Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Φορητοί Sony Vaio και στην Ελλάδα καλούνται για έλεγχο λόγω πιθανής υπερθέρμανσης- Πρόβλημα στην καλωδίωση

Έπειτα από αρκετές αναφορές για περιστατικά υπερθέρμανσης, ο ιαπωνικός όμιλος Sony ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκινά πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου για 440.000 φορητούς υπολογιστές Vaio.
Το πρόγραμμα αφορά 19 μοντέλα της σειράς Vaio TZ που κατασκευάστηκαν από το Μάιο 2007 ως τον Ιούλιο 2008, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε στο Τόκιο.
Εκπρόσωπος της Sony Hellas δήλωσε στο in.gr/news ότι στην ελληνική αγορά το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου αφορά φορητούς υπολογιστές των σειρών TZ11XN/B, ΤΖ21ΧΝ/Β και TZ31XN/B, οι οποίοι έχουν πωληθεί στην Ελλάδα, καθώς και φορητούς άλλων σειρών που έχουν αγοραστεί στο εξωτερικό.
H εκπρόσωπος αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσοι τέτοιοι φορητοί έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά, καθώς η εταιρεία δεν δημοσιοποιεί στοιχεία πωλήσεων.
Σχετικές ανακοινώσεις έχουν αναρτηθεί στους ελληνικούς δικτυακούς τόπους της Sony και των υπολογιστών Vaio. Οι αγοραστές δεν θα ενημερωθούν ο καθένας ξεχωριστά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony στην Ιαπωνία, το πιθανό πρόβλημα αφορά τις σειρές VGN-TZ100, VGN-TZ200, VGN-TZ300 και VGN-TZ2000.
Ο όμιλος έχει ενημερωθεί για περισσότερα από 200 κρούσματα υπερθέρμανσης, από τα οποία τα 83 στην Ιαπωνία και τα 15 στις ΗΠΑ, όπου ένας αγοραστής υπέστη και ελαφρά εγκαύματα.
Το πρόβλημα οφείλεται σε ελαττωματική καλωδίωση και «αφορά ένα μικρό αριθμό μονάδων οι οποίες είναι δυνατόν να υπερθερμανθούν και θα μπορούσαν να προκαλέσουν παραμόρφωση στο σημείο εισόδου του μετασχηματιστή ρεύματος και σε κάποια σημεία της LCD οθόνης», αναφέρει η ανακοίνωση στον ελληνικό δικτυακό τόπο της εταιρείας. H Sony δεν θα προχωρήσει σε διαδικασία ανάκλησης, καθώς εκτιμά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ούτε σοβαρών τραυματισμών

πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails