Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το Internet υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης του 2010

Το Internet περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 237 υποψήφιους για το Νόμπελ Ειρήνης του 2010, για τη συμβολή του στην προώθηση «του διαλόγου, την ανταλλαγή ιδεών και την αμοιβαία συναίνεση».
Η υποψηφιότητα προτάθηκε από το ιταλικό Wired και έχει την υποστήριξη της Ιρανής Σιρίν Εμπαντί, κατόχου του Νόμπελ Ειρήνης του 2003, καθώς και..
του Νίκολας Νεγκροπόντε, καθηγητή του MIT και εμπνευστή του ιδρύματος «Ένας Φορητός ανά Παιδί».
Ο δικτυακός τόπος Internet for Peace, που φτιάχτηκε για να προωθήσει την υποψηφιότητα του Διαδικτύου, αναφέρει ότι το βραβείο θα αποτελεί «ένα Νόμπελ για τον καθένα μας».
Παρ' όλα αυτά παραμένει άγνωστο ποιος θα παραλάβει το βραβείο, εάν ο νικητής είναι τελικώς το Διαδίκτυο...
H απονομή του Νόμπελ Ειρήνης θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου. Το χρηματικό έπαθλο θα παραμείνει, πιθανότατα, στα 1,4 εκατ. δολάρια.
Με το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009 είχε τιμηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

πηγη: Newsroom ΔΟΛ www.in.gr

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που «έχασαν» κρατούμενο στη Καλαμάτα


Σε διαθεσιμότητα, απόφαση του Προϊσταμένου του Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκαν οι υπεύθυνοι αστυνομικοί, κατά τη βάρδια των οποίων χθες ξέφυγε από τα χέρια τους 29χρονος από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.
Σχετική προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ αναζητείται ο νεαρός.....

www.tanea.gr

Ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλήψεις στο gamato.info

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της «πειρατείας μέσω Διαδικτύου», διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη όπου σχηματίστηκαν δικογραφίες για ένδεκα (11) ημεδαπούς εκ των οποίων συνελήφθησαν οι...
έξι (6) κατηγορούμενοι για τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» και υπέβαλλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας οι οποίοι από κοινού εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια) στην ιστοσελίδα www.gamato.info την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσ/νίκης την 9-3-2010 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.gamato.info είτε ως διαχειριστές (MODERATOR) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) είτε ως επίσημα μέλη (VIP member) και προέβαιναν εξίσου στο διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια).

Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής χώρας για τις δικές τους ενέργειες καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.

Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών ,Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο (2) εξωτερικοί, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, εξακόσιοι τέσσερις (604) οπτικοί ψηφιακοί δίσκοι.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από διεθνή εταιρεία ερευνών παρ’ όλο που πραγματοποιείται σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πειρατείας στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πειρατείας, με 57%, ενώ τις άλλες δύο θέσεις καταλαμβάνουν η Βουλγαρία (68%) και η Ρουμανία (66%).

Η λιανική αξία μόνο για παράνομο λογισμικού –που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού- ξεπέρασε το όριο των $50 δισ. για πρώτη φορά το 2009.

Με εξαίρεση τις απώλειες από τις ισοτιμίες, οι οικονομικές απώλειες για την Ελλάδα ανέρχονται σε €171 εκατομμύρια μόνο για παράνομο λογισμικό ενώ αν προσθέσουμε και τα Πνευματικά δικαιώματα από τις Κινηματογραφικές ταινίες ,μουσικά τραγούδια, παιχνίδια κ.α συνολικά οι απώλειες τα τελευταία 7 έτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών πλησιάζουν το 1 δις ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις εργασίας και μειωμένη ανταγωνιστικότητα για τον εγχώριο κλάδο της Πληροφορικής, μουσικής και θεαμάτων.

Την εποπτεία όλων των ερευνών είχε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Σακελλάκος Ιωάννης παράλληλα με την αρμόδια Εισαγγελέα για την Δίωξη των Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Ράικου Ελένη. Οι συλληφθέντες μαζί με τις σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Αλβανών στο Χαροκοπιό Μεσσηνίας

Επεισόδιο μεταξύ Αλβανών σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 9, στο χωριό Χαροκόπιο Μεσσηνίας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών.
Για άγνωστη αιτία, οι αλλοδαποί διαπληκτίστηκαν. Μάλιστα, ένας απ' αυτούς δεν δίστασε να πλήξει με μαχαίρι και να ...τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον ένα συμπατριώτη του και πιο ελαφρά τον δεύτερο.
Τα θύματα διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ ο δράστης, προς το παρόν, διαφεύγει τη σύλληψη.

πηγη: zougla.gr

Εξώδικο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε 3 sites

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι απέστειλε εξώδικα σε τρία internet sites που ενέπλεξαν το όνομα του Παναθηναϊκού στην έρευνα της UEFA για προκαθορισμένα παιχνίδια, «σύμφωνα με πληροφορίες που δεν μπόρεσαν να εξακριβώσουν».
Υποδείξεις δημοσιογραφικής δεοντολογίας σχετικά με.... τη δημοσιοποίηση «μη εξακριβωμένων πληροφοριών» δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε, σε θέματα ωστόσο που άπτονται της αξιοπρέπειας, του ονόματος και του κύρους του μεγαλύτερου ελληνικού αθλητικού συλλόγου δεν πρόκειται να ανεχθούμε ούτε και την παραμικρή υπόνοια ή σκιά

Έκλεισε το gamato συλλήψεις από την αστυνομία

Σε συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία έξι ατόμων ως διαχειριστών του gamato.info ενώ πλέον το gamato είναι κλειστο.
όλα αυτά μετά από μηνύσεις που κατέθεσαν εταιρείες από το χώρο της πληροφορικής του κινηματογράφου και της μουσικής για πειρατία και διαφυγόντα κέρδη....

Χωρίς βίζα στην Αμερική

Χωρίς βίζα πλεόν θα μπορούν να ταξιδέυουν οι Έλληνες στην Αμερική, αυτό προέκυψε μεταξύ άλλων από την συνάντηση Παπανδρέου Ομπάμα στην Ουάσινγκτον

Ολόκληρες πόλεις μετατόπισε σε δευτερόλεπτα ο σεισμός της Χιλής

Η πόλη Κονσεπσιόν, η δεύτερη μεγαλύτερη της Χιλής, μετατοπίστηκε περισσότερο από 3 μέτρα προς τη δύση λόγω του πανίσχυρου σεισμού τον περασμένο μήνα, δείχνουν προκαταρκτικές μετρήσεις. Ακόμα και το Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής, περισσότερο από 1.300 χλμ μακριά, μετακινήθηκε σχεδόν 4 εκατοστά.
Οι μετατοπίσεις που ανακοίνωσε το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο υπολογίστηκαν με βάση τμετρήσεις από... σταθμούς GPS σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι Αμερικανοί και Χιλιανοί επιστήμονες που επεξεργάστηκαν τα στοιχεία υπολογίζουν ότι η Κονσεπσιόν βρίσκεται τώρα 3,04 μέτρα πιο δυτικά από ό,τι ήταν πριν από το σεισμό των 8,8 βαθμών που συντάραξε τη Χιλή στις 27 Φεβρουαρίου.
Η πρωτεύουσα της χώρας Σαντιάγο μετακινήθηκε κατά 27,7 εκατοστά, επίσης προς τα δυτικά.
Στην ανατολική ακτή της Νοτίου Αμερικής, σε απόσταση άνω των 1.300 χλμ από την Κονσεπσιόν, το Μπουένος Αϊρες μετατοπίστηκε σχεδόν 4 εκατοστά, ενώ σημαντικές παραμορφώσεις του γήινου φλοιού καταγράφηκαν ακόμα και στα νησιά Φόκλαντς στον Ατλαντικό.
Προηγούμενοι υπολογισμοί της NASA έδειξαν ότι η δόνηση επηρέασε ακόμα και τον άξονα ισορροπίας της Γης και μείωσε, έστω και ανεπαίσθητα, τη διάρκεια της ημέρας.

πηγη: Newsroom ΔΟΛ www.in.gr

Ένας νεκρός από αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη με αστυνομικούς

Ένας άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, έπεσε νεκρός  σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στις 04.40 τα ξημερώματα, στη διασταύρωση Κουντουριώτου και Μαυρομιχάλη στη Δάφνη.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, που περνούσε από το σημείο, είδε μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο δύο άτομα που θεώρησε ύποπτα και επιχείρησε να τους ελέγξει. Οι άγνωστοι όμως βγήκαν από το ΙΧ αυτοκίνητο πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο ένας από τους δύο ενόπλους, ενώ ο άλλος... κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.
Όπως διαπιστώθηκε, το ΙΧ αυτοκίνητο ανήκει σε κάτοικο της περιοχής και εκτιμάται ότι οι δράστες ετοιμάζονταν να το κλέψουν. Στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

ΑΠΕ

Συλλήψεις για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου

Τρία πρόσωπα συνελήφθηκαν το βράδυ της Τρίτης, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση, που αφορά την κλοπή της σορού του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.
Οπως είπε ο κ. Κατσουνωτός, οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται αύριο να... οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Πηγή: www.athina984.gr

Θρίλερ με συλλήψεις διαχειριστών του gamato.info

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες με την ιστοσελίδα (torrent site) gamato.info, που προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να «κατεβάζουν» δωρεάν ταινίες, μουσική και αρχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των διαχειριστών του ιστότοπου σε Αθήνα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, γεγονός που μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνεται από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, φίλοι και χρήστες του gamato.info, μέσω blog και forum, κάνουν λόγο για...
τρεις συλλήψεις στην Αθήνα, τρεις στη Θεσσαλονίκη και μία στη Ρόδο, μετά από μήνυση που κατέθεσε εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων δημιουργών στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας και τον διαμοιρασμό υλικού χωρίς την άδεια των δημιουργών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου κατασχέθηκαν υπολογιστές, και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το gamato.info, το μεγαλύτερο torrent site στην Ελλάδα, τις τελευταίες ώρες δεν λειτουργεί, γεγονός που ενισχύει τη φημολογία για το μπαράζ συλλήψεων των διαχειριστών του.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=112653&cid=4
Related Posts with Thumbnails