Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Τα φέσια πάνε σύνεφο ....Στα 1,27 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν τα "φέσια" στην αγορά το Νοέμβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., το Νοέμβριο σφραγίστηκαν σχεδόν 13.500 ακάλυπτες επιταγές συνολικής αξίας 153,28 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 161,36% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2007 (και κατά 0,54% σε σχέση με τον προηγούμενο Οκτώβριο που ήταν 152,46 εκατ. ευρώ). Από την αρχή του χρόνου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν χτυπήσει κόκκινο επιταγές που ανέρχονται συνολικά στα 1,121 δισ. ευρώ.Παράλληλα δεν πληρώθηκαν 11.000 συναλλαγματικές συνολικού ποσού 15,79 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 29,69% σε σχέση με το Νοέμβριο 2007 και κατά 7,47% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2007. Από την αρχή του χρόνου οι απλήρωτες συναλλαγματικές είναι ποσού 157 εκατ. ευρώ. Όπως όλα δείχνουν φέτος θα έχουμε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση από το 2005, όταν στο σύνολο του χρόνου είχαν σφραγιστεί επιταγές ύψους 1,46 δισ. ευρώ και συναλλαγματικές συνολικού ποσού 180 εκατ. ευρώ. Η κατάσταση είναι ενδεικτική του άσχημου κλίματος που επικρατεί στο σύνολο της αγοράς και χιλιάδες είναι οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Στελέχη της αγοράς αλλά και τραπεζίτες εκτιμούν ότι οι τρέχουσες εξελίξεις δεν ευνοούν την αναστροφή του κλίματος και δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την πορεία των ακάλυπτων επιταγών τους προσεχείς μήνες.
πηγη:capital.gr (Έφη Καραγεώργου)

Την αποφυλάκιση των δύο ειδικών φρουρών θα ζητήσει ο συνήγορός τους

Αίτηση για άρση της προφυλάκισης των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα καταθέσει ο συνήγορος τους Αλέξης Κούγιας, με το αιτιολογικό ότι δεν συντρέχει λόγος να παραμένουν προφυλακισμένοι.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας αναφέρει στην αίτηση πως οι δύο ειδικοί φρουροί έχουν λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.
Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή προσέρχονται στον εισαγγελέα αυτοβούλως μάρτυρες που καταθέτουν ότι ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 16χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Στο προαύλιο των δικαστηρίων της Ευελπίδων υπάρχουν συγκεντρωμένοι ομάδα αντιεξουσιαστών
πηγη:in.gr

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας του κοιμητηρίου στο Στρόβολο, στις 11 ώρα το πρωί ,προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου, θα τελεστεί η κηδεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.
Related Posts with Thumbnails