Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Ευθεία η βολή του ειδικού φρουρού, δείχνει η αυτοψία στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη

Ότι ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε ευθέως στο σημείο όπου βρισκόταν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και η παρέα του, και όχι στον αέρα όπως ο κατηγορούμενος υποστηρίζει, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια.
Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε, στις 21 Δεκεμβρίου, από τον 9ο τακτικό ανακριτή Φ.Βλάχο, παρουσία και των δικηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου και των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών.
Οι πραγματογνώμονες εκτιμούν, επίσης, ότι η βολίδα που αφαίρεσε τη ζωή του 16χρονου μαθητή εποστρακίστηκε σε μία από τις τσιμεντένιες μπάλες που βρίσκονται στον πεζόδρομο.
Σύμφωνα με το Βήμα, ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που προέκυψε από την αυτοψία είναι τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή κ. Χρ. Λευκίδη, ο οποίος από την εξέταση του χώρου πιθανολόγησε για πρώτη φορά ότι ο μαθητής ήταν μάλλον σκυμμένος όταν τον πέτυχε η βολίδα που τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Η εκτίμηση αυτή, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της πλευράς των κατηγορουμένων, συνδυάζεται με τα συμπεράσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που δείχνουν πορεία της βολίδας από «μπροστά, άνω και αριστερά προς τα πίσω, κάτω και δεξιά». Επιπλέον συνδυάζεται με το γεγονός ότι ο δρόμος παρουσιάζει μεγάλη κλίση, με τον ειδικό φρουρό να βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τη θέση όπου ήταν το θύμα. Στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκαν οι άλλες δύο βολίδες ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί ο ισχυρισμός του ειδικού φρουρού ότι εκτός από τη θανάσιμη βολή έριξε με το όπλο του άλλες δύο φορές.
Οι ειδικοί, που μάζεψαν δείγματα από δέκα σημεία ώστε να συγκρίνουν τη μοριακή δομή τους με τα ίχνη ξένου υλικού που βρέθηκαν στη μοιραία βολίδα, αναμένεται να παραδώσουν τις εκθέσεις τους στον ανακριτή μετά τις γιορτές.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails