Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημάρας και Αλέξης Μητρόπουλος

Εκτός ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους για την Περιφέρεια Αττικής καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την επίσημη επιλογή του κόμματος.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης ανέφερε ότι βάσει καταστατικού «οι ίδιοι ουσιαστικά έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος με τις επιλογές τους, οι οποίες οδήγησαν αυτομάτως στην αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας».
Ειδικότερα, σύμφωνα με... τον Γ.Ανωμερίτη, ο Αλ. Μητρόπουλος χάνει την κομματική του ιδιότητα, γιατί επέλεξε να είναι υποψήφιος με τη στήριξη άλλου κόμματος και ο Γ.Δημαράς επειδή έθεσε υποψηφιότητα σε περιφέρεια στην οποία ήδη το Εθνικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα.

πηγη:in.gr

Στη Σκάλα Λακωνίας σήμερα ο Δημήτρης Δράκος

Σήμερα ο Δημήτρης Δράκος επισκέφτηκε το Παλαιομονάστηρο στην κοινότητα Βρονταμά του Δήμου Σκάλας και παραβρέθηκε στην επέτειο του ολοκαυτώματος του Βρονταμά από τους Τούρκους. Το Δ. Δράκο συνόδεψαν ο αντινομάρχης Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα και ο δήμαρχος Σκάλας Λακωνίας Γιάννης Γρηπιώτης.
Ο Δ. Δράκος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ηρώων μέσα στο Παλαιομονάστηρο, όπου τελέστηκε θεία λειτουργία από ...τον επίσκοπο Ανδρούσης Θεόκτιστο.
Μετά το πέρας του εορτασμού, ο Δ. Δράκος συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής συζητώντας θέματα που θα αφορούν στο δήμο, σχετικά με τον «Καλλικράτη».
Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα της βελτίωσης του οδικού δικτύου της περιοχής, αλλά και η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, καθώς και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου.
Σημείο αναφοράς για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από τον αγροτουρισμό που θα βελτιώσει και τοπικά αλλά και περιφερειακά την οικονομία.
Στη συνέχεια ο Δ. Δράκος περιόδευσε στα χωριά Γράμουσα, Περιστέρι και στην έδρα του δήμου τη Σκάλα, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Γρηπιώτη αλλά και παραγωγικούς φορείς.
Στην παραπάνω συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των έργων και η υλοποίηση αυτών, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με το αγροτικό εισόδημα και με τις καλλιέργειες ελιάς, εσπεριδοειδών και κηπευτικών, που είναι οι κύριες καλλιέργειες στη Σκάλα.

Άρση του πλαφόν της τιμής στα καύσιμα

Την άρση του πλαφόν της τιμής στα καύσιμα αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας μετά την συνάντηση που είχε με τους πρατηριούχους

Σε Κυπαρισσία και Πεταλίδι στις εκδηλώσεις του Τιμίου Σταυρού χθες ο Τατούλης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κυπαρισσία, παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου.

Μετά το τέλος της λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπιας κ. Χρυσόστομος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ακολούθησε την λιτανεία του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι, ενώ σε πολύ θερμό κλίμα συνομίλησε με παρευρισκόμενους σε... καφενείο δίπλα από την εκκλησία.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης απάντησε στις ερωτήσεις των πολιτών για τον Καλλικράτη, την πρωτοβουλία του να διεκδικήσει την περιφέρεια αλλά και την προηγούμενη επίσκεψη του στο Ναό ως Υφυπουργός Πολιτισμού.

Το βράδυ της Τρίτης ο Πέτρος Τατούλης βρέθηκε στο Πεταλίδι όπου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού.

Υπουργική απόφαση για κατανομή των ΑΠΕ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Άρθρο 1
Επιδιωκόμενη Αναλογία Εγκατεστημένης Ισχύος
1. Η επιδιωκόμενη αναλογία εγκατεστημένης ισχύος ανά τεχνολογία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και κατηγορία παραγωγού και η κατανομή της στον χρόνο καθορίζονται στον ακόλουθο πίνακα, με χρονικό ορίζοντα τα έτη 2014 και 2020:
2. Τα όρια εγκατεστημένης ισχύος του παραπάνω πίνακα αναθεωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης β) της παρ.3 του άρθρου 1 του ν.3468/2006, η οποία προστέθηκε με το άρθρο 1 του ν.3851/2010. Ως.... εγκατεστημένη ισχύς θεωρείται το σύνολο της ισχύος των σταθμών παραγωγής σε κανονική και δοκιμαστική λειτουργία.
Άρθρο 2
Αναστολή Διαδικασίας Αδειοδότησης
1. Πριν την αναθεώρηση της παρούσας, κατά τα οριζόμενα στη διάταξη της περίπτωσης β) της παρ.3 του άρθρου 1 του ν.3468/2006, η οποία προστέθηκε με το άρθρο 1 του ν.3851/2010, είναι δυνατόν να αναστέλλεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η διαδικασία αδειοδότησης ανά τεχνολογία ή/και ανά Σελίδα 2 από 3
Σελίδα 3 από 3
κατηγορία παραγωγού. Η απόφαση εκδίδεται μετά από στάθμιση δεδομένων, βάσει των οποίων εκτιμάται ότι τα όρια ισχύος του πίνακα του άρθρου 1 θα υπερκαλυφθούν συντομότερα από τον χρονικό ορίζοντα αναφοράς τους, που προκύπτει από τον ίδιο πίνακα. Τα δεδομένα αυτά σχετίζονται ιδίως με: α) το ρυθμό υποβολής των αιτήσεων β) τη συνολική ηλεκτρική ισχύ αιτήσεων για τις οποίες έχει καταστεί δεσμευτική η προσφορά σύνδεσης και τον ηλεκτρικό χώρο που τούς αντιστοιχεί και γ) τον ρυθμό υλοποίησης των έργων.
2. Η απόφαση της παραγράφου 1 εκδίδεται μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας Α.Π.Ε. του άρθρου 20 του ν.3468/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Για τον σκοπό αυτό η Υπηρεσία Α.Π.Ε., υπολογίζει κάθε δύο μήνες, βάσει των στοιχείων που διαθέτει, την συνολική ισχύ των σταθμών που λειτουργούν, αυτών που διαθέτουν άδεια εγκατάστασης, αυτών για τους οποίους έχει εκδοθεί δεσμευτική προσφορά σύνδεσης, καθώς και αυτών που έχουν υπογράψει συμβάσεις σύνδεσης και συμβάσεις πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με τους αρμόδιους διαχειριστές, προκειμένου να εκτιμήσει την ενδεχόμενη υπερκάλυψη των ορίων ισχύος του πίνακα του άρθρου 1. Τα στοιχεία ανά τεχνολογία και κατηγορία κατά τα ανωτέρω, αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Α.Π.Ε.
3. Από τη δημοσίευση της απόφασης της παραγράφου 1 αναστέλλεται α) η υπογραφή συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τον αρμόδιο διαχειριστή για τις εκκρεμείς αιτήσεις της τεχνολογίας ή της κατηγορίας παραγωγού για την οποία εκδόθηκε η απόφαση αναστολής και β) η υποβολή νέων αιτημάτων στις αρχές αδειοδότησης για τις παραπάνω τεχνολογίες ή κατηγορίες παραγωγών.
4. Η ισχύς των έργων που έχουν ενταχθεί σε διαδικασία ταχείας αδειοδότησης (fast track) κατά την έννοια του άρθρου 9 του ν.3775/2009, όπως αυτή προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις, δεν συνυπολογίζεται κατά την εκτίμηση της ενδεχόμενης υπερκάλυψης των ορίων ισχύος του πίνακα του άρθρου 1. Τα έργα αυτά δεν υπόκεινται σε διαδικασίες αναστολής, ανεξαρτήτως τεχνολογίας ή κατηγορίας παραγωγού.
5. Κατά τη διαδικασία της αναθεώρησης είναι δυνατή, κατόπιν εισήγησης της Υπηρεσίας, η άρση της αναστολής υπογραφής συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και υποβολής αιτήσεων, εφόσον μετά από νέα εκτίμηση των δεδομένων κριθεί δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης για την τεχνολογία ή την κατηγορία τεχνολογίας ή παραγωγών για την οποία είχε εκδοθεί απόφαση αναστολής. Στην περίπτωση αυτή, προτεραιότητα για την υπογραφή σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας έχουν οι αιτήσεις των οποίων η διαδικασία είχε ανασταλεί.
Σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα άρσης της αναστολής εξετάζεται εκ νέου ανά διετία στο πλαίσιο της αναθεώρησης κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 1 του ν.3468/2006, η οποία προστέθηκε με το άρθρο 1 του ν.3851/2010.
Άρθρο 3
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησες.

Τα πρώτα αποτελέσματα του "γκάλοπ" που κάναμε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Καθώς ανακοινώθηκαν και άλλες υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου , αναπροσαρμόζουμε την μέτρηση στην πρόθεση ψήφου που έχουν οι επισκέπτες μας και προσθέτουμε και τους νέους υποψηφιους.
ενδιαφέρον όμως έχουν και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της καταμέτρησης που κάναμε.
Έχουμε και λέμε λοιπόν Συνολικά ψήφισαν 227 αναγνώστες μας και προτίμησαν
Γόντικα 17(7%)
Δράκο 60 (26%)
Τατούλη 106 (46%)
Άλλο 13 (5%)
Κανένα 31 (13%)

Ο Λάμπρος Μπούκλης υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τους Οικολόγους Πράσινους

Ο φυσικός περιβαλλοντολόγος Λάμπρος Μπούκλης θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανακοίνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Το όνομα του συνδυασμού του θα είνια «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά».

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Θανάσης Πετράκος

Επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» θα είναι ο Θανάσης Πετράκος διεκδικώντας την θέση του Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο. Μια υποψηφίοτητα που προέρχεται από το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς

Αλλαγές στις πανελλαδικές και στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε τέσσερα βασικά μαθήματα και σε ορισμένα επιλογής θα προετοιμάζονται οι μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου από το μεθεπόμενο έτος για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει των αλλαγών στο Λύκειο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, με επόμενο στόχο την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος το 2013-2014.
'Ήδη, όμως, οι αλλαγές δρομολογούνται από φέτος. Οι υποψήφιοι των επόμενων πανελλαδικών εξετάσεων θα συμπληρώσουν για πρώτη φορά το... μηχανογραφικό τους τον Μάρτιο του 2011, προτού δηλαδή δώσουν πανελλήνιες και προτού μάθουν τις βαθμολογίες τους. Εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο θα κατευθυνθούν προς τις πραγματικές τους επιθυμίες και όχι από τον αριθμό των μορίων που θα τους ανοίξουν τις πόρτες συγκεκριμένων τμημάτων.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η αξιολόγηση των μαθητών στο καινούργιο αυτό σύστημα δεν θα στηρίζεται μόνο στις εξετάσεις, αλλά θα γίνεται συνυπολογισμός των συνολικών επιδόσεων του μαθητή στο λύκειο, αλλά και ερευνητικών εργασιών στα πρότυπα του Διεθνούς Απολυτηρίου. Μελετάται, επίσης, η δημιουργία Φακέλου Αξιολόγησης του μαθητή που δεν θα βασίζεται μόνο στις εξετάσεις, αλλά στη συνολική του προσπάθεια.

Θα υπάρχει ελευθερία επιλογής γνωστικών αντικειμένων από ομάδες μαθημάτων, με στόχο την εμβάθυνση στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα, ενώ έμφαση θα δοθεί στον νέο θεσμό της ερευνητικής εργασίας.

Ο μαθητής θα ασκείται στη μεθοδολογία της έρευνας και στη σύνθεση εκτεταμένης εργασίας, η οποία θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη δομή και έκταση, ανάλογα με την τάξη. Η εργασία είναι δυνατόν να εντάσσεται σε κάποιο από τα μαθήματα και να επιλέγεται από τον ίδιον. Ένας καθηγητής θα μπορεί να αναλαμβάνει ως σύμβουλος του μαθητή και να τον καθοδηγεί στην προσπάθεια.

Στις εξετάσεις, που θα παραμείνουν πάντως κεντρικά οργανωμένες για να προστατευθεί το αδιάβλητο, τα πανεπιστήμια θα αποφασίζουν για τη βαρύτητα των μαθημάτων, τους συντελεστές και τον αριθμό εισακτέων, ο οποίος μάλιστα θα συνδεθεί με τη χρηματοδότησή τους. Θα δημιουργηθεί Τράπεζα Θεμάτων, στην οποία θα περιλαμβάνεται πληθώρα ζητημάτων σταθμισμένης δυσκολίας.

Η εισαγωγή θα γίνεται πλέον σε σχολές ή και σε πανεπιστήμια, και όχι σε τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι στα πανεπιστήμια η βασική ακαδημαϊκή μονάδα θα είναι πλέον η σχολή (και όχι το τμήμα) που θα απονέμει και τα πτυχία με βάση προγράμματα σπουδών. Τα τμήματα θα υφίστανται ως διοικητικές μονάδες συγκεκριμένων επιστημονικών πεδίων, αλλά όχι ως στεγανές κιβωτοί για το πρόγραμμα σπουδών ενός φοιτητή. Η κατανομή των φοιτητών στα επιμέρους προγράμματα σπουδών θα γίνεται μετά το τέλος του πρώτου ακαδημαϊκού έτους, ανάλογα με την επίδοση και τις προτιμήσεις τους, χωρίς να αποκλείεται και η αλλαγή προγράμματος σπουδών σε επόμενα έτη.

πηγη:in.gr

Μετωπική σύγκρουση ΙΧ χθες το βράδυ στο Γιαννιτσοχώρι

Ένας σοβαρά τραυματίας και δύο ελαφρύτερα είναι ο απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης που συνέβη στις εννέα το βράδυ της Τρίτης στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, λίγο πριν το Γιαννιτσοχώρι.Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 78χρονος προφανώς λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από την βροχή που προηγήθηκε, έχασε τον έλεγχο του οχήματός τους και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 52χρονος.
Σε αυτό επέβαιναν ακόμα... πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε σοβαρά ο 78χρονος οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου. Ελαφρά φαίνεται πως έχουν χτυπήσει μια 30χρονη και το μωρό της, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες στο δεύτερο αυτοκίνητο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου. Πηγή: ilianet.gr

Αποτελέσματα Champions League 1η αγωνιστική (1,2,3,4 όμιλος)

1ος Όμιλος
Τβέντε - Ίντερ 2-2
Βέρντερ Βρέμης - Τότεναμ 2-2

2ος Όμιλος:
Μπενφίκα - Χάποελ Τελ Αβίβ 2-0
Λιόν - Σάλκε 1-0

3ος Όμιλος...
Μπούρσασπορ - Βαλένθια 0-4
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρέιντζερς 0-0

4ος Όμιλος:
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 5-1
Κοπεγχάγη - Ρούμπιν Καζάν 1-0

Βαριά ήττα 5-1 του ΠΑΟ από την Μπάρτσα

Την ήττα με το βαρύ σκορ 5-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του Champions League από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Μάλιστα θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερός αφού απέφυγε μεγαλύτερο διασυρμό από μια σούπερ ομάδα και ένα σούπερ Μέσι. Μπορεί η πράσινοι να άνοιξαν το σκορ στο 20' αλλά από εκεί και μετά άρχισε ο εφιάλτης , με γκολ δοκάρια και χαμένο πέναλτι από τους Ισπανούς

Άγκαθα Κρίστι

Στην γνωστή Αγγλίδα συγγραφέα Αγκάθα Κρίστι που γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1890, έχει αφιερώσει η Google σήμερα το λογότυπο της. Η οποία με τα αστυνομικά της μυθιστορήματα έχει συναρπάσει όλο τον κόσμο...
Related Posts with Thumbnails