Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Εντοπίστηκε και στην Ευρώπη ο ιος της γρίπης των χοίρων...

Το πρώτο ευρωπαϊκό κρούσμα του επικίνδυνου ιού της γρίπης των χοίρων επιβεβαιώθηκε σε 23χρονο στην Ισπανία, ενώ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, και δύο άτομα στη Σκοτία έχουν μολυνθεί από τον ιό.
Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Τρινιντάντ Χιμένες, αναφερόμενη στο κρούσμα που εντοπίστηκε στη χώρα, διευκρίνισε πως... πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είχε διαμείνει στο Μεξικό. "Επιβεβαιώθηκε ότι τα τεστ του ασθενούς της Αλμένσα (στη νοτιοανατολική Ισπανία) για γρίπη των χοίρων είναι θετικά", δήλωσε η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων στην Ισπανία αυξήθηκε σήμερα το πρωί σε περίπου είκοσι.

"Ως τώρα δεν υπήρχε κανένα κρούσμα στην Ευρώπη, το μοναδικό κρούσμα είναι αυτό στην Ισπανία", δήλωσε η ισπανίδα υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Το θύμα της γρίπης των χοίρων είναι ένας νέος 23 ετών που επέστρεψε στις 22 Απριλίου από το Μεξικό και εισήχθη στο νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου, είχε δηλώσει νωρίτερα ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της περιφέρειας της Καστίλλης-Λα Μάντσα.

Όπως ανακοίνωσε στη Σκοτία το υπουργείο Υγείας, τα δύο άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό αναρρώνουν σε νοσοκομείο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στο μεταξύ, η ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία Αντρούλα Βασιλείου κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις στις ζώνες που έχουν πληγεί από τη γρίπη των χοίρων, κυρίως στο Μεξικό και σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής.

Ταξιδιωτική οδηγία για το Μεξικό εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούργο έκτακτη σύνοδος των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. με στόχο των συντονισμό των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της νόσου.

Σε όλο τον κόσμο
Συνολικά, στους 149 ανέρχονται οι νεκροί από τη γρίπη στο Μεξικό, ενώ αυξήθηκαν από 20 σε 40 τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στις Ην.Πολιτείες. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον ζήτησε να δείχνουν μεγάλη προσοχή όσοι προγραμματίζουν ταξίδι στο Μεξικό.

Ο ΠΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ)εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την εξάπλωση της νόσου ενώ μέσα στις επόμενες ώρες μπορεί να γίνει γνωστό αν θα ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού που τώρα βρίσκεται στο 3, στο 4 ή στο 5. Αν το επίπεδο συναγερμού ανεβεί, αυτό θα σημαίνει ότι ο ιός της γρίπης των χοίρων μεταδίδεται όλο και πιο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Το επίπεδο 3 στην συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει ότι υπάρχει ένας ιός ζώων που περιστασιακά προσβάλει και τον άνθρωπο αλλά δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε πως οι επιστήμονες έχουν αρχίσει ήδη να εργάζονται για την παραγωγή εμβολίου για το συγκεκριμένο στέλεχος.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4513983

Μήπως πρέπει να κόψετε το καπνισμα ;;;;



Still Smoking? Watch This - video powered by Metacafe

Ευχαριστούμε το http://totefteri.blogspot.com/ που μας το έστειλε

Ο κώδικας Μορς για την Ελληνική αλφαβήτα και ο INTERNATIONAL MORSE CODE

Α . -
Β -...
Γ --.
Δ -..
Ε .
Ζ --..
Η ....
Θ -.-.
Ι ..
Κ -.-
Λ .-..
Μ --
Ν -.
Ξ -...-
Ο ---
Π .--.
Ρ .-.
Σ ...
Τ -
Υ -.--
Φ ..-.
Χ ----
Ψ --.-
Ω .--

και ο Διεθνής παρακάτω ....


Αφιερωμένο στον Σάμιουελ Μορς Samuel Morse το σημερινο λγότυπο της Google





萨缪尔摩尔斯

萨缪尔摩尔斯


Samuel Morse





γέννηση Σάμιουελ Μορς

Ο Σαμουήλ Μορς (Samuel Finley Breese Morse) ήταν ζωγράφος και φυσικός, ο εφευρέτης του τηλέγραφου και του διεθνούς αλφάβητου που φέρει το όνομά του.

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1791. Ήταν βορειοαμερικανικής καταγωγής. Γεννήθηκε στο Τσαρλτόουν της Μασαχουσέτης. Σπούδασε... ζωγραφική και γνώρισε αρκετή επιτυχία ως ζωγράφος ήταν μάλιστα και ένας από τους ιδρυτές της Εθνικής Ακαδημίας Ιχνογραφίας των ΗΠΑ. Εκτός από τη ζωγραφική, πολύ σοβαρά ασχολήθηκε ο Μορς με τη φυσική, όπου αφιέρωνε όλες τις ελεύθερες ώρες του.

Για πολύ διάστημα βασάνιζε το μυαλό του η σκέψη της δημιουργίας ενός μηχανήματος, που θα βοηθούσε στη μετάδοση διάφορων μηνυμάτων σε μεγάλη απόσταση. Τέλος κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να κατασκευάσει την πρώτη τηλεγραφική συσκευή, την παρουσίαση της οποίας έκανε το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 1837. Τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του πρώτου τηλέγραφου ήταν αρκετά ικανοποιητικά και αυτό ώθησε το αμερικανικό κογκρέσο να χρηματοδοτήσει τις παραπέρα έρευνες του Μορς για την τελειοποίηση της συσκευής.

Η πρώτη τηλεγραφική γραμμή ήταν ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Βαλτιμόρη. Γρήγορα διαδόθηκε το σύστημα αυτό σε όλα τα κράτη. Στην Ελλάδα ο πρώτος τηλέγραφος λειτούργησε στα 1859. Η λειτουργία του τηλέγραφου στηρίζεται πάνω στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Για την ευκολότερη χρήση του τηλέγραφου σε διεθνή κλίμακα, ο Μορς εφεύρε και ειδικό αλφάβητο, το γνωστό αλφάβητο Μορς. Το αλφάβητο αυτό δεν έχει γράμματα αλλά τελείες και παύλες που συνδυαζόμενα αντιστοιχούν στα γράμματα του αλφαβήτου και στους αριθμούς 0-9. Και οι στιγμές (τελείες) και οι άλλες γραμμές (παύλες) αντιστοιχούν σε ηλεκτρικά κύματα. Η διάρκεια της στιγμής παίρνεται σαν μονάδα. Χρονικά, η στιγμή (τελεία) αντιστοιχεί στο 1/6 του δευτερολέπτου. Η γραμμή έχει διάρκεια τρεις φορές μεγαλύτερη (δηλαδή μισό δευτερόλεπτο). Η απόσταση μεταξύ των λέξεων είναι ίση με επτά στιγμές. Η απόσταση μεταξύ των γραμμάτων είναι ίση με τρεις στιγμές, η απόσταση μεταξύ των ίδιων γραμμάτων είναι ίση με μια στιγμή. Με τον οπτικό τηλέγραφο μπορούμε να δούμε το σήματα Μορς, που μεταδίδονται με ηχητικά μέσα.

Ο Μορς απεβίωσε στις 2 Απριλίου του 1872.

http://www.search.gr/

Ο κώδικας Μορς για την Ελληνική αλφαβήτα και ο INTERNATIONAL MORSE CODE


Αφιερωμένο στον Σάμιουελ Μορς Samuel Morse το σημερινο λγότυπο της Google

γέννηση Σάμιουελ Μορς

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Στις 27 Απριλίου, στην Ακρόπολη των Αθηνών, ο Γερμανός Αξιωματικός δίνει εντολή στον εύζωνα Κωνσταντίνο Κουκίδη, φρουρό της Σημαίας μας, να την αφαιρέσει για να αναρτήσει τον αγκυλωτό σταυρό. Εκείνος την υποστέλλει κλαίγοντας και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, τυλίγεται με αυτήν και αυτοκτονεί πέφτοντας από τον Ιερό Βράχο.Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας μεταδίδει την είδηση τονίζοντας ότι σε λίγα λεπτά ο σταθμός δεν θα είναι πια Ελληνικός.
Επιχειρώντας να ...δώσει κουράγιο στους θλιμμένους Αθηναίους, ο εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος μετέδιδε με τη χαρακτηριστική ένρινη φωνή του τις τελευταίες ελεύθερες φράσεις που μπορούσαν να ακουσθούν:

Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι…

Έλληνες! Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών.
Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.

Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ





--
http://anopetra-eleos.blogspot.com/


Πολιτική ή σκάνδαλα

Γεια σας,
τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να παρακολουθήσει την πολιτική ζωή της χώρας, χωρίς να πέσει πάνω σε σκάνδαλα, σκανδαλολογία και εκλογολογία.
Τα κόμματα στο σύνολό τους έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Προσπαθούν να κερδίσουν τα περισσότερα που μπορούν, εμπλέκοντας τους αντιπάλους τους σε διάφορα σκάνδαλα.
Η χώρα έχει ....αφεθεί από καιρό σε ακυβερνησία. Οι άστοχες πολιτικές της ΝΔ είχαν βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Από τις αποτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης, είχε επωφεληθεί δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ.

Στην συνέχεια εμφανίστηκε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το οποίο επιβάρυνε ακόμα περισσότερο της κυβέρνηση. Ακολούθησαν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, οι κινητοποιήσεις των αγροτών και το σκάνδαλο Παυλίδη, σε συνδυασμό με την έντονη και συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση, που ήρθαν για να την αποδεκατίσουν.

Ο κ. Καραμανλής, προσπάθησε να στήσει μία παγίδα φθοράς για το ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας στην επικαιρότητα το σκάνδαλο της Siemens. Θέλησε έτσι να προκαλέσει επιβράδυνση στην τάση ανόδου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτή η προσπάθεια όμως δεν ήταν ευνοϊκή για εκείνον, αφού για μία ακόμα φορά έπεσε πάνω και σε δικά του στελέχη.

Με όλα αυτά, έχουμε φτάσει σε σημείο οι πολιτικές ειδήσεις να περιστρέφονται γύρω από σκάνδαλα και δικαστικούς. Αν αυτή η εικόνα δεν είναι τραγική, τότε τι είναι?

Την στιγμή που η κυβέρνηση θα έπρεπε να παράγει πολιτικές για την ανάκαμψη της χώρας, η προσοχή των στελεχών της έχει στραφεί στην προσπάθεια να κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο στην κυβέρνηση. Σε μία κυβέρνηση καταδικασμένη να μην κλείσει την τετραετία, αφού οι Προεδρικές εκλογές είναι η ημερομηνία λήξεως.

Οι οικονομικές κινήσεις της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα. Με πολιτικές αμφίβολης αποτελεσματικότητας (δασμοί αυτοκινήτων, μέτρα για την οικοδομή, κεφαλικός φόρος κα) η κυβέρνηση συνεχίζει να το "έργο" της προς την καταστροφή (οικονομική) και την επιβάρυνση της επόμενης γενιάς με χρέη.

Το ερώτημα είναι τι συμφέρει περισσότερο τον κ. Καραμανλή. Να προβάλλεται μία κυβέρνηση που κάνει λάθη και δεν ασκεί σωστές πολιτικές ή να κατηγορούνται κάποια στελέχη της για δωροληψία ή χρηματισμό?

Προσωπικά θεωρώ ότι το δεύτερο είναι αυτό που εξυπηρετεί τον πρωθυπουργό. Στην πρώτη περίπτωση, δεν έχει πολλές επιλογές αντίδρασης και σίγουρα δεν μπορεί να βγει αλώβητος από τα αποτελέσματα. Το κυβερνητικό έργο ακολουθεί τις δικές που αποφάσεις, ειδικά η οικονομία είναι ελεγχόμενη από εκείνον μέσω του διευθυντηρίου οικονομίας. Έτσι η κυβερνητική ανυπαρξία και αναποτελεσματικότητα θα επιβαρύνουν τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Στην δεύτερη περίπτωση ο κ. Καραμανλής έχει την δυνατότητα περισσότερων κινήσεων. Μπορεί ακόμα και να βγει κερδισμένος, αφού διαγράφοντας τον κ. Παυλίδη, σε περίπτωση παραπομπής, θα ισχυριστεί ότι "ρίχνει" την κυβέρνησή του στον βωμό της διαφάνειας.

Το θέμα είναι όμως ότι ο κ. Καραμανλής ενδιαφέρεται περισσότερο για την θέση και την εικόνα του και όχι για το καλό της χώρας. Διαμηνύει σε κάθε εμφάνισή του ότι δεν παίζει με τους θεσμούς και τις αρχές της χώρας, όμως δεν πείθει κανέναν.

Η πολιτική σωτηρία του κ. Καραμανλή και η κυβερνητική στασιμότητα της ΝΔ, δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την προοπτική ανάκαμψης της Ελλάδας και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ευχαριστώ,

Γιώργος Φακίτσας



Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν.
Ανάχαρσις,6ος π.Χ. αιων,Σκύθης ηγεμόνας

http://politikianalisi.blogspot.com/2009/04/blog-post_26.html

Αποτελέσματα Α Τοπικής Μεσσηνίας

Αποτελέσματα 28η Αγωνιστική

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-0
ΔΩΡΙΟ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. 2-0
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΦΑΡΑΙ 1-0
ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.- ΜΕΘΩΝΗ 1-0
ΧΩΡΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 2-2
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ- ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 3-0
ΠΕΤΑΛΙΔΙ - ΑΙΑΣ 2-1


Αποτελέσματα Β Τοπικη Μεσσηνίας 2ος Όμιλος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΧΑΤΖΗ - ΔΟΞΑ 2-2
ΧΑΝΔΡΑΙΚΟΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 1-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΚΟΡΩΝΗ 3-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΝΗ 1-1
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΙΛ. 2-2
ΑΕ ΑΒΙΑΣ - ΒΕΡΓΑ 3-2
ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ



103 νεκροί στο Μεξικό από τη γρίπη των χοίρων...

Στους 103 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη των χοίρων στο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Χοσέ Ανχελ Κόρδοβα.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι 400 άνθρωποι νοσηλεύονται από τα συνολικά 1.600 ύποπτα κρούσματα.
«Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για 1.614 κρούσματα, με 103 θανάτους, ενώ ακόμη βρίσκονται υπό νοσηλεία 400 ασθενείς», τόνισε ο Κόρδοβα, εξηγώντας πως τα δύο τρίτα των ασθενών έχουν αναρρώσει.
Εκατομμύρια Μεξικανοί παραμένουν στα.. σπίτια τους ή κυκλοφορούν με χειρουργικές μάσκες, ιδίως στην πρωτεύουσα, όπου η κυβέρνηση ματαίωσε κάθε δημόσια εκδήλωση, έκλεισε τα μουσεία, τα μπαρ, ενώ δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Εν τω μεταξύμ, ένας 24χρονος Μεξικανός εισήχθη προληπτικά για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Βραζιλίας με συμπτώματα της γρίπης των χοίρων.

Ο ταξιδιώτης, που μπήκε στη Βραζιλία στις 16 Απριλίου, έχει τοποθετηθεί σε απομόνωση στο Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων Εμίλιο Ρίμπας στο Σάο Πάολο.
«Έως σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα ασθενούς που νόσησε από τη γρίππη των χοίρων. Καθαρά για προληπτικούς λόγους, ο ασθενής, ο οποίος έχει τις αισθήσεις του κι η γενική του κατάσταση είναι καλή, νοσηλεύθηκε προκειμένου να διευκρινισθεί η ιατρική πρόγνωση» τόνισαν οι Αρχές.

Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) 20 κρούσματα της γρίπης των χοίρων.

πηγη:in.gr


Related Posts with Thumbnails