Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Με 6 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση - "Καταλληλότερο" για πρωθυπουργό δειχνει το Γιώργο Παπανδρέου

Διευρύνει το προβάδισμά του το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ στις 6 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Καθημερινή», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 38,5% των προτιμήσεων, έναντι 32,5 της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με διψήφιο νούμερο, συγκεντρώνοντας 12%. «Ανεβασμένο» φαίνεται και το ΚΚΕ με 8%, το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 4%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι εισέρχονται στη Βουλή με 3,5% των προτιμήσεων.
Για πρώτη φορά σε έρευνα της Public Issue, ο Γιώργος Παπανδρέου στο ερώτημα περί «καταλληλότερου πρωθυπουργoύ» εμφανίζεται να προηγείται του Κώστα Καραμανλή με 35% έναντι 34%, αντίστοιχα.
Πραγματικό «τελεσίγραφο» προς την κυβέρνηση από το σώμα των ψηφοφόρων αποτελεί η απάντηση του 86% των συμμετεχόντων στην έρευνα, που εκτιμά ότι «η χώρα κινείται σε λάθος δρόμο».
Ωστόσο, το εκλογικό σώμα εμφανίζεται διχασμένο ως προς το αν πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές: το 50% πιστεύει πως «όχι», ενώ το 49% πιστεύει «μάλλον ναι».
Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η οποία έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.013 ατόμων, εάν γίνονταν σήμερα εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα καταλάμβανε 142 έδρες, η ΝΔ 86, ο ΣΥΡΙΖΑ 32, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑΟΣ 10 και οι Οικολόγοι Πράσινοι 9 έδρες.
πηγη:zougla.gr

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου απόψε...

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου είναι 20η Δεκεμβρίου, καθώς από την Κυριακή οι ημέρες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν. Στο Ιράν μάλιστα γιόρτασαν την "νίκη του φωτός ενάντια στο σκοτάδι" με εκδηλώσεις που οι ρίζες τους χάνονται στην εποχή της Ζωροαστρικής Περσίας. Η συγκεκριμένη γιορτή ονομάζεται Γιάλντα και είναι μία γιορτή που ενώνει το παρόν με το παρελθόν.
πηγη:skai.gr

ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2009 Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .... ΑΦΉΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΊ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΡΟΝ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-1

ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΘΩΣ ΗΡΘΕ ΙΣΟΠΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-1

Πανελλήνιες θα δίνουν απο φέτος και οι τελειόφοιτοι των ΕΠΑΛ για την τροτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι τελειόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων θα έχουν τη δυνατότητα από φέτος να μετέχουν για πρώτη φορά στις πανελλήνιες εξετάσεις, διεκδικώντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή αποφοίτων επαγγελματικών λυκείων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Πηγή:athina984.gr

Υπο επιτήτρηση η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Ε.Ε για τα σκουπίδια

Υπό επιτήρηση έχει θέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Ευρωπαϊκή Ενωση στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η περιβαλλοντολόγος της Περιφέρειας Ελενα
Μουρελάτου. Πρόσθεσε ότι το 2008 υπήρξαν καταδίκες για 6 Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της περιφέρειας και ότι μία από αυτές τις χωματερές λειτουργεί στη Μεσσηνία. Η κ. Μουρελάτου είπε ότι η Περιφέρεια επιτηρείται και στο θέμα της διαχείρισης της λυματολάσπης. Επεσήμανε ότι θα δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο μονάδα για τη διαχείριση της λυματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών της Περιφέρειας.
πηγη: Εφημερίδα Ελευθερία
Related Posts with Thumbnails