Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Κατάρρευση πολυκατοικίας με νεκρούς στο Αργυρόκαστρο

Νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Αργυρόκαστρο, στην οποία διέμεναν και Έλληνες βορειοηπειρώτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ραδιοφωνικών δικτύων, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ υπολογίζεται ότι οι εγκλωβισμένοι φτάνουν τους 50. Παράλληλα, εκκενώθηκε το μοναδικό τμήμα της πολυκατοικίας, που έμεινε όρθιο. Συνολικά, το κτίριο είχε 20 διαμερίσματα.
Στο σημείο έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τους οργισμένους συγγενείς των αγνοουμένων, που διαμαρτύρονται γιατί διακόπηκαν οι έρευνες διάσωσης.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι προέχει η διάσωση τυχόν επιζώντων και στη συνέχεια θα γίνουν ανακρίσεις σε βάθος για τα αίτια της κατάρρευσης και θα επιρριφθούν τυχόν ευθύνες.
Kατόπιν αιτήματος της αλβανικής κυβέρνησης ιατρικό προσωπικό του ελληνικού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Αργυρόκαστρο συνδράμει στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες από κατάρρευση πολυκατοικίας.Παράλληλα έχει διατεθεί ένα ασθενοφόρο του νοσοκομείου και άλλο ένα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Επίσης έφθασαν στο Αργυρόκαστρο από τα Ιωάννινα τρία οχήματα της ΕΜΑΚ με επταμελές πλήρωμα, μεταφέροντας έναν εκπαιδευμένο σκύλο και ειδικά μηχανήματα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των αγνοουμένων. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η κατάρρευση πρέπει να προκλήθηκε από οικοδομικές εργασίες σε παρακείμενο κτίριο. Αξιοσημείωτο είναι ότι εδώ και 30 χρόνια έχουν απαγορευτεί οι εργασίες εκσκαφής στην περιοχή, καθώς υπήρχε κίνδυνος κατολισθήσεων.
πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails