Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Τελική πρόβλεψη αποτελέσματος από την Public Issue


http://kafeneio-gr.blogspot.com/



Ρόμπα έγιναν πολλά "δημοφιλή " ελληνικά blogs...


Είχαμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τις "κομπίνες" κάποιων bloggers, ώστε να ανεβαίνουν στην κατάταξη της Alexa. Όσοι ασχολούνται με το σπορ, διάβασαν εδώ και είχαμε βάλει και τις εταιρείες, οι οποίες με 2.500 δολάρια, σε "απογειώνουν". Τίποτε βέβαια δε μένει κρυφό, καθώς υπάρχουν σήμερα πολλά "τσακάλια" που καταλαβαίνουν τι γίνεται. Δυό-τρία blogs, φάνηκαν να ανεβαίνουν με αστραπιαίους ρυθμούς, μόνο στην Alexa, χωρίς να το επιβεβαιώνει η ποιότητα τους. Οι έμπειροι bloggers διαισθάνονται ποιά blogs κλέβουν. Το διαπιστώσαμε και μεις βλέποντας σε δύο, ειδικά σε δύο, blogs της πρώτης δεκάδας, να έχουν σωρεία επισκεπτών τους από.... τη ...Νότια Κορέα. Την πιό εξελιγμένη ψηφιακά χώρα του πλανήτη.

Το test αξιοπιστίας είναι απλό: Πηγαίνετε στην alexa (http://www.alexa.com/ ) βάζετε το blog που θέλετε να τσεκάρετε και βλέπετε κάτω-κάτω στη σελίδα αποτελεσμάτων, αν έχει επισκέπτες από την Κορέα. Αν έχει ποσοστό πάνω από 0,1% (που δικαιολογείται από κατά λάθος επισκέψεις) ...μούφα η δουλειά. To ιστολόγιο, ας πούμε που τσεκάραμε εδώ, το παράκανε!Εμφανίζεται να εχει rank 7.495 στην Κορέα (η οποία έχει εκατομμύρια sites). Πολύ μεγάλη επίδοση για ένα ..ελληνικό blog ! Σαν να λέμε ότι ένα blog της Παραγουάης, βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών και όλοι οι Έλληνες διαβάζουν μετά μανίας το blog του Παραγουανού.
Μην το παρακάνετε παιδιά. Ρόμπα γίνατε !

Την αρχή των αποκαλύψεων έκανε το ιστολόγιο http://papatzides.blogspot.com/
Αν πάλι θέλετε να εμβαθύνετε και να μάθετε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, για το πώς "κλέβουν" κάποια "δημοσιογραφικά" blogs, δείτε εδώ:
http://www.dailyblogtips.com/alexa-is-becomeing-completely-worthless/
http://www.nytimes.com/2006/04/02/world/asia/02robot.html?_r=1

http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blogs.html
Related Posts with Thumbnails