Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Κοπάδι απο κατσίκες "κουρεύει" το γκαζον στις εγκαταστάσεις της Google !!!!

Πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά η Google καθώς για να κουρεύει το γκαζόν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια αποφάσισε πλέον να μην χρησιμοποιεί μηχανές του γκαζόν που παράγουν καυσαέρια ... αλλά ένα κοπάδι από κατσίκες!!!
Έτσι απευθύνθηκε σε μια σχετική εταιρεία και... 200 περίπου κατσίκες που αμολάνε στις εγκαταστάσεις για μια εβδομάδα αναλαμβάνουν δουλειά υπό την επιτήρηση ενός τσοπάνου και ενός τσοπανόσκυλου... ενώ πέρα από το κούρεμα του γκαζόν πετυχαίνουν την ταυτόχρονη λίπανση του. Μπεεεε ....


Σήριαλ Βαλβέρδε - Ολυμπιακού ούτε σήμερα μπήκαν υπογραφές ....

Σήριαλ πραγματικό έχει γίνει η υπόθεση Βαρβέρδε - Ολυμπιακού , καθώς ούτε σήμερα έκλεισε η συμφωνία μεταξύ του μάντζερ του Ισπανού τεχνικού με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο εκ μέρους του Ολυμπιακού ....Νέα συνάντηση ορίστηκε να γίνει μέχρι άυριο το μεσημέρι ... όπου όπως ανακοινώθηκε θα υπάρχουν οι οριστικές εξελίξεις ....


Ξανά στην Αθήνα την Τετάρτη οι αγρότες τησ Κρήτης ...

Για ακόμη μια φορά οι αγρότες τησ Κρήτης αφήνουν τα χωράφια τους και ανεβάινουν στην Αθήνα , το πρωί της Τετάρτης για να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, οι τέσσερις ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων του νησιού και η ΓΕΣΑΣΕ....
Αυτή την φορά βέβαια θα ταξιδέψουν χωρίς τα τρακτέρ τους....


Ούτε ένα ευρώ δεν πληρώνουν οι αγρότες της Μεσσηνίας για τις ταυτοποιήσεις και ενεργοποιήσεις των "δικαιωμάτων"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εδώ και καιρό παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με το θέμα των ταυτοποιήσεων αγροτεμαχίων και ενεργοποιήσεων των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυση. Καλούμαστε ως αγρότες - δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης - να σπεύσουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε πολύ στενά χρονικά όρια μέσα στα οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι λένε ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους αξιόπιστα το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ). Δηλαδή να... αποκτήσει η χώρα μας αξιόπιστο ΟΣΔΕ η αναξιοπιστία του οποίου μας έχει ήδη στοιχίσει πρόστιμα ύψους 1,28 δις ευρώ και απειλείται και μάλιστα άμεσα περικοπή των επιδοτήσεων κατά 10%!

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η έλλειψη έμπειρων υπαλλήλων οι οποίοι θα μπορούσαν να χειριστούν με αξιόπιστο τρόπο την ταυτοποίηση των αγροτεμαχίων. Συνεπώς κύριε Υπουργέ επιτρέψτε μας να μην είμαστε αισιόδοξοι και να εκφράζουμε βάσιμους φόβους ότι από όλη αυτή την ιστορία το μόνο που θα μείνει είναι η ταλαιπωρία σε μας τους αγρότες και το ίδιο αναξιόπιστο ΟΣΔΕ στη χώρα μας.

Εκτιμάμε ότι θα γνωρίζετε την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια για να συνταχθεί το περίφημο ΟΣΔΕ. Όπως πάντα με διαδικασίες κατεπείγοντος και με την απειλή "τρέξτε και πληρώστε για να μη χάσετε την επιδότησή σας'' έχουμε σταθεί περιμένοντας στις ουρές και για ώρες στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες ή να κάνουμε ενστάσεις επί ενστάσεων για τα λάθη και τις παραλήψεις που διαπιστώνονταν κάθε φορά με κύρια ευθύνη των ενώσεων ή του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι κατά το κλασικό ελληνικό σύστημα ο ένας έριχνε το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον. Και πάντα με το αζημίωτο βέβαια.

Αναφορικά με τα ως άνω λοιπόν έχουμε τα εξής ερωτήματα:

Γιατί κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να γίνει εδώ και τόσα χρόνια και έχει στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο 1,28 δις θα τελειώσει μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια επιτυχώς; Το σκοπιμότητες υπάρχουν και γίνονται όλα στο πόδι και την τελευταία στιγμή; Και εν πάση περιπτώσει που πηγαίνουν τα χρήματα που έχουμε καταβάλει τόσα χρόνια και πως έχουν αξιοποιηθεί;
Γιατί καλούμαστε με διαδικασίες κατεπείγοντος -και με το αζημίωτο πάντα- να κλείνουμε λογαριασμούς ανεπιτυχώς όταν αυτά τα ζητήματα απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και πολύ καλύτερο σχεδιασμό και οργάνωση; Πως μπορείτε να εγγυηθείτε - με δεδομένο το βεβαρημένο παρελθόν - ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά η υπόθεση ΟΣΔΕ θα στεφθεί από επιτυχία και θα σταματήσουμε να επιβαρυνόμαστε ως παραγωγοί αλλά και ως έλληνες φορολογούμενοι με πρόστιμα;
Αναφορικά τώρα με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων η οποία έπεται των ταυτοποιήσεων από την πλευρά μας έχουμε να πούμε τα εξής:

Έως τώρα και μάλιστα σε αντίθεση απ ότι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στις οποίες το κόστος των ενεργοποιήσεων καταβάλλεται από το κράτος, στη χώρα μας το κόστος ενεργοποιήσεων καταβάλετε από εμάς τους αγρότες.

Αναφορικά με το κόστος οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει γίνει με υπολογισμούς της ΠΑΣΕΓΕΣ και κινείται στα πενήντα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η δημοσιοποίηση βέβαια του κόστους, δεν έχει γίνει ποτέ. Η ΠΑΣΕΓΕΣ μάλιστα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει διακρίσεις, όλοι δηλαδή θα πληρώσουν για να κάνουν την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Συνεπώς έχουμε κάθε δίκιο να πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούμαστε ως χρηματοδότες ενός συστήματος το οποίο έχει λειτουργήσει από καθόλου έως ελάχιστα ανταποδοτικά προς εμάς και μάλιστα με τις ευλογίες όλων, του Υπουργείου σας των πολιτικών κομμάτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κ.τ.λ.

Γι' αυτό κύριε Υπουργέ από την πλευρά μας ζητάμε:

Να τηρήσετε αυτά που υποσχεθήκατε, δηλαδή το κόστος των ενεργοποιήσεων, τουλάχιστον για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους συνταξιούχους αγρότες να το αναλάβει το κράτος, όπως συμβαίνει και με τις άλλες ελαιοκομικές χώρες της Ε.Ε. και μάλιστα άμεσα. Για κόστος ταυτοποιήσεων από την πλευρά μας δεν τίθεται καν θέμα, αυτό να πληρωθεί από αυτούς που απέτυχαν να το φτιάξουν παρά τον πακτωλό χρημάτων που εισέπραξαν.
Να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός προληπτικού ελέγχου της δραστηριότητας των ΕΑΣ που θα το αναλάβουν (αναγκαστικά, αφού δεν υπάρχει και άλλος) ώστε να μην γίνουν λάθη πάλι και ξαναταλαιπωρούμεθα στο μέλλον, αλλά και ούτε να καταλήξουμε σε περιοχές της χώρας τα αγροτεμάχια να επεκτείνονται πέρα από τις ακτές προς τη θάλασσα.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην καταβάλουμε ούτε ένα ευρώ για τις ταυτοποιήσεις και τις ενεργοποιήσεις. Μας έχουν κοστίσει ήδη πολύ, τόσο σε χρήματα όσο και σε ταλαιπωρία».



Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ...

1. Θανάσης Παφίλης
2. Γιώργος Τούσσας
3. Μπάμπης Αγγουράκης
4. Μανώλης Συντυχάκης
5. Λέττα Μεθωνιού......
6. Παναγιώτης Απέργης
7. Γιώργος Γκικόπουλος
8. Αννα Γρηγοριάδου
9. Αντώνης Κατσάς
10.Ρίζος Μαρούδας
11.Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης
12.Πασχάλης Αδάμ Μολυβδάς
13.Αλεξάνδρα Μπαλού
14.Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου
15.Μάκης Παπαδόπουλος
16.Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος
17.Γιώργος Πέρρος
18.Γιάννης Τασιούλας
19.Αγγελος Τζέκης
20.Φανή Τρέλλη
21.Γιώργος Μαργαρίτης
22.Κώστας Δρούτσας

Οι πολίτες λένε "ναι" στην παραπομπή Παυλίδη


8 στους 10 πολίτες λένε ναι στην παραπομπή Παυλίδη σύμφωνα με δημοσκόπιση που δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ


Ακάλυπτες οι ιατρικές εξετάσεις χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

Δεν θα καλύπτονται στο εξής, από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), οι δαπάνες χιλιάδων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου για ιατρικές επεμβάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό.
Μικροεπεμβάσεις, ορθοπαιδικές επεμβάσεις, σπινθηρογραφήματα, μικροβιολογικές εξετάσεις, ενδοσκοπήσεις, καρδιολογικές εξετάσεις, ανοσοθεραπείες και ορισμένες ακόμη ιατρικές πράξεις για τις ....οποίες ο ΟΠΑΔ πλήρωνε μέχρι πρότινος τα ιδιωτικά κέντρα, καταβάλλοντας εν μέρει ή ολικώς τις δαπάνες για λογαριασμό των ασφαλισμένων του, δεν θα καλύπτονται πλέον από τον Οργανισμό.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν κοστολογηθεί με γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), που έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΔ εφαρμόζει εγκύκλιο-βόμβα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, βάσει της οποίας οι γνωμοδοτήσεις του ΚεΣΥ, με τις οποίες κοστολογήθηκαν ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις, εφόσον δεν έχουν περιληφθεί στα ήδη εκδοθέντα Προεδρικά Διατάγματα για τον καθορισμό του κρατικού τιμολογίου ιατρικών πράξεων, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί με αποφάσεις του υπουργού Υγείας.

πηγη:in.gr

Νέο κύμα της γρίπης Α φοβάται ο Π.Ο.Υ.

Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί για ένα δεύτερο κύμα του ιού της νέας γρίπης, το οποίο μπορεί να πλήξει τον κόσμο με μεγαλύτερη «εκδικητικότητα».
Η νέα γρίπη (γρίπη των χοίρων) μπορεί να υποχωρήσει πριν ξανακάνει την εμφάνισή της με πρωτοφανή δριμύτητα, προειδοποιεί η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) Μάργκαρετ Τσαν σε ....συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.
«Αν το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό Α (Η1Ν1) δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στον κόσμο, ένα δεύτερο κύμα του ιού μπορεί να ξεσπάσει πλήττοντας με μεγάλη εκδικητικότητα», τόνισε.

«Αν αυτό συμβεί, θα πρόκειται για την ισχυρότερη από τις επιδημίες που ο κόσμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει στον 21ο αιώνα», δήλωσε η Τσαν.

«Ελπίζουμε ότι ο ιός θα εξαλειφθεί, γιατί αν δεν συμβεί αυτό, προχωράμε κατευθείαν προς μια μεγάλη επιδημία. Δεν προβλέπω το ξέσπασμα μιας πανδημίας. Ωστόσο αν θελήσω να υπεκφύγω και δεν έχουμε προετοιμαστεί, τότε θα έχω αποτύχει στο καθήκον μου. Προτιμώ να υπάρξει μια υπερβολή όσον αφορά την προετοιμασία, παρά το αντίθετο», διευκρίνισε η Τσαν.

Η επιδημία της νέας γρίπης, όπως έχει ονομάσει τη γρίπη αυτή ο Π.Ο.Υ., έχει προκαλέσει έως σήμερα το θάνατο 23 ανθρώπων (22 στο Μεξικό και έναν στις ΗΠΑ) και έχει εξαπλωθεί σε 20 χώρες.

Πηγη: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Απόψε η κρίσιμη ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη...

Απόψε θα γίνει στην βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη όπου οι 300 θα κληθούν να αποφασίσουν για την παραπομπή του ή μη του πρώην υπουργού. Φόβος και τρόμος τα λευκά και οι πιθανές ανταρσίες και όλα αυτά υπό την σκιά ενδεχόμενων εκλογών ....


Ανάγκη για αίμα για το Σπύρο Καλογήρου στο Λαϊκό....

Την ανάγκη για αίμα έχει ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Καλογήρου όπως μετέφερε στα ΜΜΕ η σύζυγος του. Ο γνωστός ηθοποιός νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο ...


Υπερ μιας επίθεσης στα πυρηνικά του Ιράν η πλειοψηφία των Ισραηλινών ...

Καθόλου αντίθετοι δεν είναι στο να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν η πλειοψηφία των Ισραηλινών σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσιάζει η εφημερίδα Χααρέτζ.
Το 66% των ερωτηθέντων ισραηλινών εβραϊκής καταγωγής, είναι υπέρ μιας τέτοιας επίθεσης , το 15% είναι κατά και το 19% αποφεύγει να απαντήση.
Επίσης τα 3/4 αυτών που λένε ναι δηλώνουν ότι δεν θα άλλαζαν γνώμη ακόμη κι αν οι ΗΠΑ ήταν αντίθετες σε αυτό ....



Στις 11 το πρωί φτάνει η αποστολή του Παναθηναϊκού απο το Βερολίνο...

Στις 11 το πρωί θα φτάσει η αποστολή του Παναθηανϊκού από το Βερολίνο στο ΕΛ. Βενιζέλος , αυτό τουλάχιστον λένε τα αθλητικά site

ΝΕΩΤΕΡΑ ... ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΦΙΞΗ ΣΤΙΣ 6.30


Αύριο φτάνει η αποστολή του Παναθηναϊκού από το Βερολίνο..

τα ξημερώματα αναμένεται να φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος η αποστολή του Παναθηναϊκού από το Βερολίνο φυσικά μαζί με ....την ΚΟΥΠΑ

Διορθώνουμε τελικά μετά τις 11 το πρωί θα φτάσει η αποστολή όπως μεταδίδει το contra.gr


Related Posts with Thumbnails