Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κώστας Κόλλιας υποψήφιος στο δήμο Τριφυλίας από τη ΝΔ

Η ανακοίνωση τησ ΝΔ αναφέρει "Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.
Οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (σχέδιο «Καλλικράτης», περικοπή χρηματοδοτήσεων) έχει ωθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ακινησία και αδιέξοδο.
Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δίνει προτεραιότητα στην.... ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας.
Στηρίζουμε στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σήμερα, προτείνουμε για το Δήμο Τριφυλίας το συνδυασμό “ΤΡΙΦΥΛΙΑ – ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κώστα Κόλλια , Πολιτικό Επιστήμονα τ. Γενικό Γραμματέα ΑΔΕΔΥ.

Επανέρχεται η απόσυρση αυτοκινήτων ;;;;

Μετά την κατάργηση του «ειδικού ετήσιου φόρου», που είχε επιβληθεί στα άνω των 2.0lt αυτοκίνητα, το Υπουργείο Οικονομικών βλέποντας ότι τα έσοδα των κρατικών ταμείων υστερούν δραματικά των προβλεπομένων από τον προϋπολογισμό, καλοβλέπει την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης, σε συνδυασμό με έκπτωση στο φόρο ταξινόμησης που επιβάλλεται στην αγορά νέου αυτοκινήτου.
Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο που έχει στο... συρτάρι του γραφείου του ο Υπουργός Οικονομικών προβλέπει έκπτωση από το φόρο ταξινόμησης έως και 50%. Ετσι για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο των 1.600κ.εκ που ο φόρος είναι 4.000 ευρώ, η μείωση θα είναι 2.000.

Με την απόσυρση εκτιμάται ότι στα κρατικά ταμεία θα μπουν επιπλέον 250 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, εφόσον η αγορά αντιδράσει θετικά, με αύξηση των πωλήσεων κατά μόλις 20%. Βεβαίως αν η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερα τα έσοδα θα είναι πολλαπλάσια.

Παράλληλα η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει τα "πράσινα τέλη" σύμφωνα με τα οποία το ποσό που θα πληρώνει ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα καθορίζεται με τις εκπομπές ρύππων του ΙΧ...

www.protothema.gr

Ονόματα - προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2010

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της διαδικασίας πρόσληψης 2.454 αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων και 1.304 αναπληρωτών κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2010-2011.
Παράλληλα, ανακοινώνονται οι προσλήψεις 1.064 αναπληρωτών κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας, από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010.
Related Posts with Thumbnails