Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Από αύριο η καταβολή τμήματος εφάπαξ στους πρώην εργαζομένους της Ολυμπιακής

Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι μετά την τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη, 21 Ιουλίου η καταβολή τμήματος του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης για το έτος 2010 στους ανήκοντες στο Τακτικό και Εποχικό προσωπικό των Σημερινών Εργοδοτών ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΙΑ Α.Ε, καθώς και στους εργαζομένους στην OLYMPIC CATERING A.E, όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ 12507/515/30-6-10.
Οι δικαιούχοι δε χρειάζεται να... προσέλθουν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού εφ’ όσον η πίστωση θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλωθεί στις σχετικές αιτήσεις τους.

Στο σκοτάδι η έρευνα για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Στο σκοτάδι κινείται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος νωρίς το απόγευμα οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.
Οι αστυνομικοί αναμένουν την προκήρυξη της οργάνωσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ρίξει φως σε ό,τι αφορά την επιλογή του στόχου και θα δώσει για το «επιχειρησιακό κομμάτι» λεπτομέρειες, που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για τους δράστες είναι ελάχιστες, ενώ την Τετάρτη θα γίνει πιθανότατα η κατάθεση της συζύγου του θύματος.
Η μαρτυρία της εικάζεται ότι θα... προσθέσει στοιχεία, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες επειδή -σύμφωνα με όσα είπε τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του συζύγου της- φαίνεται να έχει δει από τη οθόνη της εισόδου τουλάχιστον τον έναν εκ των δραστών.
Από τα έως στιγμής στοιχεία οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι στη δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα, από τα οποία δύο περίμεναν το δημοσιογράφο στην είσοδο και το τρίτο στο δρόμο κοντά στο κλεμμένο αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Σωκράτης Γκιόλιας δέχθηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα.

Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να διαφύγει και ο ένας από τους τρομοκράτες συνέχιζε να τον πυροβολεί. Ο δεύτερος τού έριξε τη χαριστική βολή με τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο, με δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο παρακολουθούσε από απόσταση, προφανώς για λόγους ασφάλειας.

Επιπλέον, ερευνάται μαρτυρία για άτομο με μοτοσικλέτα, που φέρεται να παρακολουθούσε το σπίτι του δημοσιογράφου τις τελευταίες δέκα μέρες.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση μαρτύρων ή και οπτικού υλικού από κάμερες, κυρίως στην περιοχή, όπου βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο διαφυγής, ή στο σημείο, από όπου εκλάπη το περασμένο Σάββατο, στον Αλιμο, αλλά έως στιγμής, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, δεν έχει βρεθει κάτι ουσιαστικό.

πηγη: tanea.gr

Άρθρο του δημάρχου Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα για το νέο δήμο Τριφυλίας

"Το να προβλέπει κανείς στην πολιτική το αποτέλεσμα των αποφάσεων του, είναι ικανότητα απαραίτητη για να πετύχει.
Όταν οι αποφάσεις προοιωνίζουν δεινά, χρειάζεται σκέψη και σύνεση για να τις εφαρμόσεις.
Η δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας είναι απόφαση πολιτική, η οποία διαμορφώθηκε και υλοποιήθηκε από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Συνετέλεσαν βέβαια και τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι πίστευαν ότι... εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας τους εις βάρος των άλλων πόλεων, οι οποίες συμμετέχουν στη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας. Μετά την εφαρμογή της απόφασης αυτής προβλέπω δεινά. Δεινά για όλους. Η αυτοδιοίκηση προϋποθέτει συνεκτικότητα, χωροταξική, κοινωνική και προπάντων συναισθηματική. Επειδή ζω την κοινωνία μου ακόμα και στις ακραίες τις εκφάνσεις, επειδή βρίσκομαι σε μέρη που δύσκολα μπορεί να σταθεί ένας πολιτικός και επειδή συνδιαλέγομαι με ανθρώπους από όλο το κοινωνικό φάσμα, γίνομαι μάντης κακών.
Ο μέσος Κυπαρίσσιος, στο πίσω μέρος του μυαλού του, επιχαίρει για την επιτυχία της πόλης του η οποία καταγράφει νίκη με βάση το αποτέλεσμα.
Εκφράζει βέβαια πίστη στην ενότητα και τη συνεργασία και προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο των άλλων.
Ο κάτοικος Φιλιατρών ο οποίος χαλαρώνει στην πλατεία και σχολιάζει τον Καλλικράτη για να περνάει η ώρα, δεν έχει καταλάβει τι έγινε. Τις τελευταίες μέρες άρχισε να αναδεύεται και να ενημερώνεται. Άμα σηκωθεί από την καρέκλα θα τον φοβηθεί και ο διάβολος..
Ο κάτοικος Γαργαλιάνων που πίστεψε στην ιδέα της έδρας Δήμου και στη συνεργασία με τα Φιλιατρά, αδικημένος περισσότερο απ’ όλους, προς το παρόν αποστασιοποιείται από Καλλικρατικά πολιτικά δρώμενα και περιμένει τον αρχηγό της επανάστασης.
Ο κάτοικος του Δήμου Αετού φοβάται ότι άμα τον αγκαλιάσει πολύ σφιχτά η Κυπαρισσία από αγάπη, θα πάθει ασφυξία. Το ίδιο και ο κάτοικος της Αυλώνας, αν και έχει δεσμούς με την έδρα και πιστεύει ότι θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Η Τριπύλα περιμένει στωικά τι θα της ξημερώσει.
Έτσι λοιπόν επιφυλακτικά προχωράμε να επενδύσουμε σε ένα αύριο απροσδιόριστο. Την επένδυση αυτή δεν την πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουν καλά τι έχει γίνει στο παρελθόν και στους δυο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ) για να καταλήξουμε εδώ.
Θα εκλεγεί λοιπόν ένας Δήμαρχος και ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο στην πλειοψηφία του δεν θα πιστεύει στην ιδέα του νέου Δήμου. Θα αποκαλυφθούν δε οι συνωμοτικές συναντήσεις και οι διάλογοι των δημιουργών του. Θα αποκαλυφθούν ακόμα και η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία κάποιων.
Το μίγμα είναι ήδη εκρηκτικό, θα γίνει ακόμα χειρότερο κατά τη διάρκεια της διαχείρισής του. Συνταγή σίγουρης αποτυχίας. Άσε που υπάρχουν και οι μεσάζοντες και περιμένουν τα μεσιτικά τους σε ψήφους ή σε τιμές η σε χρήμα.
Τα κόμματα πήρανε χρώματα και πινέλα να βάψουν τον νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης. Τα χρώματα τα αγόρασαν με τον μισθό των συνταξιούχων και ψάχνουν για ελαιοχρωματιστές.(Λαδομπογιάδες. Η λέξη λάδι στην πολιτική έχει άλλη σημασία).
Το χρίσμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι επικίνδυνο όπλο στην προεκλογική εκστρατεία. Μοιάζει με « μπούμεραγκ» και αλλοίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν να το αποφύγουν κατά την επιστροφή του.
Ο πολίτης ενημερωμένος περιμένει στη γωνία να ξεσπάσει. Αυτός που θα φανεί απ’ τη γωνία πρέπει να έχει ήθος, αξιοπρέπεια και αναγνώριση στην κοινωνία του, για να γλυτώσει. Αλλιώς θα υποστεί την τιμωρία που αναλογεί στην κομματική του ταύτιση.
Αγαπώ τον τόπο μου και το νοιάζομαι. Μέσα από την εμπειρία που απέκτησα στην τοπική αυτοδιοίκηση τόσα χρόνια δεν έχω δικαίωμα να σταματήσω να καταθέτω τις απόψεις μου, γιατί σ’ αυτήν την πατρίδα θα χρωστάω πάντα πολλά.
Υπήρξα υπέρμαχος της δημιουργίας «Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους». Το θεωρώ πάντα λογικό, συνετό και εφαρμόσιμο. Κι αν φύγει η μαύρη σημαία σε λίγους μήνες από τον ιστό του Δημαρχείου θα μείνει στις καρδίες των περισσότερων Φιλιατρινών και Γαργαλιανιωτών. Δε θέλω να είμαι μάντης κακών γι’ αυτό εύχομαι να αποτύχω στις προβλέψεις μου και ο τόπος μου να δει καλλίτερες μέρες....

Ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία του το Troktiko

Στις 7.15 σήμερα το πρωί έγινε η τελευταία ανάρτηση από το Troktiko , πριν αναστείλει προσωρινά την λειτουργία του όπως αναφέρει και το ίδιο.
Η αναρτήση του Τρωκτικού αναφέρει "
Σήμερα η κηδεία του μεγάλου Σωκράτη Γκιόλια

ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ

Σήμερα στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως στις 4:30 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Σωκράτη Γκιόλια....

Ανυπότακτος, ελεύθερος και ανεξάρτητος είναι λίγες λέξεις που μπορούν να τον περιγράψουν. Ο θεός να τον αναπαύσει...

Το troktiko αναστέλει την λετουργία του προσωρινά.

«Στοπ» στην κατασκευή της Ιονίας Οδού στη λίμνη Καϊάφα

Δεκτή έκανε το Ε' Τμήμα του ΣτΕ αίτηση κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων του Δήμου Ζαχάρως, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2006 βάσει της οποίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του τμήματος της Ιονίας Οδού που διέρχεται από την λίμνη Καϊάφα.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, η λίμνη Καϊάφα εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000....

Το ΣτΕ έκανε ακόμη δεκτούς τους ισχυρισμούς όσων προσέφυγαν σε αυτό, σύμφωνα με τους οποίους επιλέχθηκε παράνομα η χάραξη της Ιονίας Οδού από τον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας της λίμνης Καϊάφα, χωρίς να εκτιμηθεί ότι αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην λίμνη, όπως και στην πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.
Έλαβε δε υπόψιν του την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επιπτώσεις του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού στο περιβάλλον της λίμνης Καϊάφα.
Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα οικολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

ΑΠΕ

Αποτελέσματα Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2010

Ανακοίνωση επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική
Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες:.... Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική, επιπέδων A (A1 «στοιχειώδης γνώση» & Α2 «βασική γνώση»), Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση»,Ισπανική επιπέδων Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκική επιπέδου Β1 «μέτρια γνώση» που πραγματοποιήθηκαν στις 8-9 Μαΐου 2010.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από :

1. το Διαδίκτυο www.kpg.minedu.gov.gr -- Είσαι Υποψήφιος; -- Αποτελέσματα Μαΐου 2010, όπου αναρτώνται οι καταστάσεις με την αναλυτική βαθμολογία ανά ενότητα καθώς και τη συνολική βαθμολογία κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση με τη χρήση του κωδικού τους, που αναγράφεται στη καρτέλα υποψηφίου καθώς και τουλάχιστον τους τρεις αρχικούς χαρακτήρες του επωνύμου τους.
2. τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις των υποψηφίων (το τηλέφωνο της κάθε υπηρεσίας αναγράφεται στο Δελτίο Εξεταζομένου).

Οι επιτυχόντες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από τις Διευθύνσεις/Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν υποβάλει την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, κατά το τέλος Σεπτεμβρίου 2010, έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Ανάκληση διαιτητικού σκευάσματος μαρμελάδας φράουλας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση διαιτητικού σκευάσματος μαρμελάδας φράουλας με φρουκτόζη στο οποίο ανιχνεύτηκαν, ύστερα από καταγγελία καταναλωτή στην Γερμανία, μέσα στο περιεχόμενό του θραύσματα γυαλιού.
Πρόκειται για 1026 τεμάχια μαρμελάδας φράουλας με φρουκτόζη, γερμανικής προέλευσης, με την... εμπορική επωνυμία "Προιόν επικάλυψης με βάση την φράουλα, με φρουκτόζη 33,6%-Lihn, παραγωγής Γερμανίας", σε συσκευασία των 330g, με αριθμό παρτίδας 17.06.2011/Los-Nr 11:54 και ημερομηνία λήξης 17.06.2011. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε μέσω της Γερμανικής επιχείρησης " Lorenz & Lihn, Obst-Edel-Erzeugnisse GmbH & Co." στην ελληνική εταιρεία " Γ. & Ι. ΠΑΣΣΑΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε." (Γλαύκου 21, 17564 Παλαιό Φάληρο).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος για την συγκεκριμένη παρτίδα από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Τελευταία μέρα για τα μηχανογραφικά

Τελευταία μέρα σήμερα για την υποβολή των μηχανογραφικών , από τους μαθητές που έδωσαν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις.
Παιδιά καλές επιτυχίες και καλές σπουδές σε ότι έχεται επιλέξει ......
Related Posts with Thumbnails