Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΟΡΥ" ΓΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το πιλοτικό πρόγραμμα «ΔΟΡΥ» που ξεκινά την εφαρμογή του από τον ορεινό δήμο Είρας της Μεσσηνίας εγκαινίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης , μαζί με τον Μεσσήνιο υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.
Με την εφαρμογή του προγράμματος ΔΟΡΥ εξασφαλίζεται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές η δυνατότητα ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων όπως και η άμεση και γρήγορη πρόσβαση στο ιντερνέτ με όλες τις δυνατότητες που παρέχει αυτό. Εκεί τοποθετήθηκε η πρώτη κεραία του συστήματος και έγινε....επίδειξη λειτουργίας του.
Λίγη ώρα αργότερα εγκαινιάστηκε λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα η πιλοτική εγκατάσταση κεραίας Wi-Fi που θα δίνει στον επισκέπτη την άμεση πληροφόρηση μέσα από το διαδίκτυο.
Από ότι φαίνεται είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα που δεν αφήνει τις ορεινές και ξεχασμένες περιοχές στην «αμάθεια» των νέων τεχνολογιών αλλά δίνει τις δυνατότητες ακόμη και στις πιο απόμακρες περιοχές να έχουν πρόσβαση στον κόσμο του ιντερνέτ και των πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails