Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Μεγάλη πτώση για ακόμη μια μέρα στο Χρηματιστήριο

Μια ακόμη δύσκολη μέρα σήμερα για το Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο σημείωσε πτώση -3,26% και έπεσε κάτω από 1550 μονάδες. Ο τζίρος μόλις που πέρασε τα 100 εκ. ευρώ και έφτασε τα 103. Ενώ για ακόμη μια μέρα οι τράπεζες σημείωσαν σημαντική πτώση.
Τα μηνύματα από ότι φαίνεται είναι άσχημα και φάνηκε στην διαδικασία των δημοπρασιών όπου υπήρξε και η μεγάλη... πτώση. Την ίδια ώρα αρνητικά κινήθηκαν και τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια , ενώ η Wall Street αυτή την ώρα υποχωρεί πάνω από 2%

Η απόδραση Παλαιοκώστα με μια άλλη ματιά ….

Τι θα πρέπει να κάνουμε άραγε με την απόδραση Παλαιοκώστα ;;;
Να γελάμε καθώς ένας βαρυποινίτης καταφέρνει για δεύτερη φορά να δραπετεύει με τέτοιο κινηματογραφικό τρόπο και να ξεφτιλίζει το όλο σύστημα.
Ή να κλαίμε με τα χάλια του συστήματος ;;;;

Όπως και να έχει εμείς θα προσπαθήσουμε να το δούμε με χιούμορ κάνοντας και τις προτάσεις μας.

Καταρχήν στα νέα μέτρα που θα πρέπει να πάρει ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι η .....κατασκευή ελικοδρομίου στις φυλακές , ώστε να μπορούν να προσγειώνονται με ασφάλεια και να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή του πιλότου, όσων δραπετεύουν αλλά και όσων είναι αποκάτω.

Επίσης ο Παλαιοκώστας θα πρέπει να βρει πλέον κάποιο ποιον πρωτότυπο τρόπο απόδρασης καθώς ο συγκεκριμένος έγινε μπανάλ. Βέβαια αφού του αρέσουν τα ελικόπτερα θα μπορούσε να σχεδιάσει μια απόδραση με το ελικόπτερο της αστυνομίας … άπαιχτο σενάριο έτσι;;

Οι παραγωγοί του Prison Break γιατί να ξοδεύουν τόσα εκατομμύρια για τα γυρίσματα , δύο κάμερες να στήνανε στις ταράτσες έξω από τον Κορυδαλλό και θα είχαν πλούσιο υλικό και μάλιστα πιο συναρπαστικό. Τι τατουάζ τώρα και ιστορίες…..

Όσο για το μέλλον την Ολυμπιακής , θα μπορούσαν να αναθέσουν στον Παλαιοκώστα το μάνατζμεντ , αφού μπορεί με τόση επιτυχία να οργανώνει εναέρια ταξίδια , μια χαρά θα τα κατάφερνε …..

Άνοιγμα λογαριασμών των υπαλλήλων της Γ πτέρυγας Κορυδαλλού

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των σοφρονιστικών υπαλλήλων της Γ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας , από την αρχή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες....


Η δασκάλα με τα διαδικτυακά μάτια!

Της Βούλας Γαβριήλ

Διαδίκτυο: σημαντικό για τον επιχειρηματία και τον άνεργο, τη νοικοκυρά και την πολυάσχολη, για «γέρους» και νέους, για μαθητές και δασκάλους.
Γιατί σημαντικό; Ίσως γιατί μας ταξιδεύει, μας ενημερώνει, μας διασκεδάζει…
Οι μαθητές γοητεύονται απ’ αυτόν τον καινούριο κόσμο: εναλλαγή εικόνων, πλούτος πληροφοριών χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και χωρίς να είναι απαραίτητη η αποστήθισή τους, επικοινωνία με μαθητές απ’ όλο τον κόσμο, ανταλλαγή απόψεων…
Οι δάσκαλοι πάλι από την πλευρά τους, στις σελίδες του διαδικτύου και έξω από τα στενά όρια του βιβλίου βλέπουν το.... διάλογο να ζωντανεύει, τα ερεθίσματα να πληθαίνουν, οι απορίες να αποκτούν ευρύτερο φάσμα.
Ο καινούριος κόσμος που μοιάζει «ατελείωτος» και που ανοίγεται μπροστά στα μάτια των μαθητών, εξάπτει τη φαντασία και έτσι «ανοίγει την όρεξη» για περαιτέρω πληροφορίες και επεξηγήσεις.
Γνωστά όλα αυτά. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται εδώ είναι: το διαδίκτυο τείνει να αντικαταστήσει το δάσκαλο; θα μπορούσε άραγε;
Μπορεί ποτέ η απρόσωπη πληροφόρηση όσο πλήρης και αν είναι να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή δασκάλου και μαθητή;
Όχι, κατά τη γνώμη μου…
Ο δάσκαλος είναι αυτός που θα κοιτάξει και θα χαμογελάσει στα άλλοτε φοβισμένα και άλλοτε απορημένα μουτράκια των μικρών μαθητών που περνούν το κατώφλι του σχολικού κτιρίου για πρώτη φορά.
Το βλέμμα του μαθητή μόνο ο δάσκαλος μπορεί να το δει και να το «διαβάσει».
Το τρέμουλο της φωνής του μόνο εκείνος μπορεί να προσπαθήσει να το σταθεροποιήσει και την ανασφάλειά του με ένα μπράβο να την κάνει σιγουριά.
Ο εκπαιδευτικός είναι αυτός που θα του δείξει το δρόμο για το σωστό διάλογο, για το σεβασμό στις απόψεις του συνομιλητή, αυτός που θα του εξηγήσει την αναγκαιότητα της προσφοράς και όχι μόνο της απαίτησης.
Σχολείο δε σημαίνει: « σκύβω το κεφάλι στο βιβλίο και δεν το σηκώνω αν δεν το ξέρω απ’ έξω». Είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτό.
Όλα τα παραπάνω, βέβαια, δεν αναιρούν τη σημαντικότητα του διαδικτύου, με τους σωστούς χειρισμούς πάντα. Το διαδίκτυο χρειάζεται και ίσως και να επιβάλλεται. Καλό θα ήταν να αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην πορεία της μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο με καθοδηγητή έναν σωστά ενημερωμένο δάσκαλο πάνω στις λειτουργίες του.
Έκανα την παραπάνω αναφορά όχι για να επαινέσω το ρόλο κάποιου, ούτε για να κατακρίνω κάτι άλλο. Το έκανα γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό το να μπορεί κάποιος να βάλει ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός παιδιού και ένας δάσκαλος μέσα από την καθημερινή επαφή ίσως το πετύχει….

http://www.epikairo.gr/?p=13303

Δειτε όλη τη λιστα των βραβείων Όσκαρ .... Σάρωσε το Slumdog Millionaire

Σάρωσε η ταινία Slumdog Millionaire που κέρδισε οκτώ βραβεία, μεατξύ αυτών και της καλύτερης ταινίας.
τα βραβεία που πήρε η ταινία ήταν: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μουσικής, Τραγουδιού και Ηχητικού Μοντάζ.

Η Κέιτ Ουίνσλετ πήρετο το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.
Ο Σον Πεν πήρε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου.
ο Ντάνι Μπόιλ πήρε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για την ταινία Slumdog Millionaire.
η Πενέλοπε Κρουζ πήρε το Όσκαρ του Β' Γυναικείου Ρόλου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ο Χιθ Λέτζερ πήρε το Όσκαρ για το Β' Ανδρικό Ρόλο.
(ο οποίος πρόσφατα έφυγε από την ζωή)

Το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας, πήρε η ιαπωνική ταινία Departures.

Το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου πήρε ο Ντάστιν Λανς Μπλακ για το Milk.
Το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου πήρε ο Σάιμον Μπιουφόι για την ταινία Slumdog Millionaire.

Το Όσκαρ ταινίας Κινουμένων Σχεδίων πήρε το WALL-E.
Στην κατηγορία των κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους το βραβείο απέσπασε το La Maison en Petits Cubes.

το Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης πήραν οι Ντόναλντ Γράχαμ Μπερτ, Βίκτορ Τσόλφο.

Το βραβείο για τα Κοστούμια πήρε ο Μάικλ Ο' Κόνορ.

Το Όσκαρ Μακιγιάζ πήρε ο Γκρεγκ Κάνομ

Το Όσκαρ Φωτογραφίας πήρε ο Ντοντ Μάντλ για το Slumdog Millionaire.

Το Όσκαρ Μοντάζ πήρε ο Κρις Ντίκενς για το Slumdog Millionaire.

Το βραβείο Καλύτερης Μουσικής πήρε ο Α. Ρ. Ράχμαν για το Slumdog Millionaire.
Καλύτερο Τραγούδι αναδείχθηκε το Jai Ho, πάλι από την ταινία του Ντάνι Μπόιλ.

Καλύτερα Οπτικά Εφέ στους Έρικ Μπάρμπα, Στιβ Πριγκ, Μπερτ Ντάλτον, Κρέγκ Μπάρον (Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον).

Όσκαρ Ήχου κέρδισε ο Ρίτσαρντ Κινγκ για την ταινία Σκοτεινός Ιππότης, ενώ το βραβείο Ηχητικού Μοντάζ παρέλαβε η ταινία Slumdog Millionaire (Ίαν Ταπ, Ρίτσαρντ Πράικ, Ρεσούλ Πουκούτι).

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το Man on Wire.
Στην κατηγορία του Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το βραβείο παρέλαβε η ταινία Smile Pinki.

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το Spielzeugland (Toyland).

Με πληορφορίες από το In.gr
Related Posts with Thumbnails