Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή της 47χρονης Κινέζας στην Κυπαρισσία

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Από Αστυνομικούς της υφισταμένης μας Υπηρεσίας (Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας) εξιχνιάστηκε η αρπαγή 47χρονης αλλοδαπού υπηκόου Κίνας, η οποία έλαβε χώρα την 18-10-2010 στην πόλη της Κυπαρισσίας Μεσσηνίας.
Όπως προέκυψε προανακριτικά δράστης είναι ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Κίνας ο οποίος, ενεργώντας από κοινού μαζί με άλλους ομοεθνείς του, ασκώντας σωματική βία, απήγαγαν την 47χρονη πολίτη Κίνας, κάτοικο Κυπαρισσίας, έξω από την... οικία της, την στιγμή που αυτή επέστρεφε σ’ αυτή πεζή.

Ο ανωτέρω δράστης είχε νοικιάσει την 20-09-2010, μαζί με άλλους ομοεθνείς του, διώροφη οικία σε δ.δ.του Δήμου Λεύκτρου Μεσσηνίας, από την οποία αποχώρησαν ξαφνικά αρχές Νοεμβρίου. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης στο χώρο αυτό κρατούσαν το χρονικό διάστημα της απαγωγής την απαχθείσα, από τον σύζυγο της οποίας ζητούσαν επίμονα την καταβολή σημαντικού χρηματικού ποσού προκειμένου να την αφήσουν ελεύθερη. Τελικά την απελευθέρωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 30-10-2010 στη περιοχή της Πύλου Μεσσηνίας.

Σε βάρος του προαναφερομένου ως και των αγνώστων συνεργών του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση άρθρων 45, 187, 308, 322, 380, 385 Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία κατά συναυτουργία) η οποία υποβλήθηκε την ο6-12-2010 στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας για περαιτέρω ενέργειες (έκδοση εντάλματος σύλληψης).

Ο ανωτέρω δράστης μαζί με άλλους δύο (2) αγνώστους ομοεθνείς του εμπλέκεται και στην υπόθεση αρπαγής του 38χρονου αλλοδαπού πολίτη Κίνας, η οποία έλαβε χώρα την 15-09-2010 στην πόλη της Γαστούνης Ηλείας και ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος από τους δράστες την 22-09-2010 στην πόλη των Φιλιατρών Μεσσηνίας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδ/νση Ασφαλείας Καλαμάτας, υποβλήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Κυπαρισσίας, σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την κ. Ανακρίτρια Κυπαρισσίας και κρατείται στην Υπηρεσία μας προκειμένου σήμερα (07-12-2010) απολογηθεί σε αυτή.

Η έρευνα για την ανακάλυψη των λοιπών δραστών συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Related Posts with Thumbnails