Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Νέα ισραηλινά πυρά κατά φορτηγού του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια .....

Αναστέλλει η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ τη δράση της στη Λωρίδα της Γάζας μετά από αιματηρή ισραηλινή επίθεση σε φορτηγό του Οργανισμού που συμμετείχε σε αποστολή διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Την ίδια ώρα, μπροστά σε ασύλληπτες σκηνές αβοήθητων παιδιών ο Ερυθρός Σταυρός κατηγορεί το Ισραήλ για καταστρατήγηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου...

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι φορτηγό με τη σημαία και τα διακριτικά του ΟΗΕ δέχθηκε την Πέμπτη πυρά από ισραηλινές δυνάμεις με συνέπεια να σκοτωθεί ο οδηγός του οχήματος και να τραυματιστούν άλλα δύο άτομα.
Το φορτηγό χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της τρίωρης παύσης των βομβαρδισμών που εφαρμόζει σε καθημερινή βάση το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να καταστεί εφικτή η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στον εξαθλιωμένο παλαιστινιακό πληθυσμό.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Αντνάν Αμπού δήλωσε ότι ο Οργανισμός είχε συντονίσει την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας με το Ισραήλ και το φορτηγό είχε τη σημαία και τα διακριτικά των Ηνωμένων Εθνών όταν δέχθηκε πυρά από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διερευνά το περιστατικό, το οποίο αναμένεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ένταση με τα Ηνωμένα Έθνη μετά τη διεθνή κατακραυγή για το βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ με απολογισμό περισσότερους από 30 νεκρούς.
Φοβούμενη για την ασφάλεια του προσωπικού της η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ UNRWA ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι νεοτέρας.
«Η UNWRA αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επιχειρήσεις της στη Λωρίδα της Γάζας εξαιτίας των αυξανόμενων εχθρικών ενεργειών κατά των εγκαταστάσεων και του προσωπικού της» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Αβοήθητοι τραυματίες...
Ο Ερυθρός Σταυρός κατηγορεί το Ισραήλ ότι καταστρατηγεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο εμποδίζοντας επί μέρες σε ομάδες διάσωσης την πρόσβαση σε τοποθεσίες που είχαν βομβαρδιστεί και όπου τελικά βρέθηκαν 15 νεκροί και 18 τραυματίες.
Ιατρική ομάδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού αντίκρυσε σοκαρισμένη τέσσερα πολύ αδύναμα και τρομαγμένα παιδιά να στέκονται αβοήθητα δίπλα στις νεκρές μητέρες τους σε βομβαρδισμένο σπίτια της περιοχής Τζειτούν.
«Ήταν πολύ αδύναμα για να σταθούν από μόνα τους. Ένας άνδρας βρέθηκε επίσης ζωντανός, και αυτός δεν μπορούσε να σταθεί» αναφέρει η εδρεύουσα στη Γενεύη οργάνωση.
Το Ισραήλ αρνείτο επί τέσσερις ημέρες στις οργανώσεις αρωγής την πρόσβαση στην συγκεκριμένη περιοχή.
«Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να ήταν ενήμερος για την κατάσταση, αλλά δεν βοήθησε τους τραυματισμένους. Ούτε και κατέστησε δυνατό για εμάς ή την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο να βοηθήσουμε τους τραυματίες» αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός.
Η κριτική είναι ασυνήθιστα αυστηρή από μία ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία παραδοσιακά θεωρείται ουδέτερη.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει, αναφέροντας παγίως ότι συνεργάζεται με οργανώσεις αρωγής για την υποστήριξη των αμάχων.
Η Διεθνής Αμνηστία από πλευράς της κατηγορεί αμφότερες τις πλευρές ότι χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.
«Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν εισβάλει και έχουν λάβει θέσεις σε σπίτια Παλαιστινίων, αναγκάζοντας τις οικογένειες να παραμείνουν στο ισόγειο ενώ εκείνοι χρησιμοποιούν το υπόλοιπο σπίτι ως στρατιωτική βάση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αμνηστία.
Εν τω μεταξύ, επετράπη τελικώς την Πέμπτη η αναχώρηση 48 Καναδών πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι Καναδοί αφέθηκαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής έπειτα από μέρες διαπραγματεύσεων μεταξύ Καναδά και ισραηλινής κυβέρνησης.
Τη διαδικασία διαφυγής των Καναδών από τη φλεγόμενη Λωρίδα της Γάζας ανέλαβε ο Ερυθρός Σταυρός.

πηγη:in.gr

Άνοιγουν και πάλι οι στρόφιγγες του φυσικού αερίου .....

Προς λύση φαίνεται να οδεύει η διένεξη Ουκρανίας-Ρωσίας για το φυσικό αέριο, που κρατούσε χωρίς παροχή 18 ευρωπαϊκές χώρες εν μέσω ψύχους. Το Κίεβο υπέγραψε συμφωνία με την Κομισιόν για την επιτήρηση από ανεξάρτητους παρατηρητές των παραδόσεων ρωσικού αερίου από τα εδάφη του στις χώρες της Ε.Ε., προϋπόθεση που είχε θέσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Γκαζπρομ προκειμένου να ανοίξουν και πάλι οι στρόφιγγες της ρωσικής εταιρίας.Έτσι, λοιπόν, ο πρόεδρος της Γκαζπρομ, που βρέθηκε στις Βρυξέλες μαζί με τον επικεφαλής της ουκρανικής Ναφτογκάζ, υποσχέθηκε την επανάληψη της τροφοδοσίας των ευρωπαϊκών χωρών με φυσικό αέριο.Η διαμάχη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, έχει προκύψει λόγω του χρέους της Ουκρανίας και των τιμών του φυσικού αερίου για το 2009.
πηγη:ert.gr

ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....

Δεν κάνουμε πλάκα όλη η χώρα ταρακουνήθηκε σήμερα από διάφορους μικροσεισμούς .... λέτε να είναι λόγω ανασχηματισμού και νέας κυβέρνησης δείτε τι έγινε από το πρωί σε όλη την χώρα .... από τα στοιχεία του ρεπορτάζ που βρήκαμε στο zougla.gr

  • στις 05:10 τα ξημερώματα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 45 χιλιόμετρα νότια της Ερμούπολης στη Σύρο
  • στις 06:39 σεισμική δόνηση 2,5 Ρίχτερ 9 χιλιόμετρα βόρεια του Μαντουδίου στην Εύβοια
  • Στις 10:50 το πρωί ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή της Αχαΐας, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας
  • στις 13:22 σεισμική δόνηση των 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε ανοιχτά της Μεσσηνίας, 71 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας
  • στις 17:12 σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε , 10 χιλιόμετρα βόρεια της Αμφίκλεια στην Φθιώτιδα

Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση μετόχων του ΟΤΕ.. .

Η προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων του ΟΤΕ για την επικύρωση και τυπικά της ανάληψης του μάνατζμεντ του Οργανισμού από την Deutsche Telekom, αναβλήθηκε εξαιτίας του αποκλεισμού του μεγάρου του ΟΤΕ από απεργούς υπαλλήλους. Στη διάρκεια της συνέλευσης θα ορίζονταν τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ οι μέτοχοι κλήθηκαν να εγκρίνουν και μια σειρά αλλαγών τόσο στις εργασιακές σχέσεις όσο και στη λειτουργία του οργανισμού.Η νέα ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της συνέλευσης θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή λειτουργίας 120 καταστημάτων του Οργανισμού
πηγη:skai.gr

Τοξικές βόμβες λευκού φωσφόρου χρησιμοποιεί το Ισραήλ σύμμφωνα με τους βρετανικούς Times - Διαψεύδει το Ισραήλ

Βόμβες λευκού φωσφόρου χρησιμοποίησε το Ισραήλ, από την πρώτη στιγμή των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times. Στο ίδιο δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Ισραήλ διαψεύδει τη χρήση των συγκεκριμένων βομβών. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου σε αποθέματα πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού, σε φωτογραφίες που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι οβίδες φέρουν την εγγραφή M825A1, με την οποία αναγνωρίζονται οι βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικανικής κατασκευής, σύμφωνα με την εφημερίδα.Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τις βόμβες αυτές για να δημιουργήσει παραπέτασμα καπνού στο πεδίο της μάχης, διευκρινίζει η εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι έχει αποδείξεις ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν τραυματισθεί από τις συγκεκριμένες βόμβες που προκαλούν εξαιρετικά βαθιά εγκαύματα. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε με δήλωση στην εφημερίδα ότι έγινε χρήση βομβών λευκού φωσφόρου.
Οι οβίδες M825A1 «είναι άδειες, δεν έχουν εκρηκτικά, ούτε λευκό φωσφόρο. Δεν υπάρχει τίποτε στο εσωτερικό. Τις εκτοξεύουμε για να μαρκάρουμε τον στόχο πριν εκτοξεύσουμε πραγματικές οβίδες. Δεν προορίζονται για να σκοτώσουν ανθρώπους» είπε η εκπρόσωπος.«Χρησιμοποιούμε ό,τι χρησιμοποιούν και οι άλλοι στρατοί και δεν χρησιμοποιούμε κανένα όπλο που είναι απαγορευμένο από το Διεθνές Δίκαιο» επέμεινε η εκπρόσωπος.Ένας εμπειρογνώμονας της βρετανικής επιθεώρησης Jane's επιβεβαίωσε ωστόσο στη βρετανική εφημερίδα ότι οι M825A1 ήταν χωρίς αμφιβολία βόμβες λευκού φωσφόρου.Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να αποβεί μοιραία.
Μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά. Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη. Ωστόσο το Πρωτόκολλο III της σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τέτοιες βόμβες εναντίον «στρατιωτικών στόχων» κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το 2006.
πηγη:tanea.gr

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ WINDOWS 7 ΣΕ ΈΚΔΟΣΗ BETA

Tη διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 7, καθώς και τη διάθεση της νέας έκδοσης του Windows Live, της πλατφόρμας υπηρεσιών και εφαρμογών για την επικοινωνία στο διαδίκτυο ανακοίνωσε ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στη διεθνή έκθεση Consumers Electronics Show 2009, στο Λ. Βέγκας.
Οι συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN, TechBeta και TechNet μπορούν από σήμερα να «κατεβάσουν» τη δοκιμαστική έκδοση των Windows 7 και να γνωρίσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη και μέσω της ιστοσελίδας www.Microsoft.com/windows7 από τις 9 Ιανουαρίου για όσους καταναλωτές επιθυμούν να τη δοκιμάσουν.
πηγη:naftemporiki.gr

ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙ Ο ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ;;;;;;;


Κορυφαία ομάδα του 2008 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός

Μετά την κατάκτηση του τσάμπιονς λιγκ, του πρωταθλήματος στην πρέμιερλιγκ και του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα του πλανήτη για το 2008, σύμφωνα με την Διεθνή ομοσπονδία Ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS), που εδρεύει στην Γερμανία.
Καλύτερη ελληνική ομάδα στον σχετικό κατάλογο (σ.σ. διαμορφώνεται ανάλογα με τα αποτελέσματα σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις), είναι ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται στην 20η θέση, ενώ ο Ολυμπιακός είναι 36ος, ο Αρης 140ος, η ΑΕΚ 170η και η Λάρισα 337η.
πηγη:naftemporiki.gr (ΑΠΕ)

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους σήμερα στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους οργανώνουν σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, οι Παλαιστίνιοι και οι Άραβες που ζουν ως μετανάστες στη Μεσσηνία και άλλοι φορείς.

Έληξε η εξέγερση στις κεντρικές φυλακές Κύπρου

Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Λουκά Λουκά, ο οποίος έσπευσε στις φυλακές μετά την εκδήλωση της εξέγερσης.
Σε δηλώσεις ο αναπληρωτής διευθυντής των φυλακών Χρίστος Μαυρής διευκρίνισε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε από παρεξήγηση και διαπληκτισμούς δύο κρατουμένων αναφορικά με το ζεστό νερό. Είπε επίσης ότι στο επεισόδιο είχαν εμπλοκή οι αδελφοί Αχτάρ. Ο κ. Μαυρής ανέφερε ότι με καλή θέληση και συνεννόηση, το πρόβλημα επιλύθηκε και όλα κύλησαν ήρεμα.
Ταυτόχρονα διέψευσε ότι το επεισόδιο είχε οποιαδήποτε σχέση με το θέμα των αδειών των κρατουμένων.
Ο αναπληρωτής διευθυντής των φυλακών δήλωσε επίσης ότι το επεισόδιο θα διερευνηθεί σήμερα και θα εφαρμοσθούν οι κανονισμοί.
Είπε εξάλλου ότι από χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν στην απομόνωση οι πρωτεργάτες του επεισοδίου.
Μεταξύ των θεμάτων, που θα διερευνηθούν, είναι και το πώς υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία κρατουμένων με τηλεοπτικό κανάλι, αφού απαγορεύεται η χρήση κινητών στις φυλακές.
πηγη: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Την Δευτέρα θα μπορούν οι γιατροί να πουν με μεγαλύτερη σιγουρία την εξέλιξη της υγείας του Διαμαντή Ματζούνη .... όπως είπε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA .... τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι η κατάσταση τους είναι σταθερή αλλά κρίσιμη .....
ζήτησε δε από τους δημοσιογράφους να μην χρησιμοποιούν διάφορους ιατρικούς όρους .... με τους οποίους προκαλούν σύγχιση κυρίως στους συγγενείς του τραυματία αλλα και σε όλους ...
άντε λοιπόν ξερόλες ... σεβαστείτετο

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 11 Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...

Στις 11 ώρα σήμερα το πρωί ορκίζεται η νέα κυβέρνηση .... ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας ....

H Deutsche Telekom από σήμερα και επίσημα αναλαμβάνει την διοίκηση του ΟΤΕ...


Και επίσημα σήμερα - οχι δηλαδή ότι δεν την είχε - αναλαμβάνει την διοίκηση του ο ΟΤΕ η Deutsche Telekom .......


Από ότι διαβάζουμε μια από τις πρώτες αποφάσεις της DT θα είναι η μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου.
Ενώ μην ξεχνάμε και την άλλη απόφαση που πάρθηκε και σύντομα κλείνουν 120 καταστήματα του ΟΤΕ......


Αυτές είναι μεταρυθμίσεις έτσι ;;;;;..... με το καλημέρα οπότε ξέρετε την συνέχεια

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετίσματα στον Καραμανλή... Προσχώρησε και επίσημα στο στρατόπεδο της Ντόρας…

Την πικρία του δεν μπόρεσε να κρύψει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και είναι ο πρώτος υπουργός ο οποίος αν και επέζησε από τον ανασχηματισμό, έστω και υποβαθμισμένος, έστειλε τα χαιρετίσματα του στον κουμπάρο του πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Το μεσημέρι λοιπόν κάλεσε τους δημοσιογράφους και σε off the record δηλώσεις τους ανακοίνωσε τον αιφνιδιασμό του για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή και για το αντικείμενο του υπουργείου που του έδωσε να διαχειριστεί. Ο ίδιος στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που έγινε επί ημερών του στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο σύμφωνα πάντα με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, δεν έχει τελειώσει, για να δηλώσει στην «φιλική» συζήτηση με τους δημοσιογράφους «…φεύγω από ένα υπουργείο αιχμής και πάω σε ένα χαώδες υπουργείο!!!…». Στο ερώτημα αν θα αναλάβει και την υπόθεση της Ολυμπιακής, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε ότι δεν ξέρει και ότι ο πρωθυπουργός δεν του ξεκαθάρισε τι θα γίνει με τον εθνικό αερομεταφορέα μας. Άραγε τι υπουργός Μεταφορών θα γίνει, αν δεν ξέρει το ποιο καίριο και φλέγον ζήτημα του προκατόχου του!!!Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο υπουργός, πλέον, Μεταφορών και Επικοινωνίων έχει εισχωρήσει και επισήμως στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη, της επόμενης απ’ ότι φαίνεται και εκτός απροόπτου Προέδρου της ΝΔ…Τραγική ειρωνεία; Ο άνθρωπος που προσπάθησε να λανσάρει το «Καραμανλής ή χάος» … μετακινήθηκε σ’ ένα χαώδες υπουργείο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του!
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/01/blog-post_08.html

Εκστρατεία αιμοδοσίας και συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για την Παλαιστίνη

Εκστρατεία αιμοδοσίας και συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για την Παλαιστίνη, αποφάσισαν να ξεκινήσουν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ, σε συνεργασία με την «Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία», και την «Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας», που είχε και την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη που έγινε χθες 7-1-09 στα γραφεία της τριτοβάθμιας δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης.
Λεπτομέρειες για τα είδη που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία στη Γάζα, καθώς και για τα σημεία συγκέντρωσης των εφοδίων, που θα γίνει με το συντονισμό δήμων και νομαρχιών, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Οι συνδικαλιστικοί φορείς διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη σφαγή των παλαιστινίων, το ερχόμενο Σάββατο 10-1-09, στις 13.30 στο Σύνταγμα.

ΣΤΟΠ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ....

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ......

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΈΝΑ ΑΚΟΜΗ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ

Μεσαίωνας... Στην πυρά σαν μάγισσα οδηγήθηκε νεαρή γυναίκα στη Παπούα Νέα Γουινέα

Μία νέα γυναίκα, ηλικίας 16 με 20 ετών, από τη Παπούα Νέα Γουινέα οδηγήθηκε στην πυρά και κάηκε σαν μάγισσα.
Αφού την έγδυσαν και τη φίμωσαν, την έδεσαν σε ένα στύλο, βάζοντας γύρω της λάστιχα αυτοκινήτων και καυσόξυλα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα της χώρας Post Courier, την έκαψαν ζωντανή.
Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό στη Παπούα Νέα Γουινέα.
Σε πολλές περιοχές της νησιωτικής χώρας, και κυρίως στο εσωτερικό όπου κατοικούν δεκάδες φυλές, εξασκείται η μαύρη μαγεία. Γυναίκες που ζουν στις περιοχές κατηγορούνται σαν μάγισσες, σαν μοιχές ή ότι διαδίδουν τον ιό HIV. Είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτούν αυτές οι κατηγορίες.
Είναι μία βαρβαρική πράξη δηλώνει ένας αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα.
Η υστερία σε όλη τη Παπούα Νέα Γουινέα για τη μαγεία δημιουργεί στη χώρα ατμόσφαιρα του 17ου αιώνα όπως στις δίκες των μαγισσών στην Αμερική, αναφέρει ακόμη η εφημερίδα.
ΑΠΕ

Εξέγερση στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου....

Εξέγερση εκδηλώθηκε την Τετάρτη στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην πτέρυγα, όπου κρατούνται περίπου 100 βαρυποινίτες και ελαφροποινίτες.Αφορμή αποτέλεσε η διένεξη μεταξύ των αδελφών Ακτάρ με αλλοδαπό.Τα δύο αδέλφια, γύρω στις πέντε το απόγευμα, χτύπησαν έναν 60χρονο Άραβα. Τότε οι δεσμοφύλακες, επιχείρησαν να μεταφέρουν τους αδελφούς Ακτάρ στην απομόνωση. Όμως εκδιώχθηκαν από τους Ελληνοκύπριους καταδίκους, οι οποίοι στη συνέχεια έφραξαν την πόρτα της πτέρυγας με σιδερένια κρεβάτια και στρώματα.Για βοήθεια έχει κληθεί όλο το προσωπικό των Φυλακών, ενώ επί τόπου έσπευσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Αντης Τρυφωνίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής των Φυλακών Χρίστος Μαυρής, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και μέλη του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών. Στο χώρο των Φυλακών βρίσκονται επίσης οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Η διεύθυνση των Φυλακών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επέκταση των επεισοδίων διέκοψε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις πτέρυγες.
πηγη:skai.gr
Related Posts with Thumbnails