Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ...

Την διαμαρτυρία του εκφράζει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας για την περικοπή των δρομολογίων από τον ΟΣΕ με την έναρξη της νέα δρομολογιακής περιόδου. Στην σχετική διαμαρτυρία που ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης , σημειώνει ότι οι πληροφορίες μιλούν για διακοπή των 5 από τα 8 ζευγάρια τρένων που εξυπηρετούν την Κυπαρισσία από και προς την Καλαμάτα και των 4 από τα 7 ζευγάρια τρένων προς Πάτρα , δηλαδή σημειώνεται θα μείνουν να κυκλοφορούν 3 ζευγάρια τρένων στον άξονα Καλαμάτα – Ζευγολατιό- Κυπαρισσία- Πάτρα. Αφού τονίζουν επίσης ότι γίνεται ανακαίνιση των γραμμών είναι παρανοϊκό αναφέρουν να ξεκινάει η εξυγίανση από την περικοπή των δρομολογίων και όχι από την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αύξηση της πληρότητας.
Απευθυνόμενοι με την διαμαρτυρία αυτή προς τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Χατζαδάκη , τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Γεώργιο Γιαννούση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τραινοσε Γιάννο Μιχόπουλο , «απαιτούμε» αναφέρουν 1. Διατήρηση όλων των σημερινών δρομολογίων προς Καλαμάτα- Ζευγολατίο- Κυπαρισσία- Πάτρα και προσθήκη ενός ακόμα δρομολογίου το μεσημέρι στο τμήμα Κυπαρισσίας- Καλαμάτας.
2. Άμεση ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης της γραμμής σε όλο το μήκος της στο Νομό Μεσσηνίας.
3.Επαναλειτουργία το ταχύτερο δυνατόν της σιδηροδρομικής γραμμής για Τρίπολη- Κόρινθο με τουλάχιστον 5 δρομολόγια ημερησίως. Το χρονικό διάστημα που έχει διακοπή η κυκλοφορία φθάνει τα 5 χρόνια. 4.Συντήρηση της γραμμής μεταξύ Κοπανακί– Καλονερού για αύξηση της ταχύτητας κυκλοφορίας και μείωση του χρόνου διαδρομής. Είναι απαράδεκτο το έτος 2008 να κυκλοφορείται γραμμή με ταχύτητα 20 χιλιόμετρα την ώρα και για απόσταση 12 χιλιομέτρων να απαιτούνται 27 λεπτά διαδρομής5.Ορθολογική αναδιάρθρωση των δρομολογίων (κυρίως του Προαστιακού) για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και κατ επέκταση την αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Προβάδισμα 4% Ομπάμα - Συσπείρωση των Ρεπουμπλικανών

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Τζον Μακέιν διατηρεί ο Μπάρακ Ομπαμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης Reuters/C-SPAN/Zogby που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που ενισχύεται η συσπείρωση των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων.
Στη δημοσκόπηση μεταξύ πιθανών αμερικανών ψηφοφόρων (με περιθώριο σφάλματος 2,9 μονάδων), ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξασφαλίζει ποσοστό 48%, έναντι 44% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.
Πηγη:naftemporiki.gr

Καταληψεις στα σχολεια της Κυπαρισσίας


Στο χορό των καταλήψεων μπήκαν τα σχολεία της Κυπαρισσίας , γυμνάσιο , ενιαίο λύκειο κια επαγγελματικό λύκειο.....


μάλιστα είχαμε και μερικά παρατράγουδα και εντάσεις στο ξεκίνημα των καταλήψεων την Πέμπτη όταν από το δήμο προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο της πόρτας που είχαν αλυσοδέση τα παιδιά ....


οι μαθητές όμως ήταν ανένδοτοι και μάλιστα η ένταση που δημιουργήθηκε με τον αντιδήμαρχο που προσπάθησα να σπάσει το λουκέτο δίνωντας εντολή σε υπάλληλο του δήμου .... φαίνεται ότι συσπείρωσε περισσότερο τους μαθητές και έτσι οι καταλήψεις συνεχίζονται .... ψυχραιμία "παιδιά" σε ολους μικρούς και μεγάλους ....


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ....

Μετά από μια μικρη διακοπή λόγω ....αυξημένων επαγγελματικών υποχρεωσεων συνεχίζουμε ...να ασχολούμαστε με ότι μας απασχολεί και απασχολεί την τοπική μας κοινωνία και τον κοσμο.
Related Posts with Thumbnails