Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το νέο αφεντικό στον Ολυμπιακό

Ιστορική η μέρα σήμερα για τον Ολυμπιακό καθώς πλέον το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ περνά στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη , ο οποίος συμφώνησε με τον επί 17 χρόνια πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη και θα αποκτήσει το 67% των μετοχών. Βάζοντας το ποσό των 50 εκ. ευρώ μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Έτσι ανοίγει μια νέα σελίδα στην ομάδα του Πειραιά , ενώ όπως ανακοινώθηκε πρόεδρος .... παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης

Τα γκολ Ελλάδα - Νιγηρία 2-1 σε περιγραφή Γιώργου Χελάκη

Έκλεισε η μεταγραφή του Ντένις Επστάιν για 3 χρόνια στον Ολυμπιακό

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Γερμανού ποδοσφαιριστή Ντένις Επστάιν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας.

Γιαννάκης τέλος , λήξη συνεργασίας με Ολυμπιακό

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει χαρακτηριστικά "Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίαs μαζί του, ως προπονητή της ομάδας μας.
Κατά την περίοδο της θητείας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, έλαβε μέρος μετά από... απουσία 10 ετών σε δύο συνεχόμενα φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα και μάλιστα φέτος, μετά από 13 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καταξιωμένης πορείας του στο χώρο του μπάσκετ.

Free Δείτε δωρεάν Connx-TV .... για λίγες μέρες

H συνδρομητική IP τηλεόραση του ΟΤΕ γίνεται δορυφορική και για λίγες μέρες μπορείτε να βλέπετε τα περισσότερα κανάλια της δωρεάν.
Εδώ και λίγες μέρες έχουν ξεκινήσει ε οι ελεύθερες δοκιμαστικές μεταδόσεις των καναλιών της υπηρεσίας Conn-x TV του ΟΤΕ στα πλαίσια της δορυφορικής μετάβασης της υπηρεσίας, από τον ιδιόκτητο δορυφόρο Hellas Sat 2 στις 39Ε.
Η κωδικοποίηση των καναλιών επειδή όμως είναι σε κωδικοποίηση DVB-S2 με codec Η.264 χρειάζεται αποκλειστικά HD δορυφορικός δέκτης.
Η συχνότητα των καναλιών για όσους έχουν τέτοιο δέκτη είναι.... η 12729Η - SR:30000 - FEC:7/8

Τα κανάλια που μπορείτε να δείτε ελεύθερα, για την ώρα είναι 23 από τα συνολικά 32.


πηγη:newsit.gr

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 29 Ιουνίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 29 Ιουνίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι δύο ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.

Ψηφιακή τηλεόραση - ψηφιακό σήμα , συμβουλές σύνδεσης πως γίνεται

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σχετικά με την Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, ενημερώνει για τα κάτωθι:
* Από αύριο, Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 21161/08 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Υπουργείου Επικρατείας (ΦΕΚ 1680/Β’/20-8-2008) με θέμα: «Διαμόρφωση χάρτη συχνοτήτων για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή», θα ξεκινήσει στην περιοχή της Αττικής η μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας με την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στις περιοχές του.... Κορινθιακού Κόλπου, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα κυριότερα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, η βελτιωμένη ποιότητα της εικόνας και η δυνατότητα παροχής διαδραστικών υπηρεσιών.

* Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας (89/552/ΕΟΚ) προτρέπονται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να σταματήσουν την προβολή αναλογικών προγραμμάτων έως το 2012. Μέχρι τότε η εκπομπή αναλογικού και ψηφιακού σήματος θα γίνεται ταυτόχρονα, εκτός από κάποιες περιοχές στην Αθήνα, στις οποίες από την 18η Ιουνίου 2010 θα παύσει η αναλογική εκπομπή, λόγω επικάλυψης των συχνοτήτων εκπομπής του τηλεοπτικού σήματος. Ειδικότερα, για την Αθήνα θα κλείσει η αναλογική εκπομπή από την Αίγινα. Καταναλωτές που καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από αυτό το κέντρο και οριοθετούνται στους νοτιοανατολικούς πρόποδες του Υμηττού, θα χάσουν το αναλογικό σήμα και θα χρειαστεί να προμηθευτούν άμεσα αποκωδικοποιητή προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τηλεόραση.

* Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης θα παρέχεται για τα ιδιωτικά κανάλια ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR μέσω της εταιρείας «DIGEA» (Ντίτζια), για τα κρατικά μέσω της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), ενώ οι περιφερειακοί σταθμοί θα συνεργαστούν με πάροχο της επιλογής τους.

* Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης προσφέρεται από όλους τους παρόχους χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

* Για τη λήψη ψηφιακού σήματος δεν απαιτείται κανένα «ειδικό ψηφιακό αξεσουάρ», όπως κεραίες, καλώδια, βύσματα, κλπ. και καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της κεραίας.

Οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:

* Η εκπομπή του ψηφιακού σήματος θα γίνεται βάσει του πρωτοκόλλου συμπίεσης MPEG – 4. Εάν η τηλεόρασή σας δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG – 4, για να μπορέσετε να λάβετε το νέο ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστείτε με έναν αποκωδικοποιητή και να τον συνδέσετε στην παλιά σας συσκευή. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο (2) είδη αποκωδικοποιητών:

1. SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT (παλιές τηλεοράσεις, κουτιά)
2. HD (High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD / Plasma (επίπεδες τηλεοράσεις).

* Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κάρτας μετατροπέα (module) MPEG – 4, η οποία όμως χρησιμοποιείται μόνο σε τηλεοράσεις που έχουν είσοδο Common Interface (CI), με μόνο μειονέκτημα τη χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών και τη μη συμβατότητά της με όλες τις τηλεοράσεις. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξετάζεται λεπτομερώς η συμβατότητα με τη συσκευή σας.

* Σε περίπτωση που προγραμματίζετε την απόκτηση νέας συσκευής τηλεόρασης, θα πρέπει να εξετάσετε με προσοχή ότι διαθέτει την προδιαγραφή MPEG – 4. Σε αντίθετη περίπτωση, χρειάζεται να προμηθευτείτε αποκωδικοποιητή και να τον συνδέσετε στη νέα σας συσκευή.

* Κάθε άλλη συσκευή που έχει δικό της αναλογικό δέκτη (βίντεο, dvd εγγραφής) χρειάζεται αποκωδικοποιητή, αν για παράδειγμα θέλετε να βλέπετε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση και να γράφετε άλλο πρόγραμμα στο βίντεο ή το dvd εγγραφής. Το απλό dvd που μόνο παίζει ταινίες ή άλλο πρόγραμμα που νοικιάζουμε ή αγοράζουμε συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση και δεν επηρεάζεται από τη μετάβαση. Το ίδιο ισχύει και για τις κονσόλες παιχνιδιών που συνδέονται στην τηλεόραση.



Πληροφορίες παρέχονται:

* Για τα κανάλια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) στο Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΕΡΤ), στο τηλέφωνο 210 – 7407070 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση keep@ert.gr Αυτή η διεύθυνση e-mail είναι προστατευμένη από spambots. Για να τη δείτε θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη JavaScript

* Για τα ιδιωτικά κανάλια στην εταιρεία «DIGEA», στο τηλέφωνο 14510 (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο 0,63€/λεπτό και από κινητό για όλους τους παρόχους 1,00€/λεπτό) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@digea.gr

Άγριο πιστολίδι και όμηροι σε ληστεία τράπεζας στην πλατεία Αμφίκλειας

Μάχη στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρεις ληστές, κατά τη διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Οι τρεις ληστές για να διαφύγουν πήραν δύο ομήρους, μία πελάτισσα της τράπεζας και μία υπάλληλο και μόνο έτσι μπόρεσαν να απομακρυνθούν από τα πυρά των αστυνομικών.
Όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις οκτώ, όταν οι τρεις ληστές εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο 500 μέτρα μακριά από την τράπεζα και οπλισμένοι σαν αστακοί με καλάζνικοφ και πιστόλι προχώρησαν προς το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Στην πορεία τους και πριν μπουν .... στο υποκατάστημα έγιναν αντιληπτοί από θαμώνες παρακείμενης καφετέριας, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Αμέσως δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας, που απέχει 700 μέτρα από την τράπεζα, έτρεξαν με τα όπλα στα χέρια. Από τους τρεις ληστές οι δύο μπήκαν στο υποκατάστημα, είπαν στους υπαλλήλους να πέσουν στο δάπεδο, ενώ ο ένας έμεινε στην είσοδο. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι ληστές έριξαν περισσότερες από 15 σφαίρες και στα πυρά αυτά απάντησαν οι αστυνομικοί.

Μπροστά στην ανταλλαγή πυροβολισμών, οι ληστές μπήκαν και πάλι στο υποκατάστημα, έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια βγάζοντας μπροστά τους δύο ομήρους απομακρύνθηκαν στην αρχή με τα πόδια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο, και αναχώρησαν προς την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.

Πριν μπουν στο αυτοκίνητο άφησαν τη μία γυναίκα ελεύθερη, ενώ την άλλη την πήραν μαζί τους για να την αφήσουν λίγο πιο πέρα. Ευτυχώς, πέρα από το σοκ που υπέστησαν οι δυο γυναίκες, είναι καλά στην υγεία τους.

Ήδη έχει στηθεί ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι υπάλληλοι της τράπεζας περιγράφουν τους ληστές ως πολύ αποφασισμένους.

www.protothema.gr

Ξεκίνα το ψηφιακό σήμα της Digea στην Αθήνα και την Αττική

Από σήμερα η DIGEA ξεκινάει τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στην περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, μετά την εμπειρία της Κεντρικής Μακεδονίας και εφαρμόζοντας πάντα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να... εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Σημειώνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.
Για να λάβει κανείς το νέο ψηφιακό σημα για τις παλιές τηλεοράσεις χρειάζεται ένα δέκτη ενώ όλες οι καινούργιες τον έχουν ενσωματομένο ...
Related Posts with Thumbnails