Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

8 πτώματα ανασύρθηκαν από την θάλασσα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Νεκροί ανασύρθηκαν οκτώ (08) αλλοδαποί (06 άνδρες, 01 γυναίκα και 01 ανήλικη),σήμερα τις πρωινές ώρες , από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΟΤΟΚΑΚΙ» Πυθαγορείου Σάμου.
Ο εντοπισμός τους έγινε κατά τη διάρκεια ερευνών, που είχαν ξεκινήσει χθες το απόγευμα, με συμμετοχή προσωπικού των Λιμενικών Αρχών του νησιού, καθώς και ελικοπτέρου S/P, ύστερα από την περισυλλογή, από το Φ/Γ πλοίο «ARVIN» σημαίας Μάλτας (που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Σάμου - Τουρκίας και εντός των Τουρκικών χωρικών υδάτων), ενός αλλοδαπού ναυαγού, που δεν κατείχε νόμιμα έγγραφα.
Ο διασωθείς ανέφερε ότι...
επέβαινε σε λέμβο, προερχόμενη από την Τουρκία, η οποία είχε ανατραπεί και βυθιστεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα ο ίδιος και οκτώ (08) ακόμη παράνομοι μετανάστες, να βρεθούν στη θάλασσα.
Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, ενώ οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται, καθώς ο αλλοδαπός διασωθείς, σε επόμενη αναφορά του, ισχυρίσθηκε ότι στη λέμβο επέβαιναν περισσότερα άτομα.

Αναστολή έργων στις Εθνικές οδούς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Οι εργασίες για αναβάθμιση υφιστάμενων τμημάτων της ΠΑΘΕ θα ανασταλούν από το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου, έως και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε όλες τις λωρίδες, εκτός ορισμένων τμημάτων όπου θα είναι αποκλεισμένη η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
Ειδικότερα:....

· Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. Τμήμα Μεταμόρφωση (Αττικής) - Σκάρφεια.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην περιοχή της Υλίκης, όπου θα διατίθενται δύο (2) λωρίδες στην κατεύθυνση αιχμής. Η κυκλοφορία προς Λαμία, από Παρασκευή μεσημέρι, έως Καθαρή Δευτέρα πρωί, στις ώρες αιχμής θα γίνεται με διαχωρισμένες τις λωρίδες κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας λωρίδα κυκλοφορίας εντός του εργοταξιακού χώρου.

· Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. Τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος.

Δεν θα διατίθεται η ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) στην περιοχή του κόμβου Νέας Περάμου και στην περιοχή της Κινέττας. Η κυκλοφορία στις περιοχές αυτές στην κατεύθυνση προς Κόρινθο θα γίνεται σε τρεις (3) λωρίδες περιορισμένου πλάτους.



· Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Πάτρα.

Στο τμήμα όπου διανοίγονται νέες σήραγγες ή κατασκευάζονται νέες γέφυρες, δηλαδή στις περιοχές Δερβενίου, Καλαβρύτων, Ζαχλωρίτικων, Αιγίου, Παναγοπούλας και Αγ. Βασιλείου θα διατίθεται μόνο μία (1) λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Σε μικρότερα τμήματα λόγω της προόδου των εργασιών θα υπάρχει τοπικός αποκλεισμός της ΛΕΑ.

· Παράκαμψη Πατρών.

Η κυκλοφορία σε μήκος περίπου τριών (3) χιλιομέτρων (χ.θ.222+800 έως χ.θ.225+700) θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις λόγω αποκλεισμού της αριστερής λωρίδας για εκτέλεση εργασιών στην κεντρική νησίδα.

· Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη.

Στην κατεύθυνση προς Τρίπολη θα διατίθεται μόνο μία (1) λωρίδα στον κόμβο Νεμέας για μήκος περίπου ενός (1) χιλιομέτρου λόγω εργασιών αντικατάστασης ασφαλτοταπήτων και για περίπου δύο (2) χιλιόμετρα περί το 43ο.

Από το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες στην περιοχή της Υλίκης και στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού, προκειμένου την περίοδο του Πάσχα η κυκλοφορία να διεξαχθεί με καλύτερες συνθήκες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Μήπως το φιλί της ζωής να μας το έδινε η Κάρλα;

Έχω μια θλίψη σήμερα.
Υποψιάζομαι ότι είμαι πολύ απαισιόδοξος τύπος και Κασσανδροφέρνω. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί νομίζω ότι γίνονται χειρότερα τα πράγματα για την χώρα μας, τώρα που το δίδυμο Μέρκελ - Σαρκοζί αποφάσισαν να μας σώσουν.
Μα, θα μου πεις, είναι καλύτερα να δανειζόμαστε με σπρεντ 3,5 παρά με 2,5;
Τι να σου πω..... Φοβάμαι ότι θα πληρώσουμε ακριβότερα την σωτηρία μας απ' ότι την μέχρι χθές πιθανή χρεοκοπία μας.
Αλήθεια γιατί αφού επί μήνες μας τσιγάρισαν πρώτα, αποφάσισαν να μας σβήσουν με Γαλλικό κρασί και Γερμανική μπύρα;
Μήπως ισχύει και δω το γνωστό απόφθεγμα: " Δώσαμε, δώσαμε αλλά μας πήραν κι όλας"
Ή μήπως το σωσίβιο που μας πέταξαν έχει δεμένα πίσω του τα Eurofighter και τις Γαλλικές φρεγάτες;
Το σίγουρο είναι ότι τον λογαριασμό καλούμαστε να τον πληρώσουμε προκαταβολικά!!!
http://activistis.gr/

Ξαναχτύπησαν οι Χάκερ Hack for fame!

Ξαναχτύπησαν οι Hack for fame.Οι γνωστοί χάκερς του διαδικτύου που χτυπανε τη show biz και όχι μόνο,επανέρχονται με νέο τους μήνυμα που αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς αλλά και στο ...
Next top model!Μιλάνε για το τραπεζικό απόρρητο αλλά και την υπόθεση του πολύκροτου διαζυγίου Λάτσιου-Μενεγάκη!
http://troktiko.blogspot.com/2010/02/hack-for-fame.html

Οδηγός για τη συλλογή των αποδείξεων Ποιες πρέπει να μαζεύουμε

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, μέρος του αφορολόγητου ορίου θα εξασφαλίζεται με τη συλλογή αποδείξεων από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών εκτός εκείνων που αφορούν αγαθά μεγάλης αξίας που αποτελούν τεκμήριο ελάχιστου εισοδήματος, των τακτικών λογαριασμών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της ύδρευσης κ. λπ. και όσων αναγνωρίζονται ιδιαιτέρως για μείωση του εισοδήματος ή έκπτωση από τον φόρο (ιατρικές δαπάνες, δαπάνες ενοικίων, ασφάλιστρα κ. λπ.).
Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύουμε....

- Κοινόχρηστες δαπάνες, αγορά πετρελαίου θέρμανσης κ. λπ.

- Αποδείξεις από super market, mini market και λοιπά καταστήματα ειδών διατροφής.

- Αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπά επαγγέλματα που αφορούν επισκευή και συντήρηση οικοδομών.

- Δαπάνες δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων και λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων.

- Αποδείξεις από καφενεία - καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και κάθε είδους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και fast food.

- Αποδείξεις από μεσίτες ακινήτων, λογιστές - φοροτεχνικούς, ωδεία και σχολές μουσικής, σχολές χορού και ρυθμικής, σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, κομμωτήρια, αισθητικούς, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές και μασέρ.

- Επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, κλιματισμού (ψύξης - θέρμανσης) και εξαερισμού κατοικιών και πολυκατοικιών.

- Αγορά ενδυμάτων και υποδημάτων και για την επιδιόρθωση αυτών.

- Αγοράς επίπλων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και για την επισκευή ή συντήρηση αυτών.

- Αγοράς βιβλίων, χαρτικών, σχολικών ειδών, ειδών δώρων και παιχνιδιών.

- Δαπάνες σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα ή σε τουριστικά γραφεία - πρακτορεία.

- Ποσά που καταβάλλονται για μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, για ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, για παροχή υπηρεσιών επισκευών και συντηρήσεων.

Ποιες δαπάνες θα εκπίπτουν από τον φόρο ή το εισόδημα

- Ιατρικά έξοδα

- Δικηγορικά έξοδα

- Τόκοι στεγαστικών δανείων

- Ενοίκια κύριας κατοικίας

- Ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν στο εσωτερικό

- Ασφάλιστρα ζωής

- Δίδακτρα φροντιστηρίων

- Εγκατάσταση συσκευών φυσικού αερίου

Αποδείξεις χωρίς αξία

- Δαπάνες τηλεπικοινωνιών (σταθερής και κινητής τηλεφωνίας)

- Υδρευσης

- ΔΕΗ

- Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

- Μεγάλες πάγιες αγορές περιουσιακών στοιχείων (όπως αυτοκινήτων).

Παραδείγματα

-Εστω δηλούμενο εισόδημα 40.000 ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις αξίας 20.000, όταν σύζυγος είναι μη εργαζόμενη. Εξ αυτών οι 12.000 (40.000x30%) καλύπτουν 100% το αφορολόγητο. Το υπόλοιπο (20.000-12.000) 8.000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής: 8000Χ10%=800 ευρώ ως τελική έκπτωση από τον φόρο.

- Εστω 30.000 ατομικό εισόδημα και δηλούμενες αποδείξεις 8.000 ευρώ. Τα 30.000 ευρώ εισόδημα απαιτούν 30.000x30%=9.000 ευρώ αξία αποδείξεων για να καλύψουν το απαιτούμενο αφορολόγητο και έχουν προσκομιστεί μόνο 8.000 ευρώ. Αρα, τα υπόλοιπα 9.000-8.000=1.000 ευρώ δεν καλύπτονται από τις αποδείξεις και φορολογούνται με 10%. Δηλαδή προκύπτει επιβάρυνση στον φόρο της κλίμακας κατά το ποσό των 100 ευρώ.

- Εστω 20.000 ατομικό εισόδημα και δεν προσκομίζονται καθόλου αποδείξεις. Τα 20.000 ευρώ εισόδημα απαιτούν 20.000x30%=6.000 ευρώ αξία αποδείξεων για να καλύψουν το απαιτούμενο αφορολόγητο. Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος επιβαρύνεται επιπλέον με 6.000x10%=600 ευρώ επειδή δεν προσκόμισε καθόλου αποδείξεις
http://www.kathimerini.gr/

Ξεκινούν έλεγχοι στην αγορά υγρών καυσίμων

Σε συστηματικούς ελέγχους στην αγορά υγρών καυσίμων προχωρά η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ειδικότερα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν αμέσως στις ακόλουθες ενέργειες:
n Κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα διενεργήσουν ελέγχους για να διαπιστωθεί το ακριβές επίπεδο αύξησης της λιανικής τιμής μετά την πρόσφατη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και να διερευνηθούν τα αίτια πιθανών πρόσθετων αυξήσεων, σε επίπεδο χονδρικής ή λιανικής πώλησης, οι οποίες ενδέχεται να υπερβαίνουν το ποσό που δικαιολογείται από την αύξηση του Ε.Φ.Κ.
n Κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα προχωρήσουν σε ελέγχους για πιθανές αγορανομικές παραβάσεις, όπως η μη ενημέρωση του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων από τους πρατηριούχους, ενώ έλεγχοι ποιότητας και τιμών θα διενεργηθούν από τα ΚΕΔΑΚ. Ήδη γίνονται συνεννοήσεις και με τα κατά τόπους ελεγκτικά κλιμάκια των Νομαρχιών για παρόμοιους ελέγχους.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν εκτεταμένα φαινόμενα κερδοσκοπικών ανατιμήσεων, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων έκτακτων μέτρων, όπως η επιβολή ανώτατου ορίου λιανικών τιμών (πλαφόν). Σε κάθε περίπτωση, για ζητήματα εναρμονισμένων πρακτικών, οι οποίες συνδέονται με φαινόμενα κερδοσκοπικών ανατιμήσεων, αρμόδια αρχή για να επιληφθεί είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Πόσο θα μας στοιχίσουν τα νέα μέτρα

Του Στέλιου Κράλογλου
www.capital.gr/

Σε εξοικονόμηση «μαμούθ» 11 δισ. ευρώ, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο για το τρέχον έτος από αύξηση εσόδων και από το ψαλίδισμα των επιδομάτων στο Δημόσιο.
Aν από το ποσό των 11 δισ. αφαιρεθούν τα επιπλέον κονδύλια ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, τότε προκύπτει η μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στο 8,7% του AEΠ.
Πιο αναλυτικά, τα επιπλέον έσοδα σε...
σχέση με πέρυσι υπολογίζονται σε 7,34 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,46 δισ. ευρώ είναι πρόσθετοι φόροι σε συνδυασμό με περιορισμό της φοροδιαφυγής. Στο μέτωπο των δαπανών, η μείωση προσδιορίζεται στα 3,68 δισ. ευρώ.

Ειδκότερα:

Το όφελος ψαλίδισμα στις δημόσιες δαπάνες ειδικεύεται ως εξής:

-Μείωση 10% του κονδυλίου για επιδόματα στη Γενική Κυβέρνηση (650 εκατ. ευρώ)
- Αναστολή προσλήψεων το 2010 (80 εκατ. ευρώ)
- Μείωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου (120 εκατ. ευρώ)
- Μείωση λειτουργικού κόστους (360 εκατ. ευρώ)
- Μείωση της επιχορήγησης στα ασφαλιστικά ταμεία (540 εκατ. ευρώ)
- Μείωση σε υπερωρίες, κτλ. (75 εκατ. ευρώ)
- Εξοικονόμηση από το πρόγραμμα αμυντικού εξοπλισμού (457 εκατ. ευρώ)
- Μείωση στη δαπάνη για τις προμήθειες των νοσοκομείων (1,400 δισ. ευρώ)

Όσον αφορά το όφελος από τα φορολογικά και τα άλλα μέτρα για την ενίσχυση των εξόδων το υπουργείο οικονομικών εκτιμά τα εξής:

- Ενιαία φορολογική κλίμακα και εξάλειψη ειδικών φορολογικών κανόνων (1,1 δισ. ευρώ)
- Φόροι ακίνητης περιουσίας (400 εκατ. ευρώ)
- Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα (650 εκατ. ευρώ)
- Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο οινόπνευμα (60 εκατ. ευρώ)
- Μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (1,2 δισ. ευρώ)
- Μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής (1,2 δισ. ευρώ)
- Εισροές από Ε.Ε. για πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (1,4 δισ. ευρώ)
- Έσοδα από πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας τραπεζών (280 εκατ. ευρώ)
- Έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις (870 εκατ. ευρώ)
- Έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης από τους ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλης αντικειμενικής αξίας (180 εκατ. ευρώ).

Σε περίπτωση όμως που εξοκείλει ο προϋπολογισμός, θα ενεργοποιηθούν αυτομάτως λύσεις ανάγκης που συζητούνται στο υπουργείο όπως:

- Μεγαλύτερη περιστολή μισθολογικού κόστους, με περαιτέρω περικοπή κατά 10% για μικρά επιδόματα -που μένουν προς ώρας στο απυρόβλητο- και επιπλέον 20%–30% για υψηλά επιδόματα που είναι ήδη στο στόχαστρο,

- «Πάγωμα» των αυξήσεων μισθών του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα για τα επόμενα χρόνια, μέχρι και το 2012.

- «Πλαφόν» σε όλες τις μελλοντικές αυξήσεις μισθών, έως το μέσο όρο των αμοιβών της ΕΕ, κάτω και από τον επίσημο πληθωρισμό.

- Κατάργηση ή δραστική περικοπή συντάξεων για εργαζόμενους και διπλοσυνταξιούχους.

- Περικοπή παροχών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, ΟΑΕΔ).

- Αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στις συντάξεις.

- Περικοπή πρόωρων συνταξιοδοτήσεων εκτός από όσες επιβάλλονται από λόγους υγείας.

- Κατάργηση επιδομάτων από το 2011 (ή και νωρίτερα) με εφαρμογή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής και του Ενιαίου Μισθολογίου στο δημόσιο.

- Μαζικές συγχωνεύσεις και κατάργηση ανενεργών ή «προβληματικών» φορέων του δημοσίου (αστικές συγκοινωνίες κλπ).

- Σύνδεση της μονιμότητας με κριτήρια αξιολόγησης και κατάργησή της για νεοπροσλαμβανομένους.

- Σαρωτικές μετατάξεις και απομάκρυνση πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ.

- Μεγαλύτερες αυξήσεις Ειδικών Φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα
Related Posts with Thumbnails