Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Καμπάνια εργατικής αλληλεγγύης στους μετανάστες εργάτες γης στα Φιλιατρά από το ΠΑΜΕ

"Τα κοινά προβλήματα, οι κοινές ανάγκες, τα κοινά δικαιώματα, αλλά και ο κοινός ταξικός εχθρός επιβάλλουν τον αδελφωμένο αγώνα Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών.
Οι μετανάστες εργάτες γης στα Φιλιατρά - άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να φτάσουν σε μια άγνωστη χώρα αναζητώντας μεροκάματο, υφίστανται καθημερινά την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, την δουλειά χωρίς ασφάλιση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, την.... διαβίωση σε συνθήκες έλλειψης κάθε μέτρου υγιεινής.

Η κυβέρνηση αυτή, όπως και η προηγούμενη, είναι υπόλογη γι' αυτό το συντελούμενο έγκλημα διαρκείας. Όχι μόνο γιατί γνωρίζει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν, αλλά και γιατί με τη μεταναστευτική πολιτική που υλοποιεί, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εκμετάλλευση των μεταναστών στο μέγιστο δυνατό βαθμό προς όφελος των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ αντιπαλεύοντας μαζί με τους μετανάστες την οξυμένη αυτή επίθεση, αναπτύσσει πλούσια δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους με στόχο, όχι απλά να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του, αλλά και να αναδείξει τους πραγματικούς ενόχους γι' αυτά τα εντεινόμενα προβλήματα. Στοχεύοντας στην αγωνιστική αφύπνιση των μεταναστών, στην ένταξή τους στα συνδικάτα, στη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας και πάλης ανάμεσα σε εργαζόμενους κάθε εθνικότητας, κάθε γλώσσας, θρησκείας.

Σε μια συμβολική κίνηση - ένδειξη έμπρακτης εργατικής αλληλεγγύης η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ οργανώνει καμπάνια συγκέντρωσης υλικών για να προσφερθούν στους εκατοντάδες μετανάστες εργάτες γης των Φιλιατρών που τα έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (στον Α΄ όροφο του εργατικού κέντρου Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους 95) από την Δευτέρα 19 Απρίλη έως και την Πέμπτη 29 Απρίλη, στις 6 με 8 το απόγευμα, θα μαζεύονται τα εξής είδη :

Ανδρικά ρούχα : Μπλούζες, πουκάμισα, παντελόνια, φόρμες, εσώρουχα (καινούργια), κάλτσες, κλπ. Επίσης και κουβέρτες, πετσέτες, σεντόνια, παπλώματα, μαξιλάρια κλπ

Τρόφιμα : Μακαρόνια, ρύζι, γάλατα (εβαπορέ), όσπρια, κονσέρβες κλπ

Είδη πρώτης ανάγκης : Αφρόλουτρα, σαπούνια, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, κουζινόχαρτα και χαρτοπετσέτες.

Στη συνέχεια τα παραπάνω είδη θα μοιραστούν στα Φιλιατρά την Παρασκευή 30 Απρίλη.

Καλούμε τον λαό - τους εργάτες, τους φοιτητές, τους μαθητές του νομού μας να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν ενεργά με τις προσφορές τους.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν :

Ø Σουγλέρης Ηλίας τηλ. 6977950966 και Γιάνναρος Γιάννης τηλ. 6945400154."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails