα μέσω των κινητών τηλεφώνων τους επισημαίνει η eMarketer.
πηγη:flash.gr

Πολιτική δολοφονία στο Άρκανσο

Ένοπλος εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος στην πολιτεία του Άρκανσο και πυροβόλησε θανάσιμα τον επικεφαλής του κόμματος, Μπιλ Γκότνεϊ.Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης περίπου 50 ετών εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία στο Λιτλ Ροκ και προφασιζόμενος ότι ήθελε να δηλώσει εθελοντής, μπήκε στο γραφείο και πυροβόλησε τρεις φορές τον 49χρονο, ο οποίος εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.Αστυνομικοί καταδίωξαν το δράστη, τον οποίο και σκότωσαν λίγη ώρα αργότερα. Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν ακόμα το όνομα του δράστη της δολοφονίας παρά μόνο ότι πρόκειται για έναν 51χρονο τα κίνητρα του οποίου δεν έχουν διευκρινισθεί. "Πρόκειται για μία παράλογη τραγωδία" είπε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Χάουαρντ Ντιν.Σοκαρισμένος δήλωσε ο Μπαρακ Ομπάμα, ενώ τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε το ζεύγος Κλίντον.
πηγη:skai.gr
Related Posts with Thumbnails