Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Αποκατάστηθηκε η ηλεκτροδότηση στα Φιλιατρα ...

Αποκαταστάθηε εδώ και λίγη ώρα η ηλεκτροδότηση στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και την ευρύτερη περιοχή , έμειναν περίπου 4 ώρες χωρίς ρεύμα....


Μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για εν ψυχρώ σφαγιασμό 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων το 1974


Μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για εν ψυχρώ σφαγή 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την εισβολή του 1974 δημοσιεύει σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι ήταν ένας από τους συνοδούς των αιχμαλώτων, που μεταφέρθηκαν με οκτώ λεωφορεία -40 αιχμάλωτοι στο κάθε λεωφορείο- στο σημείο όπου είχε γίνει η απόβαση, δυτικά της Κερύνειας, προκειμένου να μεταφερθούν με πλοία σε φυλακές της Τουρκίας.
Όταν έφθασαν εκεί είχε καταπλεύσει ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν και πληροφορήθηκαν ότι... στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα, μέχρι και τον τελευταίο.
Ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων.
Είπε επίσης ότι και ο ίδιος φοβήθηκε για τη ζωή του γιατί η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόση που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους που συνόδευαν τους Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους.
Ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, δήλωσε ότι οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι ίσως να τάφηκαν σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε, το οποίο είχε λειτουργήσει λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή.
Στη μαρτυρία του ο Τουρκοκύπριος ανέφερε ότι η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό εν ψυχρώ δολοφονηθέντων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που έχει καταγραφεί με μαρτυρία.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=285906&dt=31/08/2009

Σύγκρουση τρένου με ΙΧ στην Ημαθία χωρίς θύματα


«Άγιο» είχε 41χρονος, ο οποίος βγήκε αλώβητος από το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, ύστερα από σύγκρουση με επιβατική αμαξοστοιχία.
Το ατύχημα σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 8 το πρωί, σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση στο Καψοχώρι Ημαθίας, όταν ο... οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να παρακάμψει τις μπάρες και να διασχίσει τη διάβαση.
http://laikoyra.blogspot.com/


Διακοπή ρεύματος στα Φιλιατρα Μεσσηνίας

Στο σκοτάδι είναι εδώ και 4 ώρες περίπου τα Φιλιατρά Μεσσηνίας όπως και αρκετές γύρο από αυτά περιοχές , καθώς από τις 6 περίπου το απόγευμα έχει γίνει βλάβη σε κεντρική γραμμή της ΔΕΗ. Στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΗ και προσπαθούν να διορθώσουν το πρόβλημα ....


Κάθειρξη στον πλέον διαβόητο Αμερικανό hacker

Ένας από τους πλέον διαβόητους hackers που έδρασαν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε να ομολογήσει την ενοχή του ενώπιον της δικαιοσύνης, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τις αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με τη tgdaily o Albert Gonzalez αναμένεται να... εκτίσει ποινή κάθειρξης 15 έως 25 ετών , ενώ θα αναγκαστεί να καταβάλλει 2.8εκ$ σε μετρητά, καθώς και ένα αυτοκίνητο και πλήθος κοσμημάτων, αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του!

Πιο συγκεκριμένα, ο Gonzalez με μια ομάδα άλλων δύο ατόμων ,πραγματοποίησε μια σειρά επιθέσεων ονομαζόμενη ως "SQL injection" σε διάφορα δίκτυα, με σκοπό την υποκλοπή των σειριακών στοιχείων σε πιστωτικές κάρτες, που αριθμός του ξεπέρασε τις 130 χιλιάδες, δρώντας σε διάφορους servers στην Καλιφόρνια, στο Ιλλινόις αλλά και σε χώρες της Ευρώπης .

www.epikairo.gr


Νέο blog

www.genetistis.blogspot.com

Παραίτηθηκε από βουλευτής ο Γιάννης Μανώλης

Νωρίτερα από ότι είχε ανακοινώσει υπέβαλε τελικά την παραίτηση του από βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ ο Γιάννης Μανώλης , εκφράζοντας έτσι την απογοήτευση του για την πορεία της ΝΔ. Την θέση του θα πάρει ο πρώτος επιλαχόντας στην Αργολίδα Δημήτρης Κρανιάς ....


Στο Καυταντζόγλειο στο World Athletics Final θα τρέξει ο Μπολτ


Τη συμμετοχή του τρις ολυμπιονίκη , παγκόσμιου πρωταθλητή ,και κατόχου των παγκοσμίων ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα Ουσείν Μπολτ στο World Athletics Final της IAAF ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης .....


Εξαγορά του CITY 99,5 από τον Όμιλο Ρέστη


ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εξαγορά του city 99,5 τον οποίο απέκτησε ο Όμιλος Ρέτση , από το Θεόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.


Κύπελλο Μεσσηνίας ... Τα αποτελέσματα

Χώρα - Παναθηναϊκός 0-3
Βαλύρα - Νίκη Πλάτης 1-0
Άρις - Βέργα 1-2
ΠΑΟΚ - Αιθαία 2-0
Ομόνοια - Πατίστα 1-0
Καλό Νερό - Χανδριναϊκος 2-2
Δόξα - Πανθουριακός 1-2
Εθνικός Μελ. - Κεραυνός 2-0
Πανιώνιος - Αναγέννηση 2-0
Κυπαρισσια- Ολυμπιακός Καλ. 2-2
Μεσσηνιακός - Καλιθέα 6-1
Σπερχογεία - Μιλτιάδης 4-0
Εράνη - Τέλλος Άγρας 2-0
Τσικλητήρας Πυλ. - Φαραί 3-3
Ηρακλής Καλ. - Απόλλωνας 3-0


Γράμμα απο το 2040

Επιστολή γραμμένη το έτος 2040
Κάποιοι τη θεωρούν υπερβολική. Δεν ζουν όμως στο 2040 για να ξέρουν...;
Είμαστε στο έτος 2040. Είμαι 50 χρονών μα φαίνομαι 85. Έχω πολλά προβλήματα γιατί πίνω πολύ λίγο νερό. Νομίζω πως δε μου μένει πια πολύς καιρός. Σήμερα, είμαι ένας από τους πιο ηλικιωμένους στην κοινωνία που ζω.
Θυμάμαι όταν ήμουν 5 χρονών, υπήρχαν πολλά δέντρα στα πάρκα, τα σπίτια είχαν ωραίους κήπους και μπορούσα να είμαι κάτω από το ντους περίπου μια ώρα. Τώρα χρησιμοποιούμε πετσέτες με ορυκτέλαιο για να πλυθούμε .
* Πριν, όλες οι γυναίκες επιδείκνυαν τα όμορφα μαλλιά τους. Τώρα, πρέπει να ξυρίζουμε το κεφάλι για να το διατηρούμε καθαρό χωρίς να χρησιμοποιούμε νερό.
* Πριν, ο πατέρας μου έπλενε το αυτοκίνητο με το λάστιχο του ποτίσματος. Σήμερα, απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο τέτοια χρήση.
* Θυμάμαι πως ...υπήρχαν πολλές διαφημίσεις που έλεγαν ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, αλλά κανείς δεν έδινε προσοχή. Οι άνθρωποι πίστευαν πως το νερό είναι ανεξάντλητο.
Σήμερα, όλα τα ποτάμια, τα φράγματα, οι λίμνες και οι υδροφόροι ορίζοντες είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένα ή αποξηραμένα. Το τοπίο τριγύρω δεν είναι πια παρά μια απέραντη έρημος. Οι γαστρεντερικές λοιμώξεις, οι δερματοπάθειες και οι κακώσεις του ουροποιητικού είναι οι κυριότερες αιτίες θανάτου.
Η βιομηχανία έχει παραλύσει και το ποσοστό ανεργίας είναι δραματικά υψηλό. Τα εργοστάσια αφαλάτωσηςθαλασσινού νερού είναι ο κύριος τομέας απασχόλησης.
Δίνουν στους εργαζόμενους πόσιμο νερό αντί για μισθό. Οι επιθέσεις για ένα μπιτόνι νερό είναι συνεχείς μέσα στους έρημους δρόμους.
Η διατροφή είναι 80% συνθετική.
* Πριν, συνιστούσαν να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Σήμερα, δεν μπορώ να πιω παρά μισό ποτήρι.
* Επειδή δεν μπορούμε να πλένουμε τα ρούχα μας, τα πετάμε, κάτι που αυξάνει τον όγκο των σκουπιδιών.
* Ξαναγυρίσαμε στη χρησιμοποίηση των βόθρων όπως τον προηγούμενο αιώνα, επειδή οι υπόνομοι δε δουλεύουν πια εξαιτίας της έλλειψης νερού.
Οι άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με το φόβο: τα σώματά τους είναι ασθενικά, ζαρωμένα από την αφυδάτωση, πληγιασμένα εξαιτίας της υπεριώδους ακτινοβολίας που δε φιλτράρεται πλέον από την ατμόσφαιρα εξαιτίας της τρύπας του όζοντος.
Εξαιτίας της ξηροδερμίας, μια νέα γυναίκα 20 χρονών φαίνεται 40. Οι επιστήμονες κάνουν έρευνες, αλλά δεν υπάρχει καμιά λύση ορατή. Δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε νερό...
Το οξυγόνο επίσης έχει μειωθεί εξαιτίας της έλλειψης δέντρων, κάτι το οποίο μειώνει το νοητικό επίπεδο των νέων γενεών.
Η μορφολογία των σπερματοζωαρίων ενός μεγάλου αριθμού ατόμων έχει αλλάξει, κάτι το οποίο επιφέρει πολλές γεννήσεις παιδιών θυμάτων της ανεπάρκειας, των μεταλλάξεων και των δυσμορφιών.
Η κυβέρνηση μας υποχρεώνει να πληρώνουμε για τον αέρα που αναπνέουμε, 137 m3 το άτομο την ημέρα. Αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν διώχνονται από τις "ζώνες αερισμού", που είναι εξοπλισμένες με γιγάντιους μηχανικούς πνεύμονες που δουλεύουν με ηλιακή ενέργεια.
* Ο αέρας δεν είναι πολύ καλής ποιότητας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να αναπνέουμε.
* Ο μέσος όρος ζωής είναι τα 35 χρόνια.
* Μερικές χώρες πέτυχαν να διαφυλάξουν νησίδες βλάστησης με καθαρό τρεχούμενο νερό. Αυτές οι ζώνες επιβλέπονται πολύ στενά από τον στρατό.
* Το νερό έγινε ένα είδος σπάνιο, ένας θησαυρός ανεκτίμητος, πολύ περισσότερο από τον χρυσό ή τα διαμάντια. Εδώ όμως, δεν υπάρχουν πια δέντρα γιατί δε βρέχει σχεδόν ποτέ. Και όταν αρχίζει να βρέχει, δεν πέφτει παρά όξινη βροχή.
* Δεν υπάρχουν πλέον εποχές εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών (φαινόμενο του θερμοκηπίου) από τις δραστηριότητες του ανθρώπου του 20ου αιώνα που μόλυναν το περιβάλλον.
Και όμως είχαμε προβλέψει ότι έπρεπε να φροντίσουμε το περιβάλλον μας, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.
Όταν η κόρη μου με ρωτάει να της αφηγηθώ πώς ήταν όταν εγώ ήμουν νέος, της διηγούμαι πώς τα δάση ήταν όμορφα.
Της μιλάω για τη βροχή, τα λουλούδια, την ευχαρίστηση του να κολυμπάς και να ψαρεύεις στα ποτάμια και τις λίμνες και του να πίνεις όσο νερό θέλεις! Και για την καλή υγεία των ανθρώπων...
Με ρωτάει:
- Μπαμπά! Γιατί δεν υπάρχει πια νερό;
Έχω λοιπόν ένα κόμπο στο λαιμό...
Δεν μπορώ να σταματήσω να με θεωρώ ένοχο, γιατί ανήκω στη γενεά που ολοκλήρωσε την καταστροφή του περιβάλλοντος, μη παίρνοντας στα σοβαρά τις αμέτρητες προειδοποιήσεις.
Ανήκω στην τελευταία γενεά που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, αλλά αποφάσισε διαφορετικά.
Σήμερα τα παιδιά μας το πληρώνουν ακριβά...
Ειλικρινά, πιστεύω πως η ζωή πάνω σ' αυτή τη γη δε θα είναι δυνατή από δω και πέρα γιατί η καταστροφή του περιβάλλοντος έφτασε σ' ένα σημείο όπου δεν έχει επιστροφή.
Πώς θα ήθελα να γυρίσω πίσω και με κάποιο τρόπο να έκανα να καταλάβει ολόκληρη η ανθρωπότητα... Στη στιγμή εκείνη που μπορούμε ακόμα να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τον πλανήτη μας!

--
http://i-diadromi.blogspot.com/


Άντε και καλό τηλεοπτικό Χειμώνα ....

Από σήμερα όπως διαπιστώσαμε (εκτός και αν δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι) ξεκίνησαν και όλες οι πρωίναδικες ενημερωτικές εκπομπές στα κανάλια , πράγμα που σημαίνει ότι από σήμερα ξεκινά και επίσημα ο τηλεοπτικός Χειμώνας.... Και αν έχουμε εκλογές (που θα έχουμε) σύντομα τότε ποιος τους πιάνει ...και ποιος μας σώζει!!!!


Αποτελέσματα 2η Αγωνιστική Super League

Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης 0-1
Πανιώνιος-Εργοτέλης 1-1
Ηρακλής-Άρης 2-2
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 2-0
Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-0
Λάρισα-Ολυμπιακός 0-2 ...


Related Posts with Thumbnails