Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΛΙΕΡΓΗΤΗΣ

Συνταξιούχος αστυνομικός , ο οποίος μάλιστα κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και διοικητής στο αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο καλλιεργητής 99 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης - ύψους ως 0,60 μέτρα- που συνελήφθει από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στο Αρτικι Τριφυλίας.
Βρέθηκαν επίσης στην κατοχή του σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο 1 περίστροφο, 12 φυσίγγια, 3,5 μέτρα φυτίλι, εκρηκτική ύλη C4 175 γραμμαρίων, 7 πυροκροτητές, 155γρ. σπόροι κάνναβης και άλλα ευρήματα.

Οι «Δρόμοι της Ελιάς» συναντούν τους «Δρόμους του Μεταξιού»


Το καλοκαίρι του 2008 από τη Μεσσηνία, στο Πεκίνο και τη Μόσχα με μοτοσικλέτα!

"Ένα όνειρο, ένα οδοιπορικό με μεγάλη δυναμική και συμβολισμό γίνεται σύντομα πραγματικότητα! Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008», οι «Δρόμοι της Ελιάς» θα ξεκινήσουν από τη Μεσόγειο για να συναντηθούν με τους «Δρόμους του Μεταξιού» και να μεταφέρουν στα βάθη της Ασίας μέχρι και τη Μόσχα τη «Φλόγα της Ειρήνης», τα μηνύματα της ελιάς και την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης, προϋπόθεση ανάπτυξης των κοινωνιών και ευημερίας των λαών. Θα είναι η συνάντηση δύο μεγάλων δρόμων, δύο πολιτισμών που ενώνουν εδώ και αιώνες θρησκείες και ανθρώπους και συνδιαλέγονται προσφέροντας πλούτο και γνώση μέσα από εμπορικές ανταλλαγές και συνεργασίες.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο «2008 Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου» και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δρόμοι της Ελιάς», πολιτιστικών διαδρομών και εκδηλώσεων με αφορμή την ελιά και σκοπό τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού του πολύτιμου δέντρου. Γιατί, «κάποτε το εμπόριο προήγαγε τον πολιτισμό, σήμερα ο πολιτισμός προάγει το εμπόριο»….
Οι «Δρόμοι της Ελιάς» πραγματοποιούνται από τον ομώνυμο Πολιτιστικό Οργανισμό, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, την υποστήριξη των ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης και τελούν υπό την αιγίδα των κατά τόπους Επιμελητηρίων, πολυάριθμων φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα και πολλές χώρες.
Η εκκίνηση γι’αυτό το δύσκολο, μακρύ αλλά συναρπαστικό ταξίδι θα γίνει από την Μεσσηνία, στο πλαίσιο μιας μεγάλης Μεσογειακής Γιορτής, της Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσικλετιστών - 63 Rally FIM 2008 (7-14 Ιουλίου 2008 Πύλος-Γιάλοβα), στην οποία θα συγκεντρωθούν 2000 μοτοσικλετιστές από 44 χώρες για να κατευοδώσουν τους οδοιπόρους. Στο Οδοιπορικό θα συμμετέχουν αποκλειστικά μοτοσικλετιστές, οι οποίοι συνδυάζοντας «το τερπνό με το ωφέλιμο» θα ξεκινήσουν συμβολικά από την Αρχαία Μεσσήνη στις 14 Ιουλίου 2008 και θα διανύσουν 22.000 χλμ για να μεταφέρουν τη «Φλόγα της Ειρήνης» σε 16 χώρες : Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, ΚΙΝΑ, Μογγολία, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, FYROM, Ελλάδα…. Μικρές και μεγάλες γιορτές της ελιάς θα γίνουν σε πολλά σημεία της διαδρομής με κορυφαίο γεγονός τη μεγάλη Γιορτή της Μεσογείου της Ελιάς στη Μόσχα, όπου ανάμεσα σε 1000 ελιές από κάθε σημείο της Μεσογείου, 1000 βιολιά θα ακουστούν και 1000 περιστέρια θα πετάξουν για να μεταφέρουν μήνυμα ειρήνης παντού. "

Γιώργος Καραμπάτος
Εκτελεστικός Δ/ντής Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς


















ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

55 Μοτοσυκλετιστές: 52 άντρες και 3 γυναίκες
51 Μέρες ταξιδιού
22.000 Χιλιόμετρα από την εκκίνηση μέχρι την επιστροφή
15 Χώρες από τις οποίες θα διέλθει το οδοιπορικό
7-9 Ώρες οδήγησης ημερησίως
870 Χιλιόμετρα: Η μεγαλύτερη απόσταση που θα διανύσουν οι μοτοσικλετιστές σε μια μέρα (τη 19η μέρα στην Κίνα από το Korgas στο Turpan)
1.000 Ελιές θα μεταφερθούν από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία στη Μόσχα για να πλαισιώσουν τη Μεγάλη Γιορτή της Ελιάς που θα γίνει στη Κόκκινη πλατεία, κατά την επιστροφή του οδοιπορικού από το Πεκίνο
4.620 Χιλιόμετρα θα καλυφθούν με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο
28 Η ηλικία του μικρότερου μοτοσυκλετιστή
62 Η ηλικία του μεγαλύτερου μοτοσυκλετιστή
Related Posts with Thumbnails