Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Στη Μακάμπι ο Σχορτσανίτης

Παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο Έλληνας σέντερ που είχε μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την «ομάδα του λαού» και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ.
Η συμφωνία επήλθε την Πέμπτη στην Κύπρο, όπου βρίσκεται ο Σχορτανίτης με την Εθνική μπάσκετ. Στη συνάντηση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο.. μάνατζερ του «Σόφο», Παναγιώτης Καπάζογλου, ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι και ο τεχνικός των πέντε φορές Πρωταθλητών Ευρώπης, Ντέβιντ Μπλατ.
«Από τη στιγμή που αποφάσισα να μην αγωνιστώ στην Ελλάδα, αναζητούσα ένα μεγάλο και οργανωμένο σύλλογο, στον οποίο να έχω χρόνο συμμετοχής και να μπορώ να συνεισφέρω. Τα βρήκα όλα αυτά στη Μακάμπι. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μετακομίζω στο Τελ Αβίβ και στη "Nokia Arena". Γνωρίζω για τη μεγάλη παράδοση της Μακάμπι, τους εκπληκτικούς φιλάθλους της και γενικά τη λατρεία για το μπάσκετ στο Ισραήλ. Υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα για τη Μακάμπι», δήλωσε ο Σχορτσανίτης, που γίνεται μετά τον Νέστορα Κόμματο, ο δεύτερος Έλληνας που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Μακάμπι.

Στις αρχές του καλοκαιριού πήρε μέρος στο Σάμερ Λιγκ με τους Κλίπερς, χωρίς όμως να ικανοποιήσει τους ανθρώπους της ομάδας από το Λος Άντζελες. Ενώ κι ο Παναθηναϊκός που ενδιαφέρθηκε κάποια στιγμή να ενισχύσει την φροντ λάιν του με τον Σχορτσανίτη, απέκτησε τελικά τον Άλεξ Μάριτς της Παρτιζάν

πηγη:http://www.sport-fm.gr/article/286067

Live ζωντανά στον ΣΚΑΙ Μακάμπι - Ολυμπιακός

Από τον ΣΚΑΙ τελικά η μετάδοση του αγώνα για τους φίλους του ίντερνετ εδώ http://www.skai.gr/player/tvlive

Από τον ΣΚΑΙ η μετάδοση Μακάμπι - Ολυμπιακος

Από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ μεταδίδεται ο αγώνας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας κατά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά και των δύο κατηγορουμένων Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης, κατά την αγόρευσή του με την οποία ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.
«Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πυροβόλο όπλο του, το έστρεψε στην οδό Τζαβέλλα και πυροβόλησε δύο φορές», επισήμανε στην αγόρευσή του ο κ. Λακαφώσης. Επικαλούμενος καταθέσεις μαρτύρων στο... δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι δύο κατηγορούμενοι σκόπιμα και ψευδώς «αναβάθμισαν την ένταση της επίθεσης που δέχθηκαν με το περιπολικό» προκειμένου να αναπτύξουν την υπερασπιστική τους θέση. Τόνισε μάλιστα ότι το περιστατικό της σε βάρος τους επίθεσης δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση την αντίδρασή τους.
Ο κ. Λακαφώσης υποστήριξε ακόμα ότι οι δύο ειδικοί φρουροί αποφάσισαν από κοινού να επιστρέψουν πεζή στο σημείο της δολοφονίας τη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλλα, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν την επικινδυνότητα της περιοχής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να πάνε στον τόπο της επίθεσης αλλά είτε να πάνε στη Λ. Αλεξάνδρας από άλλο δρόμο είτε να ζητήσουν τη συνδρομή της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση φυλάσσοντας τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Μετά το τέλος της αγόρευσης του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει στις 2 Σεπτεμβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής αλλά και υπεράσπισης, προτού οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας αποχωρήσουν από την αίθουσα και σε μυστική διάσκεψη λάβουν την απόφασή τους, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Φτάνει έτσι στο τέλος μια από τις σημαντικότερες δίκες των τελευταίων ετών, στην διάρκεια της οποίας κατέθεσαν 60 μάρτυρες από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 17 Φεβρουαρίου...
πηγη:star.gr

Στα κατεχόμενα η Rihanna στο Fashion Castle

Λίγες εβδομάδες μετά το φιάσκο με την Jennifer Lopez, το επτάστερο ξενοδοχείο «Fashion Castle» ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με την Rihanna για την παρουσία της στην κατάθεση θεμελίων του ξενοδοχείου στις 15 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Vatan», η Rihanna θα βρεθεί στο ξενοδοχείο στην Κερύνεια στις 15 Σεπτεμβρίου για τέσσερις ώρες και θα τραγουδήσει δέκα τραγούδια έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων!
Σε δηλώσεις του σε τούρκους δημοσιογράφους, ο ιδιοκτήτης του νέου ξενοδοχείου, Γιλμάζ Μπεκτάς δήλωσε ότι στόχος του είναι ο ....ανταγωνισμός με τις πολυτελέστατες ξενοδοχειακές μονάδες της Μέσης Ανατολής.
Και σαν σωστός επιχειρηματίας, ο κ. Μπεκτάς δεν δίστασε να δηλώσει ότι λαμβάνοντας υπόψη του το ενδεχόμενο της παρεμπόδισης της έλευσης της, έκλεισε συμφωνία και με δεύτερη σταρ, η οποία θα αναπληρώσει την θέση της πριγκίπισσας της ποπ!
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, εκτός από τον κ. Μπεκτάς, συνέταιροι του ξενοδοχείου «Fashion Castle» είναι ο Silvano Bulgari και ο ιδιοκτήτης του Fashion TV, Micheal Adam.
Την ίδια ώρα, η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», αναφέρει ότι την ανέγερση του «Fashion Castle» έχει αναλάβει ιταλική εταιρία και χρηματοδοτείται με δάνειο της γερμανικής Deutsche Bank.

πηγη: protothema.gr

Μεγάλη κομπίνα με φάρμακα στο Λαύριο

Απάτη φαρμακοποιού από το Λαύριο με παράνομες συνταγογραφήσεις, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, φαίνεται πως συνδέεται με μια πρωτοφανή ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας φαρμάκων που βρέθηκε τυχαία, πριν από εννιά μήνες, από τον σπηλαιολόγο Θάνο Ξανθόπουλο και την ομάδα του, σε βάθος 100 μέτρων, σε μεταλλευτικό πηγάδι, στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου.
Ύστερα από έρευνες και ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ...φαρμακεία της περιοχής Λαυρίου, διαπιστώθηκε πως ένας φαρμακοποιός από το Λαύριο, συνεργαζόμενος με γιατρό της περιοχής, ζημίωσε τα ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου με πάνω από 36.000 ευρώ, με την κομπίνα των παράνομων συνταγογραφήσεων.
Η απάτη διαπιστώθηκε σε έλεγχο που έγινε στο φαρμακείο του, ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων του.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι πρόκειται για "μία υπόθεση δύο συγγενών, ενός φαρμακοποιού και ενός γιατρού από το Λαύριο, οι οποίοι είχαν στήσει μια μεγάλη κομπίνα".
Ο κ. Λουράντος εξήγησε ότι για να συνταγογραφηθούν παρανόμως φάρμακα, χρειάζεται η συνεργασία γιατρού, φαρμακοποιού και ασφαλισμένου, αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτό γίνεται και εν αγνοία του τελευταίου. Οικονομικό όφελος έχει ο γιατρός και ο φαρμακοποιός, ενδεχομένως και ο ασφαλισμένος, οι οποίοι μοιράζονται τα κέρδη από τις συνταγογραφήσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι "τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν πάρα πολύ σπάνια και σε κάθε περίπτωση είναι κατακριτέα", ενώ τόνισε ότι "οποιαδήποτε απάτη θα πρέπει να καταγγέλλεται και να τιμωρείται".

Επεσήμανε, δε, ότι "μόνο η μηχανοργάνωση όχι μόνο για τους φαρμακοποιούς, αλλά και για τους γιατρούς, μπορεί να λύσει το πρόβλημα".

Ο κ. Λουράντος κατέληξε λέγοντας, "σε κάθε κλάδο υπάρχουν και οι επίορκοι. Στα 11.000 φαρμακεία, εάν υπάρχουν και δέκα περιπτώσεις απατεώνων, αυτό σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ολόκληρο τον κλάδο. Τους επίορκους πάντως τους στέλνουμε στην πυρά, τους περνάμε πειθαρχικό, τους κλείνουμε τα φαρμακεία".
πηγη: ΑΠΕ

live ζωντανά στο conn-x tv Μακάμπι - Ολυμπιακος

Επειδή αρκετοί μας ρωτάτε ξαναγράφουμε ότι η αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι στο Ισραήλ θα μεταδοθεί live από το connx tv

conn-X TV Sports ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από το conn-X tv η απόψινη μετάδοση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ για την πρόκριση στο Europa League , οι ερυθρόλευκοι θέλουν να υπερασπιστούν το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Καραΐσκάκη για να συνεχίσουν στην διοργάνωση .....

Νέο πακέτο εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ για τις τράπεζες

Την παροχή επιπρόσθετων εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την τρόικα. Συνολικά οι εγγυήσεις θα ανέλθουν στα 55 δισ. ευρώ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν από τα stress tests πολύ καλά και ακόμη και η μια τράπεζα, η οποία ήταν κάτω από το όριο, δηλ. η ATEbank, υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ασφαλής.
Επανέλαβε, ωστόσο, ότι οι τράπεζες θα πρέπει να κάνουν μια... σειρά από στρατηγικές κινήσεις.
O υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ στους στόχους είναι η ολοκλήρωση της μελέτης για τις στρατηγικές επιλογές στον τραπεζικό τομέα και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ATEbank.
naftemporiki.gr

Έπεσε ελικόπτερο που καθάριζε πυλώνες της ΔΕΗ στην Κρήτη

Ελικόπτερο που εκτελούσε υπηρεσίες καθαρισμού πυλώνων της ΔΕΗ κατέπεσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 12: 15 στην περιοχή Καστελλάκι έξω από το Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από το ελικόπτερο-δυο χειριστές και ένας τεχνικός- και μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο έπεσε ενώ.. πετούσε σε χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει η ζωή τους.

protothema.gr

Μέχρι τις 27 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων 2010 εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στις 26-27 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Φέτος τα στοιχεία δείχνουν μικρή άνοδο στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός αριστούχων δεν θα επιτρέψει σημαντική υποχώρηση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές, ενώ καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων θα παίξει και ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.
Σύμφωνα με.. τα Νέα, φέτος καταγράφηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων (10.571) την τελευταία δεκαετία.
Έκπληξη αποτελεί, όμως, ο αυξημένος -σε σχέση με πέρυσι- αριθμός υποψηφίων που συγκέντρωσαν από 15.000 ώς 18.000 μόρια, γεγονός που οδηγεί σε άνοδο των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα «μεσαίας» βαθμολογίας.

Πολύ μεγάλος (30.800 σε σύνολο 89.807 εξετασθέντων), ωστόσο, είναι και ο αριθμός των υποψηφίων που δεν έπιασαν τη «βάση», δηλαδή η βαθμολογία τους δεν φτάνει τα 10.000 μόρια.

Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για μία θέση στις περιζήτητες σχολές θα είναι σκληρός, ενώ οι βάσεις σε αυτές τις σχολές θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης, προκύπτει πως δεν θα υπάρχει ενιαία κατεύθυνση των βάσεων εισαγωγής ανάμεσα στα Επιστημονικά Πεδία, ούτε ανάμεσα στις σχολές των ίδιων Επιστημονικών Πεδίων.

Τέλος, εκτιμάται πως η βάση της πρώτης σχολής θα έχει διαφορά 14.000 μορίων από τη βάση της τελευταίας σχολής.

πηγη:in.gr

Εκτός Champions Leauge ο ΠΑΟΚ

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε ο ΠΑΟΚ ο οποίος ήρθε ισόπαλος με τον Άγιαξ στην Τούμπα με σκορ 3-3 , ισόπαλο ήταν και το πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία με 1-1
Related Posts with Thumbnails