Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κάθετη πτώση εμφανίζει ο τουρισμός στην Μεσσηνία σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Ένας μεγάλος παράγοντας είναι σίγουρα οι οικονομική κρίση και στενότητα που υπάρχει γενικά.
Όμως δεν θα πρέπει να οχυρωνόμαστε πίσω από την βολεύουσα αυτή δικαιολογία και κυρίως οι έχοντες την πολιτική ευθύνη , οι διοικούντες αυτό τον τόπο , ακόμη και οι επαγγελματίες του κλάδου.
Καθώς η μεγάλη πτώση σε μια περίοδο – ας το πούμε- «κρίσης» , δείχνει πολλά πράγματα. Καταρχήν ότι δεν υπάρχει η οργάνωση που πρέπει , δεν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο και σίγουρα τα κατάλληλα αντανακλαστικά.
Υπάρχουν στην Μεσσηνία εκείνες οι τουριστικές υποδομές που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες ενός τουρίστα ή κοιτάμε μόνο πως θα μπορέσουμε να του πάρουμε όσα περισσότερα από την τσέπη του. Υπάρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις αναψυχής , σύνδεση τουριστικών περιοχών με αρχαιολογικούς χώρους με περιοχές φυσικού κάλους , με γραφικές παραλίες , με μικρά παραδοσιακά χωριά.
Υπάρχουν δρόμοι , συγκοινωνίες ….
Υπάρχουν τα αντανακλαστικά να μπορέσεις έγκαιρα όταν διαπιστώσεις ότι μπροστά έχεις μια χρονιά κάμψης να προσφέρεις πιο ελκυστικά πακέτα;;;

Για να γίνουμε τουριστικός νομός έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας , χρειάζονται να γίνουν πολλά και σίγουρα σοβαρά και ουσιαστικά βήματα …..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails