Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

"Ντουμάνιασε" η Μεσσηνία χθες ....

Ο καπνός που υπήρχε χθες σε περιοχή έξω από την Καλαμάτα δεν ήταν από τους συνηθισμένους , καθώς σε ειδικό χώρο καταστράφηκαν (κάηκαν) από την Αστυνομία οι ναρκωτικές ουσίες που είχαν κατασχεθεί σε διάφορες υποθέσεις μέσα στο 2008. Και δεν ήταν και λίγες 2800 χασισόδεντρα , 17,5 κιλά αποξηραμένο χασίς , 380 γραμμάρια ηρωίνης, 50 γραμμάρια κοκαΐνης και 250 ΄ναρκωτικά χάπια


Προσοχή στα ψεύτικα προγράμματα anti-virus

Οι κατασκευαστές ψεύτικων προγραμμάτων anti-virus εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας στις μηχανές αναζήτησης για να διαδώσουν το λογισμικό τους και να μολύνουν προσωπικούς υπολογιστές.

Χρησιμοποιώντας τις πιο γνωστές λέξεις αναζήτησης, οι επιτήδειοι επιδιώκουν να κατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικες ιστοσελίδες, με ψεύτικες προειδοποιήσεις μόλυνσης από κάποιον ιό, προτρέποντας τους... να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένη υπηρεσία ώστε να απαλλαγούν από το πρόβλημα. «Παραπλανούν τους χρήστες ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί, προτρέποντας τους να αγοράσουν κάποιο λογισμικό προστασίας το οποίο δεν κάνει τίποτα», εξηγεί ο Γιούβαλ Μπέν-Ιτζάκ, επικεφαλής της εταιρείας προστασίας Finjan.

Σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, εντόπισε 9.287 τέτοια προγράμματα τον Δεκέμβριο του 2008, αριθμός αυξημένος κατά 225% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007. Μάλιστα, τα έσοδα από τέτοιες δραστηριότητες φτάνουν τα 10.000 δολάρια την ημέρα. «Ο λόγος που είναι τόσο επικερδής οφείλεται στην πολύ καλή εκμετάλλευση των μηχανών αναζήτησης», εξηγεί ο Μπεν-Ιτζάκ.

Όταν ένας χρήστης επιλέξει μια τέτοια «παγιδευμένη» ιστοσελίδα, βομβαρδίζεται από παράθυρα που τον ενημερώνουν ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από κάποιον ιό. Για να απαλλαγούν από το πρόβλημα, καλούνται να πληρώσουν ένα ποσό, συνήθως 50 δολάρια, προκειμένου να κατεβάσουν το σχετικό anti-virus από κάποια εταιρεία προστασίας.

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια χρήστες είχαν καταλήξει σε κάποια «παγιδευμένη» ιστοσελίδα, ενώ 7-12% από αυτούς επέλεξαν να αγοράσουν το δήθεν λογισμικό anti-virus.

πηγη: www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

ΗΤΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Με το ίδιο σκορ πλέον συνεχίζουν την προσπάθεια κατάκτησης μιας θέσης στο φαιναλ φορ της ευρωλίγκας στο Βερολίνο , μετά τα χθεσινά τους αποτελέσματα.
Οι πράσινοι επικράτησαν μέσα στην Ιταλία της Σιένα με σκορ 72-53 και πήραν κεφάλι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις εχοντας δύο νικες , αποκτώντας και πάλι το πλεονέκτημα έδρασ αν χρειαστεί πέμπτο παιχνίδι.
Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από την Ρεάλ στην Ισπανία με 71-63 , έτσι οι Ισπανοί μείωσαν το σκορ σε 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. και ο Ολυμπιακός έχει το πλενέκτημα έδρασ αν χρειστεί πέμπτο παιχνίδι.
Και οι δύο ομάδες μας θα αγωνοστούν και πάλι την Πέμπτη το βράδυ στις έδρες των αντιπάλων τους


Πρωταπριλια...προσοχη στα ψέματα


Πρωταπριλιά σήμερα ... για αυτό προσοχή στα ψέματα . Καλό είναι να είσαστε λίγο υποψιασμένοι σήμερα σε ότι διαβάζεται ακούτε και βλέπεται ...αφού δεν θα είναι λίγες οι φάρσες που θα γίνουν.

Χρόνια πολλά και σε όσους γιορτάζουν.....


Related Posts with Thumbnails