Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Έλληνας Ιωάννης Οικονόμου, ο οποίος μιλά 32 γλώσσες είναι ο πιο πολύγλωσσος μεταφραστής στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκης Επιτροπής

Τους πολυγλωσσότερους μεταφραστές της παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα την ανάγκη εκμάθησης και εξάσκησης ξένων γλωσσών στην ΕΕ και με αφορμή την 26η Σεπτεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στην πολυγλωσσία. Ο Έλληνας Ιωάννης Οικονόμου, ο οποίος μιλά 32 γλώσσες είναι ο πιο πολύγλωσσος μεταφραστής στην υπηρεσία της Επιτροπής. Μαζί του, η Σουηδέζα Μαργκαρέτα Φάουστ, ο Ιρλανδός Σαν Ο Ράιαν και ο Πορτογάλος Ζοάο Πέντρου Γκόμες, δήλωσαν ότι γι΄ αυτούς η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι ευχαρίστηση.
πηγη:ert.gr (ΑΠΕ)

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2009 ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗ ΤΟΥ CERN

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN) πρόκειται τελικώς να επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2009, εξαιτίας επισκευαστικών εργασιών και της προγραμματισμένης χειμερινής διακοπής της λειτουργίας του. αυτά διαβάζουμε στο in.gr

ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ .... ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ....ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....

Βιντεο ντοκουμεντο με τον μακελαρη στη Φιλανδια ...

δεκα ατομα νεκρά , ο ιδιος ο μακελαρης νεκρός και πολλοι τραυματιες ειναι ο τραγικος απολογισμος του μακελεέιου σε σχολή της Φιλανδιας , στην οποία κυρήχθηκε τετραήμερο πένθος

στο video o δράστης Matthi Juhani Saari , το οποίο ανέβασε μια μέρα πριν στο You Tube

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ... Ο ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΕΦΗ ΘΩΔΗ... Michael jackson vs efi thodi

Ζακουμι το ονομα της μασκοτ για το μουντιαλ του 2010 στη Νότια Αφρικη...Zakumi - Official Mascot FIFA World Cup 2010 South Africa ...

Οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2010, που θα διεξαχθεί στην Νότια Αφρική, παρουσίασαν επίσημα, την μασκότ της διοργάνωσης. Πρόκειται για μία λεοπάρδαλη, με πράσινη χαίτη, που ονομάσθηκε Ζακούμι.
Η επιλογή του συγκεκριμένου ζώου, έγινε επειδή, η λεοπάρδαλη είναι ένα άγριο ζώο που αποτελεί μέρος του φυσικού πλούτου της Νότιας Αφρικής, ενώ το χρώμα της χαίτης του Ζακούμι, παραπέμπει στο χρώμα των αγωνιστικών χώρων.
Όσον αφορά στο όνομα της μασκότ, αποτελεί σύνθεση του «ΖΑ» που είναι το ακρωνύμιο της χώρας στα αφρικανικά και κωδικός της Νότιας Αφρικής στις ιστοσελίδες του διαδικτύου και του «Kumi» που σε πολλές τοπικές γλώσσες, σημαίνει δέκα (για το 2010 οπότε και θα διεξαχθεί η διοργάνωση).
«Ο Ζακούμι αντιπροσωπεύει τον κόσμο, την γεωγραφία και το πνεύμα της Νότιας Αφρικής», δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε.
πηγη:ant1online.gr (AΠΕ)

Παύθηκε από σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Γ. Κεφαλογιάννης μετα την καταδίκη του...

Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θα ασκεί πλέον καθήκοντα άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού, μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης της Δικαιοσύνης και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ο κ. Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου σε 12μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, με τις κατηγορίες «απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Κεφαλογιάννης είχε ζητήσει από αστυνομικό να αλλάξει την κατάθεσή του, υπέρ υποδίκου για εμπορία ναρκωτικών.
πηγη: kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ληστεία της ημέρας σε τράπεζα της Εθνικης στον Άγιο Στέφανο...

Ληστεία σημειώθηκε στςι 12:10 μ.μ. σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της Λ. Μαραθώνος 13 στον Αγιο Στέφανο. Δύο άνδρες με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν και διέφυγαν.
naftemporiki.gr

Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φινλανδία ,Δράστης ένας μαθητής ,φόβοι για νεκρούς...

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε επαγγελματικό σχολείο της πόλης Καουαγιόκι, στη βορειοδυτική Φινλανδία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE επικαλούμενο την αστυνομία.
Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών ΜΜΕ, η αστυνομία κάλεσε τους μαθητές να απομακρυνθούν από την εμπορική σχολή, όπου νωρίτερα μαθητής του σχολείου άνοιξε πυρ.
Στο σχολικό κτίριο βρίσκονταν 200 μαθητές, ηλικίας από 18 έως 22 ετών, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο YLE, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Την ίδια ώρα αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για τον δράστη καθώς όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο 20χρονος, συνελήφθη. Ωστόσο το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου της πόλης ο δράστης αυτοκτόνησε.

Το Νοέμβριο του 2007, ένας μαθητής γυμνασίου σε σχολείο της Φινλανδίας, κοντά στο Ελσίνκι, σκότωσε οκτώ ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε
πηγη:ert.gr

Στον όμιλο RTL το 66,6% της Alpha Media


Ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης RTL Group ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε ποσοστό 66,6% στην ελληνικό όμιλο Alpha Media Group που ελέγχει το τηλεοπτικό κανάλι Alpha TV, έναντι 125,7 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε το Reuters.
naftemporiki

ΣΤΗ HULL CITY ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο "STELIOS" ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ....


ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΛ ΗΡΘΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝIΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ , ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ .....ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΥΟ ΧΕΛΩΝΩΝ ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΕΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ....

ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΕΤΑ - ΚΑΡΤΕΑ , ΑΠΟ ΠΕΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΑΔΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ....
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΧΕΛΩΝΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΙΕΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΕΛΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΘΩΣ Η ΜΙΑ ΕΦΕΡΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΠΕΤΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΣΥΨΗ ... ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΕΙΧΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΕΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΡΦΩΘΕΙ ΔΥΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ.....

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΕΛΩΝΕΣ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ .... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΔΕΝ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ...


ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ , ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ...

Στο Ευρωπαϊκό Κονοβούλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα υποδεχθεί σε ειδική πανηγυρική συνεδρίασή του το Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο, το μεσημέρι της Τετάρτης 24ης Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ θα καλωσορίσει στο ημικύκλιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο οποίος στη συνέχεια θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών.
Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο.
Στην έδρα του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα για επαφές και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ'.

Πηγη:in.gr

Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie χωρίζουν;;;;;;;;;;;;

Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες που αναφέρουν ότι χώρισαν.
Τις τελευταίες ημέρες οι φήμες στο διαδίκτυο ανέφεραν πως το διάσημο ζευγάρι αποφάσισε να βάλει τέλος στη σχέση τους δύο μόλις μήνες μετά τη γέννηση των διδύμων Vivienne και Knox. Εκπρόσωπος όμως της Angelina Jolie έσπευσε να διαψεύσει αυτές τις φήμες λέγοντας πως δεν αληθεύουν.
Το διάσημο ζευγάρι του Hollywood όπως είναι γνωστό διαμένει στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες μαζί με τα παιδιά τους. Τον περασμένο Ιούλιο η Angelina Jolie έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά τους Vivienne και Knox σε κλινική στη Νίκαια της Γαλλίας. Η Jolie και ο Pitt έχουν πλέον έξι παιδιά, τα τρία από τα οποία τα έχουν υιοθετήσει.
πηγη:ant1online.gr

«Σώοι και ασφαλείς»Απελευθερώθηκαν οι Ευρωπαίοι τουρίστες που απήχθησαν στην Αίγυπτο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι όλοι οι Ευρωπαίοι όμηροι που απήχθησαν στην Αίγυπτο, απελευθερώθηκαν και τόνισε ότι είναι «σώοι και ασφαλείς».
Έντεκα ξένοι τουρίστες -πέντε Ιταλοί, πέντε Γερμανοί και ένας Ρουμάνος- καθώς και οκτώ Αιγύπτιοι είχαν απαχθεί στη νότια Αίγυπτο και οδηγήθηκαν στο γειτονικό Σουδάν, όπου ξεκίνησε ένα διπλωματικό θρίλερ για την απελευθέρωσή τους.
«Απελευθερώθηκαν όλοι, είναι σώοι και ασφαλείς» δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Αμπντούλ Γκάιτ πριν από συνάντησή του με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Οι τουρίστες απήχθησαν ενώ βρίσκονταν σε εκδρομή στην απομονωμένη Δυτική Έρημο, κοντά στα σύνορα Σουδάν - Αιγύπτου, στην περιοχή Γκιφ ελ-Γκεμπίρ.
πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails