Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Μία ακόμη μετακίνηση γιατρού -αν και τελικά δεν έγινε- ήρθε να ταράξει την λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς αυτή τη φορά θα το άφηνε με έναν μόνο χειρουργό. Και αυτή η απόφαση είναι από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, η δεύτερη μέσα σε λίγο διάστημα, με την οποία έδινε μετάθεση στον χειρουργό επιμελητή γιατρό του νοσοκομείου την περασμένη εβδομάδα, για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Θα άφηνε έτσι ουσιαστικά με ένα χειρουργό το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, και μια από τις δύο πιο σημαντικές κλινικές του χωρίς την δυνατότητα να δουλέψει, καθώς με ένα μόνο γιατρό, όπως είναι αντιληπτό, είναι αδύνατο να βγουν οι εφημερίες.
Από ό,τι μάθαμε, μετά από έντονες παρεμβάσεις που έγιναν τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και από πολιτικούς παράγοντες, με νέα απόφαση του υπουργείου η μετάθεση αυτή “πάγωσε“ μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο. Μέσα σε αυτό το διάστημα το νοσοκομείο θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες για να προσλάβει δεύτερο χειρουργό, αν θέλει να λειτουργήσει πλήρως η κλινική.
Ομως τα γεγονότα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν σταματούν εδώ. Από την περασμένη Παρασκευή ο υπό μετάθεση γιατρός πήρε αναρρωτική άδεια μιας εβδομάδας, την οποία υπογράφει ο διευθυντής της Χειρουργικής - ο οποίος όμως από την Παρασκευή και μετά θα ήταν ο ίδιος σε κανονική άδεια, κι έτσι οι εφημερίες για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα έμεναν ακάλυπτες.
Αποτέλεσμα ήταν να ανακληθεί από την διοίκηση η κανονική άδεια του διευθυντή της Χειρουργικής για να μην μείνει το νοσοκομείο χωρίς χειρουργό την στιγμή που υπήρχαν και ασθενείς στην κλινική.

πηγη:Εφημεριδα Ελευθερία

Διά χειρός Ζιβανσί οι εμφανίσεις της Μαντόνα στην περιοδεία Sticky & Sweet

Την υπογραφή του γαλλικού οίκου μόδας Ζιβανσί θα φέρει η γκαρνταρόμπα που επέλεξε η Μαντόνα για την παγκόσμια περιοδεία της Sticky & Sweet.
Η περιοδεία ξεκινά στις 23 Αυγούστου από το Κάρντιφ της Βρετανίας και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου στο Μεξικό, με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα της ποπ, η οποία στις 16 Αυγούστου γιορτάζει τα 50ά της γενέθλια, περιλαμβάνει σε περιοδεία της και την Αθήνα.
Στις 27 Σεπτεμβρίου η Μαντόνα θα εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ, σε μία συναυλία που έχει πολυσυζητηθεί, καθώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού.
Το σύνολο που θα φορά η Μαντόνα στην εναρκτήρια συναυλία της περιοδείας θα σχεδιάσει ο Ιταλός σχεδιαστής του Ζιβανσί, Ρικάρντο Τίσι.
πηγη:in.gr

Καταγγέλλουν Δήμους, Νομαρχία και ΤΥΔΚ ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Μεσσηνίας

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ο Σύνδεσμος Πτυχιούχων Εργοληπτών Μεσσηνίας. Αυτή αφορά καταγγελίες για κατατμήσεις δημοσίων έργων προκειμένου να γίνονται απευθείας αναθέσεις και όχι διαγωνισμοί.Ο Σύνδεσμος αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ από λίγο έως πολύ κάνει λόγο για «κύκλωμα», αφού βάζει στο «παιχνίδι» και την ΤΥΔΚ, λέγοντας ότι δέχεται «παραγγελίες» από Δήμους προκειμένου να συντάσσει μικρές μελέτες και να γίνονται αναθέσεις των έργων.Πρόκειται, πάντως, για θέμα που έχει τεθεί πολλές φορές και απασχολήσει άλλες τόσες την επικαιρότητα, με δύο διαφορετικές διαστάσεις: η μεν πλευρά του τεχνικού κόσμου κάνει λόγο για επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας λόγω σκοπιμοτήτων, η δε πλευρά των αυτοδιοικητικών μιλά για κέρδος χρόνου στην εκτέλεση των έργων.Στην ουσία, οι εργολήπτες καταγγέλλουν ότι οι Δήμοι «παραγγέλνουν» μελέτες στην ΤΥΔΚ οι οποίες να μην ξεπερνούν το ποσό των 12.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να κάνουν ανάθεση, ενώ χαρακτηρίζει ως παγιωμένη την κατάσταση η ΤΥΔΚ να υποκύπτει.
Τη διαδικασία ανάθεσης έργου χωρίς διαγωνισμό επιτρέπει «παραθυράκι» νόμου σε ειδικές περιπτώσεις, όπως της θεομηνίας, του σοβαρού επικείμενου κινδύνου ή όταν πρόκειται για μικρά έργα μέχρι 6.000 ευρώ.
Και Δήμοι και ΝομαρχίαΑφορμή, αυτή τη φορά, για το Σύνδεσμο αποτέλεσε έντονη αντιπαράθεση σε βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Best» μεταξύ πρώην και νυν δημοτικών παραγόντων του Δήμου Ανδανίας και οι αλληλοκατηγορίες για τις απ’ ευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων.Τη διαδικασία ανάθεσης έργου χωρίς διαγωνισμό επιτρέπει «παραθυράκι» νόμου, το οποίο, όμως, αναφέρει ότι μπορεί να γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις, όπως της θεομηνίας, του σοβαρού επικείμενου κινδύνου ή όταν πρόκειται για μικρά έργα, το όριο προϋπολογισμού των οποίων έχει ορισθεί στα 6.000 ευρώ.Είναι δε γνωστό ότι με τη διαδικασία της κατεπείγουσας ανάγκης ανατέθηκαν τα έργα που αφορούσαν στις πυρόπληκτες περιοχές και την αποκατάστασή τους. Το θέμα αυτό θίγει, λοιπόν, στον εισαγγελέα ο Σύνδεσμος, υπογραμμίζοντας ότι οι φορείς ανάθεσης των εν λόγω έργων, Δήμοι αλλά και Νομαρχία, προχώρησαν σε αναθέσεις, δήθεν, για να μην περιμένουν τις 15 ημέρες που απαιτούνται για να δημοσιευθεί η δημοπρασία σε τοπική εφημερίδα. Στην ουσία, όμως, καθυστέρησαν δέκα μήνες, αφού τελικά έκαναν τις αναθέσεις τον Ιούνιο του 2008.
Ο τρόπος κατάτμησηςΑναλύοντας την τακτική που ακολουθούν οι Δήμοι, ο Σύνδεσμος εξηγεί στην αναφορά του στον εισαγγελέα ότι κάθε χρόνο καταρτίζουν έτσι το τεχνικό τους πρόγραμμα ώστε να προκύπτουν έργα των 6.000 ευρώ. Και επειδή- σύμφωνα με το νόμο- οι κατατμήσεις απαγορεύονται, εφευρίσκουν τίτλους για τα έργα ώστε να είναι καλυμμένοι, να μη φαίνεται δηλαδή ότι είναι το ίδιο έργο και το έχουν κατατμήσει.Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε, λοιπόν, έργο 6.000 ευρώ με τίτλο π.χ. ‘Τσιμεντόστρωση δημοτικής οδού από οικία τάδε έως οικία τάδε’. Μετά βλέπουμε έργο πάλι 6.000 με τίτλο ‘Τσιμεντόστρωση δημοτικής οδού έμπροσθεν πλατείας τάδε Βόρειας γειτονιάς’ κ.ο.κ. Όμως, είναι ο ίδιος δρόμος και το ένα έργο είναι ακριβώς η συνέχεια του άλλου, γραμμένο όμως με τέτοιον τρόπο που μόνο όποιος είναι από εκεί μπορεί να καταλάβει πως είναι κατάτμηση. Απαγορεύεται να γίνει με τρία ή τέσσερα έργα των 6.000, αλλά πρέπει να γίνει με ένα έργο των 24.000 ευρώ και να βγει στη δημοπρασία. Χωρίς, λοιπόν, μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας ΤΥΔΚ (για τα έργα των 6.000 δε χρειάζεται μελέτη, γι’ αυτό και λένε ότι ο προϋπολογισμός τους είναι 6.000 και όχι 6.001 ευρώ, καθώς τότε θέλει μελέτη μηχανικού της ΤΥΔΚ), χωρίς επίβλεψη του αρμόδιου μηχανικού, αλλά μόνον με μία βεβαίωση ενός Δημοτικού Συμβούλου ότι το έργο έγινε, εκταμιεύουν από το Δημόσιο Ταμείο 6.000 ευρώ επί όσα τέτοια έργα έχουν «κατασκευάσει» στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Τέτοια είναι ολόκληρη σχεδόν η χρηματοδότηση της ΣΑΤΑ, και όποιοι άλλοι πόροι καταφέρουν να περάσουν όπως οι ίδιοι πόροι, δηλ. νερό, έσοδα από τροχαία κ.λπ.»
Κατά παραγγελίαΣε ό,τι αφορά τα έργα με προϋπολογισμό έως 12.000 ευρώ, τα οποία χρειάζονται μελέτη, όμως, είναι στο όριο της επιτρεπομένης ανάθεσης (από 12.001 ευρώ χρειάζεται υποχρεωτικά δημοπρασία), ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι οι Δήμοι φροντίζουν να εκπονούν μελέτες ύψους 12.000 ευρώ ώστε να πηγαίνουν σε ανάθεση χωρίς δημοπρασία. Στην ουσία, καταγγέλλει ότι οι Δήμοι «παραγγέλνουν» μελέτες στην ΤΥΔΚ οι οποίες να μην ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να κάνουν ανάθεση, ενώ χαρακτηρίζει ως παγιωμένη την κατάσταση η ΤΥΔΚ να υποκύπτει. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών εξηγεί ότι εάν ο προϋπολογισμός προκύψει τελικά μεγαλύτερος, τότε εκπονούνται δύο, τρεις ή τέσσερις μελέτες για το ίδιο στην ουσία έργο, δημιουργώντας στα χαρτιά τέσσερα έργα, έκαστο των 12.000, ενώ μετά ακολουθεί η ανάθεσή τους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση του Δήμου Λεύκτρου. Την ίδια ημέρα συντάχθηκαν από την ΤΥΔΚ πέντε μελέτες 12.000 ευρώ έκαστη για επίστρωση με σταμπωτό δάπεδο δημοτικών δρόμων, ξεχωριστά για Στούπα, Πύργο, Τραχήλα, Ρίγκλια και Νομιτσί, αντί για μία μελέτη που θα αφορούσε επίστρωση με σταμπωτό δάπεδο των δημοτικών διαμερισμάτων, ύψους 60.000 ευρώ.Αυτό- καταγγέλλει- έγινε επίτηδες προκειμένου να γίνουν αναθέσεις και, μάλιστα, επισημαίνει ο Σύνδεσμος χαρακτηριστικά: «Εάν την εποχή αυτή είχε συμβεί καμία φωτιά, τότε θα έλεγε φτιάχνω μία μελέτη 60.000 ευρώ και λόγω κατεπείγοντος δεν κάνω δημοπρασία, αλλά την αναθέτω. Επειδή, όμως, ήταν δύσκολο να το χαρακτηρίσει κατεπείγον το έργο, το έκοψε στα πέντε».
Της Βίκυς Βετουλάκη .
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ .... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ

Σοβαρά τραυματίστηκαν τρεις Κινέζοι και ελαφρότερα τραυματίστηκαν τρία μέλη της κροατικής αποστολής της κωπηλασίας στο Πεκίνο όταν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με πούλμαν που μετέφερε τον γιατρό της κωπηλατικής ομοσπονδίας της Αυστραλίας από το Ολυμπιακό χωριό στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας. Αρχικά, είχε γίνει γνωστός μόνο ο σοβαρός τραυματισμός των τριών εκ των τεσσάρων Κινέζων που επέβαιναν στο φορτηγάκι, το οποίο έκοψε απότομα προς την πορεία του πούλμαν περίπου στις 9:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.«Η ΔΟΕ έχει ενημερωθεί για μία σύγκρουση ενός διαπιστευμένου πούλμαν που μετέφερε αθλητές στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σούνι με ένα φορτηγάκι γύρω στις 14:00 ώρα Πεκίνου σήμερα,» αναφέρει η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Τρία μέλη της κροατικής αποστολής κωπηλασίας -δύο αθλητές και ένας προπονητής- έλαβαν πρώτες βοήθειες καθώς είχαν τραυματιστεί ελαφρά».«Η σύγκρουση ήταν σφοδρή,» δήλωσε ο γιατρός της κωπηλατικής Ομοσπονδίας της Αυστραλίας, Γκρεγκ Λόβελ που επέβαινε στο πούλμαν και εξήγησε: «Τρεις από τους τέσσερις επιβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με την άποψη του γιατρού μας είναι πάρα πολύ τραυματισμένοι, αλλά δεν γνωρίζω αν πέθαναν ή όχι.» Ο γιατρός της Αυστραλίας στην κωπηλασία είχε μόνο εκδορές στο γόνατο, ενώ οι Κροάτες κωπηλάτες αγωνίσθηκαν χωρίς πρόβλημα.
πηγη:ert.gr

ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ .... ΕΚΟΨΑΝ ΤΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

Από τον ΟΣΕ ανακοινώνεται ότι στις 11 και 12 Αυγούστου 2008 κόπηκαν τρεις φορές καλώδια της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή της Λάρισας. Το δίκτυο βρίσκεται σε δοκιμές λόγω του ότι επρόκειτο να συνδεθεί με την ηλεκτρική τάση, ενόψει της προγραμματισμένης για το τέλος Αυγούστου έναρξης λειτουργίας της ηλεκτροκίνησης από το Λιτόχωρο μέχρι την Λάρισα. Καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης αλλά το γεγονός αυτό ενδέχεται να καθυστερήσει για λίγες ημέρες την έναρξη λειτουργίας των δρομολογίων. Ο ΟΣΕ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για το συμβάν αυτό, το οποίο δεν σχετίζεται με κλοπή των καλωδίων αλλά απλώς με κόψιμο τους (δολιοφθορά)

ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ..... ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑΑΑΑ......

Εντοπίστηκε πλοίο με λαθραία τσιγάρα στο Μεσσηνιακό κόλπο ...

Πλοίο φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε σε κοινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και της Αστυνομίας. Τα ξημερώματα, ομάδα βατραχανθρώπων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατέλαβαν ανοικτά του Μεσσηνιακού Κόλπου το πλοίο "Σβετλάνα", με σημαία Παναμά, γεμάτο με λαθραία τσιγάρα. με τη συνοδεία δύο πλωτών σκαφών του Λιμενικού το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας. Συνελήφθησαν και κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας έξι Ουκρανοί που αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου. Επίσης, στην περιοχή του Ρυζόμυλου στο Πεταλίδι Μεσσηνίας συνελήφθησαν από την Αστυνομία που ενεπλάκη στη συντονισμένη επιχείρηση, δύο οδηγοί φορτηγών, το ένα εκ των οποίων είχε παραλάβει τσιγάρα από μικρότερο σκάφος στο οποίο ξεφόρτωσαν ένα μέρος της ποσότητας που μετέφερε το "Σβετλάνα" ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου. Οι δύο οδηγοί των φορτηγών έχουν οδηγηθεί και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. Το "Σβετλάνα" εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες που έφθασαν στην ΕΥΠ, πριν από 20 μέρες και οι οποίες ανέφεραν ότι επρόκειτο να φύγει από την Αίγυπτο φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα που τα περισσότερα προορίζονταν για χώρες της δυτικής Ευρώπης και θα ξεφορτώνονταν στην περιοχή της Μεσσηνίας, σε σημείο από την Καλαμάτα μέχρι την Κυπαρισσία. Στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και του Λιμενικού έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία κατάσχεσης του πλοίου και των φορτίων, ενώ ανακρίνονται οι συλληφθέντες και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.
πηγη:ert.gr

ΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

Στον δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά της πυγμαχίας στην κατηγορία των 91 κιλών προκρίθηκε ο Ηλίας Παυλίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στον προκριματικό με 7-3 στα σημεία του Μίλοραντ Γκάγιοβιτς από το Μαυροβούνιο.

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μύκονο .... και στην Ιο

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε μπαρ στη χώρα της Μυκόνου, τα οποία κατηγορούνται από την αστυνομία, ότι εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών.
Και οι τρεις συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που παρελάμβαναν γλάστρα λουλουδιών, στον πάτο της οποίας, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα ναρκωτικά.
Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι ο σερβιτόρος και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του μπαρ, και ο τρίτος είναι υπάλληλος καταστήματος λουλουδιών.
Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Εν τω μεταξύ, στην Ιο, συνελήφθησαν 5 νεαροί παραθεριστές από την Αθήνα, ηλικίας από 17 έως 19 ετών, διότι κατείχαν 58 γραμμάρια χασίς, 1,2 γραμμάρια κοκαίνη, και 2 χάπια έκσταση.
πηγη:athina984.gr

Χωρίς πόσιμο νερό Άργος και Ναύπλιο...

Να μη χρησιμοποιούν το νερό προς πόση συνιστούν στους πολίτες του Ναυπλίου και του Άργους οι διευθυντές των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης των δυο πόλεων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης Ναυπλίου Χρήστος Μαστορίκος, η δημοτική επιχείρηση συνιστά στους πολίτες του Ναυπλίου να μη χρησιμοποιούν το νερό προς πόση, γιατί είναι ανεβασμένα τα χλωριόντα, κι αυτό, όπως είπε, συμβαίνει γιατί έχει ''κατέβει'' η στάθμη των πηγών της Λέρνης (απ' όπου υδροδοτείται τόσο το Ναύπλιο όσο και το Άργος), με αποτέλεσμα να εισχωρεί η θάλασσα στις πηγές. Όσον αφορά την πόλη του Άργους, το νερό είναι ακατάλληλο εξαιτίας επίσης της αύξησης των χλωριόντων, αλλά και λόγω νιτρικών που προέρχονται από γεωτρήσεις τις οποίες ενεργοποίησε η ΔΕΥΑ Άργους για να αντιμετωπίσει την έλλειψη νερού, σύμφωνα με τον διευθυντή της επιχείρησης Γιάννη Καχριμάνη.
πηγη:skai.gr
KAI ΠΟΥ΄ ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ .....

Τετραπλό φονικό στη Γερμανία

Τρεις άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης σε κατάστημα πώλησης παγωτών στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Ρισελσχάιμ, κοντά την Φρανκφούρτη. Τουλάχιστον τέσσερις από τους δράστες, που επετέθησαν με όπλα και μαχαίρια, κατόρθωσαν να διαφύγουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.
πηγη:news.ert.gr

Καμία χάρη στο δολοφόνο του Τζων Λένον

Οι σωφρονιστικές αρχές της Νέας Υόρκης αρνήθηκαν για πέμπτη φορά την Τρίτη να αποφυλακίσουν με περιοριστικούς όρους τον 53χρονο Μαρκ Ντέηβιντ Τσάπμαν, δολοφόνο του συνθέτη και τραγουδιστή Τζων Λένον, επικεφαλής του συγκροτήματος Μπίτλς.
Ο Τσάπμαν θα παραμείνει έγκλειστος για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια.Η αποφυλάκιση του Τσάπμαν απορρίφθηκε διότι "δεν υπηρετούσε το συμφέρον της κοινότητας", σύμφωνα με την απόφαση του αρμοδίου συμβουλίου.Η χήρα του Λένον, Γιόκο Όνο, δήλωσε στην εφημερίδα «Νιού Γιόρκ Ντέιλι Νιούς» ότι ζήτησε προσωπικά την απόρριψη του αιτήματος του Τσάπμαν. "Είναι επικίνδυνο να βγει. Όχι μόνο για μας, αλλά και για τον ίδιο".Ο Τσάπμαν θα παραμείνει στη φυλακή Άτικα για άλλα δυο χρόνια ώσπου να μπορεί να επανεξετασθεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους.
Έχει εκτίσει έως σήμερα 27 χρόνια από την ποινή ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για την δολοφονία του Λένον έξω από το διαμέρισμά του στο Μανχάταν τον Δεκέμβριο του 1980.
πηγη:athina984.gr

ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΕ 9-6 ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

70 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ

70 Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία θα παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ σε 40 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν μουσικές ή θεατρικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς.

ΘΡΑΚΗ

1 Έβρου ΙΘ' ΕΠΚΑ Ιερό Μεγάλων Θεών - Σαμοθράκη Μουσική Εκδήλωση "Βραδιά με κιθάρα και πιάνο" με τους Κ. Βουγιούκα - Θ. Τζοβανάκη 2 Έβρου ΙΘ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης 3 Έβρου ΙΘ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

4 Σερρών ΚΗ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Αμφίπολης Κοντσέρτο λυρικού τραγουδιού με Π. Μυρωνίδου - Μ. Σκαπέτη 5 Δράμας ΙΗ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης "ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΗΔΩΝΙΔΑ ΓΗ" 6 Θεσσαλονίκης ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ - ΑΜΘ Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης Μουσικοθεατρική παράσταση με το δεκαμελές σύνολο No Knock Entry 7 Θεσσαλονίκης Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Βραδιά Τζαζ Μουσικής από τους "NASA Funk" στο Αίθριο του Μουσείου 8 Χαλκιδικής 10η ΕΒΑ Πύργος Ουρανούπολης Μουσική εκδήλωση "Σταυρός του Νότου" 9 Πέλλας ΙΖ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Έδεσσας Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα Μεσογειακά Ηχοχρώματα 10 Ημαθίας 11η ΕΒΑ Αύλειος Χώρος Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού στη Βέροια Συναυλία βυζαντινής μουσικής με το συγκρότημα "Εν Χορδαίς" 11 Ημαθίας ΙΖ' ΕΠΚΑ Βεργίνα Συναυλία του συνθέτη Γ. Καζαντζή 12 Πιερίας ΚΖ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Δίου Συναυλία από τη χορωδία και την ορχήστρα του Δήμου Δίου 13 Φλώρινα ΚΘ' ΕΠΚΑ Ελληνιστική Πόλη Φλώρινας 14 Καστοριάς 16η ΕΒΑ Ι. Ναός Παναγίας Κουμπελίδικης Ομιλία σχετικά με το μνημείο και συναυλία κλασικής μουσικής

ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΠΤΑΝΗΣΑ

15 Ιωαννίνων ΙΒ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης Μουσική παράσταση με Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico 16 Ιωαννίνων 8η ΕΒΑ Κάστρο Ιωαννίνων (Ίτς Καλέ) 17 Άρτας 18η ΕΒΑ Μεσαιωνικό Κάστρο Άρτας Συναυλία με τους "Blues Wire" 18 Πρέβεζα ΛΓ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης - Στάδιο Συναυλία των Μελίνα Ασλανίδου - Ραλλία Χρηστίδου 19 Πρέβεζα ΛΓ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης - Βασιλική Α 20 Πρέβεζα ΛΓ' ΕΠΚΑ Νεκρομαντείο 21 Κέρκυρας 21η ΕΒΑ Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας 22 Λευκάδας 22η ΕΒΑ Φρούριο Αγ. Μαύρας Λευκάδας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

23 Τρικάλων 19η ΕΒΑ Βυζαντινό κάστρο πόλεως Τρικάλων 24 Τρικάλων 19η ΕΒΑ Αρχαιολογικός χώρος Μετεώρων 25 Τρικάλων 19η ΕΒΑ Τοξωτή γέφυρα Πύλης Τρικάλων 26 Μαγνησίας ΙΓ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου 27 Μαγνησίας ΙΓ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού 28 Μαγνησίας ΙΓ' ΕΠΚΑ Ασκληπιείο Σκοπέλου Ρεμπέτικη βραδιά 29 Καρδίτσας ΛΔ' ΕΠΚΑ Αρχαϊκός ναός Απόλλωνα Μοσχάτου Αφιέρωμα στη Μ. Κάλλας, Κουαρτέτο - με σοπράνο Ε. Γκιζέλι - Γ. Γιοβανόβιτς

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ

30 Αττικής Α' ΕΠΚΑ Ακρόπολη 31 Αττικής Β’ ΕΠΚΑ Σούνιο Συναυλία από το Μουσικό Σχήμα, Π. Παπαϊωάννου, Ν. Λιάτσου, Α. Παπανικολάου) 32 Αττικής Γ' ΕΠΚΑ Ολυμπιείο Συναυλία από τους Γ. Κασέττα & The Funk Wizards 33 Αττικής ΕΑΜ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Συναυλία κλασικής και έντεχνης μουσικής με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΟ 34 Αττικής Νομισματικό Μουσείο Νομισματικό Μουσείο (Ιλίου Μελάθρον) Συναυλία "Ένα πιάνο στο φεγγάρι" με τον Ηρ. Πασχαλίδη 35 Βοιωτίας Θ’ ΕΠΚΑ Μουσείο Σχηματαρίου 36 Φθιώτιδας ΙΔ’ ΕΠΚΑ Κάστρο Λαμίας 37 Φθιώτιδας ΙΔ’ ΕΠΚΑ Ακρόπολη Πρόερνας "Προμηθέας Δεσμώτης" από ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης 38 Φθιώτιδας 24η ΕΒΑ Βυζαντινό Μουσείο Υπάτης Συναυλία Συνόλου Παλαιάς Μουσικής "Κέλσος" 39 Αιτωλοακαρνανίας 22η ΕΒΑ Φρούριο Αντιρρίου 40 Αιτωλοακαρνανίας 22η ΕΒΑ Φρούριο Ναυπάκτου Μιχάλης Άνθης, Rock Μπαλλάντες 41 Εύβοιας ΙΑ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας Βραδιά έντεχνου ελληνικού και ξένου τραγουδιού 42 Εύβοιας ΙΑ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου Συναυλία με το κουαρτέτο σαξοφώνων ΑΚΡΟΑΜΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

43 Κορινθίας ΛΖ΄' ΕΠΚΑ Αρχαία Κόρινθος Συναυλία κλασικής μουσικής με το "Trio Tritonous" Ensemle 44 Κορινθίας ΛΖ΄' ΕΠΚΑ Αρχαία Νεμέα Συναυλία κλασικής μουσικής με το "Acies Quartet" Ensemble 45 Κορινθίας ΛΖ΄' ΕΠΚΑ Αρχαία Σικυώνα Συναυλία κλασικής μουσικής με το "Art of Brass" Ensemble 46 Αργολίδας 25η ΕΒΑ Κάστρο Παλαμηδίου Συναυλία με τους "Χαΐνηδες" 47 Αργολίδας Δ' ΕΠΚΑ Μυκήνες 48 Αρκαδίας ΛΘ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης 49 Λακωνίας 5η ΕΒΑ Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά 50 Λακωνίας Ε' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ορθίας Αρτέμιδος Συναυλία με το μουσικό σχήμα Χρήστου Τσιαμούλη 51 Ηλείας Ζ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας Συναυλία "…με τραγούδια του Φεγγαριού… και άλλα" με τους Δ. Σταυριανό, Σ. Καρβουνά, Ι. Κωστάντζο 52 Μεσσηνίας ΛΗ' ΕΠΚΑ Μπενάκειο Μουσείο Καλαμάτας Μουσική εκδήλωση με έργα σύγχρονων ελλήνων συνθετών στον χώρο στάθμευσης του Μουσείου 53 Μεσσηνίας 26η ΕΒΑ και ΕΝΑΛΙΩΝ Φρούριο Πύλου Ελλαδογραφία. Σάτιρα - Μιούζικαλ από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας 54 Αττικής 1η ΕΒΑ Κάστρο Χώρας Κυθήρων "Κηθυραϊκές Μελωδίες"

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

55 Λέσβου (Λέσβος) Κ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Μέσων 56 Χίου (Χίος) Κ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Εμποριού 57 Λέσβου (Λήμνος) Κ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης 58 Λέσβου (Λέσβος) 14η ΕΒΑ Κάστρο Μήθυμνας 1η θερινή συνάντηση πολιτισμού "Λεβιακός λόγος και τέχνες χθες και σήμερα"

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

59 Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Υρίων Νάξου 60 Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Κιονίων Τήνου 61 Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου 62 Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Σάμου Συναυλία με τους Ν. Μαυρουδή, Α. Μουτσάτσου, Π. Μάργαρη. 63 Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Μουσείο Προϊστορικής Θήρας 64 Δωδεκανήσων ΚΒ' ΕΠΚΑ και 4η ΕΒΑ Μουσείο Σύμης Μουσική παράσταση "Ταξίδι στην Ελλάδα" με την Καίτη Κουλλιά 65 Δωδεκανήσων ΚΒ' ΕΠΚΑ και 4η ΕΒΑ Μουσείο Αστυπάλαιας 66 Δωδεκανήσων ΚΒ' ΕΠΚΑ και 4η ΕΒΑ Αρχαιολογικός Χώρος Καμίρου Συναυλία με τον Κ. Μακεδόνα 67 Δωδεκανήσων ΚΒ' ΕΠΚΑ και 4η ΕΒΑ Ακρόπολη Ρόδου

ΚΡΗΤΗ

68 Λασιθίου ΚΔ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Λατούς Μουσική εκδήλωση με τον "Λύραυλο" και χορευτικό δρώμενο 69 Ηρακλείου ΚΔ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων 70 Χανίων ΚΕ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας Μουσική εκδήλωση με τη Ν. Βενετσάνου

ΕΚΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ....

Εκτός διεκδίκησης του χρυσού μεταλλίου τέθηκε μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Ηλίας Ηλιάδης, καθώς γνώρισε την ήττα στον α' προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -90 κιλών από τον τρις Ολυμπιονίκη, Μαρκ Χουϊζίνγκα.
Πλέον ο αθλητής μας θα περιμένει να δει αν αργότερα σήμερα, μπορέσει να "πέσει" στα ρεπεσάζ ώστε να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ολλανδό Χουϊζίνγκα, ο οποίος θα πρέπει να προκριθεί στα ημιτελικά, «χαρίζοντας» έτσι στον Ηλιάδη μία δεύτερη ευκαιρία για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.
Καθοριστικός για την εξέλιξη της σημερινής μονομαχίας του Ηλιάδη με τον Χουϊζίνγκα ήταν ο διαιτητής, ο οποίος «φιλοδώρησε» με δύο παρατηρήσεις (Shido) τον Έλληνα τζουντόκα, ενώ τη στιγμή του Ippon, αγνόησε υπόδειξη του πλάγιου διαιτητή, ότι η προσπάθεια του Ολλανδού ξεκίνησε εκτός αγωνιστικού χώρου.
πηγη:Naftemporiki.gr

Οι ελληνικές συμμετοχές της Τετάρτης στους Ολυμπιακους αγωνες του Πεκίνου

Ελληνικές συμμετοχές της Τετάρτης (13/8)

07:00 (ET1) Μαρκ Χουιζίνγκα (Ολλανδία) – Ηλίας Ηλιάδης (προκριματικά τζούντο, κατηγορία 90 κιλών).

08:00 (ΣΠΟΡ+) Αιμίλιος Παπαθανασίου (Ιστιοπλοΐα, 9η ιστιοδρομία Finn)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Μπεκατώρου/Παπαδοπούλου/Κραβαριώτη (Ιστιοπλοΐα, 9η ιστιοδρομία Yngling)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Ευτυχία Μαντζαράκη (Ιστιοπλοΐα, 3η ιστιοδρομία Laser Radial)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Νίκος Κακλαμανάκης (Ιστιοπλοΐα, 5η ιστιοδρομία RS:X)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Τόνια Φράι (Ιστιοπλοΐα, 5η ιστιοδρομία RS:X)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Κοσματόπουλος/Παπαδόπουλος (Ιστιοπλοΐα, 5η ιστιοδρομία 470)

08:00 (ΣΠΟΡ+) Βαγγέλης Χειμώνας (Ιστιοπλοΐα, 3η ιστιοδρομία Laser)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Αιμίλιος Παπαθανασίου (Ιστιοπλοΐα, 10η ιστιοδρομία Finn)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Μπεκατώρου/Παπαδοπούλου/Κραβαριώτη (Ιστιοπλοΐα, 10η ιστιοδρομία Yngling)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Ευτυχία Μαντζαράκη (Ιστιοπλοΐα, 4η ιστιοδρομία Laser Radial)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Νίκος Κακλαμανάκης (Ιστιοπλοΐα, 6η ιστιοδρομία RS:X)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Τόνια Φράι (Ιστιοπλοΐα, 6η ιστιοδρομία RS:X)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Κοσματόπουλος/Παπαδόπουλος (Ιστιοπλοΐα, 6η ιστιοδρομία 470)

09:00 (ΣΠΟΡ+) Βαγγέλης Χειμώνας (Ιστιοπλοΐα, 4η ιστιοδρομία Laser)

09:20 (ET1) Ελλάδα – Ολλανδία (πόλο γυναικών)

10:15 (ΕΤ1) Μίλοραντ Γκάγιοβιτς – Ηλίας Παυλίδης (Πυγμαχία, προκριματικά κατηγορίας 91 κιλών)

10:40 (ΕΤ1) Μαρία Φερεκίδη (Κανόε καγιάκ, προκριματικά Κ1)

11:00 (ΝΕΤ) Γιάννης Χρήστου (Κωπηλασία, ημιτελικά απλού σκιφ)

13:39 (ΝΕΤ) Ελένη Κωστή (Κολύμβηση, προκριματικά 100μ. ελεύθερο)

14:02 (NET) Δημήτρης Χασιώτης (Κολύμβηση, προκριματικά 200μ. ύπτιο)

14:26 (ΝΕΤ) Αγγελική Εξάρχου (Κολύμβηση, προκριματικά 200μ. πρόσθιο)
14:50 (NET) Γιάννης Κοκκώδης (Κολύμβηση, προκριματικά 200μ. μικτή ατομικής)

http://www.sport-fm.gr/article/142089
Related Posts with Thumbnails