Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Διευρύνει το προβάδισμα του ο Ομπάμα ...


Ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα έχει προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων επί του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Τζον Μακέιν στην κούρσα για το Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση των οργανισμών Reuters/C-SPAN/Zogby που δόθηκε την Κυριακή στη δημοσιότητα.
Ο Ομπάμπα προηγείται του Μακέιν με 49% έναντι 43%

πηγη:ant1online.gr

Ο Φερνάντο Αλόνσο πρώτος στο Φουτζι της Ιαπωνίας

Ο Ισπανός οδηγός πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, μετά τον θρίαμβό του στη Σιγκαπούρη, βγαίνοντας πρώτος και στο Φούτζι της Ιαπωνίας με χρόνο 1:30,21.892. Ο πιλότος της Renault παρέμεινε στην έβδομη θέση με 48 πόντους. Δεύτερος τερμάτισε ο Ρομπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος έχει πλέον 72 βαθμούς και πλησιάζει τον πρωτοπόρο του πίνακα, Λούις Χάμιλτον με 84 πόντους. Από την πλευρά του, ο Φελίπε Μάσα έκανε οδηγικά λάθη, τα οποία του στοίχισαν να πάρει μια θέση ψηλότερα στη βαθμολογία του αγώνα. O έτερος της Φεράρι, Κίμι Ραϊκόνεν, τερμάτισε στην τρίτη θέση, έχει 69 βαθμούς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.
πηγη:sport-fm.gr

"Λουκέτο" σε άλλες δύο αμερικανικές τράπεζες Πρόκειται για τις Main Street Bank of Northville (Μίσιγκαν) και Meridian Bank (Ιλινόις)

Δύο ακόμα αμερικανικές τράπεζες προστέθηκαν στη λίστα των ιδρυμάτων που υποχρεώθηκαν σε "λουκέτο" στις ΗΠΑ, εν μέσω των πρωτόγνωρων αναταράξεων στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Πρόκειται για τις Main Street Bank of Northville (Μίσιγκαν) και Meridian Bank (Ιλινόις), όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), ανεβάζοντας στις 15 τον συνολικό αριθμό των τραπεζών που κατάρρευσαν μέσα στο 2008.Αναλυτικά, η FDIC ανακοίνωσε ότι η Main Street Bank of Northville υποχρεώθηκε σε "λουκέτο" από τις ομοσπονδιακές αρχές το βράδυ της Παρασκευής. Η FDIC ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την ανάληψη του συνόλου των καταθέσεων της Main Street Bank από την Monroe Bank & Trust of Monroe.Σύμφωνα με την FDIC, η Main Street Bank διέθετε πάγια της τάξης των 98 εκατ. δολ. και συνολικές καταθέσεις ύψους 86 εκατ. δολ. έως τις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Εταιρείας, το κόστος της χρεοκοπίας της τράπεζας για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα διαμορφωθεί μεταξύ 33 εκατ. δολ. και 39 εκατ. δολ.Παράλληλα, η FDIC ανακοίνωσε ότι η Meridian Bank υποχρεώθηκε σε "λουκέτο" από τις ομοσπονδιακές αρχές, ενώ για την προστασία των καταθετών η FDIC ενέκρινε την ανάληψη του συνόλου των καταθέσεων της από την National Bank. Η Meridian Bank διέθετε πάγια της τάξης των 39,18 εκατ. δολ. και συνολικές καταθέσεις ύψους 36,88 εκατ. δολ. έως τις 25 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η FDIC. Επισήμανε τέλος ότι η National Bank πρόκειται να αγοράσει πάγια της Meridian αξίας περίπου 7,55 εκατ. ενώ δεν θα καταβάλει premium στην FDIC για το δικαίωμα να αναλάβει το σύνολο των καταθέσεων της Meridian. Η FDIC ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα υπόλοιπα πάγια για διάθεση σε μεταγενέστερο χρόνο

πηγη:capital.gr
Related Posts with Thumbnails