Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Μειώση των επιτοκίων κατά 0,50% στο 3,25% απο την ΕΚΤ ....να δουμε στην Ελλαδα τι θα γίνει

Στο 3,25% από 3,75%, όσο ακριβώς περίμεναν οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές, μείωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ύψος στο βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης, ήτοι κατά 50 μονάδες βάσης. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ με την πράξη που πρόκειται να διακανονιστεί στις 12 Νοεμβρίου 2008. Επίσης, το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα μειωθεί κατά 50 μονάδες βάσης στο 3,75%. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου 2008. Το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα μειωθεί κατά 50 μονάδες βάσης στο 2,75%. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ στις 12 Νοεμβρίου 2008.Η μείωση αν και αναμενόμενη φαντάζει συντηρητική μπροστά στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας -που προηγήθηκε της ΕΚΤ κατά 45 λεπτά- να κόψει κατά 150 μονάδες βάσης το κόστος δανεισμού, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Παράλληλα, σε έκτακτη μείωση των επιτοκίων προχώρησε σήμερα η Τράπεζας της Ελβετίας, κίνηση που εξέπληξε επίσης τις αγορές. Trichet: Δεν αποκλείει νέα μείωση των επιτοκίων
Δεν αποκλείει ο Jean-Claude Trichet το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε νέα μείωση των επιτοκίων, ενώ τονίζει πως δεν "βλέπει" κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση της ΕΚΤ για μείωση του επιτοκίου αναχρηματοδότησης στην Ευρωζώνη στο 3,25%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, η απόφαση για τη μείωση των επιτοκίων σήμερα ήταν ομόφωνη, ενώ ανέφερε πως η μείωση κατά 50 μονάδες βάσης ήταν αυτή που έπρεπε, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών. Αποκάλυψε δε πως κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Trichet ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με άλλες Κεντρικές Τράπεζες και ότι οι νομισματικές αρχές της χώρας δείχνουν υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας. Επ΄ αυτού συμπλήρωσε πως "έχουμε κάνει πολλά για να βοηθήσουμε τη ρευστότητα στην αγορά", καθώς και ότι οι "Κεντρικές Τράπεζες δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε κινήσεις άνευ προηγουμένου". Επανέλαβε πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φέρει σταθερότητα του γενικού επιπέδου των τιμών, ενώ ανέφερε πως θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πιστεύει δε πως τα κυβερνητικά "σχέδια διάσωσης" θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Πάντως, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η επίδραση της κρίσης στην πραγματική οικονομία "είναι ολοένα και περισσότερο σημαντική". Παράλληλα, "εξαιρετικά υψηλή" χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής την αβεβαιότητα για το outlook στην Ευρωζώνη, ενώ δήλωσε πως το μέλλον βρίθει σημαντικών προκλήσεων, αν και προβλέπει πως θα επιτευχθεί σταθερότητα των τιμών το 2009. Ο ίδιος ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις, ενώ αναμένει περαιτέρω περιορισμό στους κινδύνους ανοδικής απόκλισης του πληθωρισμού. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον πληθωρισμό, επισήμανε πως ενδέχεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη να υποχωρήσει γρηγορότερα από ό,τι ανέμεναν πολλοί. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει πως οι πληθωριστικοί κίνδυνοι δεν έχουν εξαληφθεί. Ο ισχυρός άνδρας της νομισματικής αρχής των 15 χωρών-μελών της Ευρωζώνης πρόσθεσε πως οι τρέχουσες αναταραχές θα πρέπει να δράσουν ως καταλύτης για την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων από τις εθνικές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης.
Μείωση - έκπληξη των επιτοκίων στο 3% από την Τράπεζα της Αγγλίας
Νωρίτερα, αιφνιδίασε η Τράπεζα της Αγγλίας οικονομολόγους και επενδυτές, καθώς "έκοψε" το ύψος στο βασικό επιτόκιο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 150 μονάδες βάσης στο 3% από 4,5%, με τη μείωση να υπερβαίνει κατά πολύ τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάση στο 4%.Η μείωση - έκπληξη έγινε στην προσπάθεια της Τράπεζας της Αγγλίας να περιορίσει το βάθος και διάρκεια της οικονομικής ύφεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά και τα ασθενή οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στη διάρκεια της εβδομάδας.Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 1997, από όταν η Κεντρική Τράπεζα απέκτησε το αποκλειστικό έλεγχο του καθορισμού των επιτοκίων.Το βασικό επιτόκιο είχε να υποχωρήσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο από τη δεκαετία του 1950, ενώ οι οικονομολόγοι αναμένουν πως η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμούν πως η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει εκ νέου τα επιτόκια στο όχι τόσο μακρινό μέλλον.Παράλληλα, σχεδόν ταυτόχρονα, μείωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) το βασικό της επιτόκιο και συγκεκριμένα κατά 50 μονάδες βάσης, στο 2%.Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να είναι αρνητική το επόμενο έτος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η "χαλάρωση" της νομισματικής πολιτικής δε θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθεροποίηση των τιμών. Η τράπεζα θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την αγορά ελβετικού φράγκου σε ρευστότητα, παρακολουθώντας στενά την κίνηση του ελβετικού νομίσματος.Εξάλλου, η τράπεζα διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για συντονισμένη μείωση επιτοκίων με την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία χαμήλωσε τα επιτόκια της κατά 150 μονάδες βάσης.
πηγη:capital.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....

1,5% ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

1,5% Μειώθηκαν τα επιτόκια στην Αγγλία καθώς υπάρχει ο φόβος τησ ύφεσης και ενώ ανάλογες κινήσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο με μικρότερες μειώσεις .... μονο στην Ελλάδα όχι μόνο δεν τα μειώνουν αλλλα τα αυξάνουν κιόλας π.χ. πιστωτικές κάρτες ....και καθόλου απίθανο να ακολουθήσουν και τα στεγαστικά

Εντοπίστηκαν οι σοροί των χειριστών του Apache....Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία

Απανθρακωμένοι και δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας στις θέσεις τους εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης οι χειριστές του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Apache, που κατέπεσε στην περιοχή της Κύμης στην Εύβοια, την Τετάρτη.
Πρόκειται για τον Ταγματάρχη Δημήτρη Σκούρας 36 ετών και τον Λοχαγό Αθανάσιο Κακαμπάκο 33 ετών.
Τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου εντοπίσθηκαν σε χαράδρα 300 μέτρων στην περιοχή του Μοναστηριού του Σωτήρος, ωστόσο η προσέγγιση από τους διασώστες ήταν δύσκολη λόγω των συνεχών εκρήξεων που σημειώνονταν εώς νωρίς το πρωί της Πέμπτης.
Το Apache συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση και ήταν οπλισμένο και γεμμάτο καύσιμα, καθώς μόλις είχε σηκωθεί από τη βάση της Τανάγρας.
Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στην επιχείρηση εντοπισμού των δύο χειριστών συμμετείχαν στρατιώτες, αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και δύο ελικόπτερα τύπου super puma.
Το ελικόπτερο τύπου Apache της Αεροπορίας Στρατού με διμελές πλήρωμα συνετρίβη στις 8:15 το βράδυ της Τετάρτης βορειοδυτικά της Κύμης στην Εύβοια, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ενώ συμμετείχε σε άσκηση μαζί με ένα ακόμη ελικόπτερο του ίδιου τύπου.
Τα δύο ελικόπτερα AH 64-A είχαν απογειωθεί στις 19:30 με καλές καιρικές συνθήκες σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Τα ελικόπτερα είχαν μετασταθμεύσει από το Στεφανοβίκειο στην Τανάγρα προκειμένου να εκτελέσουν επιχείρηση αξιολόγησης πυροβολαρχίας Hawk.
πηγη:in.gr
Related Posts with Thumbnails