Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

«Χημικός κίνδυνος»-Ακατάλληλα παιχνίδια εντόπισε η Νομαρχία Πειραιά

Ακατάλληλα κρίθηκαν τα πλαστικά παιχνίδια με την επωνυμία «Φίδι 48 πράσινο», κινεζικής προέλευσης, και «Sprungball-Hopperball», που διετίθεντο από τα καταστήματα Jumbo στον Πειραιά.
Τα δύο παιχνίδια περιέχουν φθαλικούς εστέρες σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, δείχνουν οι αναλύσεις του Χημείου του Κράτους, το οποίο είχε παραλάβει δείγματα από το Δεκέμβριο 2007 και το Φεβρουάριο του 2008, αντίστοιχα.
Οι φθαλικοί εστέρες μιμούνται στον ανθρώπινο οργανισμό τη δράση των οιστρογόνων και μπορούν θεωρητικά να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές, ιδιαίτερα στα αγόρια.
Μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στη Νομαρχία Πειραιά από το υπουργείο Ανάπτυξης, ελεγκτές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Νομαρχίας πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε υποκαταστήματα της εταιρείας Jumbo ΑΕ στον ευρύτερο Πειραιά, όπου δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη των συγκεκριμένων παιχνιδιών. Η Νομαρχία Πειραιά καλεί όσους καταναλωτές αγόρασαν τα παιχνίδια να πάψουν να τα χρησιμοποιούν.
πηγη:in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΕΦΤΕΙ
ΣΥΡΜΑ ΑΜΕΣΩΣ(Ε-ΜΑΙL-FAX)KAI ΤΑ
ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΕ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

Related Posts with Thumbnails