Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ME AYTA KAI ME EKEINA ..... 50 ΔΟΛ. ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...


Είδατε πόσο πήγε το βαρέλι το πετρέλαιο σήμερα ξαναέφτασε τα 50 δολάρια ..... έκανε δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες ένα αλματάκι πέριπου 15 δολαρίων .... από το 35-40 που είχε ξαναέφτασε τα 50.....


λέτε να είναι τυχαία


1. τα γεγονότα με την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας


2. η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας για το φυσικό άεριο


Και θα μου πείτε ότι αυτό μπορούσε να συμβεί και κάποια άλλη στιγμή οπότε το πετρέλαιο πάλι θα ανέβαινε ......

ναι αλλά ποια στιγμή συνέβει ;;;;

τη στιγμή που το πετρέλαιο φαινόταν να σταθεροποιείται για αρκετές μέρες κάπου μεταξύ 36-40 δολάρια το βαρέλι .....

Η γνώμη μου είναι ότι σε κάποιους αυτό δεν πολυάρεσε.....

"Πηγη βαθιάς ανησυχίας ο θάνατος αμάχων" λέει ο Ομπάμα...


Μετά από τόσες μέρες αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας και ενώ σήμερα βομβαρδίστηκε σχολείο του ΟΗΕ με δεκάδες ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Αμερικής Ομπάμα έκανε την πρρώτη του δήλωση.....


δήλωσε στους δημοσιογράφους: "ο θάνατος αμάχων στη Γάζα και στο Ισραήλ είναι πηγή βαθιάς ανησυχίας για εμένα". Σημπλήρωε όμως πως κατά τα άλλα θα επιμείνει στην αρχή του πως μόνον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους μπορεί να μιλήσει για την αμερικανική εξωτερική πολιτική αυτήν την ώρα, είπε όμως ότι θα έχει πολύ περισσότερα να πει μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ..... ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ....

Τον τίτλο της πλέον αιματηρής ημέρας επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της ισραηλινή εισβολής στα παλαιστινιακά εδάφη απέκτησε η 6η Ιανουαρίου. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους. Οι 40, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, βρίσκονταν σε σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, το οποίο -όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΝΕΤ Πάνος Χαρίτος- ισοπεδώθηκε πιθανότατα από αεροπορικό βομβαρδισμό. Η ισραηλινή πλευρά -που αρχικά δεν σχολίαζε την εν λόγω ενέργεια, η οποία σημειωτέον παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης- τελικά είπε πως ο στρατός εκτόξευσε όλμους ανταποδίδοντας στα πυρά που δέχθηκε από το κτήριο. Άλλα επτά παιδιά -12 ετών το μεγαλύτερο- και τρεις ενήλικες, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, βρήκαν το θάνατο στο κατώφλι του σπιτιού τους. Η άφατη φρίκη έχει εγκατασταθεί για τα καλά στους δρόμους, στα νοσοκομεία και σε ό,τι έχει απομείνει από τα κτήρια, αλλά κυρίως στις ψυχές των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, με τον αιματηρό απολογισμό να έχει φτάσει τους 635 νεκρούς. Άλλοι 2.900 έχουν τραυματισθεί. Οι επείγουσες εκκλήσεις του Διεθνή Ερυθρού Σταυρού εκτός από αίμα και φάρμακα πλέον περιλαμβάνουν και σακούλες περισυλλογής πτωμάτων. Την ίδια ώρα στο μέτωπο της διπλωματίας διαφαίνεται κάποιου είδους κινητικότητα. Σύμφωνα με το Reuters, το Ισραήλ εμφανίζεται να εξετάζει σοβαρά μια διεθνή πρόταση για την παρουσία πολυεθνικής δύναμης στην περιοχή που θα αποτρέψει τον εξοπλισμό της Χαμάς.
πηγη:ert.gr

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΑΤΖΟΥΝΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ FACEBOOK

Περισσότερα από 6 χιλιάδες μέλη αριθμούν τα δύο γκρουπ που εντοπίσαμε στο Facebook εκδηλώνοντας την συμπαράσταση τους στο νεαρό αστυνομικό από την Κυπαρισσία Διαμάντη Ματζούνη

τα γκρούπ που εντοπίσαμε είναι

DIAMANTI MANTZOYNH EIMASTE STO PLEYRO SOY
http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=43385278702&ref=ts


ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ Η ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ 21 ΕΤΩΝ!
http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=55115857291&ref=nf


ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΕΙΛΤΕΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ......
ΕΝΩ ΤΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΑΣΥΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ...

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΑΤΖΟΥΝΗ....

Στο σκοτάδι εξακολουθούν να κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονική επίθεση στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 72 προσαγωγές και πέντε άτομα συνελήφθησαν για κατοχή αντικειμένων, άσχετων όμως με την επίθεση. Πρόκειται για αντικείμενα όπως μπιτόνια βενζίνης, αεροβόλα, πτυσσόμενα κλομπ και γκαζάκια.
Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη οπλοφορία και παραπέμφθηκαν να δικαστούν την Τετάρτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο. Ως τότε, κρατούνται με εισαγγελική εντολή.
Από τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα όπλο που βρέθηκε και κατασχέθηκε σε πατάρι καφενείου της περιοχής. Το όπλο εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας.
Την Τρίτη παραδόθηκαν επίσης στην ΕΛ.ΑΣ. τα βίντεο από διάφορες κάμερες κοντά στο σημείο της επίθεσης, το υλικό των οποίων πρόκειται να μελετηθεί και να αξιολογηθεί.
Έρευνες εξάλλου γίνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της επίθεσης, καθώς ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το μέσο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.
Εξάλλου, αναμένονται τα αποτελέσματα από τον έλεγχο για αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το σημείο της επίθεσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης. Όλα δείχνουν όμως τον «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς το υποπολυβόλο ΜΡ5 με το οποίο πυροβολήθηκαν οι τρεις αστυνομικοί είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας, τον Απρίλιο του 2007.
Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει με προκήρυξη ο «Επαναστατικός Αγώνας».

πηγη:in.gr

Σταμάτησε η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς τις Βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα

Η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Τουρκία και την ΠΓΔΜ διεκόπη τη νύχτα, ανακοίνωσε πριν από λίγο το βουλγαρικό υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας.
"Η παροχή διεκόπη στις 3.30 το πρωί", ανακοίνωσε το υπουργείο. "Βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης".
πηγη:naftemporiki.gr (AΠΕ)

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Διαμαντή Ματζούνη .... σωτήρια ίσως τα δύο κινητά που είχε πάνω του....

Σταθερή, αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του ειδικού φρουρού Διαμαντή Ματζούνη, που τραυματίσθηκε από τη δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών στα Εξάρχεια. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Ερυθρού Σταυρού", όπου χειρουργήθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή της κοιλιάς και στο μηρό. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και επιτέθηκαν εναντίον του αστυνομικού και δύο συναδέλφων του, στη γωνία των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη. Οι δράστες έριξαν με καλάσνικοφ δεσμίδα 20 σφαιρών από τη γωνία Κουντουριώτη και Νοταρά, καθώς και χειροβομβίδα. Στο σημείο βρέθηκαν και τέσσερις κάλυκες από πιστόλι 9 χιλιοστών.
Περιπολία θανάτου για τους τρεις αστυνομικούς στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στην οδό Νοταρά.
Ώρα 3 και πέντε τα ξημερώματα. Οι τρεις αστυνομικοί βρίσκονται πίσω από το υπουργείο, στη διασταύρωση των οδών Ζαίμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια. Οι δράστες τους σημαδεύουν με ένα καλάσνικοφ και ένα 9αρι πιστόλι.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών, πρόλαβαν και είδαν δύο άτομα -ένα όρθιο κι ένα γονατιστό- κοντά στη γωνία Κουντουριώτη και Νοταρά, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον τους. Ο 21χρονος Αδαμάντιος Μαντζούνης φώναξε "καλυφθείτε" και οι άλλοι δύο πρόλαβαν να πέσουν στο έδαφος, όμως ο ίδιος δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα να δεχτεί τις σφαίρες στο στήθος και στο μηρό.
Ο 21χρονος από την Κυπαρισσία -ο οποίος αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυνομίας τον περασμένο Οκτώβριο και τοποθετήθηκε αμέσως στα ΜΑΤ- δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και σώθηκε χάρη σε δύο κινητά τηλέφωνα που έφερε πάνω του. Διακομίστηκε αμέσως στον "Ερυθρό Σταυρό" όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, φέρεται ότι πιθανότατα έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου "Περί της 3.30μ.μ. πρωινή διεκομίσθη στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ν.Ε.Ε.Σ. ο αστυφύλακας Μαντζούνης Διαμαντής, βληθείς δια πυροβόλου όπλου. Η κατάστασή του εξαρχής διεγνώσθη εξαιρετικά σοβαρή εφόσον ο ασθενής ελεγχόταν αιμοδυναμικά ασταθής. Εισήχθη άμεσα στο Χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκαν πολλαπλές ρήξεις ζωτικών οργάνων στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα, οι οποίες και αποκαταστάθηκαν χειρουργικά. Επιπλέον ο ασθενής φέρει και δεύτερο διαμπερές τραύμα στο κάτω τριτημόριο του αριστερού μηρού, το οποίο και αντιμετωπίστηκε. Το χειρουργείο περατώθηκε στις 9.00π.μ. και μετά από επανειλημμένες μεταγγίσεις, η κατάστασή του εμφανίζεται σταθερή. Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας εισήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για άρτια μετεγχειρητική αντιμετώπιση. Η κατάστασή του παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή. Νεότερο ανακοινωθέν θα εκδοθεί όταν κριθεί αναγκαίο από τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου".
Το απόγευμα και μετά από έκτακτο ιατρικό συμβουλιο, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες και ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η κατάσταση του νεαρού αστυνομικού χαρακτηρίστηκε εκ νέου κρίσιμη αλλά σταθερή.
Ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη της υγείας του ειδικού φρουρού ενώ ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού διαβεβαίωσε ότι τα όργανα που είχαν υποστεί ρήξη λειτουργούν και δεν υπάρχει επιδείνωση.
"Οι δολοφόνοι ήθελαν τον Διαμαντή νεκρό, εμείς τον θέλουμε όχι μόνο ζωντανό αλλά και υγιή. Δουλειά μας είναι να τον στείλουμε πίσω στην οικογένειά του και στην ΕΛ.ΑΣ.", δήλωσε επίσης ο Υφυπουργός Υγείας.
Πηγές: ert.gr (NET, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Related Posts with Thumbnails