Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΜΗΤΤΙΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ

Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Συμπολίτευση και την Αντιπολίτευση, μέλη και στελέχη μαζικών φορέων της πόλης, δημότες και κάτοικοι του Δήμου Υμηττού, συγκρότησαν ήδη επιτροπή με τίτλο Ανοιχτή Πρωτοβουλία Υμηττιωτών κατά της Συνένωσης και στόχο την διατήρηση της αυτοτελούς και αυτόνομης αυτοδιοικητικής μορφής του Δήμου.
Ήδη σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από... μέρους της Επιτροπής σε ευρύτατο πληθυσμιακό δείγμα στον Υμηττό (600 άτομα από την εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC 1,2 &3 Φεβρουαρίου), δύο στους τρεις δημότες, επιθυμούν την αυτονομία του Δήμου και τοποθετούνται κατά της συνένωσης. Η Επιτροπή έχει συγκεντρώσει σε λιγότερο από εβδομάδα, ήδη πάνω από δύο χιλιάδες υπογραφές από δημότες που επιθυμούν την αυτονομία του Δήμου Υμηττού και την διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφανθεί ο ίδιος ο πληθυσμός για την τύχη του.
Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Υμηττιωτών, διοργανώνει την πρώτη της συγκέντρωση κατά της συνένωσης και υπέρ της αυτονομίας του Δήμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού (Φ.Ο.Υ.), στην οποία και θα μιλήσουν εκτός από Δημοτικούς Συμβούλους του Υμηττού και εκπροσώπους τοπικών φορέων και Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι άλλων Δήμων που διεκδικούν την αυτονομία και των δικών τους Δήμων.
Συγκεκριμένα: θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν: ο Δήμαρχος Βελβενδούς κ. Μανώλης Στεργίου, ο Δήμαρχος Φιλοθέης κ. Θεόφραστος Σταύρου, η Αντιδήμαρχος Ελληνικού κα. Ροδή Γεωργακάκη, εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών από τους Δήμους Παπάγου, Νέας Χαλκηδόνας, Καισαριανής, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Μοσχάτου.
Μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας και Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έχουν τις προσεχείς ημέρες συναντήσεις με βουλευτές, δημάρχους και κομματικά στελέχη προκειμένου να θέσουν υπόψιν τους τα αιτήματα των πολιτών του Δήμου Υμηττού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails