Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Αποτέφρωση νεκρών και στην Ελλάδα

Οι προϋποθέσεις και οι όροι της αποτέφρωσης, καθώς και ο έλεγχος της λειτουργίας των ειδικών κέντρων, καθορίζονται με σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με το σχέδιο διατάγματος επιτρέπεται η αποτέφρωση νεκρού με άδεια του δημάρχου ή του κοινοτάρχη 60 ώρες μετά το θάνατο του προσώπου.

Προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι να υπάρχει προηγούμενη ρητή δήλωση του εκλιπόντα ή μετά θάνατον των συγγενών του μέχρι 4ου βαθμού.

πηγη:athina984.gr

Σύμφωνος για τη διαχείρηση απορριμάτων ο Κακλαμανης


Θετικά χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, την απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής να δώσει οριστική λύση, στη διαχείριση των απορριμμάτων γενικά και ειδικά στην Αττική.

Ο κ. Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αποφάσεις για την εφαρμογή του υπάρχοντος περιφερειακού σχεδιασμού δεν θα μείνουν εξαγγελίες αλλά άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους και πρόσθεσε ότι επί ενάμιση χρόνο προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα, ότι έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει από χθες.

«Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν έχει χρώμα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Αθηναίων , και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά εθνική συμφωνία πάνω σ' αυτό το θέμα.

πηγη:athina984.gr

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ - Ο ΤΖΟΣ ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Και όμως είναι αληθινό. Ο Τζος Τσίλντρες θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες από το ΝΒΑ. Αποτελεί το όγδοο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου, ενώ θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο σύλλογο, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 4,2 εκατ. ευρώ. «Είναι οριστικό, μόλις υπέγραψα. Δεν ήξερα τι να περιμένω ερχόμενος στην Αθήνα. Όμως η πόλη είναι πανέμορφη και ο Ολυμπιακός μεγάλος σύλλογος. Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα», δήλωσε ο Τσίλντρες σε εφημερίδα της Ατλάντα επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία. Στις 17:30 η ανεπίσημη παρουσίασή του σε κεντρικό ξενοδοχείο.
ΠΗΓΗ :sport-fm.gr

4 ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σε Μαραθόλακκα, Λιμενικά και Πύλο οι “σκουπιδοενότητες”
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Μειώθηκαν σε 4 -από τις 6 που είχε προτείνει αρχικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου- οι... σκουπιδοενότητες στη Μεσσηνία, ενώ είναι πλέον δεδομένο ότι, με εξαίρεση τη μία περιοχή, τους χώρους υποδοχής των μπαλοποιητών καιτων συσκευασμένων σκουπιδιώνθα αποτελέσουν οι νυν λειτουργούσες χωματερές.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαμάτας όχι μόνο ενσωματώνεται
στην ενότητα των Δήμων Αβίας, Αριος, Αρφαρών, Θουρίας και
Λεύκτρου, αλλά διαθέτει και τηΒΜαραθόλακκα ως χώρο εγκατάστασης μπαλοποιητή και ενδεχομένως διάθεσης των συμπιεσμένων απορριμμάτων.
Τα παραπάνω προέκυψαν από την προχθεσινή συνεδρίαση του
Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΙΣΑ) του νομού μας, στην οποία συζητήθηκε -και οριστικοποιήθηκε- η τελική πρόταση για την ενοποίηση τωνχωματερών.
Η δεύτερη μεταβολή, σε σχέση με τη αρχική πρόταση της Περιφέ-ρειας, αφορά στην κατάργηση της ενότητας του Μελιγαλά και την ένταξη των δήμων που μετείχαν σε αυτή στην ενότητα του Δήμου Μεσσήνης -στη χωματερή του οποίου επίσης, στα Λιμενικά, θα εγκατασταθεί μπαλοποιητής και θα γίνεται υποδοχή των απορριμμάτων από τους Δήμους Ανδανίας,
Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Μελιγαλά, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πεταλιδίου και την Κοινότητα Τρικόρφου.
Η τρίτη ενότητα, που θα εξυπηρετείται από την Πύλο, καλύπτει τους Δήμους Αίπειας, Βουφράδας, Κορώνης, Μεθώνης, Νέστορος, Παπαφλέσσα, Πύλου και Χιλιοχωρίων.
Περισσότερες διευκρινίσεις, τέλος, αναζητούνται από τους δημάρχους -σχετικά με προδιαγραφές μηχανημάτων και εδαφών, όπως και απαιτήσεις σε χωρητικότητα- προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο χώρος εγκατάστασης μπαλοποιητή και υποδοχής σκουπιδιών στην τέταρτη ενότητα, η οποία περιλαμβάνει πλέον τους Δήμους Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Δωρίου, Είρας, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την Κοινότητα Τριπύλας.
Η κάθε μία από τις πιο πάνω ενότητες θα έχει τη δική της οικονομική διαχείριση, ως προς τη λειτουργία και τη συντήρηση του μπαλοποιητή και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων, το κόστος των οποίων ανά δήμο θα προκύπτει με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά και το
τονάζ των παραγόμενων σκουπιδιών.
. Β.Γ.Μ.
πηγη :Εφημεριδα Ελευθερια
Related Posts with Thumbnails